Endnu en Ryan fuldender Bears-trup

Bakken Bears-truppen er nu så godt som fyldt. Sæsonen skydes i gang om en god måned. Arkivfoto: Kim Haugaard

Endnu en Ryan fuldender Bears-trup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ryan Martin er udset til at blive Bakken Bears' sjettemand i den kommende sæson. Truppen er dermed stort set fuldendt, og sportsdirektøren er optimistisk før ny sæson selvom der er meget at leve op til.

BASKETBALL: Med mesterskab, pokaltitel og semifinale i Europe Cup under bæltet er de fleste enige om, at den seneste Bakken Bears-sæson var den bedste set i dansk basketball.

Og den slags kan jo være svært at leve op til.

Men Bakken Bears bliver nødt til at gøre et forsøg i den kommende sæson.

Og fredag faldt den sidste store brik på plads i sammensætningen af truppen.

Torsdag hentede Bears Ryan Evans. Og fredag gik en ny Ryan så ind over dørtrinnet. Nemlig Ryan Martin. Han er jamaicanskfødt englænder på den gode side af to meter og udset til at blive første mand, der kommer ind fra bænken.

Forwarden er 26 år og har senest spillet i Italiens Serie B og i Slovakiet.

- Han er en stor og stærk mand, der kan tage rebounds. Men han har også et fornuftigt skud og han kan tage bolden til kurven. Men han er lidt mere skraldemandsagtig end de andre. Og tanken er, at han skal fungere i en rotation med Michel Diouf og Ryan Evans på de to store pladser, fortæller Bakkens sportsdirektør, Michael Piloz.

Bakken Bears-truppen
  • Guards: Tobin Carberry (Ny, USA), Darko Jukic, Adama Darboe, Thomas Lærke.
  • Forwards: Ryan Evans (Ny, USA), Tylor Ongwae (Ny, Kenya), Ryan Martin (Ny, England), Morten Sahlertz, Sylvester Berg, David Kristensen.
  • Center: Michel Diouf (Senegal).
  • Afgang: DeVaughn Akoon-Purcell, Jaye Crockett, Doug Wiggins, Tony Bishop, Nicolai Iversen

Afventer med Big Chris

Med Ryan Martin ombord er Bears-truppen komplet. Dog er det stadig usikkert om 38-årige Chris Christoffersen tager endnu en sæson.

Som altid er det en trup, hvor den brede forventning i basketdanmark er, at Bears skal vinde mesterskabet. Men sportsdirektøren lægger ikke skjul på, at det er svært at forvente sig lige så store resultater som i fjor.

- Vi skal ikke være blinde for, at vi i seneste sæson ramte lidt over par med Jaye Crockett og DeVaughn Akoon-Purcell. Og derudover havde vi Diouf. Og Tony Bishop løb rundt som en billig backup. Vi fik mere end vi betalte for, og den slags kan man jo ikke ramme hvert år.

- Men truppen ser spændende ud. Vi er lidt større end sidste år. Og forhåbentligt kan vi være lige så atletiske og underholdende - og forhåbentligt kan resultaterne nogenlunde følge med.

- Sidste år var vi meget et scoringshold. Vi havde DeVaughn som er en rigtig scorer. Men i år har vi lidt mere fokus på, at vi ikke hele tiden kan kompensere for noget i forsvaret. Så vi har prøvet at finde nogle, der ser bedre ud forsvarsmæssigt. Og derfor kan man også godt forestille sig, at truslen angrebsmæssigt er fordelt til flere steder. Og samtidig er højdeforskellen på den mindste og største spiller mindre end sidste år - og derfor har vi flere muligheder for at bytte rundt i forsvaret, siger Michael Piloz.

Reglerne i Danmark foreskriver, at hvert hold maksimalt må have tre amerikanere i en trup. Og selvom planen egentlig var at finde en fra den anden side af Atlanten som sidste mand i truppen, faldt valget på engelske Ryan Martin med de jamaicanske rødder. Og derfor har Bakken Bears stadig et amerikansk pas "i banken".

- Det er ikke decideret et ønske, at vi ikke skulle bruge alle de amerikanske pas. Men vi ser det da som en fordel, at hvis vi ønsker at gøre noget i løbet af sæsonen, så har vi frie hænder, siger sportsdirektøren.

Ryan Martin og Bakken Bears begynder træningen i næste uge og tager hul på sæsonen 20. september.

Endnu en Ryan fuldender Bears-trup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Vild, vildere, Wilczek: Den polske goalgetter slog rekorden for flest scorede mål i et kalenderår
Med Kamil Wilczeks udligning mod Vejle i næstsidste spillerunde af efteråret slog han rekorden for flest scorede mål på et år. Hele 25 af slagsen leverede den stille og sympatiske polak for Brøndby.
Afspil video
Skov-hattrick sender Superligaen på vinterpause: Se alle rundens mål her
Der blev scoret hele 21 mål i Superligaens runde 20, og vi har samlet alle 21 mål i en stor målpakke.
Afspil video
Jesper Hansen bedømmer: De Gea vs. Alisson
FC Midtjyllands målmand Jesper Hansen har hjulpet os med at vurdere, hvem af de to målmænd der er bedst i øjeblikket.
Afspil video
Transfersnak med Solbakken: Planen har hele tiden været, at Ankersen skal sælges til sommer
Ståle Solbakken og Kasper Marker gennemgår FCK?s trup med et helt særligt transferfokus. Hvordan står det til med kontraktudløb? Hvem bliver muligvis solgt? Hvor skal FCK forstærke sig?
Afspil video
Kenneth Andersen sætter ord på sin første tid som cheftræner i FC Midtjylland: Det har været hektisk
I starten af oktober blev Kenneth Andersen udpeget som Jess Thorups afløser som FC Midtjyllands cheftræner. Andersen fortæller om, hvordan han har oplevet den første periode som værende cheftræner i en af Danmarks største klubber.