Bears-stjerne imponerer ved NBA Summer League

DeVaughn Akoon-Purcell blev kåret til MVP i FIBA Europe Cup. Arkivfoto: Kim Haugaard

Bears-stjerne imponerer ved NBA Summer League

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både DeVaughn Akoon-Purcell og danske Shavon Shields har grebet chancen ved NBA Summer League, der i disse dage afvikles i Las Vegas, USA.

BASKETBALL: Bakken Bears' største profil i de seneste to sæsoner, DeVaughn Akoon-Purcell, gør lige nu sit bedste for at slå sit navn fast i hjemlandet, USA.

Bears-topscoreren har fået chancen for at spille for Denver Nuggets ved NBA Summer League, og den mulighed har forwarden grebet. Især i de seneste to kampe af tre, hvor det er blevet til henholdsvis 19 og 18 point.

Natten til tirsdag startede Akoon-Purcell, der blev kåret til MVP i FIBA Europe Cup, for første gang på banen for Denver Nuggets. Herfra skød han fem for ti forsøg, tog tre rebounds, tre steals og lavede tre assists.

Selvom Akoon-Purcell primært bliver brugt som trepointskytte i USA, har han også fået vist eksempler på sin uhyggelige springkraft og dunkeevner.

Akoon-Purcells indsats har været så iøjnefaldende, at en større gruppe journalister var interesserede i at snakke med den tidligere Bears-spiller efter kamp nummer to, en sejr over Boston Celtics.

Interviewet hjalp blandt andet til at udbedre misforståelsen om, at DeVaughn Akoon-Purcell er fra Trinidad og Tobago (han er født i USA, men hans far er fra den lille caribiske ø).

- Jeg er kommet for at spille aggressivt. Det begynder i forsvaret og kan forhåbentligt kaste noget af sig i angrebet. Jeg forsøger at gøre det så godt, jeg kan. Jeg har ikke nået noget endnu. Jeg er en vinder og jeg bliver ved. Mit mål er at få et endnu bedre job i Europa eller måske endda i NBA, sagde Akoon-Purcell blandt andet til gruppen af journalister, der også var interesseret i at høre hvordan det var at spille i Danmark.

- Efter min mening er Danmark er et af de bedste steder i Europa. Alle taler engelsk og jeg kan rigtig godt lide stedet.

DeVaughn Akoon-Purcell har spillet to sæsoner for Bakken Bears men vender næppe tilbage for en tredje sæson - især ikke hvis han fortsætter takterne i USA.

Dansk succes i New Orleans

Der er også et dansk islæt i NBA Summer League.

Shavon Shields scorede natten til tirsdag 14 point med fem assits og fire rebounds for New Orleans Pelicans.

Shields er født i USA men har en dansk mor og har udvist interesse for at spille for det danske landshold. Indtil nu har han dog kun repræsenteret Danmark på U20-niveau. Og på grund af netop NBA Summer League meldte han afbud til landsholdets seneste kampe mod Armenien og Albanien.

NBA Summer League er en turnering arrangeret af verdens største basketballliga, hvor førsteårsspillere, få NBA-spillere og lykkeriddere som Akoon-Purcell og Shields får en chance for at vise sig frem for sportscheferne i verdens bedste liga.

Bears-stjerne imponerer ved NBA Summer League

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Poulsens første brændte straffespark i Superligaen sikrede AGF point!
Jakob Poulsen havde før dagens opgør scoret på samtlige 16 straffesparks forsøg, som han har haft i Superligaen. I premiere-kampen mod AGF, fik kaptajnen dog gummiben og blevet reddet af Jovanovic.
Afspil video
Highlights: FCK spillede sig til europæisk fodbold efter sejr over AGF
FC København vandt hjemme 4-1 over AGF fredag aften og sikrede sig dermed en plads i Europa League-kvalifikationen.
Afspil video
Highlights: Backman og Pusic nedlagde Sønderjyske
AGF er klar til Europa League-playoffsfinalen mod FCK på fredag efter en samlet sejr på 4-2 mod Sønderjyske.
Afspil video
Highlights: AGF smed 2-0 føring over styr på hjemmebanen
Martin Pusic var brandvarm med to mål, men det skulle vise sig, at det ikke var nok for AGF, der gik helt ned med flaget det sidste kvarter mod Sønderjyske.
Afspil video
Steffen Rasmussen siger farvel: Vi var med, da klublegenden blev hyldet
Steffen Rasmussen spiller sin sidste sæson i AGF. I den forbindelse blev han hyldet af klubbens fans.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Drachmann klar til nyt kapitel: OB har gang i et spændende projekt
OB har købt den tidligere FC Midtjylland-spiller, Janus Drachmann, der særligt skal bidrage med rutine, vildskab og ærgerrighed.
Afspil video
Fra fattigdom til FCM-profil: Sanneh fortæller om sit gamle liv i Gambia
Vi tog med den stærke forsvarsspiller, Bubacarr Sanneh, til Gambia, da Sanneh besøgte sin familie.
Afspil video
Superligaen ruller afsted - og vi har samlet alle målene lige her!
Runde 1 af Superligaen er færdig og vi er blevet forkælet fra start af! Vi har samlet alle målene fra den netop overstået runde.
Afspil video
Highlights: Erceg og Wilczek førte Brøndby til sejr i Randers!
Sidste kamp i Superligaens første runde blev afviklet i det kronjyske, hvor Randers tog imod Brøndby. Kampen endte 0-2 til gæsterne med målscorerne Ante Erceg og Kamil Wilczek.
Afspil video
Highlights: Fischer brænder straffe i overtiden og sikrer Horsens-sejr!
Det blev en yderst dramatisk debut-kamp i Parken, da FC København og AC Horsens tørnede sammen. I anden halvleg kom gæster på både 0-1 og 0-2. Det lykkedes dem også at tage alle tre point med hjem efter at være hårdt presset i de døende minutter.