Frankrig er i VM-finalen: Et enkelt lyspunkt var nok mod Belgien

Thibaut Courtois kunne intet stille op, da Samuel Umtiti kort efter pausen headede ind til 1-0. Foto: Natacha Pisarenko/Scanpix

Frankrig er i VM-finalen: Et enkelt lyspunkt var nok mod Belgien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et hovedstødsmål af Samuel Umtiti var nok for Frankrig til den tredje VM-finale i de seneste 20 år. Kylian Mbappé stod for turneringens bedste detalje, mens den meget roste belgiske offensiv aldrig fik vist sig frem.

Danmark er fortsat det eneste hold ved denne slutrunde, der har formået at tage point fra Frankrig.

Okay, en lidt utraditionel vinkel på en VM-semifinale, men dog en ganske pudsig detalje efter, at det højt besungne belgiske landshold heller ikke formåede at tæmme Les Bleus.

Et enkelt mål var nok for franskmændene - ikke overraskende på en dødbold - var nok til at afgøre semifinalen og sende Frankrig i VM-finalen for tredje gang inden for de sidste 20 år.

Ingen ville have bolden

Det lignede en lystig forestilling, da Kylian Mbappé efter otte sekunder første gang udfordrede i franskmændenes højre side. Den franske komet, der skyder en fart på godt 36 kilometer i timen, når det går hurtigst, stak simpelt hen af fra Jan Vertonghen og mindede med det samme belgierne om, hvad der kunne ventes fra den kant.

Det blev dog ikke mere end en ambitiøs og velment advarsel, og stille og roligt fandt kampen sin egen rytme.

En rytme, der i store, taktiske træk gik ud på ikke at have bolden. Dette ville aldrig blive en kamp for Morten Olsen, en kamp for at have mest boldbesiddelse.

Nej, med visheden om de kolossal kontrastyrker, der lå i begge hold, trak de sig også begge tilbage og overlod på skift initiativet til modstanderen - i håbet om den ene opspilsfejl, der kunne gøre hele forskellen.

Den kom ikke før pausen.

Alligevel var der chancer.

Eden Hazard viste adskillige gange, at nok er den unge franske back Benjamin Pavard med rette blev berømmet for en god slutrunde, men fordi man laver et drømmemål mod Argentina, kan man altså godt få problemer i defensiven mod Frankrig. Det fik den gode Pavard, og Hazard var halvlegen igennem belgiernes bedste bud på en målscorer.

Det var Pavard paradoksalt nok også i den anden ende. I hvert fald i en enkelt sekvens, da Kylian Mbappé viste, at han kan så meget mere end løbe stærkt og gøre sig selv god. Han vippede elegant bolden mellem to belgiske forsvarere, og pludselig stod Pavard med den enestående mulighed for at lave sit VM-mål nummer to. Men modbydeligt store Thibaut Courtois kom ud af sit mål, brugte sine 1,99 meter til at nærmest at gemme målet for franskmanden og parerede med det ene ben.

Det var franskmændenes helt store mulighed for at score det fortryllende første mål, der syntes at kunne gøre hele forskellen i en kamp mellem to hold med gigantisk respekt for hinanden.

Forløsende scoring

Det mål kom ikke i en ellers ret underholdende første halvleg, men det kom i starten af anden halvleg.

Ret hurtigt endda.

For der var ikke spillet mere end godt fem minutter, da Samuel Umtiti lige præcis kom den smule højere og hurtigere til bolden end Marouane Fellaini og snittede et hjørnespark i nettet. Inden semifinalen var 40 procent af alle mål ved slutrunden scoret på dødbolde - der kom lige et mere.

Og et, der løste noget op for franskmændenes spil.

Ikke mindst Kylian Mbappé, der umiddelbart efter scoringen stod bag slutrundens indtil da bedste, tekniske detalje. Et rul med den ene fod, et skub med den anden hæl, og så var Olivier Giroud spillet fri. Genialt - der er simpelt hen ikke andre end dette hårdt prøvede fodboldudtryk, der yder den slags detaljer retfærdighed. Havde Giroud scoret, havde det været en detalje til VM-historien.

Det gjorde han ikke, og dermed levede det belgiske håb fortsat. Turneringens bedste angreb skulle blot score en enkelt gang for at komme tilbage i kampen - det var bare ikke nemt mod turneringens måske bedste defensiv.

Kun Eden Hazard formåede fortsat at skabe lidt ravage, og det var for lidt. Han savnede støtte fra Kevin de Bruyne, der var helt væk, og Romelu Lukaku, der havde svært ved at finde ind i spillet og ikke fik vist ret mange af de tricks, han angiveligt har luret af efter den belgiske angrebstræner, franskmanden Thierry Henry.

Frankrig er favorit

Nej, her hjalp ingen Hazard, ingen de Bruyne, ingen Lukaku og ingen Henry. Generelt en skuffende indsats af denne gyldne generation, der måtte se sin sidste chance for en VM-finale fordufte op i den russiske sommerhimmel.

Frankrig var denne aften i Skt, Petersborg bare et bedre hold og må - uanset om det bliver Kroatien eller England i finalen - være klar favorit på søndag.

Der er med andre ord alle muligheder for, at det danske landshold kan prale af at være det eneste, der har holdt verdensmesteren fra sejr i denne slutrunde.

Frankrig er i VM-finalen: Et enkelt lyspunkt var nok mod Belgien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Mukhtar ser fremad efter Zorniger-fyring: Vi skal spille vores spil og nyde fodbolden igen
Hany Mukhtar prøver at forholde sig positivt til hele Alexander Zorniger-episoden og fokusere på den kommende Randers-kamp.
Afspil video
Direkte rødt til Randers-spiller efter voldsom forseelse: Gense episode med Vavro her
Denis Vavro modtog en hård tackling i søndags, da FC København og Randers tørnede sammen. Tacklingen endte med et direkte rødt kort til Emil Riis.
Afspil video
Retov om første træningsdag som cheftræner: ?Vi skulle have humør på efter et par hårde dage?
I dag var Martin Retovs første som midlertidig cheftræner i Brøndby, og hans primære fokus var, at få humøret op i truppen.
Afspil video
Anfører Röcker: Vi har manglet vores Brøndby-stil
Benedikt Röcker var både chokeret og rystet, da Alexander Zorniger blev fyret i mandags. Han mener, at Brøndby har manglet sin aggressive spillestil i foråret.
Afspil video
Lars Jacobsen til Robert Skov om mulig landsholdsdebut: Sig nu ja!
Åge Hariede, Lars Jacobsen, Ståle Solbakken og Robert Skov selv forholder sig til spørgsmålet om, hvorvidt Robert Skov skal være en del af det danske landshold.