Efter 10 kampe uden sejr: Brabrand slog oprykningskandidater

Anfører Jesper Brinck kom på tavlen i Brabrands sejr.Foto: Axel Schütt

Efter 10 kampe uden sejr: Brabrand slog oprykningskandidater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brabrand vandt søndag 2-1 over Vendsyssel FF. Sejren blev grundlagt efter to hurtige scoringer i første halvleg.

FODBOLD: Erik Rasmussen var tilbage på Aarhus Stadion, hvor han tidligere har stået i spidsen for AGF. Men gensynet for Vendsyssel-træneren blev ikke, som han formentligt havde ønsket det. Det var nemlig hjemmeholdet, som kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret. Seneste sejr var 13. august.

For Brabrand startede kampen som lyn og torden. Brabrand stressede gæsterne højt, og det gav pote. Hjemmeholdet vandt et par dueller, og Mikkel Ørbech kom fri i højre side af feltet. Han sendte et præcist indlæg ind i panden på Kenan Hajdarevic, som sikkert headede bolden i nettet til en føring efter bare to minutter.

Brabrand var gode til at presse gæsterne højt og det efterlod små rum at spille i. Det var opskriften til sejr havde træner Tom Søjberg proklameret inden kampen. Den gameplan lykkes. Og Brabrand fortsatte presset. Efter en dødbold vandt Brabrand også andenbolden, som endte hos midterforsvar og anfører Jesper Brinck , som med et elegant lop fra højre side i feltet scorede til 2-0 efter 18 minutters spil.

2-0-scoringen vækkede gæsterne, som fandt noget af det offensive spil frem, som de er kendte for i divisionen. Det sidste tyve minutter af halvlegen var det ikke meget, Brabrand truede det nordjyske mål efter den flotte start. Gæsterne fik mere tid og plads til at spille, og det udnyttede de. Gæsternes farlige firkløver i front med Christian Moses og Emmanuele Ogunde samt Lucas Jensen og Ninos Gouriye på kanterne var en konstant trussel både i det etablerede angrebsspil, men især på omstillinger, hvor gæsterne spillede sig til flere åbne chancer, men ind ville bolden ikke. Blandt andet på grund af heroisk forsvarsspil og et par gode redninger fra Rosenørn i Brabrand-buret.

Anden halvleg var med Vendsyssel på det meste. Gæsterne var bedre på bolden og fik presset Brabrand længere tilbage. Derfor var det heller ikke den store overraskelse, at det var gæsterne, som først kom på tavlen efter pausen. Efter et indlæg dukkede Christian Moses op og prikkede bolden i nettet. Målet gjorde måske, at Brabrand-spillerne kom til at stå længere tilbage end forventet. Og samtidig lå det nok lidt i baghovedet, at holdet tidligere havde smidt tomåls-føringer væk. Men Brabrand holdt stand, og indimellem var hjemmeholdet også ganske farlige på omstillinger, men det sidste manglede for, at det blev farligt. Det samme gjorde sig for så vidt gældende for gæsterne fra Nordjylland.

Kampen i tal
Brabrand - Vendsyssel FF 2-1 (2-0)Målscorer: 1-0 Kenan Hajdarevic (2 min.), 2-0 Jesper Brinck (18 min.) 2-1 Christian Moses (57 min.)

Gule kort: Emanuele Ogunde, Jesper Brinck, Gökhan Tokay, Jeppe Illum,

Startopstilling:

Mathias Rosenørn - Michael Pedersen (Jacob Linnet (22 min.), Jesper Brinck, Søren Bojsen, Mikkel Buur - Nikolaj Køhlert (Anton Søjberg 80 min), Gökhan Tokay, Mads Schäfer Bak, Tobias Olesen (Morten Gerster 59 min) - Mikkel Ørbech, Kenan Hajdarevic
Brabrand møder Vendsyssel på Ceres ParkFoto: Axel Schütt
Brabrand møder Vendsyssel på Ceres ParkFoto: Axel Schütt

Presspil var nøglen

Dermed fik Brabrand endelig lov til at smage sejrens sødme. Det er 10 kampe i 1. division, siden at hjemmeholdet sidst gjorde det. Så det var en flok jublende spillere og trænere, som kunne strække armene i vejret.

Træner Tom Søjberg var derfor meget stolt af sine spillere efter sejren over divisionens nummer tre.

