EVA trods bronzebet: Det har været en god sæson

Elite Volley Aarhus spillere var ærgerlige over ikke at vinde bronzemedaljerne. Foto: Flemming Krogh

EVA trods bronzebet: Det har været en god sæson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Semifinaler i både ligaen og pokalen, samt en tredjeplads i ligaens grundspil har gjort, at Elite Volley Aarhus spillere er stolte af sæsonen, på trods af at de tabte den sidste kamp.

VOLLEYBALL: Da Tenna Donslund med en smart smash, der ryger over Amager VKs forsvarsspillere og lander nede i hjørnet bryder jublen ud blandt de fleste tilskuere i Gammel Stadion hal på Ceres Park. Elite Volley Aarhus er bagud 2-1 i sæt, men Tenna Donslunds smash har netop udlignet amagerikanernes føring i tredje sæt, så stillingen blev 23-23.

EVA havde netop hentet en stor føring, og det virkede til, at de nu havde det momentum, der skulle til for at lukke kampen. Men sådan gik det ikke. Amager vandt de næste to bolde, og dermed bronzemedaljerne.

Den intense stemning, der havde været få øjeblikke tidligere, var nu afløst af en mere mut en. Flere af EVAspillerne stod med tomme blikke og kiggede på mens bronzemedaljerne blev hængt om halsen på deres modstandere, men på trods af deres store skuffelse kan århusianerne se tilbage på den mest succesfulde sæson et kvindehold fra den jyske hovedstad har haft i lang tid.

I klubber går de meget op i, at de skal udvikle de lokale spillere og, at man ikke, som man gør i mange andre danske volleyklubber, henter udenlandske spillere ind for at hæve niveauet. I stedet har man i år hentet en udenlandsk træner ind, der har kunnet være der fuld tid for holdet, og som også kunne komme med nye input.

- Jeg synes vi har haft en rigtig harmonisk trup i år. Vi har også haft en skidedygtig træner, der har fået det bedste ud af alle. Jeg synes også, at alle har fundet deres rolle på holdet, siger anfører Trine Rask Eriksen, der i december blev kåret til årets bedste kvindelige volleyspiller.

- Sæsonen er også en foreløbig kulmination på, at vi efterhånden er en god grundstamme, der har spillet sammen i mange år. Vi lærer hinanden bedre og bedre at kende og det giver en god ro at vide hvor man har hinanden. Det er så blevet krydret med en noget ny god energi, og det har været godt for os, siger hun.

Masser af nyt

Selvom EVA har haft den samme grundstamme af spillere, er der alligevel blevet tilført nye kræfter gennem det seneste halvandet år. Sidste år kom Nanna Naomi Kahn Mølgård til, og Tenna Donslund vendte stærkt tilbage i løbet af sæsonen, efter at have været væk fra banen i en længere periode. Begge kanter har været stærkt medvirkende til, at holdet har løftet deres niveau.

Da EVA før sæsonen fik en ny træner i Shane Smith, var der også lagt op til at der skulle være forandringer.

- Vi har gjort rigtig meget anderledes i år. Faktisk har vi gjort stort set alt anderledes. Jeg tror det har været en vigtig del af succesen, at vi er bevæget os lidt væk fra de indgroede koncepter, vi har været vante til at spille med. Shane Smith har lavet om på mange af vores taktiske ting, og det har virket rigtig hurtigt, siger Trine Rask-Nielsen.

Shane Smith er selv enig i, at holdet spiller anderledes nu end det gjorde da han kom til.

- Min stil er, at jeg prøver at få spillerne til selv at kunne træffe de rigtige beslutninger i kampen. Det er måske den største ændring. De har fået et større ansvar til at læse spillet og selv træffe beslutningerne. Holdet har været meget modtagelige overfor mine ideer, og de har arbejdet hårdt med det, siger han.

Rækken har de sidste mange år været domineret af stærke københavnske hold, med masser af udlændinge. Shane Smith tror dog på, at det kan ændre sig, hvis EVA bliver ved med at arbejde hårdt.

- Denne klub har det lidt sværere end de københavnske. Her er der ikke den samme mulighed for at hente udlændinge til, og fordi de andre klubber kan det, vælger de også mellem flere spillere. Men jeg kan rigtig godt lide, måden EVA arbejder med tingene, og jeg tror på filosofien om, at man skal investere i de lokale spillere, for på den måde at udvikle spillet i Danmark, siger Shane Smith.

EVA trods bronzebet: Det har været en god sæson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Poulsens første brændte straffespark i Superligaen sikrede AGF point!
Jakob Poulsen havde før dagens opgør scoret på samtlige 16 straffesparks forsøg, som han har haft i Superligaen. I premiere-kampen mod AGF, fik kaptajnen dog gummiben og blevet reddet af Jovanovic.
Afspil video
Highlights: FCK spillede sig til europæisk fodbold efter sejr over AGF
FC København vandt hjemme 4-1 over AGF fredag aften og sikrede sig dermed en plads i Europa League-kvalifikationen.
Afspil video
Highlights: Backman og Pusic nedlagde Sønderjyske
AGF er klar til Europa League-playoffsfinalen mod FCK på fredag efter en samlet sejr på 4-2 mod Sønderjyske.
Afspil video
Highlights: AGF smed 2-0 føring over styr på hjemmebanen
Martin Pusic var brandvarm med to mål, men det skulle vise sig, at det ikke var nok for AGF, der gik helt ned med flaget det sidste kvarter mod Sønderjyske.
Afspil video
Steffen Rasmussen siger farvel: Vi var med, da klublegenden blev hyldet
Steffen Rasmussen spiller sin sidste sæson i AGF. I den forbindelse blev han hyldet af klubbens fans.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Vendsyssel slog OB i hæsblæsende Superliga-debut
Vendsyssel FF fik en drømmestart på Superligaen med en 3-2-sejr over OB i en hæsblæsende kamp, der også bød på et rødt kort.
Afspil video
Drømmestart i Superligaen: Vendsyssel bringer sig foran mod OB
Vendsyssel har fået en drømmestart på Superligaen med et føringsmål mod OB i åbningskampen.
Afspil video
Highlights: Esbjerg fik point mod FCN i sæsonpremieren
Esbjerg fik med et point på udebane mod FC Nordsjælland en god start på Superliga-sæsonen.
Afspil video
Steinlein om FCM's ambitioner: Vi vil være det nye FCK
Vi har besøgt Claus Steinlein på Bornholm til en snak om FC Midtjyllands ambitioner.
Afspil video
Jakob Poulsen: Selvfølgelig føler man sig lidt som en skurk
Nordeuropas sikreste straffesparkskytte blev dagens skurk, da han ikke formåede at sende kuglen i nettet mod AGF, som endte 0-0.