Fra målet til bokseringen: Diana Nadim bliver prof-bokser

Diana Nadim, th., sammen med sin søster Nadia Nadim, som i dag spiller fodbold for Manchester City. De to sparrer sammen om livet, og nu udfordrer Diana sig selv som prof-bokser. PR-foto

Fra målet til bokseringen: Diana Nadim bliver prof-bokser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nadia Nadims søster, Diana, bliver professionel bokser. Den tidligere målvogter for Skovbakken har 90 amatørkampe bag sig og får århusiansk træner.

AARHUS: 27-årige Diana Nadim har skrevet kontrakt med den legendariske boksepromotor Mogens Palle og er klar til debut som professionel bokser.

Hun spillede i en årrække sammen med sin søster, landsholdsangriberen Nadia Nadim, på Skovbakkens elitedivisionshold. Mens Nadia scorede målene i front, sørgede Diana for som målvogter at holdet buret rent. De to søskende med afghansk baggrund boede i en årrække i Aarhus, og de sparrer stadig sammen dagligt, når der skal tages beslutninger om nye udfordringer i livet.

- Vi støtter hinanden, og jeg spørger hende tit til råds om mange ting. Hun har også været inde over denne beslutning og bakker mig op i mit valg, siger Diana Nadim.

Diana Nadim får debut ved næste Danish Fight Night-stævne, som dog endnu ikke er fastsat.

Fakta
Født i Kabul, Afghanistan, 10. oktober 1990 i Kabul, AfghanistanHøjde: 170 cm. Vægtklasse som professionel: FjervægtTræner: Thomas PovlsenAmatørkarriere: 90 kampe, mangedobbelt dansk og jysk mester, 2 gange nordisk mester, U-19 europamester. Deltagelse ved VM samt OL-kandidatOpvokset i Skørping, Aarhus og Hadsten og bor nu i UldumHF-uddannet og tidligere tilknyttet Telegrafregimentet i Fredericia

Århusiansk træner bag talentet

- Det har altid været min drøm at blive professionel bokser. Nu har Mogens Palle givet mig chancen, og den vil jeg gribe. Jeg har store ambitioner, og mit mål er naturligvis at blive verdensmester en dag, siger Diana Nadim, som glæder sig til at komme i aktion.

Hun nåede som amatør det meste indenfor boksning.

Relativt kort tid efter sin amatørdebut, en kamp der blev overstået på blot 12 sekunder, blev hun regnet som den absolut stærkeste kvindebokser i Danmark. Hun er mangedobbelt dansk og jysk mester. Hun har vundet det nordiske mesterskab to gange. Og så er hun tidligere U-19 europamester efter en finalekamp, der ligeledes blev stoppet før tid i første omgang. Diana Nadim har i alt bokset 90 kampe som amatør og har aldrig tabt til en anden dansk bokser.

Diana Nadim beskrives som en både fysisk stærk og teknisk dygtig bokser. Hun er samtidig en meget hårdtslående type, der kan fighte sig til en sejr, hvis der er brug for det. Af samme grund mener hun selv, at hun kan komme endnu længere som professionel bokser, hvor der bokses længere kampe.

- Jeg mener selv, at min stil passer bedre til profboksning. Selvom jeg klarede mig godt som amatør, så kom jeg ofte lidt sent i gang i første og anden gang omgang, mens jeg næsten altid var stærkest i anden halvdel af kampen. Jeg er hårdtslående og kan fighte og gå fremad i ringen. Jeg bliver bedre omgang for omgang. Derfor passer det mig bedre med længere kampe, siger Diana Nadim, som i øjeblikket forbereder sig i Aarhus under træner Thomas Povlsen, der ligeledes herser med Danish Fight Night-bokserne Enock Poulsen og Jeppe Morell.

Hun vil møde verdensmester

Diana Nadim har planer om at bokse i fjervægt. Dermed kommer hun vægtmæssigt til at optræde i nærheden af de øvrige danske kvindeprofboksere. Det drejer sig om staldkollegaen Sarah Mahfoud, som netop er røget ind på europaranglisten i fjervægt, samt WBC interim-verdensmesteren Dina Thorslund, som lige nu bokser i super bantamvægt lige under fjervægt.

