Brabrand-anfører: - Der er ingen som kan huske dem, der var lige ved

Jesper Brinck og Brabrand har været flyvende på det seneste og har bragt sig i en situation, hvor de stadig har mulighed for at redde livet i 1. division. Foto: Ole Nielsen

Brabrand-anfører: - Der er ingen som kan huske dem, der var lige ved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brabrand har haft et glimrende forår og kan med en sejr i onsdagens kamp mod FC Roskilde fastholde muligheden for at sikre overlevelse i 1. division i allersidste spillerunde.

FODBOLD: De var egentligt meldt ude, da foråret blev sat i gang. Da den første kamp blev tabt til Fremad Amager og afstanden til den rigtige side af nedrykningsstregen kom op på 10 point, så det helt tosset ud.

Alligevel står Brabrands herrer i 1. division med en mulighed for at redde sig med to runder tilbage. 17 point i foråret har sendt holdets samlede score op på 30 og dermed er onsdagens modstander fra FC Roskilde indenfor rækkevidde.

Det kræver to sejre i de to sidste runder, mens sjællænderne ikke må få mere end et point.

At Brabrand har været i stand til at bringe sig i den situation, fortæller en historie om et stærkt kollektiv, der aldrig har givet op, selvom situationen til tider har set håbløs ud.

- Det vidner om en enorm vilje og en tro på egne evner. Vi har gennem hele foråret holdt fokus på det, som vi kunne gøre noget ved. Taget en kamp ad gangen og forsøgt at få point. Sådan er det også i de sidste runder. Forskellen er bare, at nu skal vi ikke bare have point, men derimod sejre, og det er den præmis vi arbejder ud fra, siger Brabrands anfører Jesper Brinck og tilføjer, at holdet også har været gennem en enorm udvikling og har sat en ære i at kæmpe til den allersidste mulighed for overlevelse, var væk.

Det er også forklaringen på, at de blåblusede ikke gik i sort, da de i forårets begyndelse tabte "skæbnekampen" til Fremad Amager på udebane, men bare er blevet ved med at arbejde hårdt og nu står over for en mindre semifinale om overlevelse onsdag aften.

Brabrands forår
Brabrands kampe i foråret:Fremad Amager - Brabrand 2-1

Brabrand - Viborg 0-0

FC Roskilde - Brabrand 3-2

Skive - Brabrand 1-1

Brabrand - HB Køge 2-1

FC Fredericia - Brabrand 1-1

Vejle - Brabrand 0-1

Brabrand - Fremad Amager 1-1

Brabrand - Esbjerg 0-3

Vendsyssel - Brabrand 1-1

Brabrand - Thisted 1-0

Nykøbing FC - Brabrand 1-2

Ny stil - færre fejl

En af forklaringerne på holdets succes, er, at antallet af uprovokerede fejl er blevet færre, ligesom spillestilen har ændret sig i løbet af foråret og er blevet mere boldbesiddende og fremadrettet end i første halvdel, hvor man ofte forfaldt til at sende bolden frem mod Kenan Hajdarevic, som herefter tog kampen op mod modstanderens defensiv.

- Vi har fundet ud af hvordan kravene er til en præstation i 1. division. Fejlene har været få i foråret, mens vi lavede et hav af personlige fejl i efteråret. Straffespark, tilbageafleveringer, sløsede pasninger der blev til hjørnespark. Det bliver man straffet for i den næstbedste række, siger Jesper Brinck og fortsætter:

- På den anden side er vi også blevet mere kyniske i vores spillestil. Vi laver færre fejl og er blevet bedre til at vurdere hvor på banen, vi skal tage chancer. Vi må ikke gøre det på den sidste tredjedel. Samtidig spiller vi mere og har bolden mere. I begyndelsen lod vi måske modstanderen have bolden og initiativet, men selvom vi er gode til at dække op, så kan vi ikke gøre det i 90 minutter. Derfor er fordelingen også blevet mere 60/40 i forhold til at have bolden i egne rækker. Ved at have bolden selv, kan vi også holde modstanderen lidt bedre på afstand i perioder, siger anføreren.

Større setup

Den spillemæssige fremgang har skabt en mulighed for at klare frisag. Første skridt tages onsdag aften mod den direkte modstander i kampen for overlevelse. En modstander, der har nogle helt andre forudsætninger end i Brabrand. Flere af FC Roskildes spillere har Superligaerfaring, ligesom spillerbudgettet er langt større hos sjællænderne, der i sidste sæson var med i kampen om en plads i Superligaen.

