Fodboldspiller fra AGF tegner og skriver børnebog

Allan Borgvardt i aktion for AGF 28. juli 2002 på stadion i Aarhus. Modstanderen er Farum, der nu hedder FC Nordsjælland. Foto: Axel Schütt

Fodboldspiller fra AGF tegner og skriver børnebog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Allan Borgvardt spillede i AGF, bor nu i Sverige og udgiver børnebog med digte og tegninger.

AARHUS: Allan Borgvardt var et stort talent på en fodboldbane. Så stort, at AGF hentede ham til klubben fra Esbjerg, da han var bare 17 år.

Han kan notere 15 landskampe på unglandsholdene for Danmark og kampe i Superligaen for AGF, men den store karriere, som han havde drømt om og mange troet på, blev aldrig rigtig til noget.

Men han har levet af at spille fodbold i mange år, lige indtil han blev 34 år, og i dag er han 37. I Island, Norge og Sverige skrev klubber kontrakt med ham, indtil alderen indhentede ham.

Allan Borgvardt med bogen. Privatfoto
En kok gik amok og kogte en sok,en sko, to tomater og diverse salater, et nip salt, lidt chili, en teskefuld jod,...så var suppen mere end god.
Allan Borgvardt i bogen "En kok gik amok"

Nu bor han i Sverige. I Norrköping lever han sammen med hustruen Anna og deres tvillinger på 12 år. Borgvardt har ansvar for et større integrationsprojekt i fodboldklubben IFK Norrköping og er massør den anden del af arbejdstiden.

Og så er han blevet forfatter.

Han har netop udgivet børnebogen "En kok gik amok", hvor han både har lavet de rimende tekster og tegninger til.

- Jeg har altid tegnet og skrevet meget, og en dag, jeg sad sammen med tvillingerne, tegnede jeg, og vi skrev historier til, fortæller Allan Borgvardt.

Bogen er udgivet på forlaget Lamberth fra Espergærde.

- Jeg forsøgte mig frem hos nogle forlag og fandt ud af, at Lamberth udgiver mange børnebøger, og de antog den, siger Allan Borgvardt.

Allan Borgvardt
Allan Borgvardt er født 5. juni 1980. Har spillet fodbold i Bramminge, Esbjerg fB, AGF (1998-2003), Hafnafjördur i Island, Viking, Bryne og Sandnes i Norge samt Sylvia i Sverige.Har spillet 15 kampe for danske unglandshold.

Bogen "En kok gik amok..."er udgivet på forlaget Lamberth - se www.lamberth.dk

Sverige eller Danmark

Integrationsprojektet handler om, at IFK Norrköping, hvor Borgvardt er ansat på halv tid, opsøger fire-fem skoler i områder i byen og inviterer børnene til at komme og spille fodbold. Han og ungdomstrænere og spillere fra klubben står for træningen. Han har været i gang med det i to år.

Jobbet som massør udfører han på en klinik, hvor de er ti i alt.

- Jeg har sport som speciale, og vi står også for styrke- og genoptræning, forklarer Allan Borgvardt.

Efter tiden i AGF kom han til klubben Hafnafjördur i Island. Da han havde mødt sin kone Anna, der er svensk, flyttede de til Norge, hvor han spillede et halvt år i Viking Stavanger fra Tippeligaen. Derefter havde han fem sæsoner i Bryne, der spiller i den næstbedste norske række.

- Da børnene var omkring fem år, ville vi enten til Sverige eller Danmark, og det blev Norrköping, fortæller Allan Borgvardt, der har spillet fire sæsoner i klubben Sylvia dér.

- Jeg har haft stor glæde af at spille fodbold og har kunnet leve af det i mange år, siger han.

Og bøgerne, hvad med dem?

- Jeg har flere ideer, så nu må vi se, hvordan det går med den her. Hvis den sælger godt, prøver jeg gerne igen, siger han.

Allan Borgvardt har både lavet tegninger og skrevet bogen. Her er det byens borgmester, der spiser. Tegning: Allan Borgvardt

Fodboldspiller fra AGF tegner og skriver børnebog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Trods flot Sana-mål kæmpede OB sig tilbage og fik uafgjort
OB kom bagud med 2-0, da Jakob Ankersen og Tobias Sana scorede for AGF. OB kom dog tilbage i opgøret, da Jacob Barrett og til slut Nicklas Helenius skaffede fynboerne et point.
Afspil video
Et år med AGF og David Nielsen: Man skal kunne absorbere en masse smerte
David Nielsen har allerede rundet sit første år som AGF-træner. I Interviewet giver han et indblik i de op og nedture, der har været på det første år.
Afspil video
Ankersen: Det føles som om, at i Århus for tiden skal man brække et ben for at få straffe
Jakob Ankersen var mildest talt utilfreds med dommeren efter det uafgjorte resultat mod Ankersen?s gamle klub fra Esbjerg.
Afspil video
Kanstrup: Vi kunne have fået tre point hvis han havde set straffesparket
Pierre Kanstrup var ganske utilfreds med, at AGF ikke fik sat deres spil, som de ville, men også med dommeren, som måske skulle have tildelt dem et straffespark.
Afspil video
Highlights: AGF fik sin syvende uafgjort i sæsonen mod Esbjerg
De to overraskende hold i top 6 mødtes i dag i Esbjerg i en kamp, der på ingen måde var noget nær sindsoprivende.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Fra Robert Skovs kanon til Onuachus eminente hovedstød: Se alle målene fra denne Superliga-runde
Der har været rigtig mange flotte mål i den 12. runde af Superligaen, og vi har samlet dem alle i én målpakke. Blandt andet Tobias Sanas lækre ?chip?, endnu en Wilczek-kasse og Robert Skovs skønne langskudsdrøn.
Afspil video
Bo Henriksen bortvist: Det er så pisseringe, mand!
Bo Henriksen blev i Horsens kamp mod Esbjerg bortvist til tribunerne. Efter kampen fortæller han om sin egen oplevelse af situationen.
Afspil video
Bundærlig Solbakken i interview: Overrasker sig selv ved, at han ikke kan give slip
En meget ærlig Ståle Solbakken fortæller om sin trænerkarriere, de afkast, som er i forbindelse med et managerjob, og hvad tiden i FC København betyder for ham.
Afspil video
Marxen efter nederlaget til FCK: Vi er ikke rutinerede og kyniske nok
Erik Marxen var ærgerlig efter nedelaget til FC København, men kunne ikke svarer på, hvorfor det er så svært at præstere på udebane for Randers.
Afspil video
Morten Bruun og Esben Hansen om Solbakken: Han er nådesløs
Eksperterne skulle i studiet vælge fem adjektiver som passer på FCK-træneren Ståle Solbakken.