Bears har været bedst til sidst

Tony Bishop og Bakken Bears møder onsdag Sidigas Avellino og semifinalen i FIBA Europe Cup. Arkivfoto: Annelene Petersen

Bears har været bedst til sidst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alt tyder på en tæt afgørelse i onsdagens Europe Cup-semifinale mellem Bakken Bears og Sidigas Avellino, og det kan være til danskernes fordel.

Basketball: Kynikeren vil mene, at et rigtigt godt hold er så gode, at de har vundet kampen inden det bliver tæt til sidst.

Men det er nemmere skrevet end gjort i sport, hvor vigtige kampe ofte har en tendens til at blive afgjort i slutminutterne.

Og går det på samme måde på onsdag i Vejlby-Risskov Hallen, når Bakken Bears møder Sidigas Avellino i semifinalen i FIBA Europe Cup, så kan danskerne gå til kampen med selvtillid.

Alene i 2018 har bjørnene vundet tre overtidskampe i Europe Cup og tabt nul. Desuden er det blevet til et par tætte sejre over Szolnoki Olaj og Tsmoki Minsk.

- Jeg håber ikke, det bliver tæt til sidst på onsdag. Jeg håber da, vi vinder stort. Men det er vel en blanding af held, god kondition og fokus som vi har arbejdet med hver dag igennem ti måneder, der gør, at vi har haft succes i de tætte kampe, siger Bears-guard Adama Darboe.

Anfører Nicolai Iversen mener, at spillernes fysiske kondition er en stor del af forklaringen, men trupsammensætningen har også noget at sige.

- Vi har mange erfarne spillere, der har prøvet noget lignende før og de, der ikke har, de har så et niveau som er ret godt, griner Nicolai Iversen.

Han var selv del af et Bears-hold for et par år siden, der modsat tabte de fleste kampe, som var tætte i afslutningsfasen.

- Da havde vi også kun to udenlandske spillere, og nu har vi en del flere. Og vi må bare sige, at vi har flere spillere nu med højt niveau. Vi er ikke afhængige af, at en eller to spillere har en god dag. Vi er et helt hold, og det er forskellige der byder ind. Som Michel Diouf nede i Italien, Darko Jukic i et par hjemmekampe og senest DeVaughn Akoon-Purcell mod Næstved i lørdags.

Når onsdagens kamp mod italienske Avellino begynder fører gæsterne med tre point, og selvom Adama Darboe håber, at Bakken Bears afgør kampen tidligt, ved han udmærket, at det bliver en svær kamp mod Italiens bronzevindere.

- Det er et rigtig godt hold og det er nogle store drenge, som vi skal slås med.

- Vi har en selvtillid i slutminutterne, fordi vi har været der før. Men vi spiller selvfølgelig ikke for at have en tæt kamp. Så går det galt. Men hvis kampen er tæt til sidst, så tror jeg, vi har et godt udgangspunkt. Men som sagt, så har der også været en del held inde over, så vi skal ikke spille alt for meget på det, fordi vi har brugt en del allerede, siger Adama Darboe med et smil.

Bears har været bedst til sidst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Poulsens første brændte straffespark i Superligaen sikrede AGF point!
Jakob Poulsen havde før dagens opgør scoret på samtlige 16 straffesparks forsøg, som han har haft i Superligaen. I premiere-kampen mod AGF, fik kaptajnen dog gummiben og blevet reddet af Jovanovic.
Afspil video
Highlights: FCK spillede sig til europæisk fodbold efter sejr over AGF
FC København vandt hjemme 4-1 over AGF fredag aften og sikrede sig dermed en plads i Europa League-kvalifikationen.
Afspil video
Highlights: Backman og Pusic nedlagde Sønderjyske
AGF er klar til Europa League-playoffsfinalen mod FCK på fredag efter en samlet sejr på 4-2 mod Sønderjyske.
Afspil video
Highlights: AGF smed 2-0 føring over styr på hjemmebanen
Martin Pusic var brandvarm med to mål, men det skulle vise sig, at det ikke var nok for AGF, der gik helt ned med flaget det sidste kvarter mod Sønderjyske.
Afspil video
Steffen Rasmussen siger farvel: Vi var med, da klublegenden blev hyldet
Steffen Rasmussen spiller sin sidste sæson i AGF. I den forbindelse blev han hyldet af klubbens fans.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Vendsyssel slog OB i hæsblæsende Superliga-debut
Vendsyssel FF fik en drømmestart på Superligaen med en 3-2-sejr over OB i en hæsblæsende kamp, der også bød på et rødt kort.
Afspil video
Drømmestart i Superligaen: Vendsyssel bringer sig foran mod OB
Vendsyssel har fået en drømmestart på Superligaen med et føringsmål mod OB i åbningskampen.
Afspil video
Highlights: Esbjerg fik point mod FCN i sæsonpremieren
Esbjerg fik med et point på udebane mod FC Nordsjælland en god start på Superliga-sæsonen.
Afspil video
Steinlein om FCM's ambitioner: Vi vil være det nye FCK
Vi har besøgt Claus Steinlein på Bornholm til en snak om FC Midtjyllands ambitioner.
Afspil video
Jakob Poulsen: Selvfølgelig føler man sig lidt som en skurk
Nordeuropas sikreste straffesparkskytte blev dagens skurk, da han ikke formåede at sende kuglen i nettet mod AGF, som endte 0-0.