Bears har været bedst til sidst

Tony Bishop og Bakken Bears møder onsdag Sidigas Avellino og semifinalen i FIBA Europe Cup. Arkivfoto: Annelene Petersen

Bears har været bedst til sidst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alt tyder på en tæt afgørelse i onsdagens Europe Cup-semifinale mellem Bakken Bears og Sidigas Avellino, og det kan være til danskernes fordel.

Basketball: Kynikeren vil mene, at et rigtigt godt hold er så gode, at de har vundet kampen inden det bliver tæt til sidst.

Men det er nemmere skrevet end gjort i sport, hvor vigtige kampe ofte har en tendens til at blive afgjort i slutminutterne.

Og går det på samme måde på onsdag i Vejlby-Risskov Hallen, når Bakken Bears møder Sidigas Avellino i semifinalen i FIBA Europe Cup, så kan danskerne gå til kampen med selvtillid.

Alene i 2018 har bjørnene vundet tre overtidskampe i Europe Cup og tabt nul. Desuden er det blevet til et par tætte sejre over Szolnoki Olaj og Tsmoki Minsk.

- Jeg håber ikke, det bliver tæt til sidst på onsdag. Jeg håber da, vi vinder stort. Men det er vel en blanding af held, god kondition og fokus som vi har arbejdet med hver dag igennem ti måneder, der gør, at vi har haft succes i de tætte kampe, siger Bears-guard Adama Darboe.

Anfører Nicolai Iversen mener, at spillernes fysiske kondition er en stor del af forklaringen, men trupsammensætningen har også noget at sige.

- Vi har mange erfarne spillere, der har prøvet noget lignende før og de, der ikke har, de har så et niveau som er ret godt, griner Nicolai Iversen.

Han var selv del af et Bears-hold for et par år siden, der modsat tabte de fleste kampe, som var tætte i afslutningsfasen.

- Da havde vi også kun to udenlandske spillere, og nu har vi en del flere. Og vi må bare sige, at vi har flere spillere nu med højt niveau. Vi er ikke afhængige af, at en eller to spillere har en god dag. Vi er et helt hold, og det er forskellige der byder ind. Som Michel Diouf nede i Italien, Darko Jukic i et par hjemmekampe og senest DeVaughn Akoon-Purcell mod Næstved i lørdags.

Når onsdagens kamp mod italienske Avellino begynder fører gæsterne med tre point, og selvom Adama Darboe håber, at Bakken Bears afgør kampen tidligt, ved han udmærket, at det bliver en svær kamp mod Italiens bronzevindere.

- Det er et rigtig godt hold og det er nogle store drenge, som vi skal slås med.

- Vi har en selvtillid i slutminutterne, fordi vi har været der før. Men vi spiller selvfølgelig ikke for at have en tæt kamp. Så går det galt. Men hvis kampen er tæt til sidst, så tror jeg, vi har et godt udgangspunkt. Men som sagt, så har der også været en del held inde over, så vi skal ikke spille alt for meget på det, fordi vi har brugt en del allerede, siger Adama Darboe med et smil.

Bears har været bedst til sidst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Amini så rødt og Kasper Junker-kasse i 5-måls drama
AC Horsens spillede søndag mod AGF i årets Superliga. Det blev en hårdt spillet kamp som begge hold havde chancerne for at vinde. Horsens endte dog med at trække sig sejrsrigt ud af kampen, som endte 3-2.
Afspil video
Optakt til Horsens - AGF: Kasper Junker kan sagtens true AGF
AC Horsens tager i dag imod AGF, et opgør der sagtens kan blive en underholdene affære. Den tidligere AGF-angriber, Kasper Junker, har tager skiftet til Horsens og skal nu møde sin tidligere klub.
Afspil video
Bo Henriksen inden Horsens - AGF: Kasper Junker ser fremragende ud
Vi snakkede med Bo Henriksen inden opgøret mod AGF. Bo Henriksen gav en status på hvor god form deres nye angriber er i.
Afspil video
Highlights: AGF måtte dele da de tog imod Vendsyssel i en chancerig kamp
Det blev en uafgjort, da AGF tog imod Vandsyssel, i Århus. Det blev et intenst opgør, som begge mandskaber kunne have vundet.
Afspil video
Highlights: Ubesejrede AGF hentede tre point i Hobro
Kampen endte 0-2 til gæsterne, hvor Mustafa Amini og Jens Stage blev aftenens målscorere.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Brøndbys Sportsdirektør-kanditater: Her er fire bud på Troels Bechs afløser
Flemming Povlsen og Lars Jacobsen diskuterer fire bud, på en eventuel afløser af Brøndbys sportsdirektør.
Afspil video
Troels Bech om hans Brøndby-stop: Brøndby står nu et stabilt og sundt sted
Troels Bech stopper i Brøndby og han fortæller her i indslaget, hvorfor han har taget beslutningen.
Afspil video
Highlights: AaB og Vejle gik til stålet i intenst remis
Der var krig på kniven mellem AaB og Vejle i en kamp, der var præget af hårde dueller og to hold, der begge kom tæt på at stjæle sejren i slutminutterne.
Afspil video
Nikolai Laursen om sin tilbagekomst til Brøndby: Det er et skridt på vejen i min videre karriere
20-årige Nikolai Laursen er vendt tilbage til Brøndby på en lejekontrakt. Laursen ser dog kun sin tilbagekomst som et skridt på vejen mod igen at komme til udlandet.
Afspil video
Flemming Povlsen om Uffe Bech: Jeg kan ikke se, hvor der skulle være plads til ham
Uffe Bech vil gerne fortsætte længere tid i Brøndby end blot til vinter, men er det en realistisk mulighed? Flemming Povlsen og Lars Jacobsen giver deres vurdering.