I ukendt farvand: Fire Aarhus-sejlere til U-VM i Kina

Frederik Bruun og Mads Fuglbjerg fra Aarhus Sejlklub sejler sammen for første gang i 29'eren. Foto: Peter Brøgger

I ukendt farvand: Fire Aarhus-sejlere til U-VM i Kina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ungdoms-VM er årets største U-event med 60 deltagende nationer. Danmark stiller til start i seks forskellige sejlklasser.

SEJLSPORT: Ni unge sejlere og to trænere landede onsdag i denne uge ved Hainan-øen i Kina, som fra 9. til 16. december danner ramme om årets Youth Sailing World Championship. I spidsen for landsholdet findes den erfarne talentudvikler Jan Christiansen fra Aarhus.

- Ungdoms-VM er årets absolut største U-event med omkring 60 nationer. Udfordringen i år er, at det foregår i Kina, og vi kender meget lidt til området. Vi har ikke kunnet få nogen vejrudsigter, vi kender ikke noget til strømforholdene, så vi er lidt på bar bund, når vi kommer derud, fortæller talentudvikler Jan Christiansen fra Dansk Sejlunion ved afrejsen tirsdag aften fra København.

Danmark er i til start i seks klasser: Nacra 15, Laser Radial drenge og piger, RS:X drenge samt 29er drenge og piger.

- Det er et ungt hold. Kun én har været med før - og kun én kan ikke være med igen. Så de er alle U18-sejlere i øjeblikket og flere endda en del yngre, siger Jan Christiansen.

Med sine blot 13 år er 29er-sejler fra Kaløvig Bådelaug, Katrine Schmidt, holdets klart yngste. Hun sejler med sin storesøster Johanne. Næstyngst er Radial-sejler fra Horsens, Johan Schubert, der netop er fyldt 15 år.

Flittig Aarhus-duo

Mads Fuglbjerg og Frederik Bruun, 29er sejlere fra Aarhus Sejlklub, ser frem til at prøve kræfter ved Ungdoms-VM i Kina. Besætningen har nemlig brugt utallige timer på Aarhus bugt, samt deltaget i stævner i både i ind- og udland.

Mads Fuglbjerg og Frederik Bruun er netop hjemvendt fra Europa Cup-finalen på Gardasøen, hvor de samlet slutter som nummer fem ud af 200 både. Besætningen har sammen med deres træningsmakkere brugt masser af timer på vand og land i Aarhus.

Som en anerkendelse på dette samarbejde fik de sammen med deres træningsmakkere i sommers tildelt Sailing Aarhus Prisen, og til Danish Sailing Awards fik 'Aarhus 29'er Sailing Team' tildelt prisen 'Årets Team' for et træningsmiljø med vidensdeling og kammeratskab.

-Vi takker vores trænere Pierre Baad og Finn Beton, for alle de mange timer de har brugt på os, på vandet og i klubben og til stævner, siger 17-årige Mads Fuglbjerg, der ved VM ser frem til at få en masse nye venner på tværs af landene.

I ukendt farvand: Fire Aarhus-sejlere til U-VM i Kina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Youssef Toutouh om tiden uden fodbold: Det har været rigtig hårdt
Youssef Toutouh fortæller om tiden efter FC København, og hvad familien og fodbolden betyder for den 26-årige AGF-spiller.
Afspil video
Highlights: Stort drama til det sidste i Aarhus, hvor AGF og AaB spillede 2-2
AGF og AaB spillede søndag aften uafgjort i en kamp, der havde det hele. AGF havde muligheden for at lukke kampen, men det lykkedes ikke. I stedet fik AaB udlignet til 2-2, hvilket blev kampens resultat.
Afspil video
I skoven med Fonoudi & Toutouh: Jeg føler mig ikke tryg her, bro
Kian Fonoudi har været en tur i Aarhus og snakket med den nye AGF-signing, Youssef Toutouh, som i den grad ikke føler sig på hjemmebane i den jyske natur.
Afspil video
Highlights: Trods flot Sana-mål kæmpede OB sig tilbage og fik uafgjort
OB kom bagud med 2-0, da Jakob Ankersen og Tobias Sana scorede for AGF. OB kom dog tilbage i opgøret, da Jacob Barrett og til slut Nicklas Helenius skaffede fynboerne et point.
Afspil video
Et år med AGF og David Nielsen: Man skal kunne absorbere en masse smerte
David Nielsen har allerede rundet sit første år som AGF-træner. I Interviewet giver han et indblik i de op og nedture, der har været på det første år.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Youssef Toutouh om tiden uden fodbold: Det har været rigtig hårdt
Youssef Toutouh fortæller om tiden efter FC København, og hvad familien og fodbolden betyder for den 26-årige AGF-spiller.
Afspil video
Fra FCM-dominans til FCK-comeback: Se alle Superliga-rundens 20 mål
I 13. spillerunde i Superligaen blev der scoret 20 mål. Se dem alle i videoen her.
Afspil video
Vejle-legende: Klubben har en unik historik
Vejle-legende og kamprekordholder, Gert Eg, fortæller her om Vejles tilbagekomst til Superligaen.
Afspil video
Highlights: Dominerende, men ineffektive Brøndby måtte nøjes med uafgjort på hjemmebane mod OB
Den unge OB-keeper, Oliver Christensen, holdte OB inde i kampen på Brøndby Stadion, så OB kunne tage et enkelt Superliga-point med til det fynske.
Afspil video
Robert Skov om sine giftige afslutninger: Skarphed, tempo og puls er afgørende
Robert Skov er blevet en af Superligaens bedste afsluttere. I klippet fortæller han hvordan han hvordan han udvikler sin teknik på træningsbanen.