Det gjorde godt i den russiske fodboldsjæl

Sådan ser man ud, når man lige har henrykket nationen med en 5-0-sejr. Det russiske landshold kom forrygende i gang i turneringen. Foto: Carl Recine/Scanpix

Det gjorde godt i den russiske fodboldsjæl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Russisk landstræner kan fortsat drømme om at gentage Tysklands eventyr fra 2006. Storsejr over Saudi Arabien var imidlertid mest af alt et udtryk for modstanderens mangel på kvalitet.

Den russiske landstræner Stanislav Cherchesov gik ind til denne VM-slutrunde med en drøm.

En drøm om, at hans landshold kunne skabe den samme begejstring i hjemlandet, som Tyskland skabte ved VM i 2006.

Dengang kom tyskerne fra en periode med elendigt spil og elendige resultater, men fik via en formidabel slutrunde genskabt glæden og stoltheden over landsholdet.

Med 5-0 over Saudi Arabien i åbningskampen er grunden lagt til en gentagelse for Cherchesov og hans spillere.

Om russerne kan følge op på storsejren er straks en helt anden snak, for lad os bare være ærlige og slå fast, at Saudi Arabien var skandaløst ringe.

At 5-0 i langt højere grad hang sammen med arabisk elendighed end russisk styrke.

Det lå ellers i VM-kortene, at det godt kunne blive en bøvlet affære for værterne, og mange russere havde frygtet denne åbningskamp. Både fordi det russiske landshold ikke havde vundet en kamp siden oktober sidste år, og fordi presset var kolossalt.

Jo, Saudi Arabien var den på papiret ringeste modstander af alle, men tænk nu, hvis Rusland ikke engang kunne vinde sådan en kamp...

3-0 var en forløsning

Det kunne russerne, og frygten for, at det offensivt så begrænsede russiske hold ikke kunne putte den ind for øjnene af Putin blev gjort til skamme allerede efter 12 minutter, da Jurij Gazinskij udnyttede en arabisk fejl i forsvaret og headede ind til 1-0.

Da var Stanislav Cherchesov stadig forholdsvis afdæmpet.

Det var han for så vidt også efter 2-0 ved Denis Cheryshev kort før pausen. Cheryshev havde afløst en ellers livlig Alan Dzagoev, der humpede ud med noget, der kunne minde om en fibersprængning.

Først da en anden indskifter, Artem Dzyuba, gjorde det til 3-0 med 20 minutter igen, lod Cherchesov jublen få frit løb. Knyttede næverne og vendte sig ud mod publikum.

Først da var den russiske landstræner sikker på, at hans hold simpelt hen ikke kunne floppe mod den modstander.

Den tvivl, Cherchesov helt åbenlyst stod med, var forståelig. For selv om Saudi Arabien ikke havde et eneste kvalificeret forsøg på mål i hele kampen, var den russiske præstation langt fra suveræn.

Værterne havde ikke sådan rigtig for alvor kontrol over kampen på noget tidspunkt, Saudi Arabien havde bolden mest, og det var tydeligt, at Rusland var et mandskab, der ikke var vant til at være foran.

En forberedelse uden sejre havde sat sine spor, og måske Cherchesov da fortrød, at han havde valgt Tyskland, Frankrig og Argentina og Brasilien som træningsmodstandere.

Afdæmpet Cherchesov

Denne torsdag aften var der ingen grund til at fortryde noget som helst. Mål af Cheryshev til 4-0 - det tredje mål af en indskifter - og Aleksandr Golovin til 5-0 - begge i overtiden cementerede en sejr, der gjorde godt i den russiske fodboldsjæl. Målscoren kan sagtens få betydning i denne gruppe, hvor Egypten og Uruguay er de øvrige to hold, så russerne hentede nærmest fire point i åbningskampen.

Uden at det dog fik Stanislav Cherchesov til at tabe kasketten af begejstring i minutterne efter sejren.

- Jeg sagde til mit hold før kampen, at turneringen starter med denne kamp, den slutter ikke. Vi fik tre point, det er vi glade for, men mere er der ikke i det. Vi startede også med en sejr i Confederations Cup sidste år, men så vandt vi ikke flere kampe og røg ud, derfor skal vi ikke være alt for euforiske, sagde Stanislav Cherchesov til den tyske tv-station ARD, der naturligt nok fulgte op med et spørgsmål om det pres, han og holdet har været under. Ikke mindst på grund af de dårlige resultater i forberedelsen.

- Det har ikke fyldt meget for mig. Vi har hele tiden arbejdet målrettet frem mod denne dag og denne turnering, og derfor har vi heller ikke været ved fuld styrke i træningskampene. 5-0 er lige i overkanten, men vi fik vist, at vi er i god form, og jeg tror da også, at vi har skabt lidt begejstring hos det russiske folk, sagde Stanislav Cherchesov, der altså fortsat kan tillade sig at drømme videre om en gentagelse af det, der skete for Tyskland for 12 år siden.

Det gjorde godt i den russiske fodboldsjæl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Amini så rødt og Kasper Junker-kasse i 5-måls drama
AC Horsens spillede søndag mod AGF i årets Superliga. Det blev en hårdt spillet kamp som begge hold havde chancerne for at vinde. Horsens endte dog med at trække sig sejrsrigt ud af kampen, som endte 3-2.
Afspil video
Optakt til Horsens - AGF: Kasper Junker kan sagtens true AGF
AC Horsens tager i dag imod AGF, et opgør der sagtens kan blive en underholdene affære. Den tidligere AGF-angriber, Kasper Junker, har tager skiftet til Horsens og skal nu møde sin tidligere klub.
Afspil video
Bo Henriksen inden Horsens - AGF: Kasper Junker ser fremragende ud
Vi snakkede med Bo Henriksen inden opgøret mod AGF. Bo Henriksen gav en status på hvor god form deres nye angriber er i.
Afspil video
Highlights: AGF måtte dele da de tog imod Vendsyssel i en chancerig kamp
Det blev en uafgjort, da AGF tog imod Vandsyssel, i Århus. Det blev et intenst opgør, som begge mandskaber kunne have vundet.
Afspil video
Highlights: Ubesejrede AGF hentede tre point i Hobro
Kampen endte 0-2 til gæsterne, hvor Mustafa Amini og Jens Stage blev aftenens målscorere.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Tilfreds Wieghorst efter storsejr: Det er et stykke tid siden, vi har scoret så mange mål
Vores reporter fangede en tilfreds Morten Wieghorst efter AaB's 0-5-sejr ude over Hobro.
Afspil video
Kuhn efter lussing mod AaB: Når man har syv spillere skadet, gør det ondt
Det var en skuffet Allan Kuhn, som stillede op til interview i Eurosports Superliga-studie efter 0-5-nederlaget til AaB.
Afspil video
Okore efter storsejr mod Hobro: Det var en forløsning
Jores Okore var tydeligt tilfreds efter AaB's 0-5-sejr ude over Hobro i Superligaen.
Afspil video
Skuffet Minor efter ydmygelsen mod AaB: Vi brænder sammen
Rasmus Minor var ked af det og skuffet efter 0-5-nederlaget til AaB i Superligaen.
Afspil video
Bechmann om Hobro-lussing: Den værste præstation i Superligaen nogensinde
Tommy Bechmann var langt fra imponeret over Hobros præstation i 0-5-nederlaget til AaB.