Bakken Bears får amerikaner eftersendt

Bakken Bears er 13 mand i truppen til den kommende sæson. Arkivfoto: Kim Haugaard

Bakken Bears får amerikaner eftersendt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spillertruppen hos de danske basketmestre var egentlig komplet, men kort før sæsonstart har Bakken Bears udnyttet at Hayden Dalton med NBA Summer League på CVet er blevet ledig.

Basketball: Bakken Bears når at forstærke sig med endnu en amerikaner kort inden sæsonstart.

Træningen er begyndt oppe i Vejlby-Risskov Hallen. Og om små tre uger skal Bakken Bears præstere på topniveau, når kvalifikationen til Champions League begynder.

Sportsdirektør Michael Piloz har egentlig også gjort status over den komplette trup på 12 spillere, han har samlet. Men han nævnte samtidig i en bisætning, at klubben jo stadig kun havde brugt to af tre amerikanerpas. Hvis nu de fandt noget interessant.

Og det har man:

Hayden Dalton har skrevet under på en kontrakt med de forsvarende danske mestre for den kommende sæson.

Dalton er forward og 203 centimeter høj. Han kommer direkte ud af college i Wyoming.

Han havde egentlig skrevet en kontrakt med Ludwigsburg i den tyske Bundesliga, men inden sæsonstart blev han sendt hjem igen.

- Ifølge de forklaringer, vi har fået både fra agenten og klubben i Tyskland, så handlede det om, at de var nervøse for om han sin unge alder i betragtning havde en god nok fysik, siger Micahel Piloz, som ikke har ladet sig skræmme af det skudsmål.

- Fordi Bayern München afviser en fodboldspiller, betyder det jo heller ikke, at han ikke kan begå sig andre steder på et andet niveau.

- Det er en spiller, som vi var interesserede i før han tog til Tyskland. Og da vi hørte, at han var blevet fri, slog vi til, siger Michael Piloz.

Bakken Bears-truppen
  • Guards: Tobin Carberry (Ny, USA), Darko Jukic, Adama Darboe, Thomas Lærke
  • Forwards: Ryan Evans (Ny, USA), Tylor Ongwae (Ny, Kenya), Ryan Martin (Ny, England), Hayden Dalton (USA), Morten Sahlertz, Sylvester Berg, David Kristensen
  • Center: Michel Diouf (Senegal), Chris Christoffersen
  • Afgang: DeVaughn Akoon-Purcell, Jaye Crockett, Doug Wiggins, Tony Bishop, Nicolai Iversen

NBA Summer League

Og Hayden Dalton har da også styr på CVet.

Over sommeren har han deltaget i NBAs Summer League, hvor han fik en enkelt kamp. Pudsigt nok for Denver Nuggets, hvor han dermed var holdkammerat med den nu tidligere Bears-profil DeVaughn Akoon-Purcell.

I college snittede Dalton, der er af en søskendeflok på hele syv hvoraf to er brødre, 17,3 point og 7,9 rebounds for University of Wyoming. Og han deltog i Portsmouth Invitational, en turnering for de mest talentfulde collegespillere.

Hovedpersonen glæder sig til at komme til Aarhus, hvor han som udgangspunkt skal kæmpe sig til en plads i startopstillingen fra bænken.

- Jeg valgte Danmark og Bakken Bears, fordi det et velrespekteret og dygtigt hold hver eneste sæson. Klubben giver med sin succes gode vilkår for eksponering, og så kommer jeg til at spille for en dygtig træner og gode medspillere. Jeg kunne ikke bede om mere end det, og jeg forventer ikke mindre end en fremragende sæson. Jeg kan ikke vente med at komme i gang og repræsentere klubben og byen, siger Hayden Dalton.

Bakkem Bears spiller første kamp i sæsonen 20. september, på udebane mod Leicester Riders i Champions League-kvalifikationen.

Bakken Bears får amerikaner eftersendt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: FCM tog deres tiende hjemmesejr i træk med kontroversiel Evander-scoring
FC Midtjylland holder snor i deres københavnske rivaler med en flot sejr over AaB, hvor der dog var tvivl om, hvorvidt der var offside på 2-0 målet.
Afspil video
Zorniger viste format: Tog afsked med håndtryk til alle
Den nu tidligere cheftræner mødte op til pressemødet efter sin fyring, og sagde farvel til alle fremmødte med smil og håndtryk.
Afspil video
Ebbe Sand om fyringen: For få point i forhold til spillermaterialet
Sportsdirektør Ebbe Sand uddyber årsagerne til dagens fyring af cheftræner Alexander Zorniger.
Afspil video
Lars Jacobsen om Randers-brok: Der er ingenting at komme efter
Thomas Thomasberg var højst utilfreds med dommernes beslutning om, at smide angriber Emil Riis ud i søndagens kamp mod FCK.
Afspil video
Highlights: Esbjergenserne tog sejren, trods intensivt Brøndby-pres i de døende minutter
Søndagens sene kamp bød på top-opgør mellem Esbjerg FB og Brøndby IF, hvor oprykkerne fra det vestlige Jylland vandt en kneben 2-1-sejr, på trods af hektisk Brøndby-pres. Joni Kauko leverede en flot detalje, mens Benedikt Röcker forsøgte sig som forward i de sidste minutter.