Fodboldspiller fra AGF tegner og skriver børnebog

Allan Borgvardt i aktion for AGF 28. juli 2002 på stadion i Aarhus. Modstanderen er Farum, der nu hedder FC Nordsjælland. Foto: Axel Schütt

Fodboldspiller fra AGF tegner og skriver børnebog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Allan Borgvardt spillede i AGF, bor nu i Sverige og udgiver børnebog med digte og tegninger.

AARHUS: Allan Borgvardt var et stort talent på en fodboldbane. Så stort, at AGF hentede ham til klubben fra Esbjerg, da han var bare 17 år.

Han kan notere 15 landskampe på unglandsholdene for Danmark og kampe i Superligaen for AGF, men den store karriere, som han havde drømt om og mange troet på, blev aldrig rigtig til noget.

Men han har levet af at spille fodbold i mange år, lige indtil han blev 34 år, og i dag er han 37. I Island, Norge og Sverige skrev klubber kontrakt med ham, indtil alderen indhentede ham.

Allan Borgvardt med bogen. Privatfoto
En kok gik amok og kogte en sok,en sko, to tomater og diverse salater, et nip salt, lidt chili, en teskefuld jod,...så var suppen mere end god.
Allan Borgvardt i bogen "En kok gik amok"

Nu bor han i Sverige. I Norrköping lever han sammen med hustruen Anna og deres tvillinger på 12 år. Borgvardt har ansvar for et større integrationsprojekt i fodboldklubben IFK Norrköping og er massør den anden del af arbejdstiden.

Og så er han blevet forfatter.

Han har netop udgivet børnebogen "En kok gik amok", hvor han både har lavet de rimende tekster og tegninger til.

- Jeg har altid tegnet og skrevet meget, og en dag, jeg sad sammen med tvillingerne, tegnede jeg, og vi skrev historier til, fortæller Allan Borgvardt.

Bogen er udgivet på forlaget Lamberth fra Espergærde.

- Jeg forsøgte mig frem hos nogle forlag og fandt ud af, at Lamberth udgiver mange børnebøger, og de antog den, siger Allan Borgvardt.

Allan Borgvardt
Allan Borgvardt er født 5. juni 1980. Har spillet fodbold i Bramminge, Esbjerg fB, AGF (1998-2003), Hafnafjördur i Island, Viking, Bryne og Sandnes i Norge samt Sylvia i Sverige.Har spillet 15 kampe for danske unglandshold.

Bogen "En kok gik amok..."er udgivet på forlaget Lamberth - se www.lamberth.dk

Sverige eller Danmark

Integrationsprojektet handler om, at IFK Norrköping, hvor Borgvardt er ansat på halv tid, opsøger fire-fem skoler i områder i byen og inviterer børnene til at komme og spille fodbold. Han og ungdomstrænere og spillere fra klubben står for træningen. Han har været i gang med det i to år.

Jobbet som massør udfører han på en klinik, hvor de er ti i alt.

- Jeg har sport som speciale, og vi står også for styrke- og genoptræning, forklarer Allan Borgvardt.

Efter tiden i AGF kom han til klubben Hafnafjördur i Island. Da han havde mødt sin kone Anna, der er svensk, flyttede de til Norge, hvor han spillede et halvt år i Viking Stavanger fra Tippeligaen. Derefter havde han fem sæsoner i Bryne, der spiller i den næstbedste norske række.

- Da børnene var omkring fem år, ville vi enten til Sverige eller Danmark, og det blev Norrköping, fortæller Allan Borgvardt, der har spillet fire sæsoner i klubben Sylvia dér.

- Jeg har haft stor glæde af at spille fodbold og har kunnet leve af det i mange år, siger han.

Og bøgerne, hvad med dem?

- Jeg har flere ideer, så nu må vi se, hvordan det går med den her. Hvis den sælger godt, prøver jeg gerne igen, siger han.

Allan Borgvardt har både lavet tegninger og skrevet bogen. Her er det byens borgmester, der spiser. Tegning: Allan Borgvardt

Fodboldspiller fra AGF tegner og skriver børnebog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: AGF fik uafgjort mod FCN efter mareridtsstart!
Der skulle ikke gå mere end fire minutter før Andreas Skov Olsen bragte gæsterne fra Nordsjælland foran 0-1. Heldigvis for de mange AGF-fans kunne Jakob Ankersen sikre hjemmeholdet et enkelt point efter 71. minutter spillet.
Afspil video
Stage og Paulsen med sjov fortid: Han var den klart mest hotte
Vores reporter, Christine Møller, fangede Jens Stage, der fortalte en god Jakob Poulsen-anekdote. Se meget mere Jens Stage, når vi har optakt til AGF-FCM på søndag.
Afspil video
Highlights: Poulsens første brændte straffespark i Superligaen sikrede AGF point!
Jakob Poulsen havde før dagens opgør scoret på samtlige 16 straffesparks forsøg, som han har haft i Superligaen. I premiere-kampen mod AGF, fik kaptajnen dog gummiben og blevet reddet af Jovanovic.
Afspil video
Highlights: FCK spillede sig til europæisk fodbold efter sejr over AGF
FC København vandt hjemme 4-1 over AGF fredag aften og sikrede sig dermed en plads i Europa League-kvalifikationen.
Afspil video
Highlights: Backman og Pusic nedlagde Sønderjyske
AGF er klar til Europa League-playoffsfinalen mod FCK på fredag efter en samlet sejr på 4-2 mod Sønderjyske.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Velspillende Vejle overraskede og delte med Brøndby!
Der gik kun otte minutter før Allan Sousa steg op og headede bolden i Brøndbys mål på et velplaceret indlæg. Kampen bølgede frem og tilbage, men inden halvlegen dukkede Kamil Wilczek op i feltet og scorede til 1-1, som også blev kampens resultat.
Afspil video
Highlights: AGF fik uafgjort mod FCN efter mareridtsstart!
Der skulle ikke gå mere end fire minutter før Andreas Skov Olsen bragte gæsterne fra Nordsjælland foran 0-1. Heldigvis for de mange AGF-fans kunne Jakob Ankersen sikre hjemmeholdet et enkelt point efter 71. minutter spillet.
Afspil video
Janus Drachmann om OB-debut: Det var OK, og det bliver kun bedre herfra!
Vi fangede Janus Drachmann efter sin første debut for OB mod sin tidligere klub.
Afspil video
Highlights: Dramatisk opgør mellem OB og SønderjyskE endte 2-2!
Den blot 17-årige Mathias Jørgensen blev igen en vigtig indskiftning for OB, da han reducerede til 1-2, som var starten på et flot comeback af hjemmeholdet.
Afspil video
Highlights: Randers-koks i de døende minutter sikrede Horsens point!
Gæsterne fra Randers kom flot fra start, da den nye norske debutant Benjamin Stokke bragede bolden ind til 0-1. Horsens pressede på med farlige dødbolde, og kunne senere udligne på straffe og sikre sig et enkelt point på hjemmebane.