David Nielsen: Vi kan ikke sidde og kigge i et mørkt rum, hvis vi taber

AGFs cheftræner David Nielsen og spillerne jagter naturligvis en sejr over Silkeborg, men først og fremmest en præstation, der viser, at holdet er i stand til at tackle den aktuelle modgang. Arkivfoto: Bo Amstrup/Scanpix

David Nielsen: Vi kan ikke sidde og kigge i et mørkt rum, hvis vi taber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AGFs cheftræner er kommet til klubben for at hjælpe spillerne med at tackle modgang. Den er der rigeligt af for tiden, men David Nielsen nægter at fokusere på det, der er sket. Det handler om at få holdet til at præstere mod Silkeborg.

Presset, forventningen om sejr, kommer at ligge som en tæt, omsluttende tåge over Ceres Park lørdag eftermiddag, når AGF får besøg af Peter Sørensens tropper fra Silkeborg.

Det kan selv ikke den hurtigste ræv ikke løbe fra.

Det er historien om AGF-cheftræner David Nielsen, der endnu ikke har vundet med sit hold, og det er historien om en kamp, hvor ingen af de to mandskaber kan tåle at tabe, hvis snakken skal handle om andet end nedrykningsspil i den resterende del af grundspillet.

Nielsen trækker på skuldrene, tabellen og den aktuelle 12. plads, er ikke en varm kartoffel for ham, så pres udefra må være, hvad det er. Det handler om at få spillerne til at præstere. Han vil ikke kræve sejr, selvom den er tiltrængt efter fire nederlag på stribe.

- Omgivelserne kan vi ikke styre, men vi kan styre vores egen hverdag. Hvis vi skal opnå resultater over tid, kan vi ikke rende rundt inde ved åen og kaste med konfetti, når vi vinder, ligesom vi ikke kan sidde og kigge ud i ingenting i et mørkt rum, når vi taber, siger han.

- Hvis vi kun har fokus på, at vi skal vinde kampen, er det jo rimeligt nemt. Så er det enten succes eller fiasko. Det er sådan noget alle analytikerne omkring kampen går op i. Men så enkelt er det ikke for os, lyder det fra AGFs cheftræner.

- I Randers leverer mine spiller jo virkelig en præstation. Jeg kunne ikke mærke, at de inden havde tabt tre i træk. Det er nok for mig. Og så behøver jeg ikke at kigge i stillingen og se, at det hele er ad helvede til. Jeg håber, at spillerne kan ramme det samme niveau, som de gjorde mod Randers, for så har vi muligheden for at kunne få en sejr. Men det handler om præstationen, og hvordan spillerne reagerer inde på banen. Det er det vigtigste for mig.

Så I føler jer ikke pressede?

- Lige nu gør det selvfølgelig ondt på omgivelserne, og vi er da kede af, at vi ikke har vundet nogle kampe for vores fans. Vi har mødt nogle gode hold, men har også spændt lidt ben for os selv i nogle situationer. Men det kan vi ikke stå og opsummere på hele tiden. Lørdag kommer Silkeborg til Aarhus. Mit hold er klar, Silkeborg er klar. Lad os spille. Vi kan ikke gøre noget ved, hvad der er sket. Vi må videre. Vi har tabt nogle kampe. Sådan er det, kommer det fra David Nielsen, der til opgøret må undvære fem spillere: Karantæneramte Kasper Junker og Daniel A. Pedersen samt de skadede Aleksandar Jovanovic, Alexander Juel Andersen og Adama Guira.

Modgangen, at få spillerne til at orientere sig i den, er netop en af grundene til, at han er kommet til AGF.

- Det er jo derfor, jeg er træner i AGF. Det er fordi, der er modgang i den her klub. Det har der været før jeg kom, og det kommer der også til at være undervejs. Det skal vi kunne tackle. Vi skal have gjort op med de her vilde udsving. Når man har vundet en kamp, ligner det jo, at man har vundet Champions League, og når man så omvendt taber, forventer man, at spillerne skal have ti piskeslag hver nede på Store Torv. Sådan kommer det ikke til at fungere så længe, jeg er her. Vi arbejder på at tackle den her modgang. Det finder vi ud af lørdag eftermiddag, om vi så kan tackle i denne omgang.

David Nielsen: Vi kan ikke sidde og kigge i et mørkt rum, hvis vi taber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Trods flot Sana-mål kæmpede OB sig tilbage og fik uafgjort
OB kom bagud med 2-0, da Jakob Ankersen og Tobias Sana scorede for AGF. OB kom dog tilbage i opgøret, da Jacob Barrett og til slut Nicklas Helenius skaffede fynboerne et point.
Afspil video
Et år med AGF og David Nielsen: Man skal kunne absorbere en masse smerte
David Nielsen har allerede rundet sit første år som AGF-træner. I Interviewet giver han et indblik i de op og nedture, der har været på det første år.
Afspil video
Ankersen: Det føles som om, at i Århus for tiden skal man brække et ben for at få straffe
Jakob Ankersen var mildest talt utilfreds med dommeren efter det uafgjorte resultat mod Ankersen?s gamle klub fra Esbjerg.
Afspil video
Kanstrup: Vi kunne have fået tre point hvis han havde set straffesparket
Pierre Kanstrup var ganske utilfreds med, at AGF ikke fik sat deres spil, som de ville, men også med dommeren, som måske skulle have tildelt dem et straffespark.
Afspil video
Highlights: AGF fik sin syvende uafgjort i sæsonen mod Esbjerg
De to overraskende hold i top 6 mødtes i dag i Esbjerg i en kamp, der på ingen måde var noget nær sindsoprivende.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Fra Robert Skovs kanon til Onuachus eminente hovedstød: Se alle målene fra denne Superliga-runde
Der har været rigtig mange flotte mål i den 12. runde af Superligaen, og vi har samlet dem alle i én målpakke. Blandt andet Tobias Sanas lækre ?chip?, endnu en Wilczek-kasse og Robert Skovs skønne langskudsdrøn.
Afspil video
Bo Henriksen bortvist: Det er så pisseringe, mand!
Bo Henriksen blev i Horsens kamp mod Esbjerg bortvist til tribunerne. Efter kampen fortæller han om sin egen oplevelse af situationen.
Afspil video
Bundærlig Solbakken i interview: Overrasker sig selv ved, at han ikke kan give slip
En meget ærlig Ståle Solbakken fortæller om sin trænerkarriere, de afkast, som er i forbindelse med et managerjob, og hvad tiden i FC København betyder for ham.
Afspil video
Marxen efter nederlaget til FCK: Vi er ikke rutinerede og kyniske nok
Erik Marxen var ærgerlig efter nedelaget til FC København, men kunne ikke svarer på, hvorfor det er så svært at præstere på udebane for Randers.
Afspil video
Morten Bruun og Esben Hansen om Solbakken: Han er nådesløs
Eksperterne skulle i studiet vælge fem adjektiver som passer på FCK-træneren Ståle Solbakken.