Bakken vender blikket mod Europa

Steffen Wich og Bakken Bears kan vende blikket mod den ottendedelsfinale i FIBA Europe Cup. Søndag sikrede de regerende mestre sig førstepladsen i grundspillet med en sejr over Svendborg. Foto: Kim Haugaard

Bakken vender blikket mod Europa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bakken Bears sikrede sig søndag eftermiddag førstepladsen i grundspillet, da de vandt over rækkens nummer tre, Svendborg Rabbits.

Basketball: Der resterer fortsat fem spillerunder af grundspillet i årets basketliga. Førerholdet fra Bakken Bears har dog etableret så stort et forspring, at de ikke længere kan indhentes. Det blev endeligt afgjort, da søndag eftermiddag besejrede Svendborg Rabbits 87-78 uden at spille prangende.

Med sejren kan de regerende danske mestre for alvor blikket mod de to kampe i ottendedelsfinalen mod israelske Ironi Ness Ziona, hvor første kamp spilles på dansk grund 6. marts.

- Der er fuld fokus på Europa Cup kampen. De andre klubber har været utroligt venlige og hjælpsomme og været med til at stykke et program sammen, der gør, at vi får ro til at forberede os til den ottendedelsfinale. Den bliver rigtig vanskelig. Derfor har vi fuld fokus på den, sagde Bakken Bears head coach Steffen Wich efter hans hold havde vundet ganske komfortabelt.

Han var nødt til at tage en timeout i anden periode ved stillingen 33-30, men herefter rullede maskinen igen og Bakken kunne gå til pause med en føring på 52-33.

Efter pausen svingede niveauet en del, men fynboerne formåede aldrig rigtigt at blive en trussel i forhold til den århusianske sejr.

- Vi vidste for et stykke tid siden, at det ville blive sådan. Nu er det en realitet, at vi har vundet grundspillet, og vi kommer til at planlægge hvert femte minut efter, hvordan vi skal performe i den ottendedelsfinale, hvis vi skal overhovedet have en chance, sagde Steffen Wich.

Hvad kræver det for at være klar til de kampe?

- Spillerne skal nok være der, men alle de små detaljer, scouting og spilsituationer skal vi have øvet og gennemgået. Så gælder det fysisk om at få holdet helt klart. At spille onsdag, fredag og søndag er der ikke nogen spilleforening i Danmark, som vil acceptere, men det vælger vi at gøre. Så vi skal have fysikken helt op, for vi er lidt trætte og lidt slidte lige nu. Men vi skal nok være der til ottendedelsfinale, sagde træneren.

Han havde hele bænken i spil i løbet af kampen og fik givet minutter til flere af dem, der ikke spiller så meget hver gang.

- Vi roterede lidt og gjorde det i perioder meget godt i dag. Der var også perioder, hvor det var mindre godt, men vi skal have fokus på Europa, så det handler om at have alle klar både fysisk og mentalt, så vi kan koncentrere os om det basket faglige.

Basketliga, herrer
Bakken Bears - Svendborg Rabbits 87-78 (52-33)Periodecifre: 28-20, 24-13, 25-28, 10-17)

Bakken Bears: Ryan Evans 15, Michel Diouf 13, Tylor Ongwae 12, Tobin Carberry 11, Hayden Dalton 10, Sylvester Berg 7, David Kristensen 6, Darko Jukic 4, Morten Sahlertz 3, Chris Christoffersen 3, Adama Darboe 3

Svendborg Rabbits: Jeremiah Ingram 28

Rebounds: Bakken Bears 48, Svendborg Rabbits 37
Svendborg Rabbits kunne ikke følge med Tobin Carberry og Bakken Bears, når tempoet blev skruet i vejret. Foto: Kim Haugaard
Svendborg Rabbits kunne ikke følge med Tobin Carberry og Bakken Bears, når tempoet blev skruet i vejret. Foto: Kim Haugaard

Niveauet skal holdes højt

Ifølge Bakken-anfører Morten Sahlertz skal de næste fem kampe i grundspillet bruges til at fastholde niveauet på banen, mens man forbereder sig på de europæiske knald eller fald kampe.

- Fokus bliver på den europæiske liga, men vi skal stadig holde niveauet højt i de andre kampe, selvom det er afgjort nu. Vi skal holde os oppe og holde vores topniveau. I det perspektiv er det perfekt at kunne blive udfordret af nogle af de danske hold, sagde anføreren og understregede, at de sidste fem kampe også er en kærkommen mulighed for at holde hele truppen i gang.

- Vi kan ligeså godt rotere og holde alle i gang og give folk chancen. Få folk ind og få dem i gang, så vi er klar til at præstere, sagde Sahlertz.

Bakken Bears næste kamp er 22. februar mod BMS Herlev Wolfpack på udebane.

Bakken vender blikket mod Europa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Dribletur, hælscoring og langskud: Se alle de suveræne Superliga-mål
Se alle målene fra 22. runde i Superligaen
Afspil video
Miraklet i Madrid: Høgh fortæller anekdoter fra dengang, de smed Laudrup og Madrid ud af UEFA Cuppen
Det er 25 år siden, at målmandsikonet Lars Høgh og resten af OB-holdet besejrede Real Madrid 0-2 på Bernabéu, og derfor har vi fanget Lars Høgh til en snak om de gode, gamle dage.
Afspil video
Highlights: FCM tog deres tiende hjemmesejr i træk med kontroversiel Evander-scoring
FC Midtjylland holder snor i deres københavnske rivaler med en flot sejr over AaB, hvor der dog var tvivl om, hvorvidt der var offside på 2-0 målet.
Afspil video
Zorniger viste format: Tog afsked med håndtryk til alle
Den nu tidligere cheftræner mødte op til pressemødet efter sin fyring, og sagde farvel til alle fremmødte med smil og håndtryk.
Afspil video
Ebbe Sand om fyringen: For få point i forhold til spillermaterialet
Sportsdirektør Ebbe Sand uddyber årsagerne til dagens fyring af cheftræner Alexander Zorniger.