Det syder og bobler i Skanderborg

Mathias Smed og holdkammeraterne holder fokus på den næste modstander. Intet andet. Foto: Ole Nielsen

Det syder og bobler i Skanderborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skanderborg Håndbold kan mandag aften sikre sin plads i slutspillet med en sejr over Nordsjælland på hjemmebane. Grundspillets positive overraskelse bruger dog ikke meget tid på at kigge på tabellen, siger forsvarsdirigent Mathias Smed.

HÅNDBOLD: Grundspillet i herrernes håndboldliga er for alvor på vej ind i sin afgørende fase. Kampen om førstepladsen er blevet et spil mellem to mandskaber, mens scenariet er det samme omkring ottende og niendepladsen, hvor Sønderjyske kæmper med alt, hvad de har for at holde formstærke Ribe/Esbjerg på porten.

Kapløbet er også tæt mellem holdene fra nummer syv til tre i ligaen, hvor kun tre point adskiller konkurrenterne. Et af mandskaberne er sæsonens positive overraskelse fra Skanderborg, der mandag aften endegyldigt kan sikre sin plads i slutspillet med en sejr over Nordsjælland i Skanderborg Fælleden.

Værterne har gennem de 20 første kampe vist en imponerende stabilitet og kan med en sejr kravle op på tredjepladsen med imponerende 29 point. En af forklaringerne på kollektivets flotte udvikling er forsvaret, som har fungeret som en solid klippe mod de aller stærkeste udfordrere, ligesom man i den anden ende af banen har et arsenal af afsluttere, der gør Skanderborg til en uforudsigelig størrelse.

Styrmanden i defensiven Mathias Smed lægger heller ikke skjul på, at der er en god stemning i det østjyske.

- Det er uden tvivl sjovere at være en del af de her kampe end det vi tidligere har været vant til. Stemningen er en anden og man kan godt mærke, når spændingen sniger sig ind og folk bliver mere stille op til kampene. Det er nogle fede kampe at være en del af lige nu, siger forsvarsdirigenten.

Skanderborg
Skanderborg Håndbolds slutprogram i grundspillet:18/2: Nordsjælland (hjemme)

21/2: Ribe/Esbjerg (ude

27/2: Skjern (hjemme)

9/3: GOG (ude)

30/3: Mors/Thy (hjemme)

6/4: Bjerringbro-Silkeborg

Skanderborg er desuden kvalificeret til Final Four finalestævne i Santander Cup, der afvikles i Herning 16/17. marts.

Skæbnen i egne hænder

Med seks kampe tilbage i grundspillet kan Skanderborg afgøre sin egen skæbne i top otte.

- Vi tager det stadigvæk fra kamp til kamp. Vi kan tillade os at nyde kampene i stedet for at skulle holde øje med holdene under os, som vi tidligere har været vant til i Skanderborg. Det gør måske, at vi kan spille lidt mere frit, men samtidig også forsøge at sikre os det bedste udgangspunkt i forhold til et slutspil. Det ser jo ret godt ud lige nu og derfor forsøger vi egentlig bare at sætte os selv i den bedste position muligt. Det er så tæt i tabellen, at der ikke skal gå meget galt, før man kan rykke ned gennem feltet. Derfor tænker vi heller ikke så meget på tabellen, men mere på at komme bedst muligt ud af grundspillet, siger Mathias Smed.

Udsigten til klubbens første deltagelse i et slutspil i herrernes række og muligheden for at spille sig i en pokalfinale har dog fået optimismen til at blomstre omkring klubben, der er vant til de afgørende kampe i foråret. Bare i den anden ende af rækken.

- Det er liv og død på en anden måde, fordi det er noget andet som er på spil. Det kan du også mærke i klubben, hvor det er den her boblende fornemmelse af optimisme. En begejstring, som vi også skal forsøge at tage til os og gøre brug af på holdet. Kommer vi i et slutspil, så kan der virkelig komme nogle fede kampe, fordi vi har vist, at vi godt kan spille op med flere af de her hold, siger Smed.

