Brabrand sejrede i bundbrag: Håbet lever endnu

Michael Pedersen scorede til 1-1 for Brabrand Foto: Ole Nielsen

Brabrand sejrede i bundbrag: Håbet lever endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var vind eller forsvind for Brabrand, da de onsdag aften mødte Roskilde. Et nederlag ville sende Brabrand i 2. division, mens en sejr ville forlænge håbet. Efter 93 spændende minutter, lød dommerens fløjte efterfulgt af spillernes forløsende jubel. De har stadig chancen.

FODBOLD:Allerede før vinterpausen lignede Brabrand en sikker nedrykker i landets næstbedste række. Man forstår hvorfor. Holdet har et mindre budget, færre fans og langt mindre erfaring, end de hold de kæmper med i rækken. Men spillerne fra det vestlige Aarhus lægger sig ikke ned, og før den sidste runde har de reelt noget at spille for, takket være onsdagens sejr over FC Roskilde.

Opgøret startede med bulder og brag. Spillerne fra Roskilde, var meget højlydte i kampens indledning. Om det var for at opildne dem selv, eller det var for at forsøge at kyse de mindre erfarne spillere fra Brabrand vides ikke, men det så i hvert fald ikke ud til at virke.

Brabrand bragede afsted og var efter få minutter tæt på at bringe sig i front. Thomas Viggers tog på et imponerede togt frem af banen. Han drev bolden fra midten af banen, forbi flere af Roskildes spillere og op i feltet, hvor han fik sendt den videre til Michael Zacho, som fik afsluttet. I første omgang fik Roskildes målmand, den måske kommende VM-spiller for Island Frederik Schram, reddet bolden. Han gav dog en retur, som Jacob Linnet burde have sendt i mål.

- Da jeg brændte den tænkte jeg 'så er det godt nok op ad bakke', men jeg synes det er fint, at jeg kommer frem til den. Jeg følger op på Zachos skud, og så hoppede den desværre lidt højere, end jeg havde regnet med, sagde Jacob Linnet om situationen efter kampen.

Fakta
Brabrand - Roskilde 2-1 (0-1)Brabrand: Daniel Vinjegaard - Michael Pedersen, Lukas Enevoldsen, Jesper Brinck, Malte Færge Nielsen - Jacob Linnet, Mads Schäfer Bak, Mikkel Ørbech, Thomas Viggers - Michael Zacho (Morten Gerster Peipinen, 77), Lasse Møberg (Anton Søjber, 58)

Roskilde: Frederik Schram- Mark Gundelach, Anders Qvist, Daniel Stenderup, Simon Richter - Morten Nielsen (Kristian Lindberg, 79), Mikkel Thygesen, Robert Larsen (Andreas Hermansen, 85), Nicklas Halse, Mikkel Nøhr Christensen (Mathias Gehrt, 60 min) - Emil Nielsen

Mål: Brabrand: Michael Pedersen, Jacob Linnet. Roskilde: Emil Nielsen

Advarsler: Brabrand: Lukas Enevoldsen, Michael Pedersen, Jacob Linnet. Roskilde: Simon Richter, Robert Larsen, Nicklas Halse

Et tvivlsomt mål

Generelt var første halvleg en meget lige affære. Der var chancer i begge ender. Masser af tempo. Ikke så meget spil på midten. En rigtig tjubang kamp ville nogle nok kalde det. Efter Jacob Linnets chance tilfaldt den næste Emil Nielsen fra Roskilde. Med en smart tunnel skabte han sig selv en én-mod-én med Daniel Vinjegaard, Brabrands målmand. Manden i målet reddede dog flot.

Kort efter gik det dog ikke helt så godt. Efter en halv time spillet, bryder en af Roskildes spillere igennem i højre side af banen. Han sender bolden ind foran til Emil Nielsen. Igen reddede Daniel Vinjegaard flot, han gav dog en retur, som det unægtelig lignede, at Emil Nielsen fik ramt med hånden. Dommeren fløjtede dog mål, til trods for flere protester fra Brabrands spillere. 0-1 og nu var der lang vej for Brabrand, som skulle bruge en sejr.

Første offensive dødbold

Anden halvleg var kun få minutter gammel førend Brabrand fik udlignet. Mads Schäfer Bak sparkede et frispark fra tæt på midterlinjen helt ind foran. Michael Pedersen kom først på den, og fik sendt bolden i nettet. Udligning og 40 minutter tilbage for Brabrand til at jagte sejren.

