Den amerikanske drøm: Trump, skole og volleyball

Tilbage i 2013 bragte avisen her historien om det 16-årige store volleytalent Simon Øster Ellegaard Andersen, der spillede i den danske 1. division. I dag er han 21, har vundet det amerikanske mesterskab og skal nu møde Donald Trump. Arkivfoto: Kim Haugaard

Den amerikanske drøm: Trump, skole og volleyball

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 21-årige århusianske volleyspiller Simon Øster Ellegaard Andersen er på et fireårigt collegeophold i USA. Allerede i den første sæson vandt han mesterskabet. Derfor skal han til efteråret møde den amerikanske præsident.

Volleyball: Simon Øster Ellegaard Andersen er 21 år 205 cm høj. Han voksede op i Risskov, men bor for tiden i Long Beach i Californien. Der spiller han volleyball på et af USA's bedste collegehold. Selvom det hverken er basketball eller amerikansk fodbold, har holdet et setup, der kan matche de fleste superligaklubbers.

Til hver træning er der fem trænere tilknyttet, den omkring 20 mand store trup. Der er behandling til spillerne efter samtlige træninger, og en fysisk træner til hvert et styrketræningspas. Derudover er der flere tusinde tilskuere til alle kampene. Da holdet for nyligt vandt det amerikanske mesterskab, var det foran mere end 12.000.

- Det vildeste ved alle tilskuerne er larmen. Det larmer helt vildt når der er så mange tilskuere i hallen. Jeg synes ikke selv at jeg bliver påvirket af det, men det giver nogle udfordringer når vi ikke kan høre hinanden inde på banen, siger Simon Øster Ellegaard Andersen.

- I Danmark var det noget andet, fordi der kendte jeg næsten alle tilskuerne. Det gav et pres på en anden måde end det gør herovre, uddyber han.

Sport og skole

Han er i USA på et såkaldt fuldt scholarship. Det betyder, at universitetet betaler for hans uddannelse i mens han er derovre, fordi han har valgt at repræsentere deres hold. Det er de færreste, der får mulighed for at få et fuldt scholarship, og det i sig selv vidner om, at den lange dansker er et stort talent.

Men Simon Øster Ellegaard Andersen er glad for, at han ikke alene er i udlandet for at udfolde sit volleytalent. Det er vigtigt for ham, at han også får en uddannelse, og det har det faktisk længe været. Tilbage i 2013 sagde han i et interview til avisen her, at selvom han var god nok til at blive professionel efter gymnasiet, ville han stadig fokusere på sin uddannelse. Derfor må man sige, at han har fundet sin rette hylde.

- Jeg vil gerne ud og spille professionelt efter jeg er færdig herovre. Hvor, hvordan og hvorledes, det ved jeg ikke endnu. Men jeg vil have min uddannelse med herovre fra, det har også været en af grundene til, at jeg er taget herover, siger Simon Øster Ellegaard Andersen, der samtidig med, at han spiller volley, læser matematik og regner med også at skulle have økonomi.

Ét nederlag

På trods af, at uddannelsen er vigtig for den 21-årige århusianer, har den ikke fjernet fokus fra volleybanen. For det har været en fremragende sæson for ham, og resten af holdet. Syv gange er han kåret som ugens bedste førsteårsspiller og han er også kommet på årets hold for førsteårsspillere. Derudover har holdet kun tabt en enkelt kamp i sæsonen. En udekamp på Hawaii efter seks timers flyvning.

Holdet gik da også hele vejen og vandt finalen. Derfor skal de til efteråret ud på endnu en lang flyvetur. Nærmere bestemt til Washington. Her skal de besøge Det Hvide Hus og modtage deres mesterskabsringe af den amerikanske præsident Donald Trump. På trods af, at flere amerikanske sportshold har valgt at takke nej tak til Trumps invitationer, regner Simon Øster Ellegaard Andersen med at han skal af sted.

- Her i Californien er folk ikke helt vildt begejstrede for Trump. Men vi vil alligevel gerne over og modtage ringene. For mig er det også bare en kæmpe oplevelse at møde den amerikanske præsident, siger Simon Øster Ellegaard Andersen.

I slutningen af maj er han færdig med sine eksaminer. Så rejser han hjem for at holde sommerferie. Et par ugers afslapning og så et stramt program med landsholdet, inden han i august drager tilbage til Californien for at udleve sin amerikanske drøm.

Den amerikanske drøm: Trump, skole og volleyball

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
David Nielsen: Vi er selvfølgelig ikke tilfredse med, at vi ikke kommer i top seks
Hør David Nielsen udtale sig om AGF?s missede top seks-situation.
Afspil video
Freder AGF-chef David Nielsen her efter misset top seks? ?100 pct opbakning"
Sportschef Peter "PC" Christiansen virker til at frede træner David Nielsen i dette interview. Bedøm selv.
Afspil video
Spillerne siger nej - ledelsen ja. Vidste AaB-spillerne, at de skulle jagte flere mål?
Allan Gaarde fortæller efter AGF-kampen, at spillerne godt vidste, at de skulle jagte flere mål. Hør det her.
Afspil video
Highlights: AaB?s 3-1-sejr mod AGF viste sig ikke at være nok
Kasper Pedersen, Patrick Kristensen og Lucas Andersen scorede målene for AaB, mens Jakob Ankersen lavede AGF?s mål. Men da Esbjerg vandt over Vejle, var det ikke nok for AaB til at sikre sig en plads i Mesterskabspillet.
Afspil video
Balance i regnskabet i Aalborg: Jakob Ankersen scorer for AGF
Jakob Ankersen har bragt AGF på 1-1 mod AaB.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Lars Jacobsen om Lucas Andersen: Et niveau eller to over alle andre på banen
Lucas Andersen har spillet forrygende for AaB i de sidste par uger. Flemming Povlsen og Lars Jacobsen diskuterer hans niveau og fremtid i studiet efter AGF-kampen.
Afspil video
Flemming Povlsen om Vejles ansættelse af Constantin Gâlc?: Det er et gamble
Flemming Povlsen er ikke enig med Vejles beslutning om, at ansætte en træner der ikke kan tale engelsk, og mener at det er et gamble for Vejle.
Afspil video
Paulus Arajuuri efter sejren over Horsens: Det er en fantastisk følelse
Glæden var til at se hos Paulus Arajuuri, efter Brøndbys sejr over Horsens. Paulus Arajuuri fortæller dog, at han var ret nervøs inden kampen, med tanken på et skræmmende tidligere resultat på CASA Arena Horsens.
Afspil video
Bo Henriksen om nedrykningspuljen: Det bliver lokalopgør hver eneste gang
Bo Henriksen var efter nedelaget til Brøndby meget begejstret for den pulje, som Horsens endte i. Bo Henriksen var især glad, for de fede fodboldkampe, som puljen kommer til at byde på.
Afspil video
Martin Retov om Brøndby i top seks: Det nye mål er selvfølgelig tredjepladsen
Det er fuldstændig klart for den nuværende Brøndby-træner, at målsætningen for sæsonen nu er en tredjeplads.