Bakken Bears henter amerikansk guard hos finske vicemestre

Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears, har hentet amerikansk forstærkning til Aarhus. Mere er på vej. Arkivfoto: Axel Schütt/Scanpix.

Bakken Bears henter amerikansk guard hos finske vicemestre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

27-årige Tobin Carberry bliver første amerikanske islæt i truppen til den kommende sæson. Bears' sportsdirektør jagter endnu to udenlandske profiler.

BASKETBALL: De danske mestre fra Bakken Bears har fået endnu en spiller i stald til den kommende sæson.

Navnet er Tobin Carberry, 27-årig amerikanske guard, der kommer med gode statistikker, fine mundtlige anbefalinger fra finske Salon Vilpas, der i den forgangne sæson vandt grundspillet i den bedste række, spillede sig i finalen, som de dog tabte.

Århusianerne har skrevet en et-årig kontrakt med Tobin Carberry, der efter tre år i islandsk basketball - et år i den næstbedste række, to år i ligaen - før sidste sæson tog springet til lige så eksotiske Finland.

- Han er en spiller, vi har fulgt gennem længere tid, men som vi også har været noget usikre på, fordi hans CV ikke har været stærkere. Det er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel at gøre det godt på Island, men præstationerne i Finland for Salon Vilpas har vist, at han er en spiller, der har haft en positiv udviklingskurve siden han kom til Europa. Og nu håber vi på, at han kan tage det yderligere et niveau eller to op hos os, lyder det fra Bakken Bears' sportsdirektør Michael Piloz.

Tobin Carberry har haft et lidt "sjovt" karriereforløb. Han kommer fra et lille 2. divisionscollege, Long Island University C.W. Post, og drog i 2014 til Hottur på Island i den næstbedste række.

Herfra har så han arbejdet sig op til at blive en decideret profil i Finland.

- Så der er sådan lidt Henrik Dalsgaard (back på det danske VM-hold, der for få år siden spillede i serie 4, red.) over ham. En spiller, der er kommet fra et relativt lavt niveau og så bare er blevet bedre og bedre, siger Piloz.

I sidste sæson snittede amerikaneren 14,3 point og nappede 5,3 rebounds per kamp for Salon Vilpas - og han skød ganske imponerende 41,1 procent fra trepointdistancen.

- Jeg har en ret god fornemmelse. Også på det menneskelige plan. Hvis du er en kæmpe idiot, spiller du ikke tre år på Island. Og vi har også kun hørt godt om ham som person oppe fra Finland. Han er super seriøs.

Tobin Carberry glæder sig over skiftet til den danske topsklub:

- Først og fremmest er jeg taknemmelig over at få muligheden for at spille for en god organisation med gode fans. Jeg har hørt mange gode ting om klubben. En væsentlig årsag til, at jeg signede med Bakken Bears er, at jeg elsker den type atmosfære, der var rundt om holdet i sidste sæson. Jeg kommer til holdet med en vinderattitude, som skal hjælpe med at holde den atmosfære kørende, lyder det fra amerikaneren.

Mangler to spillere

Med sine 193 centimeter er Tobin Carberry en forholdsvis stor guard, og det har været vigtigt for Bears.

- Skal vi kunne gøre os i Europa igen, og det har vi tænkt os at gøre alt for, skal vi have spillere, der også kan tage fra i forsvaret. I sidste sæson spillede vi ofte fremragende angreb, men havde også visse problemer i den anden ende. Det vil vi råde bod på, og med ham her får vi hele pakken. Han kan lave point, men han kan også dække godt op og få fat i nogle rebounds, siger sportsdirektøren.

Med tilgangen af Carberry er Michael Piloz kommet et solidt skridt tættere på en færdig trup til den kommende sæson. Der mangler fortsat to spillere af udenlandsk herkomst for at få fyldt op i omklædningsrummet.

To profiler, der skal træde i store fodspor.

Bakken Bears sagde efter den succesfulde Europa Cup-kampagne i sidste sæson farvel til de fire amerikanere Devaughn Akoon-Purcell, Doug Wiggins, Jaye Crockett og Tony Bishop.

- Vi har ikke nogen på sigtekornet lige nu og her, så der går nok et par uger, måske en måned før der er nyt. Men markedet begynder også først at røre på sig nu. Det kan måske lyde lidt latterligt, men at det netop er meldt ud, at Lebron James skifter til Los Angeles Lakers samt draften af de helt unge og nye navne til NBA-hodene, har faktisk også en betydning for os i Bears. Det sender ringe ned gennem systemet, fordi mange af de spillere, der ikke bliver en del af NBA ryger til Europa. Så det er også en kunst at vente. For der er spillere, der måske er for dyre for os nu, der bliver billigere, hvis vi kommer hen mod august, siger Piloz.

Klubben skrev for et par uger siden kontrakt med den kenyanske forward Tylor Ongwae, ligesom man også har forlænget aftalen med senegaleseren Michel Diouf for de to kommende sæsoner sæson.

Bakken Bears henter amerikansk guard hos finske vicemestre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Vild, vildere, Wilczek: Den polske goalgetter slog rekorden for flest scorede mål i et kalenderår
Med Kamil Wilczeks udligning mod Vejle i næstsidste spillerunde af efteråret slog han rekorden for flest scorede mål på et år. Hele 25 af slagsen leverede den stille og sympatiske polak for Brøndby.
Afspil video
Skov-hattrick sender Superligaen på vinterpause: Se alle rundens mål her
Der blev scoret hele 21 mål i Superligaens runde 20, og vi har samlet alle 21 mål i en stor målpakke.
Afspil video
Jesper Hansen bedømmer: De Gea vs. Alisson
FC Midtjyllands målmand Jesper Hansen har hjulpet os med at vurdere, hvem af de to målmænd der er bedst i øjeblikket.
Afspil video
Transfersnak med Solbakken: Planen har hele tiden været, at Ankersen skal sælges til sommer
Ståle Solbakken og Kasper Marker gennemgår FCK?s trup med et helt særligt transferfokus. Hvordan står det til med kontraktudløb? Hvem bliver muligvis solgt? Hvor skal FCK forstærke sig?
Afspil video
Kenneth Andersen sætter ord på sin første tid som cheftræner i FC Midtjylland: Det har været hektisk
I starten af oktober blev Kenneth Andersen udpeget som Jess Thorups afløser som FC Midtjyllands cheftræner. Andersen fortæller om, hvordan han har oplevet den første periode som værende cheftræner i en af Danmarks største klubber.