David Nielsen: Vi kan ikke sidde og kigge i et mørkt rum, hvis vi taber

AGFs cheftræner David Nielsen og spillerne jagter naturligvis en sejr over Silkeborg, men først og fremmest en præstation, der viser, at holdet er i stand til at tackle den aktuelle modgang. Arkivfoto: Bo Amstrup/Scanpix

David Nielsen: Vi kan ikke sidde og kigge i et mørkt rum, hvis vi taber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AGFs cheftræner er kommet til klubben for at hjælpe spillerne med at tackle modgang. Den er der rigeligt af for tiden, men David Nielsen nægter at fokusere på det, der er sket. Det handler om at få holdet til at præstere mod Silkeborg.

Presset, forventningen om sejr, kommer at ligge som en tæt, omsluttende tåge over Ceres Park lørdag eftermiddag, når AGF får besøg af Peter Sørensens tropper fra Silkeborg.

Det kan selv ikke den hurtigste ræv ikke løbe fra.

Det er historien om AGF-cheftræner David Nielsen, der endnu ikke har vundet med sit hold, og det er historien om en kamp, hvor ingen af de to mandskaber kan tåle at tabe, hvis snakken skal handle om andet end nedrykningsspil i den resterende del af grundspillet.

Nielsen trækker på skuldrene, tabellen og den aktuelle 12. plads, er ikke en varm kartoffel for ham, så pres udefra må være, hvad det er. Det handler om at få spillerne til at præstere. Han vil ikke kræve sejr, selvom den er tiltrængt efter fire nederlag på stribe.

- Omgivelserne kan vi ikke styre, men vi kan styre vores egen hverdag. Hvis vi skal opnå resultater over tid, kan vi ikke rende rundt inde ved åen og kaste med konfetti, når vi vinder, ligesom vi ikke kan sidde og kigge ud i ingenting i et mørkt rum, når vi taber, siger han.

- Hvis vi kun har fokus på, at vi skal vinde kampen, er det jo rimeligt nemt. Så er det enten succes eller fiasko. Det er sådan noget alle analytikerne omkring kampen går op i. Men så enkelt er det ikke for os, lyder det fra AGFs cheftræner.

- I Randers leverer mine spiller jo virkelig en præstation. Jeg kunne ikke mærke, at de inden havde tabt tre i træk. Det er nok for mig. Og så behøver jeg ikke at kigge i stillingen og se, at det hele er ad helvede til. Jeg håber, at spillerne kan ramme det samme niveau, som de gjorde mod Randers, for så har vi muligheden for at kunne få en sejr. Men det handler om præstationen, og hvordan spillerne reagerer inde på banen. Det er det vigtigste for mig.

Så I føler jer ikke pressede?

- Lige nu gør det selvfølgelig ondt på omgivelserne, og vi er da kede af, at vi ikke har vundet nogle kampe for vores fans. Vi har mødt nogle gode hold, men har også spændt lidt ben for os selv i nogle situationer. Men det kan vi ikke stå og opsummere på hele tiden. Lørdag kommer Silkeborg til Aarhus. Mit hold er klar, Silkeborg er klar. Lad os spille. Vi kan ikke gøre noget ved, hvad der er sket. Vi må videre. Vi har tabt nogle kampe. Sådan er det, kommer det fra David Nielsen, der til opgøret må undvære fem spillere: Karantæneramte Kasper Junker og Daniel A. Pedersen samt de skadede Aleksandar Jovanovic, Alexander Juel Andersen og Adama Guira.

Modgangen, at få spillerne til at orientere sig i den, er netop en af grundene til, at han er kommet til AGF.

- Det er jo derfor, jeg er træner i AGF. Det er fordi, der er modgang i den her klub. Det har der været før jeg kom, og det kommer der også til at være undervejs. Det skal vi kunne tackle. Vi skal have gjort op med de her vilde udsving. Når man har vundet en kamp, ligner det jo, at man har vundet Champions League, og når man så omvendt taber, forventer man, at spillerne skal have ti piskeslag hver nede på Store Torv. Sådan kommer det ikke til at fungere så længe, jeg er her. Vi arbejder på at tackle den her modgang. Det finder vi ud af lørdag eftermiddag, om vi så kan tackle i denne omgang.

David Nielsen: Vi kan ikke sidde og kigge i et mørkt rum, hvis vi taber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: AGF fik uafgjort mod FCN efter mareridtsstart!
Der skulle ikke gå mere end fire minutter før Andreas Skov Olsen bragte gæsterne fra Nordsjælland foran 0-1. Heldigvis for de mange AGF-fans kunne Jakob Ankersen sikre hjemmeholdet et enkelt point efter 71. minutter spillet.
Afspil video
Stage og Paulsen med sjov fortid: Han var den klart mest hotte
Vores reporter, Christine Møller, fangede Jens Stage, der fortalte en god Jakob Poulsen-anekdote. Se meget mere Jens Stage, når vi har optakt til AGF-FCM på søndag.
Afspil video
Highlights: Poulsens første brændte straffespark i Superligaen sikrede AGF point!
Jakob Poulsen havde før dagens opgør scoret på samtlige 16 straffesparks forsøg, som han har haft i Superligaen. I premiere-kampen mod AGF, fik kaptajnen dog gummiben og blevet reddet af Jovanovic.
Afspil video
Highlights: FCK spillede sig til europæisk fodbold efter sejr over AGF
FC København vandt hjemme 4-1 over AGF fredag aften og sikrede sig dermed en plads i Europa League-kvalifikationen.
Afspil video
Highlights: Backman og Pusic nedlagde Sønderjyske
AGF er klar til Europa League-playoffsfinalen mod FCK på fredag efter en samlet sejr på 4-2 mod Sønderjyske.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Velspillende Vejle overraskede og delte med Brøndby!
Der gik kun otte minutter før Allan Sousa steg op og headede bolden i Brøndbys mål på et velplaceret indlæg. Kampen bølgede frem og tilbage, men inden halvlegen dukkede Kamil Wilczek op i feltet og scorede til 1-1, som også blev kampens resultat.
Afspil video
Highlights: AGF fik uafgjort mod FCN efter mareridtsstart!
Der skulle ikke gå mere end fire minutter før Andreas Skov Olsen bragte gæsterne fra Nordsjælland foran 0-1. Heldigvis for de mange AGF-fans kunne Jakob Ankersen sikre hjemmeholdet et enkelt point efter 71. minutter spillet.
Afspil video
Janus Drachmann om OB-debut: Det var OK, og det bliver kun bedre herfra!
Vi fangede Janus Drachmann efter sin første debut for OB mod sin tidligere klub.
Afspil video
Highlights: Dramatisk opgør mellem OB og SønderjyskE endte 2-2!
Den blot 17-årige Mathias Jørgensen blev igen en vigtig indskiftning for OB, da han reducerede til 1-2, som var starten på et flot comeback af hjemmeholdet.
Afspil video
Highlights: Randers-koks i de døende minutter sikrede Horsens point!
Gæsterne fra Randers kom flot fra start, da den nye norske debutant Benjamin Stokke bragede bolden ind til 0-1. Horsens pressede på med farlige dødbolde, og kunne senere udligne på straffe og sikre sig et enkelt point på hjemmebane.