Eriksen nu erfaren faderfigur

Christian Eriksen havde hørt, om den t-shirt, der florerede på nettet, hvor der på forsiden om den danske taktik stod: "Give the ball to Eriksen" - han synes det var sjovt, men mente, at der var andre kreative spillere på det danske landshold. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018)

Eriksen nu erfaren faderfigur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Christian Eriksen navn gjaldede fra børnene i Vityazevo Krasnodor Krai, da spillerbussen ankom til den første træning i Rusland

FODBOLD: Der bor angiveligt 7.936 mennesker i Vityazevo Krasnodor Krai og de har aldrig i deres liv været vidner til, at et VM-mandskab har slået lejr i deres by. DBU har for halvandet år siden peget på byen som basen for et træningsanlæg og stort set alt er bygget op fra grunden.

Næsten 500 voksne og børn havde købt billet til den første danske træning, og de levede voldsomt med, da de danske spillere ankom. Men der var to spillere, som de kunne genkende - Eriksen og Schmeichel og de råbte efter dem med stor begejstring.

Der var bygget et pressecenter til lejligheden og selv den danske pressebus blev scannet med en bombesøger i undervognen.

Christian Eriksen selv lagde ikke skjul på, at det var dejligt at høre tilråbene i en del af verden, som han aldrig tidligere har været i eller hørt om, selv om han har spillet tre-fire gange i Rusland i sin karriere.

- Det er altid positivt at blive godkendt, men al den opmærksomhed fylder ikke så meget hos mig. Men folk her har nok vænnet sig til tanken om, at vi skulle komme og læst lidt op på os. Der ses en del Premier League her og spillerne derfra fylder nok mere her end spillere fra La Liga. Men jeg vil bare spille fodbold og ud at lege lidt med kuglen. Det er godt, at VM snart går i gang, sagde fynboen til en horde af danske, norske og engelske reportere.

Det friske faderskab foranledigede også avisens udsendte til at bevæge sig ind på den personlig sfære.

- Hvordan kunne I holde det hemmeligt i tre dage, inden fødslen af din søn kom ud?

- Vi er omgivet af søde mennesker, der ikke har haft behov for at sige det til omverdenen. Vi har sagt det til dem, som vi mente vi kunne stole på og vi er godt tilfreds med, at vi så rigtigt der. Det var ikke planlagt, sagde Eriksen.

- Det skulle siges, når jeg kom ind i lejren, og det lykkedes meget godt. Det er jo en ting, som ikke burde skabe spektakel for andre i verden, for det er meget personligt, men fordi det var op til en slutrunde, var det jo også spændende for jer pressefolk, selv om det for os er endnu mere spændende, tilføjede Eriksen, der kaldte det "skidesjovt" at lade være med at sige sønnens kommende navn.

- Jeg ser ham hver dag på telefonen fra hotellet, og nej, vi har ikke købt fodboldstøvler til ham endnu men masser af sko.

Deres reporter forsøgte også ikke overraskende at afprøve tesen om, at nu, hvor der var faldet ro på privatfronten, så ville det være oplagt at blive i London og hos Tottenham i hvert fald et år mere.

- Det vil jeg slet ikke snakke om, svarede han ultrahurtigt med visheden om, at han har to år tilbage af sin kontrakt hos Spurs og, at han har hele sin koncentration rettet mod VM-slutrunden for Danmark.

Christian Eriksen havde hørt, om den t-shirt, der florerede på nettet, hvor der på forsiden om den danske taktik stod:
Christian Eriksen havde hørt, om den t-shirt, der florerede på nettet, hvor der på forsiden om den danske taktik stod: "Give the ball to Eriksen" - han synes det var sjovt, men mente, at der var andre kreative spillere på det danske landshold. AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND

Et større ansvar

Da han var med landsholdet til VM i Sydafrika i 2010, var han bare 18 år og havde seks måneder forinden fået sin debut for Ajax Amsterdams førstehold.

