Første halvdel i 2. division er spillet: De århusianske trænere er tilfredse

Morten Mølkjær, cheftræner i Aarhus Fremad, fortæller, at hans hold kommer til at spille mere kynisk indtil vinterpausen. Foto: Axel Schütt

Første halvdel i 2. division er spillet: De århusianske trænere er tilfredse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle holdene i landets tredjebedste række har nu mødt hinanden en gang. Derfor har vi spurgt trænerne i de to århusianske klubber, hvordan, de synes, det er gået indtil nu og hvad der skal arbejdes med i den sidste halvdel af grundspillet.

FODBOLD: I fodboldens 2. division er halvdelen af kampene i grundspillet nu afviklet. Både Aarhus Fremad og Brabrand Fodbold ligger i top-seks, der giver adgang til oprykningsspillet, når grundspillet er slut. Det oprykningsspil som begge klubber har målsætning om at havne i.

Men hvordan, synes de selv, det er gået indtil nu?

- Vi er meget tilfredse med, hvordan det er gået - ikke selvtilfredse, men tilfredse. Vi har skiftet halvdelen af holdet og har egentlig fået en god start. Holdet hænger godt sammen, siger Tom Søjberg, cheftræner i Brabrand Fodbold.

- Overordnet set er det gået godt. Vi ville gerne have fået tre-fire point mere mod de hold, der ligger under os. I de kampe har vi haft nogle dumme pointtab, siger Morten Mølkjær, cheftræner i Aarhus Fremad.

Dårlige baner og hjemmebanestatistik

Hvad skal der arbejdes med i den anden halvdel af grundspillet?

- Banerne bliver jo dårligere i den kommende periode. Når man gerne vil spille langs jorden, så kan man godt blive straffet, når banerne er dårlige. Så vi skal have en mere kynisk tilgang til vores spillestil i de sidste fem kampe før vinterpausen, siger Morten Mølkjær.

- Vi arbejder mere med det etablerede forsvarsspil, med at stå lavt og kører nogle omstillinger, for vi må ikke være for naive, uddyber han.

- Vi skal se, om vi kan fastholde vores fantastiske udebanestatistik, hvor vi har vundet alle kampe med ét mål, undtagen en enkelt kamp som vi vandt med to. Til gengæld skal vi have lavet om på vores hjemmebanestatistik. Vi har mødt alle holdene fra top-seks på hjemmebane og vi har ikke kunnet slå et eneste af dem. Nu skal vi møde dem på udebane, der skal vi se, om vi kan gøre det bedre, siger Tom Søjberg.

Øjnene fra stregen

Lørdag møder Aarhus Fremad Dalum IF på udebane. Et nederlag til århusianerne vil sende Dalum forbi dem i tabellen, dermed vil Fremad ryge ud af det fine selskab.

- Der er lang tid til det her (grundspillet red.) bliver afgjort. Hvis vi begynder at kigge for meget på den streg der, så bliver der længe til 10. april. Det er først der, at det handler om at være på den rigtige side af stregen. Men selvfølgelig vil det da være godt at tage til Dalum og lave et hul i tabellen. Det vil da give lidt ro i maven på kort sigt, siger Morten Mølkjær.

Aarhus Fremad spiller mod Dalum IF på Lars R. Jacobsen Park i Odense 14.00. Brabrand tager imod Kjellerup IF på Brabrand IF's Idrætsanlæg 14.00.

Første halvdel i 2. division er spillet: De århusianske trænere er tilfredse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Trods flot Sana-mål kæmpede OB sig tilbage og fik uafgjort
OB kom bagud med 2-0, da Jakob Ankersen og Tobias Sana scorede for AGF. OB kom dog tilbage i opgøret, da Jacob Barrett og til slut Nicklas Helenius skaffede fynboerne et point.
Afspil video
Et år med AGF og David Nielsen: Man skal kunne absorbere en masse smerte
David Nielsen har allerede rundet sit første år som AGF-træner. I Interviewet giver han et indblik i de op og nedture, der har været på det første år.
Afspil video
Ankersen: Det føles som om, at i Århus for tiden skal man brække et ben for at få straffe
Jakob Ankersen var mildest talt utilfreds med dommeren efter det uafgjorte resultat mod Ankersen?s gamle klub fra Esbjerg.
Afspil video
Kanstrup: Vi kunne have fået tre point hvis han havde set straffesparket
Pierre Kanstrup var ganske utilfreds med, at AGF ikke fik sat deres spil, som de ville, men også med dommeren, som måske skulle have tildelt dem et straffespark.
Afspil video
Highlights: AGF fik sin syvende uafgjort i sæsonen mod Esbjerg
De to overraskende hold i top 6 mødtes i dag i Esbjerg i en kamp, der på ingen måde var noget nær sindsoprivende.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Fra Robert Skovs kanon til Onuachus eminente hovedstød: Se alle målene fra denne Superliga-runde
Der har været rigtig mange flotte mål i den 12. runde af Superligaen, og vi har samlet dem alle i én målpakke. Blandt andet Tobias Sanas lækre ?chip?, endnu en Wilczek-kasse og Robert Skovs skønne langskudsdrøn.
Afspil video
Bo Henriksen bortvist: Det er så pisseringe, mand!
Bo Henriksen blev i Horsens kamp mod Esbjerg bortvist til tribunerne. Efter kampen fortæller han om sin egen oplevelse af situationen.
Afspil video
Bundærlig Solbakken i interview: Overrasker sig selv ved, at han ikke kan give slip
En meget ærlig Ståle Solbakken fortæller om sin trænerkarriere, de afkast, som er i forbindelse med et managerjob, og hvad tiden i FC København betyder for ham.
Afspil video
Marxen efter nederlaget til FCK: Vi er ikke rutinerede og kyniske nok
Erik Marxen var ærgerlig efter nedelaget til FC København, men kunne ikke svarer på, hvorfor det er så svært at præstere på udebane for Randers.
Afspil video
Morten Bruun og Esben Hansen om Solbakken: Han er nådesløs
Eksperterne skulle i studiet vælge fem adjektiver som passer på FCK-træneren Ståle Solbakken.