Bears har været bedst til sidst

Tony Bishop og Bakken Bears møder onsdag Sidigas Avellino og semifinalen i FIBA Europe Cup. Arkivfoto: Annelene Petersen

Bears har været bedst til sidst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alt tyder på en tæt afgørelse i onsdagens Europe Cup-semifinale mellem Bakken Bears og Sidigas Avellino, og det kan være til danskernes fordel.

Basketball: Kynikeren vil mene, at et rigtigt godt hold er så gode, at de har vundet kampen inden det bliver tæt til sidst.

Men det er nemmere skrevet end gjort i sport, hvor vigtige kampe ofte har en tendens til at blive afgjort i slutminutterne.

Og går det på samme måde på onsdag i Vejlby-Risskov Hallen, når Bakken Bears møder Sidigas Avellino i semifinalen i FIBA Europe Cup, så kan danskerne gå til kampen med selvtillid.

Alene i 2018 har bjørnene vundet tre overtidskampe i Europe Cup og tabt nul. Desuden er det blevet til et par tætte sejre over Szolnoki Olaj og Tsmoki Minsk.

- Jeg håber ikke, det bliver tæt til sidst på onsdag. Jeg håber da, vi vinder stort. Men det er vel en blanding af held, god kondition og fokus som vi har arbejdet med hver dag igennem ti måneder, der gør, at vi har haft succes i de tætte kampe, siger Bears-guard Adama Darboe.

Anfører Nicolai Iversen mener, at spillernes fysiske kondition er en stor del af forklaringen, men trupsammensætningen har også noget at sige.

- Vi har mange erfarne spillere, der har prøvet noget lignende før og de, der ikke har, de har så et niveau som er ret godt, griner Nicolai Iversen.

Han var selv del af et Bears-hold for et par år siden, der modsat tabte de fleste kampe, som var tætte i afslutningsfasen.

- Da havde vi også kun to udenlandske spillere, og nu har vi en del flere. Og vi må bare sige, at vi har flere spillere nu med højt niveau. Vi er ikke afhængige af, at en eller to spillere har en god dag. Vi er et helt hold, og det er forskellige der byder ind. Som Michel Diouf nede i Italien, Darko Jukic i et par hjemmekampe og senest DeVaughn Akoon-Purcell mod Næstved i lørdags.

Når onsdagens kamp mod italienske Avellino begynder fører gæsterne med tre point, og selvom Adama Darboe håber, at Bakken Bears afgør kampen tidligt, ved han udmærket, at det bliver en svær kamp mod Italiens bronzevindere.

- Det er et rigtig godt hold og det er nogle store drenge, som vi skal slås med.

- Vi har en selvtillid i slutminutterne, fordi vi har været der før. Men vi spiller selvfølgelig ikke for at have en tæt kamp. Så går det galt. Men hvis kampen er tæt til sidst, så tror jeg, vi har et godt udgangspunkt. Men som sagt, så har der også været en del held inde over, så vi skal ikke spille alt for meget på det, fordi vi har brugt en del allerede, siger Adama Darboe med et smil.

Bears har været bedst til sidst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
David Nielsen: Vi er selvfølgelig ikke tilfredse med, at vi ikke kommer i top seks
Hør David Nielsen udtale sig om AGF?s missede top seks-situation.
Afspil video
Freder AGF-chef David Nielsen her efter misset top seks? ?100 pct opbakning"
Sportschef Peter "PC" Christiansen virker til at frede træner David Nielsen i dette interview. Bedøm selv.
Afspil video
Spillerne siger nej - ledelsen ja. Vidste AaB-spillerne, at de skulle jagte flere mål?
Allan Gaarde fortæller efter AGF-kampen, at spillerne godt vidste, at de skulle jagte flere mål. Hør det her.
Afspil video
Highlights: AaB?s 3-1-sejr mod AGF viste sig ikke at være nok
Kasper Pedersen, Patrick Kristensen og Lucas Andersen scorede målene for AaB, mens Jakob Ankersen lavede AGF?s mål. Men da Esbjerg vandt over Vejle, var det ikke nok for AaB til at sikre sig en plads i Mesterskabspillet.
Afspil video
Balance i regnskabet i Aalborg: Jakob Ankersen scorer for AGF
Jakob Ankersen har bragt AGF på 1-1 mod AaB.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Lars Jacobsen om Lucas Andersen: Et niveau eller to over alle andre på banen
Lucas Andersen har spillet forrygende for AaB i de sidste par uger. Flemming Povlsen og Lars Jacobsen diskuterer hans niveau og fremtid i studiet efter AGF-kampen.
Afspil video
Flemming Povlsen om Vejles ansættelse af Constantin Gâlc?: Det er et gamble
Flemming Povlsen er ikke enig med Vejles beslutning om, at ansætte en træner der ikke kan tale engelsk, og mener at det er et gamble for Vejle.
Afspil video
Paulus Arajuuri efter sejren over Horsens: Det er en fantastisk følelse
Glæden var til at se hos Paulus Arajuuri, efter Brøndbys sejr over Horsens. Paulus Arajuuri fortæller dog, at han var ret nervøs inden kampen, med tanken på et skræmmende tidligere resultat på CASA Arena Horsens.
Afspil video
Bo Henriksen om nedrykningspuljen: Det bliver lokalopgør hver eneste gang
Bo Henriksen var efter nedelaget til Brøndby meget begejstret for den pulje, som Horsens endte i. Bo Henriksen var især glad, for de fede fodboldkampe, som puljen kommer til at byde på.
Afspil video
Martin Retov om Brøndby i top seks: Det nye mål er selvfølgelig tredjepladsen
Det er fuldstændig klart for den nuværende Brøndby-træner, at målsætningen for sæsonen nu er en tredjeplads.