Frederik Løchte mærker igen suset på den største scene


Frederik Løchte mærker igen suset på den største scene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frederik Løchte Nielsen er klar til semifinalen i Wimbledon og er kun to sejre fra at kopiere 2012-triumfen.

Han spiller sammen med en britisk makker, han har fået et wildcard til Wimbledon og er igen fremme ved de helt sjove kampe.

Det lyder som en scene fra 2012 for Frederik Løchte Nielsen. Dengang den danske tennisspiller gik hele vejen og vandt Wimbledon i herredouble sammen med makkeren Jonathan Marray.

I 2018-udgaven spiller han sammen med Joe Salisbury. Torsdag spiller de semifinale i verdens mest prestigefyldte turnering. Det dufter igen af noget stort.

- Jeg tænker ikke på 2012. Det er nok mere medierne, der synes, at det er sjovt at skrive om. Jeg fokuserer på, at det går godt, og det er hyggeligt at være tilbage.

- Det er fedt at have sådan en oplevelse med en god kammerat som Joe og at komme langt i en grand slam-turnering igen, lyder det fra Frederik Løchte.

Samarbejdet med Joe Salisbury er nyt. Det blev realiseret op til sommeren, hvor de spillede en række opvarmningsturneringer til Wimbledon.

- Joe havde en idé om, at vi kunne spille godt sammen, så han spurgte, om jeg var interesseret i at spille sammen med ham. Det var jeg naturligvis. Både fordi jeg troede, vi kunne få et wildcard og spille godt sammen.

Nu har de vundet de første fire kampe sammen på Wimbledons græs og er kun to sejre fra en stor triumf i London.

- Vi har været gode til at holde serv og slå til i de tætte momenter. Det er få point, der skiller. Det handler om at være på i momentet og ikke give meget væk i egen serv.

Parret kom forholdsvis nemt igennem de to første runder, da modstanderne i begge tilfælde måtte opgive på grund af en skade. Det kan give en fysisk fordel i turneringens sidste del.

Men den mentale del fylder også hos Løchte, der er vant til at spille singleturneringer på et lavere niveau langt fra rampelyset.

- Det er mere drænende mentalt uden for banen at komme langt i en grand slam-turnering, når man ikke er vant til det.

- Vi er vant til at passe os selv uden for banen. Nu er der en helt anden opmærksomhed, og folk river og flår i én, fortæller Frederik Løchte.

Selv om han ikke har tankerne tilbage på 2012-triumfen, håber han, at den kan bidrage til et nyt eventyr.

- Man kan bruge alle erfaringer, man gør sig i livet. I 2012 var det første gang, og da gik det godt alligevel, så måske er det ligegyldigt.

- Joe har ikke været i situationen før. Når nu jeg har været der før, bruger jeg da de erfaringer til at optimere mine chancer og præstationer, men det kan godt være, at det ikke bliver afgørende, siger Løchte.

Indtil videre er Løchte og Salisbury kommet langt på at være stærke i de afgørende situationer.

Seks gange har de været ude i tiebreaks i turneringen, og hver gang har de vundet. Blandt andet tre gange i kvartfinalen.

- Vi vinder dem, fordi vi forsøger at gøre de rigtige ting og ikke tænker så meget på udfaldet.

- Jeg tror, at det er den bedste måde at håndtere de vigtige momenter på, for hvis du lader de vigtige momenter kontrollere dig, er det svært at komme ud af det positivt, vurderer Frederik Løchte.

I torsdagens semifinale er modstanderne så sydafrikanske Raven Klaasen og Michael Venus fra New Zealand.

- Jeg har ikke spillet mod dem før. Det er et godt etableret par. De har set stærke ud, men det gør vi også.

- Som jeg har sagt før, er græsdoubler ekstremt lige, og få point skiller. Jeg vil sige, at alle kampe fra nu af er 50/50. Alle, der er tilbage, har en god følelse, siger Løchte.

Semifinalen spilles som den første på bane 1 torsdag klokken 14 dansk tid.

Frederik Løchte mærker igen suset på den største scene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Amini så rødt og Kasper Junker-kasse i 5-måls drama
AC Horsens spillede søndag mod AGF i årets Superliga. Det blev en hårdt spillet kamp som begge hold havde chancerne for at vinde. Horsens endte dog med at trække sig sejrsrigt ud af kampen, som endte 3-2.
Afspil video
Optakt til Horsens - AGF: Kasper Junker kan sagtens true AGF
AC Horsens tager i dag imod AGF, et opgør der sagtens kan blive en underholdene affære. Den tidligere AGF-angriber, Kasper Junker, har tager skiftet til Horsens og skal nu møde sin tidligere klub.
Afspil video
Bo Henriksen inden Horsens - AGF: Kasper Junker ser fremragende ud
Vi snakkede med Bo Henriksen inden opgøret mod AGF. Bo Henriksen gav en status på hvor god form deres nye angriber er i.
Afspil video
Highlights: AGF måtte dele da de tog imod Vendsyssel i en chancerig kamp
Det blev en uafgjort, da AGF tog imod Vandsyssel, i Århus. Det blev et intenst opgør, som begge mandskaber kunne have vundet.
Afspil video
Highlights: Ubesejrede AGF hentede tre point i Hobro
Kampen endte 0-2 til gæsterne, hvor Mustafa Amini og Jens Stage blev aftenens målscorere.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Troels Bech om hans Brøndby-stop: Brøndby står nu et stabilt og sundt sted
Troels Bech stopper i Brøndby og han fortæller her i indslaget, hvorfor han har taget beslutningen.
Afspil video
Highlights: AaB og Vejle gik til stålet i intenst remis
Der var krig på kniven mellem AaB og Vejle i en kamp, der var præget af hårde dueller og to hold, der begge kom tæt på at stjæle sejren i slutminutterne.
Afspil video
Flemming Povlsen om Uffe Bech: Jeg kan ikke se, hvor der skulle være plads til ham
Uffe Bech vil gerne fortsætte længere tid i Brøndby end blot til vinter, men er det en realistisk mulighed? Flemming Povlsen og Lars Jacobsen giver deres vurdering.
Afspil video
Aftale stopper til vinter: Uffe Bech håber på at kunne blive endnu længere tid i Brøndby
Brøndby har indgået en lejeaftale med Hannover 96-spilleren, Uffe Bech. Aftalen udløber til vinter, men Bech håber på, at alle parter kan blive enige, så han kan blive endnu længere tid i Brøndby.
Afspil video
Rundens mål: Alle målene fra niende runde af Superligaen
Det blev til nederlag til både FCK og Brøndby i den niende runde af Superligaen, vi blev dog forkælet med en masse mål. Vi har samlet dem alle i en lækker lille målpakke.