- Alle vores aftaler lykkedes vi godt med. Vi har heldet og får scoret, og vi giver ikke mål væk. Vi gjorde, hvad vi kunne, og spillerne leverer en heroisk indsats. Det var en aftale, at vi skulle falde tilbage efter føringen. Vi trækker os tilbage, fordi deres to angribere er så hurtige. Vi vil hellere stå lavere og spille os ud af det. Vi kommer til at stå massivt til sidst, fordi vi bliver trætte. Men vi er vokset i træning og i kamp. Det er vildt fedt at vinde, siger træner Tom Søjberg, mens anfører og målscorer Jesper Brinck tilføjer:

-Det betyder alt at være på tavlen igen. Vi skal have tre point, hvis vi vil væk fra bunden, og vi tager alt med. Vi får spillet gameplanen nogenlunde. Vi skulle stå godt defensivt og vise hård fight og vilje. Det var der i dag. Det var et våben i 2. division, at vi kan gå op og trykke modstanderen, og så stille os ned, så vi veksler lidt i presset. Det har set okay ud i de første to kampe mod Vendsyssel, men i dag fik vi også scoret. Vi vidste, at vi kunne presse dem. Men vi kommer til at stå for dybt til sidst, og det lå måske i baghovedet, at vi har smidt føringer tidligere i sæsonen, lød det fra Jesper Brinck.

Brabrand møder Vendsyssel på Ceres ParkMads Schäfer Bak, Brabrand IF (16)Foto: Axel Schütt
Brabrand møder Vendsyssel på Ceres ParkMads Schäfer Bak, Brabrand IF (16)Foto: Axel Schütt
Kenan Hajdarevic stod for første mål søndag efter blot to minutters spil.Foto: Axel Schütt
Kenan Hajdarevic stod for første mål søndag efter blot to minutters spil.Foto: Axel Schütt

Efter 10 kampe uden sejr: Brabrand slog oprykningskandidater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Amini så rødt og Kasper Junker-kasse i 5-måls drama
AC Horsens spillede søndag mod AGF i årets Superliga. Det blev en hårdt spillet kamp som begge hold havde chancerne for at vinde. Horsens endte dog med at trække sig sejrsrigt ud af kampen, som endte 3-2.
Afspil video
Optakt til Horsens - AGF: Kasper Junker kan sagtens true AGF
AC Horsens tager i dag imod AGF, et opgør der sagtens kan blive en underholdene affære. Den tidligere AGF-angriber, Kasper Junker, har tager skiftet til Horsens og skal nu møde sin tidligere klub.
Afspil video
Bo Henriksen inden Horsens - AGF: Kasper Junker ser fremragende ud
Vi snakkede med Bo Henriksen inden opgøret mod AGF. Bo Henriksen gav en status på hvor god form deres nye angriber er i.
Afspil video
Highlights: AGF måtte dele da de tog imod Vendsyssel i en chancerig kamp
Det blev en uafgjort, da AGF tog imod Vandsyssel, i Århus. Det blev et intenst opgør, som begge mandskaber kunne have vundet.
Afspil video
Highlights: Ubesejrede AGF hentede tre point i Hobro
Kampen endte 0-2 til gæsterne, hvor Mustafa Amini og Jens Stage blev aftenens målscorere.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Troels Bech om hans Brøndby-stop: Brøndby står nu et stabilt og sundt sted
Troels Bech stopper i Brøndby og han fortæller her i indslaget, hvorfor han har taget beslutningen.
Afspil video
Highlights: AaB og Vejle gik til stålet i intenst remis
Der var krig på kniven mellem AaB og Vejle i en kamp, der var præget af hårde dueller og to hold, der begge kom tæt på at stjæle sejren i slutminutterne.
Afspil video
Flemming Povlsen om Uffe Bech: Jeg kan ikke se, hvor der skulle være plads til ham
Uffe Bech vil gerne fortsætte længere tid i Brøndby end blot til vinter, men er det en realistisk mulighed? Flemming Povlsen og Lars Jacobsen giver deres vurdering.
Afspil video
Aftale stopper til vinter: Uffe Bech håber på at kunne blive endnu længere tid i Brøndby
Brøndby har indgået en lejeaftale med Hannover 96-spilleren, Uffe Bech. Aftalen udløber til vinter, men Bech håber på, at alle parter kan blive enige, så han kan blive endnu længere tid i Brøndby.
Afspil video
Rundens mål: Alle målene fra niende runde af Superligaen
Det blev til nederlag til både FCK og Brøndby i den niende runde af Superligaen, vi blev dog forkælet med en masse mål. Vi har samlet dem alle i en lækker lille målpakke.