Den amerikanske drøm: Trump, skole og volleyball

Tilbage i 2013 bragte avisen her historien om det 16-årige store volleytalent Simon Øster Ellegaard Andersen, der spillede i den danske 1. division. I dag er han 21, har vundet det amerikanske mesterskab og skal nu møde Donald Trump. Arkivfoto: Kim Haugaard

Den amerikanske drøm: Trump, skole og volleyball

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 21-årige århusianske volleyspiller Simon Øster Ellegaard Andersen er på et fireårigt collegeophold i USA. Allerede i den første sæson vandt han mesterskabet. Derfor skal han til efteråret møde den amerikanske præsident.

Volleyball: Simon Øster Ellegaard Andersen er 21 år 205 cm høj. Han voksede op i Risskov, men bor for tiden i Long Beach i Californien. Der spiller han volleyball på et af USA's bedste collegehold. Selvom det hverken er basketball eller amerikansk fodbold, har holdet et setup, der kan matche de fleste superligaklubbers.

Til hver træning er der fem trænere tilknyttet, den omkring 20 mand store trup. Der er behandling til spillerne efter samtlige træninger, og en fysisk træner til hvert et styrketræningspas. Derudover er der flere tusinde tilskuere til alle kampene. Da holdet for nyligt vandt det amerikanske mesterskab, var det foran mere end 12.000.

- Det vildeste ved alle tilskuerne er larmen. Det larmer helt vildt når der er så mange tilskuere i hallen. Jeg synes ikke selv at jeg bliver påvirket af det, men det giver nogle udfordringer når vi ikke kan høre hinanden inde på banen, siger Simon Øster Ellegaard Andersen.

- I Danmark var det noget andet, fordi der kendte jeg næsten alle tilskuerne. Det gav et pres på en anden måde end det gør herovre, uddyber han.

Sport og skole

Han er i USA på et såkaldt fuldt scholarship. Det betyder, at universitetet betaler for hans uddannelse i mens han er derovre, fordi han har valgt at repræsentere deres hold. Det er de færreste, der får mulighed for at få et fuldt scholarship, og det i sig selv vidner om, at den lange dansker er et stort talent.

Men Simon Øster Ellegaard Andersen er glad for, at han ikke alene er i udlandet for at udfolde sit volleytalent. Det er vigtigt for ham, at han også får en uddannelse, og det har det faktisk længe været. Tilbage i 2013 sagde han i et interview til avisen her, at selvom han var god nok til at blive professionel efter gymnasiet, ville han stadig fokusere på sin uddannelse. Derfor må man sige, at han har fundet sin rette hylde.

- Jeg vil gerne ud og spille professionelt efter jeg er færdig herovre. Hvor, hvordan og hvorledes, det ved jeg ikke endnu. Men jeg vil have min uddannelse med herovre fra, det har også været en af grundene til, at jeg er taget herover, siger Simon Øster Ellegaard Andersen, der samtidig med, at han spiller volley, læser matematik og regner med også at skulle have økonomi.

Ét nederlag

På trods af, at uddannelsen er vigtig for den 21-årige århusianer, har den ikke fjernet fokus fra volleybanen. For det har været en fremragende sæson for ham, og resten af holdet. Syv gange er han kåret som ugens bedste førsteårsspiller og han er også kommet på årets hold for førsteårsspillere. Derudover har holdet kun tabt en enkelt kamp i sæsonen. En udekamp på Hawaii efter seks timers flyvning.

Holdet gik da også hele vejen og vandt finalen. Derfor skal de til efteråret ud på endnu en lang flyvetur. Nærmere bestemt til Washington. Her skal de besøge Det Hvide Hus og modtage deres mesterskabsringe af den amerikanske præsident Donald Trump. På trods af, at flere amerikanske sportshold har valgt at takke nej tak til Trumps invitationer, regner Simon Øster Ellegaard Andersen med at han skal af sted.

- Her i Californien er folk ikke helt vildt begejstrede for Trump. Men vi vil alligevel gerne over og modtage ringene. For mig er det også bare en kæmpe oplevelse at møde den amerikanske præsident, siger Simon Øster Ellegaard Andersen.

I slutningen af maj er han færdig med sine eksaminer. Så rejser han hjem for at holde sommerferie. Et par ugers afslapning og så et stramt program med landsholdet, inden han i august drager tilbage til Californien for at udleve sin amerikanske drøm.

Den amerikanske drøm: Trump, skole og volleyball

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Amini så rødt og Kasper Junker-kasse i 5-måls drama
AC Horsens spillede søndag mod AGF i årets Superliga. Det blev en hårdt spillet kamp som begge hold havde chancerne for at vinde. Horsens endte dog med at trække sig sejrsrigt ud af kampen, som endte 3-2.
Afspil video
Optakt til Horsens - AGF: Kasper Junker kan sagtens true AGF
AC Horsens tager i dag imod AGF, et opgør der sagtens kan blive en underholdene affære. Den tidligere AGF-angriber, Kasper Junker, har tager skiftet til Horsens og skal nu møde sin tidligere klub.
Afspil video
Bo Henriksen inden Horsens - AGF: Kasper Junker ser fremragende ud
Vi snakkede med Bo Henriksen inden opgøret mod AGF. Bo Henriksen gav en status på hvor god form deres nye angriber er i.
Afspil video
Highlights: AGF måtte dele da de tog imod Vendsyssel i en chancerig kamp
Det blev en uafgjort, da AGF tog imod Vandsyssel, i Århus. Det blev et intenst opgør, som begge mandskaber kunne have vundet.
Afspil video
Highlights: Ubesejrede AGF hentede tre point i Hobro
Kampen endte 0-2 til gæsterne, hvor Mustafa Amini og Jens Stage blev aftenens målscorere.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Brøndbys Sportsdirektør-kanditater: Her er fire bud på Troels Bechs afløser
Flemming Povlsen og Lars Jacobsen diskuterer fire bud, på en eventuel afløser af Brøndbys sportsdirektør.
Afspil video
Troels Bech om hans Brøndby-stop: Brøndby står nu et stabilt og sundt sted
Troels Bech stopper i Brøndby og han fortæller her i indslaget, hvorfor han har taget beslutningen.
Afspil video
Highlights: AaB og Vejle gik til stålet i intenst remis
Der var krig på kniven mellem AaB og Vejle i en kamp, der var præget af hårde dueller og to hold, der begge kom tæt på at stjæle sejren i slutminutterne.
Afspil video
Nikolai Laursen om sin tilbagekomst til Brøndby: Det er et skridt på vejen i min videre karriere
20-årige Nikolai Laursen er vendt tilbage til Brøndby på en lejekontrakt. Laursen ser dog kun sin tilbagekomst som et skridt på vejen mod igen at komme til udlandet.
Afspil video
Flemming Povlsen om Uffe Bech: Jeg kan ikke se, hvor der skulle være plads til ham
Uffe Bech vil gerne fortsætte længere tid i Brøndby end blot til vinter, men er det en realistisk mulighed? Flemming Povlsen og Lars Jacobsen giver deres vurdering.