Den amerikanske drøm: Trump, skole og volleyball

Tilbage i 2013 bragte avisen her historien om det 16-årige store volleytalent Simon Øster Ellegaard Andersen, der spillede i den danske 1. division. I dag er han 21, har vundet det amerikanske mesterskab og skal nu møde Donald Trump. Arkivfoto: Kim Haugaard

Den amerikanske drøm: Trump, skole og volleyball

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 21-årige århusianske volleyspiller Simon Øster Ellegaard Andersen er på et fireårigt collegeophold i USA. Allerede i den første sæson vandt han mesterskabet. Derfor skal han til efteråret møde den amerikanske præsident.

Volleyball: Simon Øster Ellegaard Andersen er 21 år 205 cm høj. Han voksede op i Risskov, men bor for tiden i Long Beach i Californien. Der spiller han volleyball på et af USA's bedste collegehold. Selvom det hverken er basketball eller amerikansk fodbold, har holdet et setup, der kan matche de fleste superligaklubbers.

Til hver træning er der fem trænere tilknyttet, den omkring 20 mand store trup. Der er behandling til spillerne efter samtlige træninger, og en fysisk træner til hvert et styrketræningspas. Derudover er der flere tusinde tilskuere til alle kampene. Da holdet for nyligt vandt det amerikanske mesterskab, var det foran mere end 12.000.

- Det vildeste ved alle tilskuerne er larmen. Det larmer helt vildt når der er så mange tilskuere i hallen. Jeg synes ikke selv at jeg bliver påvirket af det, men det giver nogle udfordringer når vi ikke kan høre hinanden inde på banen, siger Simon Øster Ellegaard Andersen.

- I Danmark var det noget andet, fordi der kendte jeg næsten alle tilskuerne. Det gav et pres på en anden måde end det gør herovre, uddyber han.

Sport og skole

Han er i USA på et såkaldt fuldt scholarship. Det betyder, at universitetet betaler for hans uddannelse i mens han er derovre, fordi han har valgt at repræsentere deres hold. Det er de færreste, der får mulighed for at få et fuldt scholarship, og det i sig selv vidner om, at den lange dansker er et stort talent.

Men Simon Øster Ellegaard Andersen er glad for, at han ikke alene er i udlandet for at udfolde sit volleytalent. Det er vigtigt for ham, at han også får en uddannelse, og det har det faktisk længe været. Tilbage i 2013 sagde han i et interview til avisen her, at selvom han var god nok til at blive professionel efter gymnasiet, ville han stadig fokusere på sin uddannelse. Derfor må man sige, at han har fundet sin rette hylde.

- Jeg vil gerne ud og spille professionelt efter jeg er færdig herovre. Hvor, hvordan og hvorledes, det ved jeg ikke endnu. Men jeg vil have min uddannelse med herovre fra, det har også været en af grundene til, at jeg er taget herover, siger Simon Øster Ellegaard Andersen, der samtidig med, at han spiller volley, læser matematik og regner med også at skulle have økonomi.

Ét nederlag

På trods af, at uddannelsen er vigtig for den 21-årige århusianer, har den ikke fjernet fokus fra volleybanen. For det har været en fremragende sæson for ham, og resten af holdet. Syv gange er han kåret som ugens bedste førsteårsspiller og han er også kommet på årets hold for førsteårsspillere. Derudover har holdet kun tabt en enkelt kamp i sæsonen. En udekamp på Hawaii efter seks timers flyvning.

Holdet gik da også hele vejen og vandt finalen. Derfor skal de til efteråret ud på endnu en lang flyvetur. Nærmere bestemt til Washington. Her skal de besøge Det Hvide Hus og modtage deres mesterskabsringe af den amerikanske præsident Donald Trump. På trods af, at flere amerikanske sportshold har valgt at takke nej tak til Trumps invitationer, regner Simon Øster Ellegaard Andersen med at han skal af sted.

- Her i Californien er folk ikke helt vildt begejstrede for Trump. Men vi vil alligevel gerne over og modtage ringene. For mig er det også bare en kæmpe oplevelse at møde den amerikanske præsident, siger Simon Øster Ellegaard Andersen.

I slutningen af maj er han færdig med sine eksaminer. Så rejser han hjem for at holde sommerferie. Et par ugers afslapning og så et stramt program med landsholdet, inden han i august drager tilbage til Californien for at udleve sin amerikanske drøm.

Den amerikanske drøm: Trump, skole og volleyball

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
Afspil video
Highlights: Majestætisk Kaiser-kasse i Brøndby-sejr over AGF
Brøndby og AGF mødtes fredag aften i Superligaen i et opgør, der længe stod 0-0. Et mål af Dominik Kaiser i anden halvleg sendte dog Brøndby på sejrskurs i et opgør, hjemmeholdet vandt 2-0.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Dommen er hård: Vinteren kan ikke komme hurtigt nok for Esbjerg
Casper Høygård kommer her med sin dom over Esbjerg, inden vi med hastige skridt nærmer os juleferien.
Afspil video
John Lammers: Hvis man tror, at det hele er godt, så bliver det værre
For Esbjerg-træner John Lammers er det vigtigt, at man arbejder hårdt hver eneste dag. Se indslaget med John Lammers her, og bliv lidt klogere på ham som træner.
Afspil video
Jacob Friis om sin måde at være træner på: Jeg har altid været tilhænger af tydelighed
Bliv i indslaget her lidt klogere på AaB?s nye cheftræner, Jacob Friis, som i første omgang har fået en kontrakt frem til sommeren 2019.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Fra Lobjanidze-lob til Sousa-perle: Se alle målene fra 19. runde af Superligaen her
Se alle 17 mål fra Superligaens 19. spillerunde her.