Brabrand-træner på trods af nedrykning: Trabanten er blevet hurtig og flot

Da kampen blev fløjtet af var Brabrands spillere ærgerlige over, at de ikke fik en sæson mere i 1.division. Foto: Morten Pedersen.

Brabrand-træner på trods af nedrykning: Trabanten er blevet hurtig og flot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter en flot slutspurt i både foråret og søndagens kamp rykkede Brabrand søndag ud af landets næstbedste række efter 3-3 på Viborg stadion.

FODBOLD: I vinter troede de fleste at Brabrand ville rykke ud af 1.division med et brag. Nu er sæsonen slut, og Brabrand er, som mange ventede, rykket ud af landets næstbedste række. Det blev også med et brag, men et andet slags brag end de fleste havde ventet. Brabrand spillede 3-3 i en intens fodboldkamp med masser af tænding, og viste med både kampen og de seneste par kampe, at holdet kunne være med

Foran 4011 tilskuere på et festklædt Viborg stadion, regnede de fleste af hjemmeholdets tilskuere med, at det ville være en formsag at slå de blå fra Aarhus. Brabrand ville det dog anderledes, og leverede en indsats med masser af fight og vilje.

Gennem hele kampen var det Viborg, der havde bolden mest. Det var også dem, der lagde det største pres omkring modstanderens felt. Brabrand stod dog solidt i defensiven, og holdt dermed Viborg fra store målchancer i kampens indledning.

1. division
Viborg FF - Brabrand 3-3 (1-0)Mål: Brabrand: Lasse Møberg (2), Anton Søjberg - Viborg: Jung Bin Park (2), Mikkel Vestergaard

Brabrand: Daniel Vinjegaard - Michael Pedersen, Lukas Enevoldsen (Thomas Viggers), Jesper Brinck, Malte Færge - Mike Kaljo (Daniel Lundholm), Mikkel Ørbech, Mads Schäfer Bak, Morten Peipinen (Lasse Møberg) - Michael Zacho, Anton Søjberg

Viborg: Sebastian John - Jacob Dehn, Nikko Boxall, Søren Reese, Alexander Fischer - Jonas Kamper (Mikkel Vestergaard), Jeppe Grønning, George Fochive (Pierre Larsen), Christian Sivebæk - Jung Bin Park (Mikkel Jespersen) - Andreas Albers

Tilskuere: 4011 på Viborg Stadion

Kolde spande med vand

Efter 20 minutters spil gjaldede stadionspeakerens stemme ud over banen og tribunerne: 'Roskilde er kommet foran med 1-0 over Fremad Amager'. En kold spand vand i hovedet på Brabrands spillere og stab. De vidste godt, at hvis de skulle overleve, krævede det ikke kun, at de selv vandt, Fremad Amager skulle også slå Roskilde. Stadionspeakerens forsøg på at hyle Brabrands spillere ud af den, så dog ikke til at virke for århusianerne kæmpede bravt videre.

Kort før pausen var der endnu en spand med vand til Brabrand. Viborg slår et indlæg fra deres højre side, som Jung Bin Park saksesparker i mål fra nært hold. 1-0 til hjemmeholdet, der kæmpede for at holde fast i deres tredjeplads, som ville give dem en playoffkamp om en plads i superligaen.

Den plads nærmede hjemmeholdet sig yderligere, da de efter pausen fordoblede deres føring, og dermed næsten slukkede håbet for Brabrand. Igen brød de igennem i deres højre side. Denne gang slog de et fladt indlæg. Jung Bin Park komme fik kæmpet sig foran Michael Pedersen og prikket bolden i mål ved den fjerneste stolpe.

Spænding til det sidste

Dermed lignede det, at det var slut for Brabrand. Det så endda også ud til, at det kunne gå helt galt for de blå, men pludselig dukkede Lasse Møberg op. En lang bold blev sendt frem af banen. Uden for feltet fik Lasse Møberg prikket den udenom en fremadstormende Viborg målmand, som kunne vende sig om og se bolden trille ind i det tomme net. En livline til Brabrand.

Livlinen greb de godt fast i. Minuttet efter fik Anton Søjberg bolden foran fødderne uden for feltet. Han hamrede til den og kunne se den gå ind bag Viborgs målmand. En reducering som de færreste på stadion havde regnet med. Kampen var vendt på hovedet og nu skulle Viborg jagte mål.

