De unge skal stå distancen i Brabrand

Michael Zacho er et af de nye navne i Brabrand, der skal hjælpe klubben mod overlevelse i 1. division. Foto: Axel Schütt

De unge skal stå distancen i Brabrand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brabrand sagde i vinterpausen farvel til flere af sine erfarne kræfter. En række unge lovende spillere er blevet hentet til 1. divisionsklubben, men spørgsmålet er om det er nok til at klare frisag i den næstbedste fodboldrække. Søndag tager Brabrand hul på foråret, når de på udebane møder Fremad Amager.

Fodbold: Søndag tager Brabrand hul på efterårets redningsmission i den næstbedste fodboldrække, når de skal forsøge at give eksistensen i 1. division kunstigt åndedræt og besejre Fremad Amager på udebane. Sjællænderne er inden kampen syv point foran Tom Søjbergs tropper og indtager 10. pladsen i rækken. Positionen, der ligger lige på den anden side af nedrykningsstregen, som Brabrand lige nu befinder sig under.

Århusianerne måtte i vinterpausen sige farvel til en lang række af efterårets profiler, der enten tog videre eller indstillede karrieren. Heriblandt førstevalget i målet Mathias Rosenørn og topscorer Kenan Hajdarevic. I stedet har Brabrand hentet unge talenter som Lasse Møberg og AGFs Michael Zacho til klubben. Det store spørgsmål er dog om de unge folk kan nå at vænne sig til niveauet i 1. division hurtigt nok og få skrabet nok point sammen til at blive oppe.

- Det er klart, at kampen på Amager er utrolig vigtig for os. Taber vi den, så har vi pludseligt 10 op til stregen og så ser det noget svært ud. Kan vi omvendt få lavet et godt resultat derovre, så har vi en chance og noget vi kan forfølge i den kommende tid. Det er nogle dygtige spillere, vi har fået hentet til klubben, som er klar til at gå efter deres chance. De har i hvert fald budt sig godt til i vores træningskampe, siger Brabrand-træner Tom Søjberg.

Det var en mindre åreladning af rutinerede kræfter, der forsvandt på ganske kort tid. Fem af de rigtig rutinerede i Brabrand-sammenhæng forsvandt ud af døren og er blevet erstattet af de unge og håbefulde.

- Jeg synes, at vi har en rigtig god samling spillere til rådighed. Der er ingen tvivl om, at vi er på bagkant i forhold til nogle af de andre hold og skal have optimeret det hele i en hulens fart. Det store spørgsmål er om jeg hurtigt nok kan lære de unge at begå sig på det her niveau. Det er svært at sige ud fra en række træningskampe, men vi har uden tvivl tænkt at give det et skud og arbejde benhårdt på opgaven. Det er jo Michael Zacho og Lasse Møberg, der sammen med Frederik Poulsen skal ind og løfte noget af opgaven sammen med nogle af de spillere, som kom til i sommer, siger Tom Søjberg.

For ham er der tre ting, der skal gå op i en højere enhed, hvis Brabrand også skal kunne kalde sig 1. divisionshold efter grundspillets sidste 14 kampe.

- Vi skal spille op til vores allerbedste i hver eneste kamp. Vi skal håbe på, at vores modstandere undervurderer os og så har vi ikke mindst brug for noget held. Vi scorede ikke nok mål i efteråret og har samtidig sagt farvel til den spiller, der scorede mest for os. Samtidig er vi ikke helt så skarpe på standardsituationer på grund nogle af de spillere, som vi har mistet. Men jeg føler, at jeg står med en gruppe spillere, der er klar på opgaven og klar på at opsøge heldet. De er meget positive og begejstrede og er klar på at give den gas. Så må vi se hvor langt det bærer os. Vi vil gøre alt vi kan for at klare frisag, siger træneren.

Som nævnt i begyndelsen af artiklen, så er forårspremieren mod Fremad Amager ualmindelig vigtig. Med en sejr vil Brabrand kun have fire point op til værterne. Et nederlag vil betyde et forspring på 10 point til Fremad Amager.

Hvordan undgår I, at det bliver alt for forkrampet?

- Vi har en holdning om, at vi er bedst, når vi er til stede. Sådan gør vi det hver gang til træning. Det er vi meget bevidste om og derfor forsøger vi at holde fokus på at gå ind og gøre vores allerbedste i stedet for at være bange for, hvad der kan ske. Den skal bare have fuld gas, siger Tom Søjberg.

Søndagens kamp spilles i Gentofte Stadion på kunstgræs 16.30, da Amagers normale bane ikke kan bruges på grund af frost.

1. division, fodbold
Brabrand1. division

Trup: Daniel Vinjegaard, Oliver Milton, Can Dursun, Malte Færge Nielsen, Lasse Møberg, Jesper Brinck, Lukas Enevoldsen, Michael Pedersen, Jacob Linnet, Daniel Lundholm, Søren Bojsen, Frederik Poulsen, Gökhan Tokay, Morten Gersten Peipinen, Mikkel Ørbech, Mads Schäfer Bak, Emil Kjeldsen, Thomas Viggers, Tobias Olesen, Rasmus Lundberg, Mike Kaljo, Anton Søjberg, Michael Zacho

Tilgang: Michael Zacho (lejet i AGF), Can Dursun, Malte Færge Nielsen (begge Aarhus Fremad), Lasse Møberg (Kjellerup), Frederik Poulsen (IF Færøerne)

Afgang: Michael Rosenørn (vides ikke), Mikkel Buur (Silkeborg KFUM), Mads Rosenberg (trapper ned), Nichlas Knudsen (Kolding IF), Kenan Hajdarevic (FC Fredericia), Nicolaj Køhlert (vides ikke), Simon Riis (Forskningsprojekt i New Zealand)

Cheftræner: Tom Søjberg

Assistenttræner: Mads Berg

Assistenttræner: Marc Højland Jepsen

Holdleder: Flemming Møller

leo

De unge skal stå distancen i Brabrand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Teaser: Kom tæt på AGF?s svenske profil Tobias Sana
I optakten til søndagens Superliga-brag mellem AGF og FC Midtjylland, sætter vi fokus på Tobias Sana, som for alvor har fundet formen i AGF-trøjen.
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Teaser: Kom tæt på AGF?s svenske profil Tobias Sana
I optakten til søndagens Superliga-brag mellem AGF og FC Midtjylland, sætter vi fokus på Tobias Sana, som for alvor har fundet formen i AGF-trøjen.
Afspil video
Tibbling om Zorniger-fyring: Jeg har intet ondt at sige om ham
Simon Tibbling sætter ord på sine tanker om fyringen af Zorniger, og hvordan Brøndby sikrer sig top 6-placeringen.
Afspil video
Mukhtar ser fremad efter Zorniger-fyring: Vi skal spille vores spil og nyde fodbolden igen
Hany Mukhtar prøver at forholde sig positivt til hele Alexander Zorniger-episoden og fokusere på den kommende Randers-kamp.
Afspil video
Direkte rødt til Randers-spiller efter voldsom forseelse: Gense episode med Vavro her
Denis Vavro modtog en hård tackling i søndags, da FC København og Randers tørnede sammen. Tacklingen endte med et direkte rødt kort til Emil Riis.
Afspil video
Retov om første træningsdag som cheftræner: ?Vi skulle have humør på efter et par hårde dage?
I dag var Martin Retovs første som midlertidig cheftræner i Brøndby, og hans primære fokus var, at få humøret op i truppen.