Danmark fik flyvende start ved VM med gigantsejr: Næste opgave bliver langt sværere

Rasmus Lauge spillede med fuld udstråling og revn publikum med i Royal Arena. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2019)

Danmark fik flyvende start ved VM med gigantsejr: Næste opgave bliver langt sværere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næste opgave er langt sværere - mod Tunesien i Herning på lørdag - dansk kæmpesejr 39-16 åbnede VM.

Analyse: Danmark er kommet flyvende fra start ved VM, især angrebsmæssigt. De danske målskytter var veloplagte fra starten, og angrebsmaskinen var velsmurt oven på den dårlige generalprøve mod Ungarn.

Chile var ikke en modstander, som Danmark kunne måle sig med, så vort forsvar blev testet for alvor, men begejstringen og gnisten sprang fra spillerne ud til tilskuerne, og det var netop den gnist, Mikkel Hansen talte om før kampen.

Med pauseføringen på 22-4 var Danmark på jagt efter alletiders danske rekordsejr på 47-12 over Australien ved VM i Sverige i 2011, men de mange udvisninger stoppede den danske opvisning.

Mikkel Hansen og Rasmus Lauge er værkførerne i den danske maskine sammen med vikaren Mads Mensah i playmakerrollen.

Mikkel Hansen har lagt sit sprudlende humør ind i sit håndboldspil og lagde nye længder til sin enorme popularitet. Hans sammenspil med Rasmus Lauge kan bære Danmark langt i turneringen.

Rasmus Lauge viste, at han har verdensklasse og diskede op med lækkerier, bl.a. afleveringer bag om ryggen. Når han er bedst, får han håndbold til at ligne kunst.

Mikkel Hansens problem: Når han ikke er med i forsvaret, mangler Danmark ham til at sætte de hurtige angreb i gang, men det gik fint for resten af holdet med frispilninger til hurtigløberne lige fra starten.

En af de største opgaver under forberedelserne har været at få højre back med i spillet, uanset om det var et venstrehåndsskud fra Nikolaj Øris eller en højrehåndsspiller, der skulle glide ind i kombinationerne. Han fik chancen fra starten og fik også lov at spille i forsvaret, men nåede ikke sit BSV-niveau.

Nikolaj Markussen blev klar efter sin forstuvede fod og blødning i foden. Han har stadig en jokerrolle og viste i glimt sin farlighed.

Morten Olsen var den store skudtrussel, da Danmark vandt OL-guld i Rio. Han har haft svært ved at komme til orde under træningen, men han er Danmarks bedste våben, når det handler om at afslutte simpelt, fordi han har et slangehug i håndleddet.

Danmark er stærkt kørende på fløjene med Lasse Svan og Hans Lindberg i højre side og Casper U. Mortensen og Magnus Landin i venstre side. De åbnede VM-festen med fuld musik. Der var virkelig fantasi i kontraspillet. Det lover for det publikumsvenlige danske spil i resten af turneringen.

Casper U. Mortensens otte mål i første halvleg var en trussel mod Nikolaj Jacobsens landskamprekord med 15 mål mod Grækenland i september 1998. Den har landstræneren foreløbig beholdt i mere end 20 år, og den holder længe endnu, fordi de danske fløje bytter plads i pausen. Derved holder han alle fløje varme.

Det lykkedes ikke helt at få de hurtige fløje sat i scene under EM. Det er en af opgaverne under VM. Den første forudsætning er, at bolværket - forsvar og målmand - fungerer, og Niklas Landin var tilbage i absolut topklasse.

På stregen er René Toft Hansen førstemand i lillebror Henrik Tofts fravær.

René Toft Hansen og Henrik Møllgaard startede som midterblokken i forsvaret, og de havde styr på tingene fra starten.

Simon Hald er ny mand og debutant i en slutrunde. Stregspillernes opgave er også at være midterblok i forsvaret, og det slider hårdt med de hårde nærkampe i begge ender. Det bliver dog langt hårdere i de næste kampe.

Anders Zachariassen er blevet hærdet i Flensburg/Handewitt, og selv om han ikke har Simon Halds størrelse, er han en snu ræv, der er blevet lært op af verdens bedste forsvarsspiller, svenskeren Tobias Karlsson.

Danmark fik den ønskede start mod en taknemmelig modstander, og starten har givet appetit på mere VM-håndbold på lørdag og de kommende to uger.

Danmark-Chile 39-16 (22-4)

VM i håndbold

Mål for Danmark: Casper U. Mortensen 8, Mikkel Hansen 7, Lasse Svan 4, Rasmus Lauge 4, Nikolaj Markussen 3, Simon Hald 3, Hans Lindberg 3, Morten Olsen 2, Magnus Landin 1, Anders Zachariassen 1, René Toft Hansen 1, Henrik Møllgaard 1, Nikolaj Øris.

Kampens bedste spiller: Casper U. Mortensen.

Danmark-Chile: Tommy Poulsens karakterer til de danske spillere
10 Mikkel Hansen - Man of the Match.

10 Rasmus Lauge

10 Niklas Landin

10 Lasse Svan

10 Casper U. Mortensen

7 René Toft Hansen

7 Simon Hald

7 Henrik Møllgaard

7 Hans Lindberg

4 Jannick Green

4 Morten Olsen

4 Magnus Landin

4 Nikolaj Markussen

4 Anders Zachariassen

4 Mads Mensah

4 Nikolaj Øris Nielsen

De danske oversiddere var:

Martin Larsen, Henrik Toft Hansen og Johan Hansen.

Karakterskalaen: -03; Uacceptabel præstation 00: Meget svag 02: Under niveau 4: Godkendt 7: Stærk indsats10: Fremragende. 12: International klasse

De seneste mestre
København: Her følger en liste over de seneste 10 vindere af turneringen:* 2017: Frankrig.* 2015: Frankrig.* 2013: Spanien.* 2011: Frankrig.* 2009: Frankrig.* 2007: Tyskland.* 2005: Spanien.* 2003: Kroatien.* 2001: Frankrig.* 1999: Sverige./ritzau/

Danmark fik flyvende start ved VM med gigantsejr: Næste opgave bliver langt sværere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Vild, vildere, Wilczek: Den polske goalgetter slog rekorden for flest scorede mål i et kalenderår
Med Kamil Wilczeks udligning mod Vejle i næstsidste spillerunde af efteråret slog han rekorden for flest scorede mål på et år. Hele 25 af slagsen leverede den stille og sympatiske polak for Brøndby.
Afspil video
Skov-hattrick sender Superligaen på vinterpause: Se alle rundens mål her
Der blev scoret hele 21 mål i Superligaens runde 20, og vi har samlet alle 21 mål i en stor målpakke.
Afspil video
Jesper Hansen bedømmer: De Gea vs. Alisson
FC Midtjyllands målmand Jesper Hansen har hjulpet os med at vurdere, hvem af de to målmænd der er bedst i øjeblikket.
Afspil video
Transfersnak med Solbakken: Planen har hele tiden været, at Ankersen skal sælges til sommer
Ståle Solbakken og Kasper Marker gennemgår FCK?s trup med et helt særligt transferfokus. Hvordan står det til med kontraktudløb? Hvem bliver muligvis solgt? Hvor skal FCK forstærke sig?
Afspil video
Kenneth Andersen sætter ord på sin første tid som cheftræner i FC Midtjylland: Det har været hektisk
I starten af oktober blev Kenneth Andersen udpeget som Jess Thorups afløser som FC Midtjyllands cheftræner. Andersen fortæller om, hvordan han har oplevet den første periode som værende cheftræner i en af Danmarks største klubber.