Fremad fik endelig ram på Brabrand

Aarhus Fremad slog Brabrand for første gang i seks år. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Fremad fik endelig ram på Brabrand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både Aarhus Fremad og Brabrand er på vej til at ende i 2. divisions sjove halvdel, efter at de stribede fra Riisvangen lørdag besejrede bysbørnene for første gang i mere end seks år.

FODBOLD: De råbte på bonus inde i Aarhus Fremad-omklædningsrummet, da de 90 minutter på Riisvangen var overstået lørdag.

Og 2-0-sejren over Brabrand er da efterhånden også et unikt syn.

Mange af Fremad og Brabrands spillere er i starten af tyverne, og dermed skal vi tilbage til deres folkeskoletid for at finde sidste gang, at hjemmeholdet havde besejret naboerne. Det var 23. maj i 2012.

Denne lørdag kom sejren hjem via to tidlige mål - af Christian Nissen og Arfan Habibi.

- Det er en god uge, vi har haft, med sejrene over Brabrand og Dalum. Det er to klubber, vi traditionelt har haft det svært med. Og det viser den tro, der er på tingene lige nu. Og at vi forsvarede os så godt, som vi gjorde i dag, gør mig stolt.

- Det er fedt at vinde et lokalopgør, og nu er vi også tæt på dem i tabellen. Men i spillet på banen synes jeg faktisk, at Brabrand var bedre end os - i hvert fald i anden halvleg, sagde Fremad-træner Morten Mølkjær efterfølgende.

Han og Aarhus Fremad har nu vundet fem af de seneste seks kampe og er kun ét point efter netop Brabrand på fjerdepladsen i 2. divisions gruppe 1. Inden Dalum spiller søndag er der otte point ned til stregen, der skiller top og bund i divisionen.

Klager og skub i ryggen

For Tom Søjberg var det første gang, han som Brabrand-træner tabte til Fremad.

Men det var nu ikke dét, der nagede ham mest efter kampen.

- Nej, det er ikke så afgørende. Men jeg er selvfølgelig træt af nederlaget, vi havde lugtet muligheden for point, sagde Tom Søjberg.

Han følte sig snydt for et frispark ved hjemmeholdets første scoring, hvor Lasse Møberg fik et skub i ryggen, der gav plads til at Christian Nissen kunne heade Fremad i front.

- Jeg var egentlig meget godt tilfreds med starten af kampen. Vi kom godt ud og var godt med. Men på et hjørnespark satte en Fremad-spiller to hænder i ryggen på Møberg - meget hårdt endda - og de kom foran. Og derfra blev kampen meget anderledes.

- Når det er sagt, så skal vi gribe i egen barm og gøre det bedre. Vi skulle ikke have givet dem mål nummer to, selvom de fik foræret ét. Vi skulle have været mere standhaftige og skulle have spillet noget bedre fodbold, men det fik vi ikke gjort ordentligt. Og det er jeg træt af.

- Men som mine spillere siger, så er det nemmere når man har fået foræret et mål at være gode derfra, sagde Tom Søjberg.

Hans udlægning af 1-0-målet kan de ikke kende i Fremad-lejren.

- Jeg synes generelt, Brabrand havde travlt med at have fokus på forkerte ting. Men jeg så ikke, om der var frispark, men der er hele tiden dueller i feltet og hvis ens fokus ryger væk er det dét, der sker. Det var duellernes kamp og vores drenge tacklede det godt, sagde Morten Mølkjær.

Aarhus Fremad og Brabrand har tre kampe tilbage inden vinterpausen.

Fremad fik endelig ram på Brabrand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Miraklet i Madrid: Og så kan du sgu da bare komme an
Signe Vadgaard har mødtes med den tidligere OB-keeper, Lars Høgh, som netop stod på mål for 25 år siden, da OB besejrede Real Madrid med 2-0.
Afspil video
Sand: Vi tillader alt for mange chancer
Efter kampen mod Nordsjælland gav Ebbe Sand svar på tiltale om Brøndbys udfordringer i defensive. På trods af de defensive problemer, så var Sand imponeret over nyankomne Simon Hedlund.
Afspil video
Mine forældre har stået og sagt: ?Det er godt skyde udefra, og det er godt at træne frispark?
Robert Skov har gang i en rekordgod Superliga-sæson, hvor han leverer det ene frisparksmål efter det andet. Vi har taget en snak med FCK?eren om blandt andet frispark, og hvordan han er blevet så god til netop den disciplin.
Afspil video
Sand: Jeg har fokus på at få flere danskere i truppen
Ebbe Sand var i studiet efter kampen mod FC Nordsjælland, hvor han gjorde det klart, at flere danskere i truppen var en klar prioritet fra hans side.