Eriksen nu erfaren faderfigur

Christian Eriksen havde hørt, om den t-shirt, der florerede på nettet, hvor der på forsiden om den danske taktik stod: "Give the ball to Eriksen" - han synes det var sjovt, men mente, at der var andre kreative spillere på det danske landshold. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018)

Eriksen nu erfaren faderfigur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Christian Eriksen navn gjaldede fra børnene i Vityazevo Krasnodor Krai, da spillerbussen ankom til den første træning i Rusland

FODBOLD: Der bor angiveligt 7.936 mennesker i Vityazevo Krasnodor Krai og de har aldrig i deres liv været vidner til, at et VM-mandskab har slået lejr i deres by. DBU har for halvandet år siden peget på byen som basen for et træningsanlæg og stort set alt er bygget op fra grunden.

Næsten 500 voksne og børn havde købt billet til den første danske træning, og de levede voldsomt med, da de danske spillere ankom. Men der var to spillere, som de kunne genkende - Eriksen og Schmeichel og de råbte efter dem med stor begejstring.

Der var bygget et pressecenter til lejligheden og selv den danske pressebus blev scannet med en bombesøger i undervognen.

Christian Eriksen selv lagde ikke skjul på, at det var dejligt at høre tilråbene i en del af verden, som han aldrig tidligere har været i eller hørt om, selv om han har spillet tre-fire gange i Rusland i sin karriere.

- Det er altid positivt at blive godkendt, men al den opmærksomhed fylder ikke så meget hos mig. Men folk her har nok vænnet sig til tanken om, at vi skulle komme og læst lidt op på os. Der ses en del Premier League her og spillerne derfra fylder nok mere her end spillere fra La Liga. Men jeg vil bare spille fodbold og ud at lege lidt med kuglen. Det er godt, at VM snart går i gang, sagde fynboen til en horde af danske, norske og engelske reportere.

Det friske faderskab foranledigede også avisens udsendte til at bevæge sig ind på den personlig sfære.

- Hvordan kunne I holde det hemmeligt i tre dage, inden fødslen af din søn kom ud?

- Vi er omgivet af søde mennesker, der ikke har haft behov for at sige det til omverdenen. Vi har sagt det til dem, som vi mente vi kunne stole på og vi er godt tilfreds med, at vi så rigtigt der. Det var ikke planlagt, sagde Eriksen.

- Det skulle siges, når jeg kom ind i lejren, og det lykkedes meget godt. Det er jo en ting, som ikke burde skabe spektakel for andre i verden, for det er meget personligt, men fordi det var op til en slutrunde, var det jo også spændende for jer pressefolk, selv om det for os er endnu mere spændende, tilføjede Eriksen, der kaldte det "skidesjovt" at lade være med at sige sønnens kommende navn.

- Jeg ser ham hver dag på telefonen fra hotellet, og nej, vi har ikke købt fodboldstøvler til ham endnu men masser af sko.

Deres reporter forsøgte også ikke overraskende at afprøve tesen om, at nu, hvor der var faldet ro på privatfronten, så ville det være oplagt at blive i London og hos Tottenham i hvert fald et år mere.

- Det vil jeg slet ikke snakke om, svarede han ultrahurtigt med visheden om, at han har to år tilbage af sin kontrakt hos Spurs og, at han har hele sin koncentration rettet mod VM-slutrunden for Danmark.

Et større ansvar

Da han var med landsholdet til VM i Sydafrika i 2010, var han bare 18 år og havde seks måneder forinden fået sin debut for Ajax Amsterdams førstehold.

- Det var meget anderledes. Jeg ville dengang gerne have spillet lidt mere, men fik ikke så mange muligheder og var ikke så afgørende. Da var jeg bare glad for at være med. Denne gang er forventningerne større til mig, og jeg er en helt anden spiller denne gang og har fået en helt anden erfaring, og putter nogle bolde i kassen, siger Eriksen, der hellere vil snakke om selve spillet.