- Det vil da være oplagt at møde Dina Thorslund på et tidspunkt. Jeg vil selvfølgelig gerne markere mig og vise, at jeg er den bedste. Så hvis jeg får chancen på et tidspunkt, er jeg 100 pct. klar, lyder meldingen fra bokseren, som senest optrådte i ringen sidste år, da hun boksede og vandt en kamp som semiprofessionel bokser under organisationen UK Boxing Union.

Den temperamentsfulde bokser mener selv, hun har arvet sin ærgerrighed fra sin mor og sin afdøde far, der blev slået ihjel af Taleban, som sendte familien på flugt.

- Jeg blev ofte meget vred, når vi tabte en fodboldkamp. Hvis jeg taber en boksekamp, kan jeg ikke give andre skylden, og det passer mig langt bedre, siger Diana Nadim,

Datoen for det kommende Danish Fight Night-stævne, hvor Diana Nadim og staldens øvrige boksere skal i aktion, er endnu ikke endeligt fastlagt, men arena og kampdato vil blive meldt ud i den nærmeste fremtid.

Fra målet til bokseringen: Diana Nadim bliver prof-bokser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Amini så rødt og Kasper Junker-kasse i 5-måls drama
AC Horsens spillede søndag mod AGF i årets Superliga. Det blev en hårdt spillet kamp som begge hold havde chancerne for at vinde. Horsens endte dog med at trække sig sejrsrigt ud af kampen, som endte 3-2.
Afspil video
Optakt til Horsens - AGF: Kasper Junker kan sagtens true AGF
AC Horsens tager i dag imod AGF, et opgør der sagtens kan blive en underholdene affære. Den tidligere AGF-angriber, Kasper Junker, har tager skiftet til Horsens og skal nu møde sin tidligere klub.
Afspil video
Bo Henriksen inden Horsens - AGF: Kasper Junker ser fremragende ud
Vi snakkede med Bo Henriksen inden opgøret mod AGF. Bo Henriksen gav en status på hvor god form deres nye angriber er i.
Afspil video
Highlights: AGF måtte dele da de tog imod Vendsyssel i en chancerig kamp
Det blev en uafgjort, da AGF tog imod Vandsyssel, i Århus. Det blev et intenst opgør, som begge mandskaber kunne have vundet.
Afspil video
Highlights: Ubesejrede AGF hentede tre point i Hobro
Kampen endte 0-2 til gæsterne, hvor Mustafa Amini og Jens Stage blev aftenens målscorere.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Troels Bech om hans Brøndby-stop: Brøndby står nu et stabilt og sundt sted
Troels Bech stopper i Brøndby og han fortæller her i indslaget, hvorfor han har taget beslutningen.
Afspil video
Highlights: AaB og Vejle gik til stålet i intenst remis
Der var krig på kniven mellem AaB og Vejle i en kamp, der var præget af hårde dueller og to hold, der begge kom tæt på at stjæle sejren i slutminutterne.
Afspil video
Flemming Povlsen om Uffe Bech: Jeg kan ikke se, hvor der skulle være plads til ham
Uffe Bech vil gerne fortsætte længere tid i Brøndby end blot til vinter, men er det en realistisk mulighed? Flemming Povlsen og Lars Jacobsen giver deres vurdering.
Afspil video
Aftale stopper til vinter: Uffe Bech håber på at kunne blive endnu længere tid i Brøndby
Brøndby har indgået en lejeaftale med Hannover 96-spilleren, Uffe Bech. Aftalen udløber til vinter, men Bech håber på, at alle parter kan blive enige, så han kan blive endnu længere tid i Brøndby.
Afspil video
Rundens mål: Alle målene fra niende runde af Superligaen
Det blev til nederlag til både FCK og Brøndby i den niende runde af Superligaen, vi blev dog forkælet med en masse mål. Vi har samlet dem alle i en lækker lille målpakke.