Første halvdel i 2. division er spillet: De århusianske trænere er tilfredse

Morten Mølkjær, cheftræner i Aarhus Fremad, fortæller, at hans hold kommer til at spille mere kynisk indtil vinterpausen. Foto: Axel Schütt

Første halvdel i 2. division er spillet: De århusianske trænere er tilfredse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle holdene i landets tredjebedste række har nu mødt hinanden en gang. Derfor har vi spurgt trænerne i de to århusianske klubber, hvordan, de synes, det er gået indtil nu og hvad der skal arbejdes med i den sidste halvdel af grundspillet.

FODBOLD: I fodboldens 2. division er halvdelen af kampene i grundspillet nu afviklet. Både Aarhus Fremad og Brabrand Fodbold ligger i top-seks, der giver adgang til oprykningsspillet, når grundspillet er slut. Det oprykningsspil som begge klubber har målsætning om at havne i.

Men hvordan, synes de selv, det er gået indtil nu?

- Vi er meget tilfredse med, hvordan det er gået - ikke selvtilfredse, men tilfredse. Vi har skiftet halvdelen af holdet og har egentlig fået en god start. Holdet hænger godt sammen, siger Tom Søjberg, cheftræner i Brabrand Fodbold.

- Overordnet set er det gået godt. Vi ville gerne have fået tre-fire point mere mod de hold, der ligger under os. I de kampe har vi haft nogle dumme pointtab, siger Morten Mølkjær, cheftræner i Aarhus Fremad.

Dårlige baner og hjemmebanestatistik

Hvad skal der arbejdes med i den anden halvdel af grundspillet?

- Banerne bliver jo dårligere i den kommende periode. Når man gerne vil spille langs jorden, så kan man godt blive straffet, når banerne er dårlige. Så vi skal have en mere kynisk tilgang til vores spillestil i de sidste fem kampe før vinterpausen, siger Morten Mølkjær.

- Vi arbejder mere med det etablerede forsvarsspil, med at stå lavt og kører nogle omstillinger, for vi må ikke være for naive, uddyber han.

- Vi skal se, om vi kan fastholde vores fantastiske udebanestatistik, hvor vi har vundet alle kampe med ét mål, undtagen en enkelt kamp som vi vandt med to. Til gengæld skal vi have lavet om på vores hjemmebanestatistik. Vi har mødt alle holdene fra top-seks på hjemmebane og vi har ikke kunnet slå et eneste af dem. Nu skal vi møde dem på udebane, der skal vi se, om vi kan gøre det bedre, siger Tom Søjberg.

Øjnene fra stregen

Lørdag møder Aarhus Fremad Dalum IF på udebane. Et nederlag til århusianerne vil sende Dalum forbi dem i tabellen, dermed vil Fremad ryge ud af det fine selskab.

- Der er lang tid til det her (grundspillet red.) bliver afgjort. Hvis vi begynder at kigge for meget på den streg der, så bliver der længe til 10. april. Det er først der, at det handler om at være på den rigtige side af stregen. Men selvfølgelig vil det da være godt at tage til Dalum og lave et hul i tabellen. Det vil da give lidt ro i maven på kort sigt, siger Morten Mølkjær.

Aarhus Fremad spiller mod Dalum IF på Lars R. Jacobsen Park i Odense 14.00. Brabrand tager imod Kjellerup IF på Brabrand IF's Idrætsanlæg 14.00.

Første halvdel i 2. division er spillet: De århusianske trænere er tilfredse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Tibbling om Zorniger-fyring: Jeg har intet ondt at sige om ham
Simon Tibbling sætter ord på sine tanker om fyringen af Zorniger, og hvordan Brøndby sikrer sig top 6-placeringen.
Afspil video
Mukhtar ser fremad efter Zorniger-fyring: Vi skal spille vores spil og nyde fodbolden igen
Hany Mukhtar prøver at forholde sig positivt til hele Alexander Zorniger-episoden og fokusere på den kommende Randers-kamp.
Afspil video
Direkte rødt til Randers-spiller efter voldsom forseelse: Gense episode med Vavro her
Denis Vavro modtog en hård tackling i søndags, da FC København og Randers tørnede sammen. Tacklingen endte med et direkte rødt kort til Emil Riis.
Afspil video
Retov om første træningsdag som cheftræner: ?Vi skulle have humør på efter et par hårde dage?
I dag var Martin Retovs første som midlertidig cheftræner i Brøndby, og hans primære fokus var, at få humøret op i truppen.
Afspil video
Anfører Röcker: Vi har manglet vores Brøndby-stil
Benedikt Röcker var både chokeret og rystet, da Alexander Zorniger blev fyret i mandags. Han mener, at Brøndby har manglet sin aggressive spillestil i foråret.