Bakken Bears henter amerikansk guard hos finske vicemestre

Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears, har hentet amerikansk forstærkning til Aarhus. Mere er på vej. Arkivfoto: Axel Schütt/Scanpix.

Bakken Bears henter amerikansk guard hos finske vicemestre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

27-årige Tobin Carberry bliver første amerikanske islæt i truppen til den kommende sæson. Bears' sportsdirektør jagter endnu to udenlandske profiler.

BASKETBALL: De danske mestre fra Bakken Bears har fået endnu en spiller i stald til den kommende sæson.

Navnet er Tobin Carberry, 27-årig amerikanske guard, der kommer med gode statistikker, fine mundtlige anbefalinger fra finske Salon Vilpas, der i den forgangne sæson vandt grundspillet i den bedste række, spillede sig i finalen, som de dog tabte.

Århusianerne har skrevet en et-årig kontrakt med Tobin Carberry, der efter tre år i islandsk basketball - et år i den næstbedste række, to år i ligaen - før sidste sæson tog springet til lige så eksotiske Finland.

- Han er en spiller, vi har fulgt gennem længere tid, men som vi også har været noget usikre på, fordi hans CV ikke har været stærkere. Det er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel at gøre det godt på Island, men præstationerne i Finland for Salon Vilpas har vist, at han er en spiller, der har haft en positiv udviklingskurve siden han kom til Europa. Og nu håber vi på, at han kan tage det yderligere et niveau eller to op hos os, lyder det fra Bakken Bears' sportsdirektør Michael Piloz.

Tobin Carberry har haft et lidt "sjovt" karriereforløb. Han kommer fra et lille 2. divisionscollege, Long Island University C.W. Post, og drog i 2014 til Hottur på Island i den næstbedste række.

Herfra har så han arbejdet sig op til at blive en decideret profil i Finland.

- Så der er sådan lidt Henrik Dalsgaard (back på det danske VM-hold, der for få år siden spillede i serie 4, red.) over ham. En spiller, der er kommet fra et relativt lavt niveau og så bare er blevet bedre og bedre, siger Piloz.

I sidste sæson snittede amerikaneren 14,3 point og nappede 5,3 rebounds per kamp for Salon Vilpas - og han skød ganske imponerende 41,1 procent fra trepointdistancen.

- Jeg har en ret god fornemmelse. Også på det menneskelige plan. Hvis du er en kæmpe idiot, spiller du ikke tre år på Island. Og vi har også kun hørt godt om ham som person oppe fra Finland. Han er super seriøs.

Tobin Carberry glæder sig over skiftet til den danske topsklub:

- Først og fremmest er jeg taknemmelig over at få muligheden for at spille for en god organisation med gode fans. Jeg har hørt mange gode ting om klubben. En væsentlig årsag til, at jeg signede med Bakken Bears er, at jeg elsker den type atmosfære, der var rundt om holdet i sidste sæson. Jeg kommer til holdet med en vinderattitude, som skal hjælpe med at holde den atmosfære kørende, lyder det fra amerikaneren.

Mangler to spillere

Med sine 193 centimeter er Tobin Carberry en forholdsvis stor guard, og det har været vigtigt for Bears.

- Skal vi kunne gøre os i Europa igen, og det har vi tænkt os at gøre alt for, skal vi have spillere, der også kan tage fra i forsvaret. I sidste sæson spillede vi ofte fremragende angreb, men havde også visse problemer i den anden ende. Det vil vi råde bod på, og med ham her får vi hele pakken. Han kan lave point, men han kan også dække godt op og få fat i nogle rebounds, siger sportsdirektøren.

Med tilgangen af Carberry er Michael Piloz kommet et solidt skridt tættere på en færdig trup til den kommende sæson. Der mangler fortsat to spillere af udenlandsk herkomst for at få fyldt op i omklædningsrummet.

To profiler, der skal træde i store fodspor.