- Roskilde har et markant større setup og en masse spillere på holdet, der har været oppe i Superligaen. Hvis de skulle rykke ud af divisionen, ville det være en kæmpe fiasko for dem, siger Brinck.

- For os ville det være bittert at ryge ud, fordi vi føler, at vi har bevist, at vi godt kan være med på det her niveau. Der har ikke været nogen forventninger om, at vi ville klare os, ligesom klubben ikke er afhængig af om holdet spiller i 1. eller 2. division. Derfor er der ligeså meget et mentalt spil i kampen. For os er det alt eller intet, fordi vi kun kan bruge et resultat. De kan tillade sig at spille mere henholdende, men det kan også være en udfordring rent mentalt, for du skal være til stede 100 procent i de her kampe. Derfor mener jeg også, at presset er størst på Roskilde til denne kamp, siger anføreren.

Man skal dog ikke være i tvivl om mentaliteten i Brabrand. For selvom deres forår har været flot, så vil det først være fuldendt med en overlevelse i 1. division.

- Vi er glade for, at vi er kommet så tæt på, men det havde vi egentlig også forventet af hinanden. Vi har selv bragt os i den situation og derfor skal vi også kæmpe os tilbage. Der er ingen som kan huske dem, der var lige ved og næsten. Vi har stadig en kamp, der skal kæmpes. Det bliver ren krig for at få de sidste seks point og den er vi klar til at tage, siger Jesper Brinck.

Fremtiden må vente

Han er en af de spillere, der har klaret skiftet fra 2. division til 1. division i fin stil og formentlig en af de folk, de andre klubber vil stå klar til at hapse, hvis det skulle ende i en nedrykning på Brabrand Stadion.

Den 29-årige forsvarsspiller har dog fuld fokus på de sidste to kampe.

- Fremtiden fylder ikke særlig meget. Det handler om, at vi redder os og det vil det gøre i den kommende uge. Derefter kan vi snakke om, hvad der skal ske, men ligesom resten af truppen, så vil jeg da lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke havde fået smag for at spille på det her niveau. Det har været en fed oplevelse at spille i 1. division og derfor vil vi også gøre alt for, at Brabrand kan få en sæson mere i 1. division.

Brabrand-anfører: - Der er ingen som kan huske dem, der var lige ved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Stage og Paulsen med sjov fortid: Han var den klart mest hotte
Vores reporter, Christine Møller, fangede Jens Stage, der fortalte en god Jakob Poulsen-anekdote. Se meget mere Jens Stage, når vi har optakt til AGF-FCM på søndag.
Afspil video
Highlights: Poulsens første brændte straffespark i Superligaen sikrede AGF point!
Jakob Poulsen havde før dagens opgør scoret på samtlige 16 straffesparks forsøg, som han har haft i Superligaen. I premiere-kampen mod AGF, fik kaptajnen dog gummiben og blevet reddet af Jovanovic.
Afspil video
Highlights: FCK spillede sig til europæisk fodbold efter sejr over AGF
FC København vandt hjemme 4-1 over AGF fredag aften og sikrede sig dermed en plads i Europa League-kvalifikationen.
Afspil video
Highlights: Backman og Pusic nedlagde Sønderjyske
AGF er klar til Europa League-playoffsfinalen mod FCK på fredag efter en samlet sejr på 4-2 mod Sønderjyske.
Afspil video
Highlights: AGF smed 2-0 føring over styr på hjemmebanen
Martin Pusic var brandvarm med to mål, men det skulle vise sig, at det ikke var nok for AGF, der gik helt ned med flaget det sidste kvarter mod Sønderjyske.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: To målmandskoks i AaB-sejr over FCM
AaB fik fredag aften en sen 2-1-sejr over FC Midtjylland i et opgør, der bød på to store målmandskoks.
Afspil video
Stage og Paulsen med sjov fortid: Han var den klart mest hotte
Vores reporter, Christine Møller, fangede Jens Stage, der fortalte en god Jakob Poulsen-anekdote. Se meget mere Jens Stage, når vi har optakt til AGF-FCM på søndag.
Afspil video
Ståle slår fast: Lige nu er flere foran Kvist
Ståle Solbakken diskuterer William Kvists situation på FCK-holdet.
Afspil video
Drachmann klar til nyt kapitel: OB har gang i et spændende projekt
OB har købt den tidligere FC Midtjylland-spiller, Janus Drachmann, der særligt skal bidrage med rutine, vildskab og ærgerrighed.
Afspil video
Fra fattigdom til FCM-profil: Sanneh fortæller om sit gamle liv i Gambia
Vi tog med den stærke forsvarsspiller, Bubacarr Sanneh, til Gambia, da Sanneh besøgte sin familie.