Den amerikanske drøm: Trump, skole og volleyball

Tilbage i 2013 bragte avisen her historien om det 16-årige store volleytalent Simon Øster Ellegaard Andersen, der spillede i den danske 1. division. I dag er han 21, har vundet det amerikanske mesterskab og skal nu møde Donald Trump. Arkivfoto: Kim Haugaard

Den amerikanske drøm: Trump, skole og volleyball

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 21-årige århusianske volleyspiller Simon Øster Ellegaard Andersen er på et fireårigt collegeophold i USA. Allerede i den første sæson vandt han mesterskabet. Derfor skal han til efteråret møde den amerikanske præsident.

Volleyball: Simon Øster Ellegaard Andersen er 21 år 205 cm høj. Han voksede op i Risskov, men bor for tiden i Long Beach i Californien. Der spiller han volleyball på et af USA's bedste collegehold. Selvom det hverken er basketball eller amerikansk fodbold, har holdet et setup, der kan matche de fleste superligaklubbers.

Til hver træning er der fem trænere tilknyttet, den omkring 20 mand store trup. Der er behandling til spillerne efter samtlige træninger, og en fysisk træner til hvert et styrketræningspas. Derudover er der flere tusinde tilskuere til alle kampene. Da holdet for nyligt vandt det amerikanske mesterskab, var det foran mere end 12.000.

- Det vildeste ved alle tilskuerne er larmen. Det larmer helt vildt når der er så mange tilskuere i hallen. Jeg synes ikke selv at jeg bliver påvirket af det, men det giver nogle udfordringer når vi ikke kan høre hinanden inde på banen, siger Simon Øster Ellegaard Andersen.

- I Danmark var det noget andet, fordi der kendte jeg næsten alle tilskuerne. Det gav et pres på en anden måde end det gør herovre, uddyber han.

Sport og skole

Han er i USA på et såkaldt fuldt scholarship. Det betyder, at universitetet betaler for hans uddannelse i mens han er derovre, fordi han har valgt at repræsentere deres hold. Det er de færreste, der får mulighed for at få et fuldt scholarship, og det i sig selv vidner om, at den lange dansker er et stort talent.

Men Simon Øster Ellegaard Andersen er glad for, at han ikke alene er i udlandet for at udfolde sit volleytalent. Det er vigtigt for ham, at han også får en uddannelse, og det har det faktisk længe været. Tilbage i 2013 sagde han i et interview til avisen her, at selvom han var god nok til at blive professionel efter gymnasiet, ville han stadig fokusere på sin uddannelse. Derfor må man sige, at han har fundet sin rette hylde.

- Jeg vil gerne ud og spille professionelt efter jeg er færdig herovre. Hvor, hvordan og hvorledes, det ved jeg ikke endnu. Men jeg vil have min uddannelse med herovre fra, det har også været en af grundene til, at jeg er taget herover, siger Simon Øster Ellegaard Andersen, der samtidig med, at han spiller volley, læser matematik og regner med også at skulle have økonomi.

Ét nederlag

På trods af, at uddannelsen er vigtig for den 21-årige århusianer, har den ikke fjernet fokus fra volleybanen. For det har været en fremragende sæson for ham, og resten af holdet. Syv gange er han kåret som ugens bedste førsteårsspiller og han er også kommet på årets hold for førsteårsspillere. Derudover har holdet kun tabt en enkelt kamp i sæsonen. En udekamp på Hawaii efter seks timers flyvning.

Holdet gik da også hele vejen og vandt finalen. Derfor skal de til efteråret ud på endnu en lang flyvetur. Nærmere bestemt til Washington. Her skal de besøge Det Hvide Hus og modtage deres mesterskabsringe af den amerikanske præsident Donald Trump. På trods af, at flere amerikanske sportshold har valgt at takke nej tak til Trumps invitationer, regner Simon Øster Ellegaard Andersen med at han skal af sted.

- Her i Californien er folk ikke helt vildt begejstrede for Trump. Men vi vil alligevel gerne over og modtage ringene. For mig er det også bare en kæmpe oplevelse at møde den amerikanske præsident, siger Simon Øster Ellegaard Andersen.

I slutningen af maj er han færdig med sine eksaminer. Så rejser han hjem for at holde sommerferie. Et par ugers afslapning og så et stramt program med landsholdet, inden han i august drager tilbage til Californien for at udleve sin amerikanske drøm.

Den amerikanske drøm: Trump, skole og volleyball

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Stage og Paulsen med sjov fortid: Han var den klart mest hotte
Vores reporter, Christine Møller, fangede Jens Stage, der fortalte en god Jakob Poulsen-anekdote. Se meget mere Jens Stage, når vi har optakt til AGF-FCM på søndag.
Afspil video
Highlights: Poulsens første brændte straffespark i Superligaen sikrede AGF point!
Jakob Poulsen havde før dagens opgør scoret på samtlige 16 straffesparks forsøg, som han har haft i Superligaen. I premiere-kampen mod AGF, fik kaptajnen dog gummiben og blevet reddet af Jovanovic.
Afspil video
Highlights: FCK spillede sig til europæisk fodbold efter sejr over AGF
FC København vandt hjemme 4-1 over AGF fredag aften og sikrede sig dermed en plads i Europa League-kvalifikationen.
Afspil video
Highlights: Backman og Pusic nedlagde Sønderjyske
AGF er klar til Europa League-playoffsfinalen mod FCK på fredag efter en samlet sejr på 4-2 mod Sønderjyske.
Afspil video
Highlights: AGF smed 2-0 føring over styr på hjemmebanen
Martin Pusic var brandvarm med to mål, men det skulle vise sig, at det ikke var nok for AGF, der gik helt ned med flaget det sidste kvarter mod Sønderjyske.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: To målmandskoks i AaB-sejr over FCM
AaB fik fredag aften en sen 2-1-sejr over FC Midtjylland i et opgør, der bød på to store målmandskoks.
Afspil video
Stage og Paulsen med sjov fortid: Han var den klart mest hotte
Vores reporter, Christine Møller, fangede Jens Stage, der fortalte en god Jakob Poulsen-anekdote. Se meget mere Jens Stage, når vi har optakt til AGF-FCM på søndag.
Afspil video
Ståle slår fast: Lige nu er flere foran Kvist
Ståle Solbakken diskuterer William Kvists situation på FCK-holdet.
Afspil video
Drachmann klar til nyt kapitel: OB har gang i et spændende projekt
OB har købt den tidligere FC Midtjylland-spiller, Janus Drachmann, der særligt skal bidrage med rutine, vildskab og ærgerrighed.
Afspil video
Fra fattigdom til FCM-profil: Sanneh fortæller om sit gamle liv i Gambia
Vi tog med den stærke forsvarsspiller, Bubacarr Sanneh, til Gambia, da Sanneh besøgte sin familie.