Bakken Bears sagde efter den succesfulde Europa Cup-kampagne i sidste sæson farvel til de fire amerikanere Devaughn Akoon-Purcell, Doug Wiggins, Jaye Crockett og Tony Bishop.

- Vi har ikke nogen på sigtekornet lige nu og her, så der går nok et par uger, måske en måned før der er nyt. Men markedet begynder også først at røre på sig nu. Det kan måske lyde lidt latterligt, men at det netop er meldt ud, at Lebron James skifter til Los Angeles Lakers samt draften af de helt unge og nye navne til NBA-hodene, har faktisk også en betydning for os i Bears. Det sender ringe ned gennem systemet, fordi mange af de spillere, der ikke bliver en del af NBA ryger til Europa. Så det er også en kunst at vente. For der er spillere, der måske er for dyre for os nu, der bliver billigere, hvis vi kommer hen mod august, siger Piloz.

Klubben skrev for et par uger siden kontrakt med den kenyanske forward Tylor Ongwae, ligesom man også har forlænget aftalen med senegaleseren Michel Diouf for de to kommende sæsoner sæson.

Bakken Bears henter amerikansk guard hos finske vicemestre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Amini så rødt og Kasper Junker-kasse i 5-måls drama
AC Horsens spillede søndag mod AGF i årets Superliga. Det blev en hårdt spillet kamp som begge hold havde chancerne for at vinde. Horsens endte dog med at trække sig sejrsrigt ud af kampen, som endte 3-2.
Afspil video
Optakt til Horsens - AGF: Kasper Junker kan sagtens true AGF
AC Horsens tager i dag imod AGF, et opgør der sagtens kan blive en underholdene affære. Den tidligere AGF-angriber, Kasper Junker, har tager skiftet til Horsens og skal nu møde sin tidligere klub.
Afspil video
Bo Henriksen inden Horsens - AGF: Kasper Junker ser fremragende ud
Vi snakkede med Bo Henriksen inden opgøret mod AGF. Bo Henriksen gav en status på hvor god form deres nye angriber er i.
Afspil video
Highlights: AGF måtte dele da de tog imod Vendsyssel i en chancerig kamp
Det blev en uafgjort, da AGF tog imod Vandsyssel, i Århus. Det blev et intenst opgør, som begge mandskaber kunne have vundet.
Afspil video
Highlights: Ubesejrede AGF hentede tre point i Hobro
Kampen endte 0-2 til gæsterne, hvor Mustafa Amini og Jens Stage blev aftenens målscorere.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Troels Bech om hans Brøndby-stop: Brøndby står nu et stabilt og sundt sted
Troels Bech stopper i Brøndby og han fortæller her i indslaget, hvorfor han har taget beslutningen.
Afspil video
Highlights: AaB og Vejle gik til stålet i intenst remis
Der var krig på kniven mellem AaB og Vejle i en kamp, der var præget af hårde dueller og to hold, der begge kom tæt på at stjæle sejren i slutminutterne.
Afspil video
Flemming Povlsen om Uffe Bech: Jeg kan ikke se, hvor der skulle være plads til ham
Uffe Bech vil gerne fortsætte længere tid i Brøndby end blot til vinter, men er det en realistisk mulighed? Flemming Povlsen og Lars Jacobsen giver deres vurdering.
Afspil video
Aftale stopper til vinter: Uffe Bech håber på at kunne blive endnu længere tid i Brøndby
Brøndby har indgået en lejeaftale med Hannover 96-spilleren, Uffe Bech. Aftalen udløber til vinter, men Bech håber på, at alle parter kan blive enige, så han kan blive endnu længere tid i Brøndby.
Afspil video
Rundens mål: Alle målene fra niende runde af Superligaen
Det blev til nederlag til både FCK og Brøndby i den niende runde af Superligaen, vi blev dog forkælet med en masse mål. Vi har samlet dem alle i en lækker lille målpakke.