Bakken Bears får amerikaner eftersendt

Bakken Bears er 13 mand i truppen til den kommende sæson. Arkivfoto: Kim Haugaard

Bakken Bears får amerikaner eftersendt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spillertruppen hos de danske basketmestre var egentlig komplet, men kort før sæsonstart har Bakken Bears udnyttet at Hayden Dalton med NBA Summer League på CVet er blevet ledig.

Basketball: Bakken Bears når at forstærke sig med endnu en amerikaner kort inden sæsonstart.

Træningen er begyndt oppe i Vejlby-Risskov Hallen. Og om små tre uger skal Bakken Bears præstere på topniveau, når kvalifikationen til Champions League begynder.

Sportsdirektør Michael Piloz har egentlig også gjort status over den komplette trup på 12 spillere, han har samlet. Men han nævnte samtidig i en bisætning, at klubben jo stadig kun havde brugt to af tre amerikanerpas. Hvis nu de fandt noget interessant.

Og det har man:

Hayden Dalton har skrevet under på en kontrakt med de forsvarende danske mestre for den kommende sæson.

Dalton er forward og 203 centimeter høj. Han kommer direkte ud af college i Wyoming.

Han havde egentlig skrevet en kontrakt med Ludwigsburg i den tyske Bundesliga, men inden sæsonstart blev han sendt hjem igen.

- Ifølge de forklaringer, vi har fået både fra agenten og klubben i Tyskland, så handlede det om, at de var nervøse for om han sin unge alder i betragtning havde en god nok fysik, siger Micahel Piloz, som ikke har ladet sig skræmme af det skudsmål.

- Fordi Bayern München afviser en fodboldspiller, betyder det jo heller ikke, at han ikke kan begå sig andre steder på et andet niveau.

- Det er en spiller, som vi var interesserede i før han tog til Tyskland. Og da vi hørte, at han var blevet fri, slog vi til, siger Michael Piloz.

Bakken Bears-truppen
  • Guards: Tobin Carberry (Ny, USA), Darko Jukic, Adama Darboe, Thomas Lærke
  • Forwards: Ryan Evans (Ny, USA), Tylor Ongwae (Ny, Kenya), Ryan Martin (Ny, England), Hayden Dalton (USA), Morten Sahlertz, Sylvester Berg, David Kristensen
  • Center: Michel Diouf (Senegal), Chris Christoffersen
  • Afgang: DeVaughn Akoon-Purcell, Jaye Crockett, Doug Wiggins, Tony Bishop, Nicolai Iversen

NBA Summer League

Og Hayden Dalton har da også styr på CVet.

Over sommeren har han deltaget i NBAs Summer League, hvor han fik en enkelt kamp. Pudsigt nok for Denver Nuggets, hvor han dermed var holdkammerat med den nu tidligere Bears-profil DeVaughn Akoon-Purcell.

I college snittede Dalton, der er af en søskendeflok på hele syv hvoraf to er brødre, 17,3 point og 7,9 rebounds for University of Wyoming. Og han deltog i Portsmouth Invitational, en turnering for de mest talentfulde collegespillere.

Hovedpersonen glæder sig til at komme til Aarhus, hvor han som udgangspunkt skal kæmpe sig til en plads i startopstillingen fra bænken.

- Jeg valgte Danmark og Bakken Bears, fordi det et velrespekteret og dygtigt hold hver eneste sæson. Klubben giver med sin succes gode vilkår for eksponering, og så kommer jeg til at spille for en dygtig træner og gode medspillere. Jeg kunne ikke bede om mere end det, og jeg forventer ikke mindre end en fremragende sæson. Jeg kan ikke vente med at komme i gang og repræsentere klubben og byen, siger Hayden Dalton.

Bakkem Bears spiller første kamp i sæsonen 20. september, på udebane mod Leicester Riders i Champions League-kvalifikationen.

Bakken Bears får amerikaner eftersendt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Amini så rødt og Kasper Junker-kasse i 5-måls drama
AC Horsens spillede søndag mod AGF i årets Superliga. Det blev en hårdt spillet kamp som begge hold havde chancerne for at vinde. Horsens endte dog med at trække sig sejrsrigt ud af kampen, som endte 3-2.
Afspil video
Optakt til Horsens - AGF: Kasper Junker kan sagtens true AGF
AC Horsens tager i dag imod AGF, et opgør der sagtens kan blive en underholdene affære. Den tidligere AGF-angriber, Kasper Junker, har tager skiftet til Horsens og skal nu møde sin tidligere klub.
Afspil video
Bo Henriksen inden Horsens - AGF: Kasper Junker ser fremragende ud
Vi snakkede med Bo Henriksen inden opgøret mod AGF. Bo Henriksen gav en status på hvor god form deres nye angriber er i.
Afspil video
Highlights: AGF måtte dele da de tog imod Vendsyssel i en chancerig kamp
Det blev en uafgjort, da AGF tog imod Vandsyssel, i Århus. Det blev et intenst opgør, som begge mandskaber kunne have vundet.
Afspil video
Highlights: Ubesejrede AGF hentede tre point i Hobro
Kampen endte 0-2 til gæsterne, hvor Mustafa Amini og Jens Stage blev aftenens målscorere.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Forløsende Vejle-sejr mod formstærke Esbjerg
Gustaf Nilsson fik endelig sparket sig selv på måltavlen og scorede kampens eneste, i starten af anden halvleg. Kampen bølgede frem og tilbage i anden halvleg og var spændende lige til det sidste.
Afspil video
Brøndbys Sportsdirektør-kanditater: Her er fire bud på Troels Bechs afløser
Flemming Povlsen og Lars Jacobsen diskuterer fire bud, på en eventuel afløser af Brøndbys sportsdirektør.
Afspil video
Troels Bech om hans Brøndby-stop: Brøndby står nu et stabilt og sundt sted
Troels Bech stopper i Brøndby og han fortæller her i indslaget, hvorfor han har taget beslutningen.
Afspil video
Highlights: AaB og Vejle gik til stålet i intenst remis
Der var krig på kniven mellem AaB og Vejle i en kamp, der var præget af hårde dueller og to hold, der begge kom tæt på at stjæle sejren i slutminutterne.
Afspil video
Nikolai Laursen om sin tilbagekomst til Brøndby: Det er et skridt på vejen i min videre karriere
20-årige Nikolai Laursen er vendt tilbage til Brøndby på en lejekontrakt. Laursen ser dog kun sin tilbagekomst som et skridt på vejen mod igen at komme til udlandet.