Det gjorde godt i den russiske fodboldsjæl

Sådan ser man ud, når man lige har henrykket nationen med en 5-0-sejr. Det russiske landshold kom forrygende i gang i turneringen. Foto: Carl Recine/Scanpix

Det gjorde godt i den russiske fodboldsjæl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Russisk landstræner kan fortsat drømme om at gentage Tysklands eventyr fra 2006. Storsejr over Saudi Arabien var imidlertid mest af alt et udtryk for modstanderens mangel på kvalitet.

Den russiske landstræner Stanislav Cherchesov gik ind til denne VM-slutrunde med en drøm.

En drøm om, at hans landshold kunne skabe den samme begejstring i hjemlandet, som Tyskland skabte ved VM i 2006.

Dengang kom tyskerne fra en periode med elendigt spil og elendige resultater, men fik via en formidabel slutrunde genskabt glæden og stoltheden over landsholdet.

Med 5-0 over Saudi Arabien i åbningskampen er grunden lagt til en gentagelse for Cherchesov og hans spillere.

Om russerne kan følge op på storsejren er straks en helt anden snak, for lad os bare være ærlige og slå fast, at Saudi Arabien var skandaløst ringe.

At 5-0 i langt højere grad hang sammen med arabisk elendighed end russisk styrke.

Det lå ellers i VM-kortene, at det godt kunne blive en bøvlet affære for værterne, og mange russere havde frygtet denne åbningskamp. Både fordi det russiske landshold ikke havde vundet en kamp siden oktober sidste år, og fordi presset var kolossalt.

Jo, Saudi Arabien var den på papiret ringeste modstander af alle, men tænk nu, hvis Rusland ikke engang kunne vinde sådan en kamp...

3-0 var en forløsning

Det kunne russerne, og frygten for, at det offensivt så begrænsede russiske hold ikke kunne putte den ind for øjnene af Putin blev gjort til skamme allerede efter 12 minutter, da Jurij Gazinskij udnyttede en arabisk fejl i forsvaret og headede ind til 1-0.

Da var Stanislav Cherchesov stadig forholdsvis afdæmpet.

Det var han for så vidt også efter 2-0 ved Denis Cheryshev kort før pausen. Cheryshev havde afløst en ellers livlig Alan Dzagoev, der humpede ud med noget, der kunne minde om en fibersprængning.

Først da en anden indskifter, Artem Dzyuba, gjorde det til 3-0 med 20 minutter igen, lod Cherchesov jublen få frit løb. Knyttede næverne og vendte sig ud mod publikum.

Først da var den russiske landstræner sikker på, at hans hold simpelt hen ikke kunne floppe mod den modstander.

Den tvivl, Cherchesov helt åbenlyst stod med, var forståelig. For selv om Saudi Arabien ikke havde et eneste kvalificeret forsøg på mål i hele kampen, var den russiske præstation langt fra suveræn.

Værterne havde ikke sådan rigtig for alvor kontrol over kampen på noget tidspunkt, Saudi Arabien havde bolden mest, og det var tydeligt, at Rusland var et mandskab, der ikke var vant til at være foran.

En forberedelse uden sejre havde sat sine spor, og måske Cherchesov da fortrød, at han havde valgt Tyskland, Frankrig og Argentina og Brasilien som træningsmodstandere.

Afdæmpet Cherchesov

Denne torsdag aften var der ingen grund til at fortryde noget som helst. Mål af Cheryshev til 4-0 - det tredje mål af en indskifter - og Aleksandr Golovin til 5-0 - begge i overtiden cementerede en sejr, der gjorde godt i den russiske fodboldsjæl. Målscoren kan sagtens få betydning i denne gruppe, hvor Egypten og Uruguay er de øvrige to hold, så russerne hentede nærmest fire point i åbningskampen.

Uden at det dog fik Stanislav Cherchesov til at tabe kasketten af begejstring i minutterne efter sejren.

- Jeg sagde til mit hold før kampen, at turneringen starter med denne kamp, den slutter ikke. Vi fik tre point, det er vi glade for, men mere er der ikke i det. Vi startede også med en sejr i Confederations Cup sidste år, men så vandt vi ikke flere kampe og røg ud, derfor skal vi ikke være alt for euforiske, sagde Stanislav Cherchesov til den tyske tv-station ARD, der naturligt nok fulgte op med et spørgsmål om det pres, han og holdet har været under. Ikke mindst på grund af de dårlige resultater i forberedelsen.

- Det har ikke fyldt meget for mig. Vi har hele tiden arbejdet målrettet frem mod denne dag og denne turnering, og derfor har vi heller ikke været ved fuld styrke i træningskampene. 5-0 er lige i overkanten, men vi fik vist, at vi er i god form, og jeg tror da også, at vi har skabt lidt begejstring hos det russiske folk, sagde Stanislav Cherchesov, der altså fortsat kan tillade sig at drømme videre om en gentagelse af det, der skete for Tyskland for 12 år siden.

Det gjorde godt i den russiske fodboldsjæl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Kenneth Andersen sætter ord på sin første tid som cheftræner i FC Midtjylland: Det har været hektisk
I starten af oktober blev Kenneth Andersen udpeget som Jess Thorups afløser som FC Midtjyllands cheftræner. Andersen fortæller om, hvordan han har oplevet den første periode som værende cheftræner i en af Danmarks største klubber.
Afspil video
For Superliga-nørderne: Eksperterne sætter efterårets hold
Esben Hansen og Flemming Povlsen udpeger 11 spillere og en træner, som udgør efterårets hold i Superligaen.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Marc Dal Hende om sin mentale udvikling: Vi sparkede hindanden fuldstændig ned til træning
Marc Dal Hende har fået meget hjælp af den mentale træner Kim Boye. I indslaget snakker de om Dal Hendes udvikling.
Afspil video
William Kvist om sit fodboldår: Jeg nyder at se de unge gøre det godt
William Kvist har ikke spillet meget i efteråret, men han har lært at sætte pris på andre ting i sin karriere.