Bears-stjerne imponerer ved NBA Summer League

DeVaughn Akoon-Purcell blev kåret til MVP i FIBA Europe Cup. Arkivfoto: Kim Haugaard

Bears-stjerne imponerer ved NBA Summer League

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både DeVaughn Akoon-Purcell og danske Shavon Shields har grebet chancen ved NBA Summer League, der i disse dage afvikles i Las Vegas, USA.

BASKETBALL: Bakken Bears' største profil i de seneste to sæsoner, DeVaughn Akoon-Purcell, gør lige nu sit bedste for at slå sit navn fast i hjemlandet, USA.

Bears-topscoreren har fået chancen for at spille for Denver Nuggets ved NBA Summer League, og den mulighed har forwarden grebet. Især i de seneste to kampe af tre, hvor det er blevet til henholdsvis 19 og 18 point.

Natten til tirsdag startede Akoon-Purcell, der blev kåret til MVP i FIBA Europe Cup, for første gang på banen for Denver Nuggets. Herfra skød han fem for ti forsøg, tog tre rebounds, tre steals og lavede tre assists.

Selvom Akoon-Purcell primært bliver brugt som trepointskytte i USA, har han også fået vist eksempler på sin uhyggelige springkraft og dunkeevner.

Akoon-Purcells indsats har været så iøjnefaldende, at en større gruppe journalister var interesserede i at snakke med den tidligere Bears-spiller efter kamp nummer to, en sejr over Boston Celtics.

Interviewet hjalp blandt andet til at udbedre misforståelsen om, at DeVaughn Akoon-Purcell er fra Trinidad og Tobago (han er født i USA, men hans far er fra den lille caribiske ø).

- Jeg er kommet for at spille aggressivt. Det begynder i forsvaret og kan forhåbentligt kaste noget af sig i angrebet. Jeg forsøger at gøre det så godt, jeg kan. Jeg har ikke nået noget endnu. Jeg er en vinder og jeg bliver ved. Mit mål er at få et endnu bedre job i Europa eller måske endda i NBA, sagde Akoon-Purcell blandt andet til gruppen af journalister, der også var interesseret i at høre hvordan det var at spille i Danmark.

- Efter min mening er Danmark er et af de bedste steder i Europa. Alle taler engelsk og jeg kan rigtig godt lide stedet.

DeVaughn Akoon-Purcell har spillet to sæsoner for Bakken Bears men vender næppe tilbage for en tredje sæson - især ikke hvis han fortsætter takterne i USA.

Dansk succes i New Orleans

Der er også et dansk islæt i NBA Summer League.

Shavon Shields scorede natten til tirsdag 14 point med fem assits og fire rebounds for New Orleans Pelicans.

Shields er født i USA men har en dansk mor og har udvist interesse for at spille for det danske landshold. Indtil nu har han dog kun repræsenteret Danmark på U20-niveau. Og på grund af netop NBA Summer League meldte han afbud til landsholdets seneste kampe mod Armenien og Albanien.

NBA Summer League er en turnering arrangeret af verdens største basketballliga, hvor førsteårsspillere, få NBA-spillere og lykkeriddere som Akoon-Purcell og Shields får en chance for at vise sig frem for sportscheferne i verdens bedste liga.

Bears-stjerne imponerer ved NBA Summer League

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Amini så rødt og Kasper Junker-kasse i 5-måls drama
AC Horsens spillede søndag mod AGF i årets Superliga. Det blev en hårdt spillet kamp som begge hold havde chancerne for at vinde. Horsens endte dog med at trække sig sejrsrigt ud af kampen, som endte 3-2.
Afspil video
Optakt til Horsens - AGF: Kasper Junker kan sagtens true AGF
AC Horsens tager i dag imod AGF, et opgør der sagtens kan blive en underholdene affære. Den tidligere AGF-angriber, Kasper Junker, har tager skiftet til Horsens og skal nu møde sin tidligere klub.
Afspil video
Bo Henriksen inden Horsens - AGF: Kasper Junker ser fremragende ud
Vi snakkede med Bo Henriksen inden opgøret mod AGF. Bo Henriksen gav en status på hvor god form deres nye angriber er i.
Afspil video
Highlights: AGF måtte dele da de tog imod Vendsyssel i en chancerig kamp
Det blev en uafgjort, da AGF tog imod Vandsyssel, i Århus. Det blev et intenst opgør, som begge mandskaber kunne have vundet.
Afspil video
Highlights: Ubesejrede AGF hentede tre point i Hobro
Kampen endte 0-2 til gæsterne, hvor Mustafa Amini og Jens Stage blev aftenens målscorere.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Bechmann om Hobro-lussing: Den værste præstation i Superligaen nogensinde
Tommy Bechmann var langt fra imponeret over Hobros præstation i 0-5-nederlaget til AaB.
Afspil video
Highlights: AaB ydmygede tamme Hobro 0-5
AaB vandt søndag 0-5 ude over Hobro i Superligaen efter en pragtpræstation af udeholdet.
Afspil video
Highlights: Sviatchenko så rødt da Midtjylland spillede uafgjort i hårdt spillet opgør
Erik Sviatchenko fik direkte rødt, da FC Midtjylland og SønderjyskE mødtes i søndagens Superliga-runde.
Afspil video
Highlights: Randers slog Vendsyssel sikkert med to flotte mål
Det var på baggrund af et direkte frispark og et mål bag støttebenet, at Randers slog Vendyssel hjemme i Kronjylland.
Afspil video
Highlights: Forløsende Vejle-sejr mod formstærke Esbjerg
Gustaf Nilsson fik endelig sparket sig selv på måltavlen og scorede kampens eneste, i starten af anden halvleg. Kampen bølgede frem og tilbage i anden halvleg og var spændende lige til det sidste.