Fem debuttanter og to angribere

Tilbage. Søren Martinussen (th) får i dag comeback for Aarhus Fremad efter et halvt års praktikophold i Holland. Foto: Ole Nielsen

Fem debuttanter og to angribere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Meget har ændret sig i Aarhus Fremad over vinteren. Ti nye spillere er kommet til og taktikken er ny. Men alt er nu tæt på at være som det plejer alligevel. Hård fight og holdånd er stadig midlet mod en truende nedrykning.

Hele syv af de 16 spillere, Anders Gerber har udtaget til eftermiddagens forårsåbner mod Silkeborg, er nye i forhold til efteråret.

Mest bemærkelsesværdigt er anfører Søren Martinussen tilbage efter et halvt års praktikophold som arkitekt i Holland, mens målmand Henrik Bundgaard vender »hjem« fra AGF og gør comeback for den klub, han i to sæsoner spillede i Superligaen for i slutningen af 1990’erne.

Træner Anders Gerber frygter dog ikke, at det skaber forvirring på banen, at der er så mange nye spillere, som skal spilles ind.

»Det var noget andet, hvis vi havde fået så mange spillere om sommeren hvor pausen er kortere. Nu har vi spillet sammen i omkring ti uger og har spillet mange træningskampe, så jeg ser det ikke som et problem,« vurderer Anders Gerber, der lidt tøvende vurderer sin nuværende trup til at være bedre end den, han havde i efteråret.

»Umiddelbart ser den bedre ud. Vi har en bredere trup nu med flere kvalificerede spillere, så der er mere kamp om pladserne. At Rune Friis er skadet gør os dog noget handicappede,« fortæller Anders Gerber.

Rune Friis har beskadiget korsbåndet i knæet og får ikke flere kampe i denne sæson.

Taktikken er ny
Med fire ud af Aarhus Fremads 11 mål i foråret, spillede kantspillere Rune Friis en stor rolle i Fremad’ernes angrebsspil, så med ham ude resten af sæsonen, skal der prøves noget nyt.

»I efteråret havde vi egentlig succes, vurderet ud fra vores målestok, så derfor burde man vel ikke lave taktikken om. Men Rune Friis scorede fire mål og lagde op til fire af de 11 mål, vi scorede. Derfor bliver vi nødt til at gøre noget andet for at skabe chancer,« fortæller Anders Gerber.

Efter et møde med spillerne besluttede træneren i vinterpausen at spille med to angribere i stedet for én.

»Vi har spillet med én angriber i halvandet år, så det handler også om, at spillerne skal have nogle nye skabeloner at spille efter. Derudover kunne jeg mærke på spillerne, at de gerne ville i den retning,« siger Anders Gerber.

Handler om overlevelse
En eller to mand på toppen, så erkender træneren, at halvsæsonen udelukkende handler om at overleve i 1. division.

»Vi er, hvor vi skal være fysisk, taktisk og mentalt. Men jeg kunne komme med en halv times argumenter for, hvorfor vi ikke skulle overleve. Vi skal satse på vores fundament og det faktum, at spillerne har prøvet at stå i en position som denne før,« siger Anders Gerber, der fremhæver bundkonkurrenten Hvidovres køb af Thomas Lindrup som værende på et økonomisk niveau, hvor Aarhus Fremad slet ikke kan være med.

Derfor må man satse på andre dyder.

»Vi skal leve på vores ånd og stil i klubben. Vi er ikke en klub, der bruger mange penge. Det kan vi ikke, men det er heller ikke mentaliteten hér,« siger Anders Gerber.

Det er midler for overlevelse, som den hjemvendte anfører, Søren Martinussen kan genkende.

»Vores styrke er meget de samme, som for et år siden, men nu har vi fået et års mere erfaring på. Jeg kan mærke, at holdet er modnet mere, siden jeg rejste for et halvt år siden,« siger Søren Martinussen.

,Aarhus Fremad - til- og afgang
Aarhus Fremad har tilknyttet ti nye spillere i vinterpausen, mens t re har forladt klubben:
@Fakta.fed.u.streg:Ind:
Anders Sørensen, Jetsmark, Erik Bjerg, Holstebro, Michele Demontis, Holstebro, Simon Rytter, AGF, Henrik Bundgaard, AGF, Ruben Nygaard, Hobro, Michael Dejgaard, Esbjerg, Brian Johansen, Esbjerg, Peter Ravn, Silkeborg, Søren Martinussen, returnerer fra arkitekt-job i udlandet
@Fakta.fed.u.streg:Ud:
Karsten Sørensen, Skovbakken, Joachim Gotfred, Brabrand IF, Martin Matsson, retur til Sverige

Fem debuttanter og to angribere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Esbjergenserne tog sejren, trods intensivt Brøndby-pres i de døende minutter
Søndagens sene kamp bød på top-opgør mellem Esbjerg FB og Brøndby IF, hvor oprykkerne fra det vestlige Jylland vandt en kneben 2-1-sejr, på trods af hektisk Brøndby-pres. Joni Kauko leverede en flot detalje, mens Benedikt Röcker forsøgte sig som forward i de sidste minutter.
Afspil video
Stokke: Jeg skal nok snart til at sætte bolden i kassen igen
Efter kampen havde Benjamin Stokke følelsen af, at de skulle have været mere kyniske I deres afslutninger.
Afspil video
Boilesen: Vi spiller ikke særlig godt og laver graverende personlige fejl
Nicolai Boilesen var ikke specielt imponeret af FCKs spil efter kampen, men anerkendte Rasmus Falks flotte præstation i kampen.
Afspil video
Highlights: Fantastiske Falk tryllebandt tilskuerne i dramatisk FCK-sejr over Randers
Randers gav FCK kamp til stregen og var i flere perioder klart dominerende, men Rasmus Falk var her, der og alle vegne for FCK.
Afspil video
25 års-jubilæum fejres med Lars Høgh-mur
I dag er det 25 år siden, at Odense Boldklub og klublegende Lars Høgh stod for det største enkelstående resultat i dansk klubfodbold, da de besejrede mægtige Real Madrid i UEFA-cuppen. Det var en stolt Lars Høgh, som blev hyldet før kampstart mellem OB og Vejle.