Brabrand-anfører: - Der er ingen som kan huske dem, der var lige ved

Jesper Brinck og Brabrand har været flyvende på det seneste og har bragt sig i en situation, hvor de stadig har mulighed for at redde livet i 1. division. Foto: Ole Nielsen

Brabrand-anfører: - Der er ingen som kan huske dem, der var lige ved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brabrand har haft et glimrende forår og kan med en sejr i onsdagens kamp mod FC Roskilde fastholde muligheden for at sikre overlevelse i 1. division i allersidste spillerunde.

FODBOLD: De var egentligt meldt ude, da foråret blev sat i gang. Da den første kamp blev tabt til Fremad Amager og afstanden til den rigtige side af nedrykningsstregen kom op på 10 point, så det helt tosset ud.

Alligevel står Brabrands herrer i 1. division med en mulighed for at redde sig med to runder tilbage. 17 point i foråret har sendt holdets samlede score op på 30 og dermed er onsdagens modstander fra FC Roskilde indenfor rækkevidde.

Det kræver to sejre i de to sidste runder, mens sjællænderne ikke må få mere end et point.

At Brabrand har været i stand til at bringe sig i den situation, fortæller en historie om et stærkt kollektiv, der aldrig har givet op, selvom situationen til tider har set håbløs ud.

- Det vidner om en enorm vilje og en tro på egne evner. Vi har gennem hele foråret holdt fokus på det, som vi kunne gøre noget ved. Taget en kamp ad gangen og forsøgt at få point. Sådan er det også i de sidste runder. Forskellen er bare, at nu skal vi ikke bare have point, men derimod sejre, og det er den præmis vi arbejder ud fra, siger Brabrands anfører Jesper Brinck og tilføjer, at holdet også har været gennem en enorm udvikling og har sat en ære i at kæmpe til den allersidste mulighed for overlevelse, var væk.

Det er også forklaringen på, at de blåblusede ikke gik i sort, da de i forårets begyndelse tabte "skæbnekampen" til Fremad Amager på udebane, men bare er blevet ved med at arbejde hårdt og nu står over for en mindre semifinale om overlevelse onsdag aften.

Brabrands forår
Brabrands kampe i foråret:Fremad Amager - Brabrand 2-1

Brabrand - Viborg 0-0

FC Roskilde - Brabrand 3-2

Skive - Brabrand 1-1

Brabrand - HB Køge 2-1

FC Fredericia - Brabrand 1-1

Vejle - Brabrand 0-1

Brabrand - Fremad Amager 1-1

Brabrand - Esbjerg 0-3

Vendsyssel - Brabrand 1-1

Brabrand - Thisted 1-0

Nykøbing FC - Brabrand 1-2

Ny stil - færre fejl

En af forklaringerne på holdets succes, er, at antallet af uprovokerede fejl er blevet færre, ligesom spillestilen har ændret sig i løbet af foråret og er blevet mere boldbesiddende og fremadrettet end i første halvdel, hvor man ofte forfaldt til at sende bolden frem mod Kenan Hajdarevic, som herefter tog kampen op mod modstanderens defensiv.

- Vi har fundet ud af hvordan kravene er til en præstation i 1. division. Fejlene har været få i foråret, mens vi lavede et hav af personlige fejl i efteråret. Straffespark, tilbageafleveringer, sløsede pasninger der blev til hjørnespark. Det bliver man straffet for i den næstbedste række, siger Jesper Brinck og fortsætter:

- På den anden side er vi også blevet mere kyniske i vores spillestil. Vi laver færre fejl og er blevet bedre til at vurdere hvor på banen, vi skal tage chancer. Vi må ikke gøre det på den sidste tredjedel. Samtidig spiller vi mere og har bolden mere. I begyndelsen lod vi måske modstanderen have bolden og initiativet, men selvom vi er gode til at dække op, så kan vi ikke gøre det i 90 minutter. Derfor er fordelingen også blevet mere 60/40 i forhold til at have bolden i egne rækker. Ved at have bolden selv, kan vi også holde modstanderen lidt bedre på afstand i perioder, siger anføreren.

Større setup

Den spillemæssige fremgang har skabt en mulighed for at klare frisag. Første skridt tages onsdag aften mod den direkte modstander i kampen for overlevelse. En modstander, der har nogle helt andre forudsætninger end i Brabrand. Flere af FC Roskildes spillere har Superligaerfaring, ligesom spillerbudgettet er langt større hos sjællænderne, der i sidste sæson var med i kampen om en plads i Superligaen.

- Roskilde har et markant større setup og en masse spillere på holdet, der har været oppe i Superligaen. Hvis de skulle rykke ud af divisionen, ville det være en kæmpe fiasko for dem, siger Brinck.