- Det var meget anderledes. Jeg ville dengang gerne have spillet lidt mere, men fik ikke så mange muligheder og var ikke så afgørende. Da var jeg bare glad for at være med. Denne gang er forventningerne større til mig, og jeg er en helt anden spiller denne gang og har fået en helt anden erfaring, og putter nogle bolde i kassen, siger Eriksen, der hellere vil snakke om selve spillet.

- Sisto og jeg er god til at have bolden på græsset og skabe overtal ved at spille rundt om modstanderne. Og vi søger hinanden. William Kvist kender efterhånden mine løbemønstre og William gør det godt på den måde, som vi spiller på landsholdet. Han er faktisk bedst, når vi ikke har bolden, fordi han er en god balancespiller, som næsten hver eneste hold har brug for. Han skaber ro med de beslutninger, som han tager. Hvis jeg stod oppe foran, så ville jeg da også gerne have, at han hele tiden spillede op til mig end af og til at vælge at spille bolden til siden. Men det er et valg, og det er Hareide, der har ansvaret, og vi har mange gode spillere på den position, sagde Eriksen, mens reporterne kravlede op på nakken af hinanden for at få mest muligt ud af det ni minutter lange interview, der stak i alle retninger.

Det var naturligvis oplagt at spørge, om kampen mod Peru på lørdag var den største VM-kamp med landsholdet for ham.

- Det bliver det jo. Om det bliver noget af største eller noget af det værste, ved vi jo først bagefter. VM-kampe er specielle på grund af historien og den mediebevågenhed, der er her og fordi vi har opnået det gennem kvalifikationskampe. Hver kamp er en slags finale, sagde han og erklærede, at forholdene på spillerhotellet Beton Brut i Anapa var gode.

- Nettet er fint og man kan kommunikere, selv om det da er specielt at skulle gå gennem en metaldetektor og videre ind i lobbyen, tilføjede han, inden DBU-folkene rev ham fri den pressens omklamrende mobil-optagere.

Christian Eriksen og Pione Sisto er hinandens legebørn på det danske landshold, selv om Sisto på det seneste har været plaget lidt af problemer med akillessenerne. Formentlig fordi han har eksperimenteret med, at spille med snørebånd, der ikke var bundet. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018)
Christian Eriksen og Pione Sisto er hinandens legebørn på det danske landshold, selv om Sisto på det seneste har været plaget lidt af problemer med akillessenerne. Formentlig fordi han har eksperimenteret med, at spille med snørebånd, der ikke var bundet. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018)

Eriksen nu erfaren faderfigur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Vild, vildere, Wilczek: Den polske goalgetter slog rekorden for flest scorede mål i et kalenderår
Med Kamil Wilczeks udligning mod Vejle i næstsidste spillerunde af efteråret slog han rekorden for flest scorede mål på et år. Hele 25 af slagsen leverede den stille og sympatiske polak for Brøndby.
Afspil video
Skov-hattrick sender Superligaen på vinterpause: Se alle rundens mål her
Der blev scoret hele 21 mål i Superligaens runde 20, og vi har samlet alle 21 mål i en stor målpakke.
Afspil video
Jesper Hansen bedømmer: De Gea vs. Alisson
FC Midtjyllands målmand Jesper Hansen har hjulpet os med at vurdere, hvem af de to målmænd der er bedst i øjeblikket.
Afspil video
Transfersnak med Solbakken: Planen har hele tiden været, at Ankersen skal sælges til sommer
Ståle Solbakken og Kasper Marker gennemgår FCK?s trup med et helt særligt transferfokus. Hvordan står det til med kontraktudløb? Hvem bliver muligvis solgt? Hvor skal FCK forstærke sig?
Afspil video
Kenneth Andersen sætter ord på sin første tid som cheftræner i FC Midtjylland: Det har været hektisk
I starten af oktober blev Kenneth Andersen udpeget som Jess Thorups afløser som FC Midtjyllands cheftræner. Andersen fortæller om, hvordan han har oplevet den første periode som værende cheftræner i en af Danmarks største klubber.