Bakken skal tæmme Englands vilde ryttere

Adama Darboe og Bakken Bears kommer på hårdt arbejde i kvalifikationen til Champions League. Foto: Kim Haugaard

Bakken skal tæmme Englands vilde ryttere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bakken Bears skal møde de engelske mestre Leicester Riders i første runde af kvalifikationen til denne sæsons udgave af Champions League.

Basketball: Bakken Bears er klar til et nyt europæisk eventyr. Onsdag middag var det århusianske basketballhold en del af lodtrækningen til årets udgave af Champions League. Holdet var seedet til første runde af kvalifikationen og dukkede allerede op som det første hold i pulje A, da der skulle findes en modstander til Leicester Riders.

Englænderne var en del af puljen med de seks laveste rangerede mandskaber og bliver altså det første af i alt tre hold, som Bakken Bears skal kæmpe sig forbi, hvis de skal have en plads i årets udgave af gruppespillet i mesterholdenes turnering.

- Vi var begunstiget af en god seedning og har fået et fornuftigt hold. Det er dog svært at vurdere dem, da de skifter spillere hvert år. Vi burde dog have en chance mod Leicester, som er et godt engelske hold, der også har et kendt ansigt i form af Conor Washington, der har spillet for Team FOG Næstved, siger Bakken Bears' sportsdirektør Michael Piloz og fortsætter:

- Engelsk klubbasket har været uden for de europæiske turneringer i de senere år og det sjove er, at jeg faktisk har talt en del med direktøren fra Leicester Riders, der gerne ville høre om vores erfaringer med at være med i EuropaLeague. Både Leicester og Newcastle har været godt med fremme i de senere år, ligesom der er stor fremgang omkring basketball i England. Der er stor medlemstilgang og god interesse for sporten, ligesom de har haft nogle store evnets i O2 Arena i London, fortæller Piloz.

Leicester Riders er den ældste basketballklub i England og blev dannet i 1967. Klubben har vundet det engelske mesterskab fire gang i klubbens historie. De seneste to mesterskaber blev hentet i 2016-17 og 2017-18. Holdet har hjemmebane i Leicester Arena, hvor der er plads til 2400 tilskuere og bliver trænet af den amerikanske headcoach Rob Paternostro. Leicester Riders er det første hold fra den britiske basketball liga, forsøger at kvalificere sig til Champions League.

Champions League kvalifikation
Onsdag blev der trukket lod til første runde af kvalifikationen til Champions League. Bakken Bears var seedet til lodtrækningen.I første runde skal Bakken møde de engelske mestre fra Leicester Riders. Første kamp spilles i England 20. september og der er returopgør i Aarhus 22. september.

Vinder Bakken samlet, så skal holdet møde vinderen af Hapoel Tel Aviv og Spirou Basket fra henholdsvis Israel og Belgien. De to kampe vil blive spillet 25. og 28. september. Første opgør vil være i Aarhus.

Sidste modstander i tredje runde bliver spanske Ucam Murcia, der blev nummer tre i sidste sæsons udgave af Champions League.

De seks vinderhold fra tredje runde af kvalifikationen går videre til gruppespillet, hvor 26 hold allerede er kvalificeret.

Kæmpe præstation

Selvom Bakken Bears var seedet i første runde, så anser sportsdirektøren som en kæmpe udfordring at komme med i Champions Leagues gruppespil. Allerede i anden runde af kvalifikationen vil århusianerne skulle op imod vinderen af kampen mellem israelske Hapoel Tel Aviv og Spirou Basket fra Belgien. Skulle de klare sig videre herfra, så venter spanske Ucam Murcia i runde tre af kvalifikationen. Et hold, der blev nummer tre i sidste sæsons udgave af Champions League.

- Hvis vi kommer med i gruppespillet, vil det være en større præstation end sidste års semifinale i EuroLeague, siger Michael Piloz og tilføjer, at Tel Aviv fra Israel blandt andet har forhørt sig omkring muligheden for at få Bakkens tidligere Devaughn Akoon-Purcell til klubben.

- Og de var ikke skræmte af hans lønkrav. Det var vi, griner Michael Piloz og tilføjer, at alt selvfølgelig er muligt i basketball og klubben naturligvis vil gøre sit for at gå hele vejen til gruppespillet.

Skulle Bakken blive slået ud, så træder klubben ind i gruppespillet af Europe Cup.

Bakken Bears var en af de helt store oplevelse i sidste sæsons udgave af Europe Cup, hvor holdet spillede sig helt frem til semifinalen og modtog stor anerkendelse i både hjemland og udland for sin præstation. Ikke mindst de større udenlandske hold, der også har haft fingrene ude efter flere af holdets profiler.

Det bliver den tredje sæson, at Champions League ruller i europæisk sammenhæng. Sidste sæsons vinder AEK Athen blev hyldet i forbindelse med lodtrækningen og fik overrakt pengepræmien på en million euro for sejren.

Bakken skal tæmme Englands vilde ryttere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Poulsens første brændte straffespark i Superligaen sikrede AGF point!
Jakob Poulsen havde før dagens opgør scoret på samtlige 16 straffesparks forsøg, som han har haft i Superligaen. I premiere-kampen mod AGF, fik kaptajnen dog gummiben og blevet reddet af Jovanovic.
Afspil video
Highlights: FCK spillede sig til europæisk fodbold efter sejr over AGF
FC København vandt hjemme 4-1 over AGF fredag aften og sikrede sig dermed en plads i Europa League-kvalifikationen.
Afspil video
Highlights: Backman og Pusic nedlagde Sønderjyske
AGF er klar til Europa League-playoffsfinalen mod FCK på fredag efter en samlet sejr på 4-2 mod Sønderjyske.
Afspil video
Highlights: AGF smed 2-0 føring over styr på hjemmebanen
Martin Pusic var brandvarm med to mål, men det skulle vise sig, at det ikke var nok for AGF, der gik helt ned med flaget det sidste kvarter mod Sønderjyske.
Afspil video
Steffen Rasmussen siger farvel: Vi var med, da klublegenden blev hyldet
Steffen Rasmussen spiller sin sidste sæson i AGF. I den forbindelse blev han hyldet af klubbens fans.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Drachmann klar til nyt kapitel: OB har gang i et spændende projekt
OB har købt den tidligere FC Midtjylland-spiller, Janus Drachmann, der særligt skal bidrage med rutine, vildskab og ærgerrighed.
Afspil video
Fra fattigdom til FCM-profil: Sanneh fortæller om sit gamle liv i Gambia
Vi tog med den stærke forsvarsspiller, Bubacarr Sanneh, til Gambia, da Sanneh besøgte sin familie.
Afspil video
Superligaen ruller afsted - og vi har samlet alle målene lige her!
Runde 1 af Superligaen er færdig og vi er blevet forkælet fra start af! Vi har samlet alle målene fra den netop overstået runde.
Afspil video
Highlights: Erceg og Wilczek førte Brøndby til sejr i Randers!
Sidste kamp i Superligaens første runde blev afviklet i det kronjyske, hvor Randers tog imod Brøndby. Kampen endte 0-2 til gæsterne med målscorerne Ante Erceg og Kamil Wilczek.
Afspil video
Highlights: Fischer brænder straffe i overtiden og sikrer Horsens-sejr!
Det blev en yderst dramatisk debut-kamp i Parken, da FC København og AC Horsens tørnede sammen. I anden halvleg kom gæster på både 0-1 og 0-2. Det lykkedes dem også at tage alle tre point med hjem efter at være hårdt presset i de døende minutter.