Bears-stjerne imponerer ved NBA Summer League

DeVaughn Akoon-Purcell blev kåret til MVP i FIBA Europe Cup. Arkivfoto: Kim Haugaard

Bears-stjerne imponerer ved NBA Summer League

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både DeVaughn Akoon-Purcell og danske Shavon Shields har grebet chancen ved NBA Summer League, der i disse dage afvikles i Las Vegas, USA.

BASKETBALL: Bakken Bears' største profil i de seneste to sæsoner, DeVaughn Akoon-Purcell, gør lige nu sit bedste for at slå sit navn fast i hjemlandet, USA.

Bears-topscoreren har fået chancen for at spille for Denver Nuggets ved NBA Summer League, og den mulighed har forwarden grebet. Især i de seneste to kampe af tre, hvor det er blevet til henholdsvis 19 og 18 point.

Natten til tirsdag startede Akoon-Purcell, der blev kåret til MVP i FIBA Europe Cup, for første gang på banen for Denver Nuggets. Herfra skød han fem for ti forsøg, tog tre rebounds, tre steals og lavede tre assists.

Selvom Akoon-Purcell primært bliver brugt som trepointskytte i USA, har han også fået vist eksempler på sin uhyggelige springkraft og dunkeevner.

Akoon-Purcells indsats har været så iøjnefaldende, at en større gruppe journalister var interesserede i at snakke med den tidligere Bears-spiller efter kamp nummer to, en sejr over Boston Celtics.

Interviewet hjalp blandt andet til at udbedre misforståelsen om, at DeVaughn Akoon-Purcell er fra Trinidad og Tobago (han er født i USA, men hans far er fra den lille caribiske ø).

- Jeg er kommet for at spille aggressivt. Det begynder i forsvaret og kan forhåbentligt kaste noget af sig i angrebet. Jeg forsøger at gøre det så godt, jeg kan. Jeg har ikke nået noget endnu. Jeg er en vinder og jeg bliver ved. Mit mål er at få et endnu bedre job i Europa eller måske endda i NBA, sagde Akoon-Purcell blandt andet til gruppen af journalister, der også var interesseret i at høre hvordan det var at spille i Danmark.

- Efter min mening er Danmark er et af de bedste steder i Europa. Alle taler engelsk og jeg kan rigtig godt lide stedet.

DeVaughn Akoon-Purcell har spillet to sæsoner for Bakken Bears men vender næppe tilbage for en tredje sæson - især ikke hvis han fortsætter takterne i USA.

Dansk succes i New Orleans

Der er også et dansk islæt i NBA Summer League.

Shavon Shields scorede natten til tirsdag 14 point med fem assits og fire rebounds for New Orleans Pelicans.

Shields er født i USA men har en dansk mor og har udvist interesse for at spille for det danske landshold. Indtil nu har han dog kun repræsenteret Danmark på U20-niveau. Og på grund af netop NBA Summer League meldte han afbud til landsholdets seneste kampe mod Armenien og Albanien.

NBA Summer League er en turnering arrangeret af verdens største basketballliga, hvor førsteårsspillere, få NBA-spillere og lykkeriddere som Akoon-Purcell og Shields får en chance for at vise sig frem for sportscheferne i verdens bedste liga.

Bears-stjerne imponerer ved NBA Summer League

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Esbjergenserne tog sejren, trods intensivt Brøndby-pres i de døende minutter
Søndagens sene kamp bød på top-opgør mellem Esbjerg FB og Brøndby IF, hvor oprykkerne fra det vestlige Jylland vandt en kneben 2-1-sejr, på trods af hektisk Brøndby-pres. Joni Kauko leverede en flot detalje, mens Benedikt Röcker forsøgte sig som forward i de sidste minutter.
Afspil video
Stokke: Jeg skal nok snart til at sætte bolden i kassen igen
Efter kampen havde Benjamin Stokke følelsen af, at de skulle have været mere kyniske I deres afslutninger.
Afspil video
Boilesen: Vi spiller ikke særlig godt og laver graverende personlige fejl
Nicolai Boilesen var ikke specielt imponeret af FCKs spil efter kampen, men anerkendte Rasmus Falks flotte præstation i kampen.
Afspil video
Highlights: Fantastiske Falk tryllebandt tilskuerne i dramatisk FCK-sejr over Randers
Randers gav FCK kamp til stregen og var i flere perioder klart dominerende, men Rasmus Falk var her, der og alle vegne for FCK.
Afspil video
25 års-jubilæum fejres med Lars Høgh-mur
I dag er det 25 år siden, at Odense Boldklub og klublegende Lars Høgh stod for det største enkelstående resultat i dansk klubfodbold, da de besejrede mægtige Real Madrid i UEFA-cuppen. Det var en stolt Lars Høgh, som blev hyldet før kampstart mellem OB og Vejle.