- Sisto og jeg er god til at have bolden på græsset og skabe overtal ved at spille rundt om modstanderne. Og vi søger hinanden. William Kvist kender efterhånden mine løbemønstre og William gør det godt på den måde, som vi spiller på landsholdet. Han er faktisk bedst, når vi ikke har bolden, fordi han er en god balancespiller, som næsten hver eneste hold har brug for. Han skaber ro med de beslutninger, som han tager. Hvis jeg stod oppe foran, så ville jeg da også gerne have, at han hele tiden spillede op til mig end af og til at vælge at spille bolden til siden. Men det er et valg, og det er Hareide, der har ansvaret, og vi har mange gode spillere på den position, sagde Eriksen, mens reporterne kravlede op på nakken af hinanden for at få mest muligt ud af det ni minutter lange interview, der stak i alle retninger.

Det var naturligvis oplagt at spørge, om kampen mod Peru på lørdag var den største VM-kamp med landsholdet for ham.

- Det bliver det jo. Om det bliver noget af største eller noget af det værste, ved vi jo først bagefter. VM-kampe er specielle på grund af historien og den mediebevågenhed, der er her og fordi vi har opnået det gennem kvalifikationskampe. Hver kamp er en slags finale, sagde han og erklærede, at forholdene på spillerhotellet Beton Brut i Anapa var gode.

- Nettet er fint og man kan kommunikere, selv om det da er specielt at skulle gå gennem en metaldetektor og videre ind i lobbyen, tilføjede han, inden DBU-folkene rev ham fri den pressens omklamrende mobil-optagere.

Eriksen nu erfaren faderfigur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Kæk Fischer om AGF-fans: Det er ren kærlighed, og de gør mig simpelthen så god!
Viktor Fischer valgte ikke at sparke straffesparket, som Kodro brændte i eftermiddagens kamp.
Afspil video
Highlights: Fischers overtidsscoring sikrede FCK point i Aarhus!
AGF så ud til at holde stand mod Dame N?Doyes mange hovedstødsforsøg og andre chancer, men en sen scoring fra Viktor Fischer knuste hjemmeholdets drømme om tre point.
Afspil video
Teaser: AGF ? mellem håb og håbløshed, afsnit 1: I troed? vi var døde og borte
Her kan du se indledningen på Eurosports nyeste dokumentarprojekt, AGF ? mellem håb og håbløshed. Eurosport.dk vil have snigpremiere på afsnittet lørdag kl. 16. Selvsamme afsnit vil også blive vist på Canal 9 søndag fra kl. 14.30 i optakten til AGF ? FC København.
Afspil video
Jacob Nielsen: Selvfølgelig er det den største kamp for Randers
Til optakten mellem Randers og AGF kommer de to sportschefer ind på klubbernes rivalisering.
Afspil video
Highlights: AGF og Randers delte i sløjt kronjysk derby
Der var hverken mange chancer eller vilde situationer at melde om fra kampen, hvor selv kommentatorerne opfordrede til slutfløjt før tid.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: AaB var tættest på sejren ude mod AC Horsens
AC Horsens tog mandag aften i mod AaB i en kamp, som ikke bød på de store chancer.
Afspil video
Målkavalkade: Se alle målene fra Superliga-runden
Vi har her samlet målene fra Superligaens 6. runde.
Afspil video
Highlights: Helenius reddede point til OB i overtiden mod FCM
Det så længe ud til, at OB skulle gå hjem med endnu et nederlag, men målræven Nicklas Helenius dukkede op i overtiden og skaffede et point til de stribede fra Fyn.
Afspil video
Kæk Fischer om AGF-fans: Det er ren kærlighed, og de gør mig simpelthen så god!
Viktor Fischer valgte ikke at sparke straffesparket, som Kodro brændte i eftermiddagens kamp.
Afspil video
Highlights: Fischers overtidsscoring sikrede FCK point i Aarhus!
AGF så ud til at holde stand mod Dame N?Doyes mange hovedstødsforsøg og andre chancer, men en sen scoring fra Viktor Fischer knuste hjemmeholdets drømme om tre point.