Fra målet til bokseringen: Diana Nadim bliver prof-bokser

Diana Nadim, th., sammen med sin søster Nadia Nadim, som i dag spiller fodbold for Manchester City. De to sparrer sammen om livet, og nu udfordrer Diana sig selv som prof-bokser. PR-foto

Fra målet til bokseringen: Diana Nadim bliver prof-bokser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nadia Nadims søster, Diana, bliver professionel bokser. Den tidligere målvogter for Skovbakken har 90 amatørkampe bag sig og får århusiansk træner.

AARHUS: 27-årige Diana Nadim har skrevet kontrakt med den legendariske boksepromotor Mogens Palle og er klar til debut som professionel bokser.

Hun spillede i en årrække sammen med sin søster, landsholdsangriberen Nadia Nadim, på Skovbakkens elitedivisionshold. Mens Nadia scorede målene i front, sørgede Diana for som målvogter at holdet buret rent. De to søskende med afghansk baggrund boede i en årrække i Aarhus, og de sparrer stadig sammen dagligt, når der skal tages beslutninger om nye udfordringer i livet.

- Vi støtter hinanden, og jeg spørger hende tit til råds om mange ting. Hun har også været inde over denne beslutning og bakker mig op i mit valg, siger Diana Nadim.

Diana Nadim får debut ved næste Danish Fight Night-stævne, som dog endnu ikke er fastsat.

Fakta
Født i Kabul, Afghanistan, 10. oktober 1990 i Kabul, AfghanistanHøjde: 170 cm. Vægtklasse som professionel: FjervægtTræner: Thomas PovlsenAmatørkarriere: 90 kampe, mangedobbelt dansk og jysk mester, 2 gange nordisk mester, U-19 europamester. Deltagelse ved VM samt OL-kandidatOpvokset i Skørping, Aarhus og Hadsten og bor nu i UldumHF-uddannet og tidligere tilknyttet Telegrafregimentet i Fredericia

Århusiansk træner bag talentet

- Det har altid været min drøm at blive professionel bokser. Nu har Mogens Palle givet mig chancen, og den vil jeg gribe. Jeg har store ambitioner, og mit mål er naturligvis at blive verdensmester en dag, siger Diana Nadim, som glæder sig til at komme i aktion.

Hun nåede som amatør det meste indenfor boksning.

Relativt kort tid efter sin amatørdebut, en kamp der blev overstået på blot 12 sekunder, blev hun regnet som den absolut stærkeste kvindebokser i Danmark. Hun er mangedobbelt dansk og jysk mester. Hun har vundet det nordiske mesterskab to gange. Og så er hun tidligere U-19 europamester efter en finalekamp, der ligeledes blev stoppet før tid i første omgang. Diana Nadim har i alt bokset 90 kampe som amatør og har aldrig tabt til en anden dansk bokser.

Diana Nadim beskrives som en både fysisk stærk og teknisk dygtig bokser. Hun er samtidig en meget hårdtslående type, der kan fighte sig til en sejr, hvis der er brug for det. Af samme grund mener hun selv, at hun kan komme endnu længere som professionel bokser, hvor der bokses længere kampe.

- Jeg mener selv, at min stil passer bedre til profboksning. Selvom jeg klarede mig godt som amatør, så kom jeg ofte lidt sent i gang i første og anden gang omgang, mens jeg næsten altid var stærkest i anden halvdel af kampen. Jeg er hårdtslående og kan fighte og gå fremad i ringen. Jeg bliver bedre omgang for omgang. Derfor passer det mig bedre med længere kampe, siger Diana Nadim, som i øjeblikket forbereder sig i Aarhus under træner Thomas Povlsen, der ligeledes herser med Danish Fight Night-bokserne Enock Poulsen og Jeppe Morell.

Hun vil møde verdensmester

Diana Nadim har planer om at bokse i fjervægt. Dermed kommer hun vægtmæssigt til at optræde i nærheden af de øvrige danske kvindeprofboksere. Det drejer sig om staldkollegaen Sarah Mahfoud, som netop er røget ind på europaranglisten i fjervægt, samt WBC interim-verdensmesteren Dina Thorslund, som lige nu bokser i super bantamvægt lige under fjervægt.

- Det vil da være oplagt at møde Dina Thorslund på et tidspunkt. Jeg vil selvfølgelig gerne markere mig og vise, at jeg er den bedste. Så hvis jeg får chancen på et tidspunkt, er jeg 100 pct. klar, lyder meldingen fra bokseren, som senest optrådte i ringen sidste år, da hun boksede og vandt en kamp som semiprofessionel bokser under organisationen UK Boxing Union.

Den temperamentsfulde bokser mener selv, hun har arvet sin ærgerrighed fra sin mor og sin afdøde far, der blev slået ihjel af Taleban, som sendte familien på flugt.

- Jeg blev ofte meget vred, når vi tabte en fodboldkamp. Hvis jeg taber en boksekamp, kan jeg ikke give andre skylden, og det passer mig langt bedre, siger Diana Nadim,

Datoen for det kommende Danish Fight Night-stævne, hvor Diana Nadim og staldens øvrige boksere skal i aktion, er endnu ikke endeligt fastlagt, men arena og kampdato vil blive meldt ud i den nærmeste fremtid.

Fra målet til bokseringen: Diana Nadim bliver prof-bokser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
Afspil video
Highlights: Majestætisk Kaiser-kasse i Brøndby-sejr over AGF
Brøndby og AGF mødtes fredag aften i Superligaen i et opgør, der længe stod 0-0. Et mål af Dominik Kaiser i anden halvleg sendte dog Brøndby på sejrskurs i et opgør, hjemmeholdet vandt 2-0.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Er Robert Skov ved at blive for god til Superligaen? Selv er han iskold
Robert Skov tænker ikke på mulig interesse fra andre klubber. Han har fokus på den interesse, som FC København og hans medspillere giver ham.
Afspil video
Dommen er hård: Vinteren kan ikke komme hurtigt nok for Esbjerg
Casper Høygård kommer her med sin dom over Esbjerg, inden vi med hastige skridt nærmer os juleferien.
Afspil video
John Lammers: Hvis man tror, at det hele er godt, så bliver det værre
For Esbjerg-træner John Lammers er det vigtigt, at man arbejder hårdt hver eneste dag. Se indslaget med John Lammers her, og bliv lidt klogere på ham som træner.
Afspil video
Jacob Friis om sin måde at være træner på: Jeg har altid været tilhænger af tydelighed
Bliv i indslaget her lidt klogere på AaB?s nye cheftræner, Jacob Friis, som i første omgang har fået en kontrakt frem til sommeren 2019.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.