Jeres seneste sejr i TMS Ringsted vidner meget godt om holdets evner til at blive ved og holde fast i troen på hinanden. Den havde I vel tabt for et par sæsoner siden?

- Der er en intern tro på tingene, som gør, at vi ikke lader os slå ud, hvis vi ikke kommer godt fra start. Vi tror på konceptet og er klar til at kæmpe samlet for at finde en løsning, siger Mathias Smed.

Eksperter i syv mod seks

Mandag aften gælder det så Nordsjælland. Et hold, som Skanderborg har slået to gange i denne sæson. Senest i kvartfinalen i Santander Cup, hvor det dog blev ualmindelig tæt i anden halvleg, da gæsterne gik over til at spille syv mod seks. Et taktisk træk fra Ian Marko Fog, som Skanderborg også har set nærmere på.

- Vi forventer helt klart, at det kommer frem. De spiller blandt andet med fire bagspillere, hvilket er lidt atypisk i syv mod seks spillet. Samtidig har de nogle dygtige stregspillere, som de smider nogle høje indspil ind til, hvilket gør dem sværere at dække op for. Det bliver simpelthen svært at komme frem til bagspillerne, fordi de der indspil nærmest klæber til deres strege. Så det er meget en balancegang, men jeg føler, at vi har fået styr på det, siger Mathias Smed.

Mandagens kamp spilles klokken 20.30 og kan ses på TV2 Sport.

Det syder og bobler i Skanderborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
David Nielsen: Vi er selvfølgelig ikke tilfredse med, at vi ikke kommer i top seks
Hør David Nielsen udtale sig om AGF?s missede top seks-situation.
Afspil video
Freder AGF-chef David Nielsen her efter misset top seks? ?100 pct opbakning"
Sportschef Peter "PC" Christiansen virker til at frede træner David Nielsen i dette interview. Bedøm selv.
Afspil video
Spillerne siger nej - ledelsen ja. Vidste AaB-spillerne, at de skulle jagte flere mål?
Allan Gaarde fortæller efter AGF-kampen, at spillerne godt vidste, at de skulle jagte flere mål. Hør det her.
Afspil video
Highlights: AaB?s 3-1-sejr mod AGF viste sig ikke at være nok
Kasper Pedersen, Patrick Kristensen og Lucas Andersen scorede målene for AaB, mens Jakob Ankersen lavede AGF?s mål. Men da Esbjerg vandt over Vejle, var det ikke nok for AaB til at sikre sig en plads i Mesterskabspillet.
Afspil video
Balance i regnskabet i Aalborg: Jakob Ankersen scorer for AGF
Jakob Ankersen har bragt AGF på 1-1 mod AaB.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Lars Jacobsen om Lucas Andersen: Et niveau eller to over alle andre på banen
Lucas Andersen har spillet forrygende for AaB i de sidste par uger. Flemming Povlsen og Lars Jacobsen diskuterer hans niveau og fremtid i studiet efter AGF-kampen.
Afspil video
Flemming Povlsen om Vejles ansættelse af Constantin Gâlc?: Det er et gamble
Flemming Povlsen er ikke enig med Vejles beslutning om, at ansætte en træner der ikke kan tale engelsk, og mener at det er et gamble for Vejle.
Afspil video
Paulus Arajuuri efter sejren over Horsens: Det er en fantastisk følelse
Glæden var til at se hos Paulus Arajuuri, efter Brøndbys sejr over Horsens. Paulus Arajuuri fortæller dog, at han var ret nervøs inden kampen, med tanken på et skræmmende tidligere resultat på CASA Arena Horsens.
Afspil video
Bo Henriksen om nedrykningspuljen: Det bliver lokalopgør hver eneste gang
Bo Henriksen var efter nedelaget til Brøndby meget begejstret for den pulje, som Horsens endte i. Bo Henriksen var især glad, for de fede fodboldkampe, som puljen kommer til at byde på.
Afspil video
Martin Retov om Brøndby i top seks: Det nye mål er selvfølgelig tredjepladsen
Det er fuldstændig klart for den nuværende Brøndby-træner, at målsætningen for sæsonen nu er en tredjeplads.