De pressede da også på, de hvid og grønblusede. Efter 87 minutter gav det pote, da Mikkel Vestergaard headede et indlæg forbi en chanceløs Daniel Vinjegaard, der inden da havde disket op med flere fantomredninger. Viborg blev dog ved med at jagte scoringer for at sikre playoffkampen. To minutter inde i tillægstiden gav det en kontrachance til Lasse Møberg og Anton Søjberg.

Efter Søjberg forsøgte en afslutning, dumpede bolden ned foran Lasse Møberg, der køligt sendte bolden ind bag Viborgs målmand. Udligning til 3-3. Viborgs fans begyndte at forlade stadion mens Brabrand jublede. Selvom de ikke kunne blive i rækken, var de stolte over afslutningen på sæsonen.

En flot Trabant

Både holdets anfører og træner var efter kampen tilfreds med den sidste del af sæsonen.

- Jeg synes, den sidste halvdel af sæsonen er mere end bestået. Vi har spillet de sidste 11 kampe uden nederlag, så alt i alt en godkendt præstation og et flot halvt år. Jeg synes, vi er vokset med opgaven, sagde anfører, Jesper Brinck efter kampen.

Brabrands træner, Tom Søjberg, var enig med sin anfører. Tidligere beskrev hans assistenttræner, Marc Højland, de andre hold i rækken som Ferrarier, mens Brabrand var en Trabant.

- Jeg synes, virkelig Trabanten har udviklet sig. Den kører ligeså hurtigt som de andre nu, og jeg synes den er ligeså pæn. Jeg er meget stolt af, det spillerne har lavet og den måde de har grebet det an, sagde Tom Søjberg.

Brabrand-træner på trods af nedrykning: Trabanten er blevet hurtig og flot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Amini så rødt og Kasper Junker-kasse i 5-måls drama
AC Horsens spillede søndag mod AGF i årets Superliga. Det blev en hårdt spillet kamp som begge hold havde chancerne for at vinde. Horsens endte dog med at trække sig sejrsrigt ud af kampen, som endte 3-2.
Afspil video
Optakt til Horsens - AGF: Kasper Junker kan sagtens true AGF
AC Horsens tager i dag imod AGF, et opgør der sagtens kan blive en underholdene affære. Den tidligere AGF-angriber, Kasper Junker, har tager skiftet til Horsens og skal nu møde sin tidligere klub.
Afspil video
Bo Henriksen inden Horsens - AGF: Kasper Junker ser fremragende ud
Vi snakkede med Bo Henriksen inden opgøret mod AGF. Bo Henriksen gav en status på hvor god form deres nye angriber er i.
Afspil video
Highlights: AGF måtte dele da de tog imod Vendsyssel i en chancerig kamp
Det blev en uafgjort, da AGF tog imod Vandsyssel, i Århus. Det blev et intenst opgør, som begge mandskaber kunne have vundet.
Afspil video
Highlights: Ubesejrede AGF hentede tre point i Hobro
Kampen endte 0-2 til gæsterne, hvor Mustafa Amini og Jens Stage blev aftenens målscorere.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Okore efter storsejr mod Hobro: Det var en forløsning
Jores Okore var tydeligt tilfreds efter AaB's 0-5-sejr ude over Hobro i Superligaen.
Afspil video
Skuffet Minor efter ydmygelsen mod AaB: Vi brænder sammen
Rasmus Minor var ked af det og skuffet efter 0-5-nederlaget til AaB i Superligaen.
Afspil video
Bechmann om Hobro-lussing: Den værste præstation i Superligaen nogensinde
Tommy Bechmann var langt fra imponeret over Hobros præstation i 0-5-nederlaget til AaB.
Afspil video
Highlights: AaB ydmygede tamme Hobro 0-5
AaB vandt søndag 0-5 ude over Hobro i Superligaen efter en pragtpræstation af udeholdet.
Afspil video
Highlights: Sviatchenko så rødt da Midtjylland spillede uafgjort i hårdt spillet opgør
Erik Sviatchenko fik direkte rødt, da FC Midtjylland og SønderjyskE mødtes i søndagens Superliga-runde.