England drømmer om guld: Fodbolden er på vej hjem

Er det her den kommende verdensmester? Man kan ikke længere udelukke det - Englands selvtillid vokser fra kamp til kamp - det samme gør hysteriet i hjemlandet utvivlsomt. Foto: Max Rossi/Scanpix

England drømmer om guld: Fodbolden er på vej hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sverige viste sine store begrænsninger og var aldrig i nærheden af slå England. Englænderne kontrollerede kampen uden at brillere, men spillede modent og rutineret - trods mange unge spillere. Og så var deres bedste spiller endda ikke i nærheden af storformen.

Måske det bliver denne gang.

Måske det virkelig bliver 2018, at fodbolden kommer hjem til øen sådan rigtigt for alvor.

Måske Baddiel og Skinner omsider skal lave en ny og gladere version af verdens bedste fodboldsang "Three Lions" - du ved den med omkvædet "Football's coming home". Den oprindelige fra 1966 handler mest om skuffelser og nederlag - og et lillebitte håb. Det håb vokser dag for dag. Kamp for kamp.

Og nu er England i VM-semifinalen for første gang siden 1990 efter 2-0 over Sverige.

Solidt uden at være prangende, men mere end rigeligt mod dette svenske hold, der fik tegnet nogle grænser op for, hvad man kan opnå med så få spillemæssige midler.

Tyskerne har undret sig

Og hvis vi skal runde svenskerne af først, så er der for turneringens skyld ingen grund til at begræde, at det nu går hjemover for Janne Anderssons hold.

Det har været ganske imponerende, hvad svenskerne har præsteret i denne slutrunde, men der vil helt sikkert have været både tyskere og mexicanere, der har siddet og kigget på kampen denne lørdag eftermiddag og undret sig over, hvordan i alverden svenskerne kunne vinde den gruppe, deres landshold deltog i.

Mange har forsøgt at forklare, hvad det egentlig er, svenskerne kan, og meget få har kunnet sætte en præcis finger på det.

Organisation, vilje og hårdt arbejde er igen og igen blevet fremhævet som dyder, der har gjort en positiv forskel, det er da helt givet også en væsentlig del af forklaringen på den svenske succes, og det kan man som bekendt komme langt med i fodboldens verden, men altså ikke helt frem til en VM-semifinale.

De spillemæssige midler har været uhyre begrænsede, og den slags ser man oftest udstillet, når et hold bliver tvunget til at skabe kampen. Altså når man skal jagte et resultat. Det skulle Sverige efter en halv time mod England, og det gik ikke ret godt. Da svenskerne for første gang i denne slutrunde - bortset fra det sidste minut mod Tyskland, da de ikke kunne nå at reagere - kom bagud, blev det hele bare for svært.

Javel, det skal helt sikkert med, at Sverige i anden halvleg tilspillede sig tre pæne muligheder, som den engelske målmand Jordan Pickford tog sig af, men det var så også det. Tre målchancer i 95 minutter - det er ikke meget.

Det har tidligere i turneringen været nok til point, det var det ikke denne gang.

Pickford er flyvende

Naturligvis også, fordi England i Jordan Pickford har en målmand, der har ramt formen på det helt rigtige tidspunkt. Hans afgørende redning i straffesparkskonkurrencen mod Colombia har gjort en hel masse godt for hans selvværd og selvtillid, og det så man tydeligt mod svenskerne.

Men det burde nu aldrig have været nødvendigt at nævne de tre redninger for at forklare den engelske sejr. England burde have scoret langt flere end de to mål, det blev til.

Det første sat ind af Harry Maguire på hovedstød efter en halv time, da englænderne endnu en gang viste, at det har betalt sig, at træner Gareth Southgate har terpet dødbolde i en uendelighed.

Det andet var mere listigt, da Jesse Lingard fandt Dele Alli med en fin aflevering ved bageste stolpe. Alli havde nemt ved at heade ind til 2-0.

