Bears har været bedst til sidst

Tony Bishop og Bakken Bears møder onsdag Sidigas Avellino og semifinalen i FIBA Europe Cup. Arkivfoto: Annelene Petersen

Bears har været bedst til sidst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alt tyder på en tæt afgørelse i onsdagens Europe Cup-semifinale mellem Bakken Bears og Sidigas Avellino, og det kan være til danskernes fordel.

Basketball: Kynikeren vil mene, at et rigtigt godt hold er så gode, at de har vundet kampen inden det bliver tæt til sidst.

Men det er nemmere skrevet end gjort i sport, hvor vigtige kampe ofte har en tendens til at blive afgjort i slutminutterne.

Og går det på samme måde på onsdag i Vejlby-Risskov Hallen, når Bakken Bears møder Sidigas Avellino i semifinalen i FIBA Europe Cup, så kan danskerne gå til kampen med selvtillid.

Alene i 2018 har bjørnene vundet tre overtidskampe i Europe Cup og tabt nul. Desuden er det blevet til et par tætte sejre over Szolnoki Olaj og Tsmoki Minsk.

- Jeg håber ikke, det bliver tæt til sidst på onsdag. Jeg håber da, vi vinder stort. Men det er vel en blanding af held, god kondition og fokus som vi har arbejdet med hver dag igennem ti måneder, der gør, at vi har haft succes i de tætte kampe, siger Bears-guard Adama Darboe.

Anfører Nicolai Iversen mener, at spillernes fysiske kondition er en stor del af forklaringen, men trupsammensætningen har også noget at sige.

- Vi har mange erfarne spillere, der har prøvet noget lignende før og de, der ikke har, de har så et niveau som er ret godt, griner Nicolai Iversen.

Han var selv del af et Bears-hold for et par år siden, der modsat tabte de fleste kampe, som var tætte i afslutningsfasen.

- Da havde vi også kun to udenlandske spillere, og nu har vi en del flere. Og vi må bare sige, at vi har flere spillere nu med højt niveau. Vi er ikke afhængige af, at en eller to spillere har en god dag. Vi er et helt hold, og det er forskellige der byder ind. Som Michel Diouf nede i Italien, Darko Jukic i et par hjemmekampe og senest DeVaughn Akoon-Purcell mod Næstved i lørdags.

Når onsdagens kamp mod italienske Avellino begynder fører gæsterne med tre point, og selvom Adama Darboe håber, at Bakken Bears afgør kampen tidligt, ved han udmærket, at det bliver en svær kamp mod Italiens bronzevindere.

- Det er et rigtig godt hold og det er nogle store drenge, som vi skal slås med.

- Vi har en selvtillid i slutminutterne, fordi vi har været der før. Men vi spiller selvfølgelig ikke for at have en tæt kamp. Så går det galt. Men hvis kampen er tæt til sidst, så tror jeg, vi har et godt udgangspunkt. Men som sagt, så har der også været en del held inde over, så vi skal ikke spille alt for meget på det, fordi vi har brugt en del allerede, siger Adama Darboe med et smil.

Bears har været bedst til sidst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
Afspil video
Highlights: Majestætisk Kaiser-kasse i Brøndby-sejr over AGF
Brøndby og AGF mødtes fredag aften i Superligaen i et opgør, der længe stod 0-0. Et mål af Dominik Kaiser i anden halvleg sendte dog Brøndby på sejrskurs i et opgør, hjemmeholdet vandt 2-0.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Er Robert Skov ved at blive for god til Superligaen? Selv er han iskold
Robert Skov tænker ikke på mulig interesse fra andre klubber. Han har fokus på den interesse, som FC København og hans medspillere giver ham.
Afspil video
Dommen er hård: Vinteren kan ikke komme hurtigt nok for Esbjerg
Casper Høygård kommer her med sin dom over Esbjerg, inden vi med hastige skridt nærmer os juleferien.
Afspil video
John Lammers: Hvis man tror, at det hele er godt, så bliver det værre
For Esbjerg-træner John Lammers er det vigtigt, at man arbejder hårdt hver eneste dag. Se indslaget med John Lammers her, og bliv lidt klogere på ham som træner.
Afspil video
Jacob Friis om sin måde at være træner på: Jeg har altid været tilhænger af tydelighed
Bliv i indslaget her lidt klogere på AaB?s nye cheftræner, Jacob Friis, som i første omgang har fået en kontrakt frem til sommeren 2019.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.