Selvom de jagtede sejren, var der langt mellem de store chancer. Faktisk var der slet ikke nogen stor chance til Brabrand før det 85. minut. Igen blev der sparket et frispark langt ude fra ind foran målet. Jacob Linnet fik for første gang i sæsonen med til at gå med frem, og det skulle vise sig at være en fornuftig disposition.

Bolden svævede ind i feltet, røg over Roskildes forsvarsspillere, og så stod han der. Jacob Linnet fik sat pandebrasken på, bolden røg forbi den islandske målmand, ind i nettet og jublen brød løs. Jacob Linnet fik revanche for sin kæmpe chance i første halvleg.

- Det var en kæmpe forløsning. Jeg havde lige kigget op på uret, så jeg vidste godt at det skulle til at ske hvis det var. Så var det bare fedt endelig at komme med frem på en dødbold, det var det helt rigtige tidspunkt, sagde Jacob Linnet efter kampen.

De frygter sgu at spille mod Brabrand

Herefter lagde Roskilde et massivt pres, men det gav ingen mål. Dermed endte kampen 2-1 til Brabrand, og det var en tydeligt glad Tom Søjberg, der efter kampen gav interview.

- Der er mange, der har snakket om nerver og alt muligt. Der var ingen af spillerne, der var påvirket af noget, de kørte bare på. I perioder var det lidt noget mystisk spil, men er du tosset, hvor de kæmper for hinanden, og stoler på hinanden derinde. Det er jeg megastolt over, sagde Tom Søjberg.

Nu har Brabrand én kamp tilbage i sæsonen. En kamp mod Viborg, som kan vise sig at være afgørende for Brabrands skæbne i 1. division. Hvis de vinder, samtidigt med at Roskilde taber, så bliver de i rækken. Med alle andre resultater rykker de ned. Planen for Brabrand er dog klar. De vil angribe kampen, ligesom de har angrebet de sidste par kampe, så tror de på, at det kan lade sig gøre.

Det kan det måske også, for som en tilskuer sagde efter kampen: 'De andre hold, de frygter sgu at spille mod Brabrand nu'.

Brabrand sejrede i bundbrag: Håbet lever endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Kæk Fischer om AGF-fans: Det er ren kærlighed, og de gør mig simpelthen så god!
Viktor Fischer valgte ikke at sparke straffesparket, som Kodro brændte i eftermiddagens kamp.
Afspil video
Highlights: Fischers overtidsscoring sikrede FCK point i Aarhus!
AGF så ud til at holde stand mod Dame N?Doyes mange hovedstødsforsøg og andre chancer, men en sen scoring fra Viktor Fischer knuste hjemmeholdets drømme om tre point.
Afspil video
Teaser: AGF ? mellem håb og håbløshed, afsnit 1: I troed? vi var døde og borte
Her kan du se indledningen på Eurosports nyeste dokumentarprojekt, AGF ? mellem håb og håbløshed. Eurosport.dk vil have snigpremiere på afsnittet lørdag kl. 16. Selvsamme afsnit vil også blive vist på Canal 9 søndag fra kl. 14.30 i optakten til AGF ? FC København.
Afspil video
Jacob Nielsen: Selvfølgelig er det den største kamp for Randers
Til optakten mellem Randers og AGF kommer de to sportschefer ind på klubbernes rivalisering.
Afspil video
Highlights: AGF og Randers delte i sløjt kronjysk derby
Der var hverken mange chancer eller vilde situationer at melde om fra kampen, hvor selv kommentatorerne opfordrede til slutfløjt før tid.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: AaB var tættest på sejren ude mod AC Horsens
AC Horsens tog mandag aften i mod AaB i en kamp, som ikke bød på de store chancer.
Afspil video
Målkavalkade: Se alle målene fra Superliga-runden
Vi har her samlet målene fra Superligaens 6. runde.
Afspil video
Highlights: Helenius reddede point til OB i overtiden mod FCM
Det så længe ud til, at OB skulle gå hjem med endnu et nederlag, men målræven Nicklas Helenius dukkede op i overtiden og skaffede et point til de stribede fra Fyn.
Afspil video
Kæk Fischer om AGF-fans: Det er ren kærlighed, og de gør mig simpelthen så god!
Viktor Fischer valgte ikke at sparke straffesparket, som Kodro brændte i eftermiddagens kamp.
Afspil video
Highlights: Fischers overtidsscoring sikrede FCK point i Aarhus!
AGF så ud til at holde stand mod Dame N?Doyes mange hovedstødsforsøg og andre chancer, men en sen scoring fra Viktor Fischer knuste hjemmeholdets drømme om tre point.