Da var der spillet en time, og da svenskerne i minuttet efter brændte den største chance, da Victor Claesson også måtte overgive sig til Jordan Pickford, fik svenskerne ikke den lille smule håb, der kunne have gjort det hele spændende.

Et hold i balance

Det blev aldrig spændende, fordi England spillede en ret suveræn kamp.

Overraskende suverænt, når man tager holdets lave gennemsnitsalder i betragtning. Bagud virker treback-kæden med Walker, Stones og Maguire glimrende, midt på rammer Jordan Henderson lige nu storform, og helt fremme er der masser af potentiale i Lingard, Sterling, Alli og Kane.

Selv på en dag som denne, da Kane var helt væk, blev englænderne farlige - også på andet end dødbolde - og ja, det er hårrejsende, så ufarlig Raheem Sterling er foran mål, men han er med sit hurtige antrit en håndfuld for et hvert forsvar, og modstanderen skal til enhver tid tage højde for, at det jo kunne blive denne ene gang ud af 1000, at han ramte målet.

Det gjorde han ikke mod Sverige, det gjorde Kane heller ikke, men holdet ramte formen, Alli og Maguire ramte plet, og selvtilliden øges kamp for kamp.

Måske det virkelig er i 2018 - 52 år efter den der finale på Wembley - at fodbolden endelig kommer hjem.

Den er i hvert fald godt på vej.

England drømmer om guld: Fodbolden er på vej hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Amini så rødt og Kasper Junker-kasse i 5-måls drama
AC Horsens spillede søndag mod AGF i årets Superliga. Det blev en hårdt spillet kamp som begge hold havde chancerne for at vinde. Horsens endte dog med at trække sig sejrsrigt ud af kampen, som endte 3-2.
Afspil video
Optakt til Horsens - AGF: Kasper Junker kan sagtens true AGF
AC Horsens tager i dag imod AGF, et opgør der sagtens kan blive en underholdene affære. Den tidligere AGF-angriber, Kasper Junker, har tager skiftet til Horsens og skal nu møde sin tidligere klub.
Afspil video
Bo Henriksen inden Horsens - AGF: Kasper Junker ser fremragende ud
Vi snakkede med Bo Henriksen inden opgøret mod AGF. Bo Henriksen gav en status på hvor god form deres nye angriber er i.
Afspil video
Highlights: AGF måtte dele da de tog imod Vendsyssel i en chancerig kamp
Det blev en uafgjort, da AGF tog imod Vandsyssel, i Århus. Det blev et intenst opgør, som begge mandskaber kunne have vundet.
Afspil video
Highlights: Ubesejrede AGF hentede tre point i Hobro
Kampen endte 0-2 til gæsterne, hvor Mustafa Amini og Jens Stage blev aftenens målscorere.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Troels Bech om hans Brøndby-stop: Brøndby står nu et stabilt og sundt sted
Troels Bech stopper i Brøndby og han fortæller her i indslaget, hvorfor han har taget beslutningen.
Afspil video
Highlights: AaB og Vejle gik til stålet i intenst remis
Der var krig på kniven mellem AaB og Vejle i en kamp, der var præget af hårde dueller og to hold, der begge kom tæt på at stjæle sejren i slutminutterne.
Afspil video
Flemming Povlsen om Uffe Bech: Jeg kan ikke se, hvor der skulle være plads til ham
Uffe Bech vil gerne fortsætte længere tid i Brøndby end blot til vinter, men er det en realistisk mulighed? Flemming Povlsen og Lars Jacobsen giver deres vurdering.
Afspil video
Aftale stopper til vinter: Uffe Bech håber på at kunne blive endnu længere tid i Brøndby
Brøndby har indgået en lejeaftale med Hannover 96-spilleren, Uffe Bech. Aftalen udløber til vinter, men Bech håber på, at alle parter kan blive enige, så han kan blive endnu længere tid i Brøndby.
Afspil video
Rundens mål: Alle målene fra niende runde af Superligaen
Det blev til nederlag til både FCK og Brøndby i den niende runde af Superligaen, vi blev dog forkælet med en masse mål. Vi har samlet dem alle i en lækker lille målpakke.