Bakken Bears fik pokalrevanche i Horsens hule

Tobyn Carberry var flyvende i slutningen af kampen mellem Horsens IC og Bakken Bears. Arkivfoto: Kim Haugaard

Bakken Bears fik pokalrevanche i Horsens hule

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I et presset program med europæiske kampe og flere ligakampe vandt Bakken Bears fredag aften en vigtig moverental sejr deres lokalrivaler og pokalovermænd fra Horsens IC.

BASKETBALL: Bakken Bears og Horsens IC har igennem de seneste mange år været toppen af dansk basket. Det er de to hold, der har dystet om DM-guldet, og de fleste, der følger Basketligaen, forventer også at det bliver sådan i denne sæson.

I ligaen har Bakken Bears vundet de to første af holdenes indbyrdes opgør, mens Horsens for nylig trak sig sejrrigt ud af holdenes møde i pokalkvartfinalen.

Inden kampstart blev der hængt et nyt banner op i Forum Horsens. Et banner med skriften "Pokalmester 2019" steg til vejrs til tonerne af Tina Turners "Simply the best", mens Bakken Bears spillere stod på rad og række og kiggede på. Rundt i hallens hjørner og kroge kunne man også stadig se resterne af den guldkonfetti, da faldt i hallen, da Horsens i sidste weekend vandt pokalfinalen.

Hjemmeholdet virkede til at ville lave et statement. De ville være ind i hovederne på Bakken Bears og vise, at deres sejr sidst ikke var en engangsforestilling.

Horsens satte hurtigt fut under kedlerne. Tipoffet gik hjemmeholdets vej, og få sekunder efter var det første dunk hamret i. Og så var der ellers ligeså meget gang i hjemmeholdets tilskuere, som der plejer at være, når naboerne fra AC Horsens har et indkast i Superligaen. Tilskuerne havde da også nok at juble over. Det skaderamte Bears-hold kunne i hvert fald ikke følge med Horsens før pausen, hvor hjemmeholdet var bedst i begge ender af banen.

De gulklædte horsensspillere spillede hurtigt og ivrigt og Bakken virkede sløve i både tanke og handling, og når de endelig satte tempo var de for ivrige.

Basketball i højt tempo er dog Bakken Bears specialitet, og som kampen nærmede sig pausefløjtet fik udeholdet anført af Hayden Dalton og Adama Darboe bedre styr på løjerne - men ikke nok til, at de kunne følge Horsens på pointtavlen. Her var de bagud med ti ved pausen.

Fakta
Horsens IC - Bakken Bears 94-101
  • Periodecifre: 31-25, 28-24, 13-23, 22-29
  • Bears: Tobin Carberry 29, Hayden Dalton 27, Tylor Ongwae 17, Adama Darboe 14, Ryan Martin 6, Morten Sahlertz 6, Chris Christoffersen 2.
  • Horsens: Stefan Savic 21, Vedran Borovcanin 20, Brandon Tabb 18
  • Rebounds: Bears 32, Horsens 26

Alley-oop og ryste ryste

I pausen fik Steffen Wich sat skik på tingene. Bakken Bears kom tilbage på banen med et større overskud og mere sikkerhed i spillet. Der var ikke så mange fejl og boldtab, og pludselig var det Bakken, der satte tempoet og Horsens, der halsede efter. Derfor hentede Bears den ti-points føring Horsens havde i tredje periode, så da de sidste ti minutter satte i gang var kampen helt lige.

Da det hele skulle afgøres, stjal Bears-spillerne Tobyn Carberry og Tylor Ongwae showet. De landede det ene skud efter det andet, og da Carberry med et par minutter tilbage af kampen serverede bolden så Ongwae kunne banke et alley-oop i kurven virkede det sidste håb, der var tilbage hjemmeholdets hule, til at fise ud.

I slutminutterne trak Bears bare yderligere fra, og derfor vandt de kampen 101-94, og i de indbyrdes kampe med Horsens fører de nu 3-1 i sæsonen. Det er noget, der ifølge Adama Darboe kan vise sig afgørende når ligaen skal afgøres.

- Alt sport indeholder det psykologiske, så sejren var da vigtig. Vi er rivaler og ligger op mod hinanden, og som stillingen er lige nu, med os som nummer et og dem som nummer to, så mødes vi jo i finalen. Det gjorde rigtig ondt at tabe til dem i pokalkvartfinalen, så vi havde noget vi skulle ryste af os, sagde Adama Darboe efter kampen.

Bakken Bears fik pokalrevanche i Horsens hule

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Dribletur, hælscoring og langskud: Se alle de suveræne Superliga-mål
Se alle målene fra 22. runde i Superligaen
Afspil video
Miraklet i Madrid: Høgh fortæller anekdoter fra dengang, de smed Laudrup og Madrid ud af UEFA Cuppen
Det er 25 år siden, at målmandsikonet Lars Høgh og resten af OB-holdet besejrede Real Madrid 0-2 på Bernabéu, og derfor har vi fanget Lars Høgh til en snak om de gode, gamle dage.
Afspil video
Highlights: FCM tog deres tiende hjemmesejr i træk med kontroversiel Evander-scoring
FC Midtjylland holder snor i deres københavnske rivaler med en flot sejr over AaB, hvor der dog var tvivl om, hvorvidt der var offside på 2-0 målet.
Afspil video
Zorniger viste format: Tog afsked med håndtryk til alle
Den nu tidligere cheftræner mødte op til pressemødet efter sin fyring, og sagde farvel til alle fremmødte med smil og håndtryk.
Afspil video
Ebbe Sand om fyringen: For få point i forhold til spillermaterialet
Sportsdirektør Ebbe Sand uddyber årsagerne til dagens fyring af cheftræner Alexander Zorniger.