- For os ville det være bittert at ryge ud, fordi vi føler, at vi har bevist, at vi godt kan være med på det her niveau. Der har ikke været nogen forventninger om, at vi ville klare os, ligesom klubben ikke er afhængig af om holdet spiller i 1. eller 2. division. Derfor er der ligeså meget et mentalt spil i kampen. For os er det alt eller intet, fordi vi kun kan bruge et resultat. De kan tillade sig at spille mere henholdende, men det kan også være en udfordring rent mentalt, for du skal være til stede 100 procent i de her kampe. Derfor mener jeg også, at presset er størst på Roskilde til denne kamp, siger anføreren.

Man skal dog ikke være i tvivl om mentaliteten i Brabrand. For selvom deres forår har været flot, så vil det først være fuldendt med en overlevelse i 1. division.

- Vi er glade for, at vi er kommet så tæt på, men det havde vi egentlig også forventet af hinanden. Vi har selv bragt os i den situation og derfor skal vi også kæmpe os tilbage. Der er ingen som kan huske dem, der var lige ved og næsten. Vi har stadig en kamp, der skal kæmpes. Det bliver ren krig for at få de sidste seks point og den er vi klar til at tage, siger Jesper Brinck.

Fremtiden må vente

Han er en af de spillere, der har klaret skiftet fra 2. division til 1. division i fin stil og formentlig en af de folk, de andre klubber vil stå klar til at hapse, hvis det skulle ende i en nedrykning på Brabrand Stadion.

Den 29-årige forsvarsspiller har dog fuld fokus på de sidste to kampe.

- Fremtiden fylder ikke særlig meget. Det handler om, at vi redder os og det vil det gøre i den kommende uge. Derefter kan vi snakke om, hvad der skal ske, men ligesom resten af truppen, så vil jeg da lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke havde fået smag for at spille på det her niveau. Det har været en fed oplevelse at spille i 1. division og derfor vil vi også gøre alt for, at Brabrand kan få en sæson mere i 1. division.

Brabrand-anfører: - Der er ingen som kan huske dem, der var lige ved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Amini så rødt og Kasper Junker-kasse i 5-måls drama
AC Horsens spillede søndag mod AGF i årets Superliga. Det blev en hårdt spillet kamp som begge hold havde chancerne for at vinde. Horsens endte dog med at trække sig sejrsrigt ud af kampen, som endte 3-2.
Afspil video
Optakt til Horsens - AGF: Kasper Junker kan sagtens true AGF
AC Horsens tager i dag imod AGF, et opgør der sagtens kan blive en underholdene affære. Den tidligere AGF-angriber, Kasper Junker, har tager skiftet til Horsens og skal nu møde sin tidligere klub.
Afspil video
Bo Henriksen inden Horsens - AGF: Kasper Junker ser fremragende ud
Vi snakkede med Bo Henriksen inden opgøret mod AGF. Bo Henriksen gav en status på hvor god form deres nye angriber er i.
Afspil video
Highlights: AGF måtte dele da de tog imod Vendsyssel i en chancerig kamp
Det blev en uafgjort, da AGF tog imod Vandsyssel, i Århus. Det blev et intenst opgør, som begge mandskaber kunne have vundet.
Afspil video
Highlights: Ubesejrede AGF hentede tre point i Hobro
Kampen endte 0-2 til gæsterne, hvor Mustafa Amini og Jens Stage blev aftenens målscorere.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Brøndbys Sportsdirektør-kanditater: Her er fire bud på Troels Bechs afløser
Flemming Povlsen og Lars Jacobsen diskuterer fire bud, på en eventuel afløser af Brøndbys sportsdirektør.
Afspil video
Troels Bech om hans Brøndby-stop: Brøndby står nu et stabilt og sundt sted
Troels Bech stopper i Brøndby og han fortæller her i indslaget, hvorfor han har taget beslutningen.
Afspil video
Highlights: AaB og Vejle gik til stålet i intenst remis
Der var krig på kniven mellem AaB og Vejle i en kamp, der var præget af hårde dueller og to hold, der begge kom tæt på at stjæle sejren i slutminutterne.
Afspil video
Nikolai Laursen om sin tilbagekomst til Brøndby: Det er et skridt på vejen i min videre karriere
20-årige Nikolai Laursen er vendt tilbage til Brøndby på en lejekontrakt. Laursen ser dog kun sin tilbagekomst som et skridt på vejen mod igen at komme til udlandet.
Afspil video
Flemming Povlsen om Uffe Bech: Jeg kan ikke se, hvor der skulle være plads til ham
Uffe Bech vil gerne fortsætte længere tid i Brøndby end blot til vinter, men er det en realistisk mulighed? Flemming Povlsen og Lars Jacobsen giver deres vurdering.