Fremad fik endelig ram på Brabrand

Aarhus Fremad slog Brabrand for første gang i seks år. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Fremad fik endelig ram på Brabrand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både Aarhus Fremad og Brabrand er på vej til at ende i 2. divisions sjove halvdel, efter at de stribede fra Riisvangen lørdag besejrede bysbørnene for første gang i mere end seks år.

FODBOLD: De råbte på bonus inde i Aarhus Fremad-omklædningsrummet, da de 90 minutter på Riisvangen var overstået lørdag.

Og 2-0-sejren over Brabrand er da efterhånden også et unikt syn.

Mange af Fremad og Brabrands spillere er i starten af tyverne, og dermed skal vi tilbage til deres folkeskoletid for at finde sidste gang, at hjemmeholdet havde besejret naboerne. Det var 23. maj i 2012.

Denne lørdag kom sejren hjem via to tidlige mål - af Christian Nissen og Arfan Habibi.

- Det er en god uge, vi har haft, med sejrene over Brabrand og Dalum. Det er to klubber, vi traditionelt har haft det svært med. Og det viser den tro, der er på tingene lige nu. Og at vi forsvarede os så godt, som vi gjorde i dag, gør mig stolt.

- Det er fedt at vinde et lokalopgør, og nu er vi også tæt på dem i tabellen. Men i spillet på banen synes jeg faktisk, at Brabrand var bedre end os - i hvert fald i anden halvleg, sagde Fremad-træner Morten Mølkjær efterfølgende.

Han og Aarhus Fremad har nu vundet fem af de seneste seks kampe og er kun ét point efter netop Brabrand på fjerdepladsen i 2. divisions gruppe 1. Inden Dalum spiller søndag er der otte point ned til stregen, der skiller top og bund i divisionen.

Klager og skub i ryggen

For Tom Søjberg var det første gang, han som Brabrand-træner tabte til Fremad.

Men det var nu ikke dét, der nagede ham mest efter kampen.

- Nej, det er ikke så afgørende. Men jeg er selvfølgelig træt af nederlaget, vi havde lugtet muligheden for point, sagde Tom Søjberg.

Han følte sig snydt for et frispark ved hjemmeholdets første scoring, hvor Lasse Møberg fik et skub i ryggen, der gav plads til at Christian Nissen kunne heade Fremad i front.

- Jeg var egentlig meget godt tilfreds med starten af kampen. Vi kom godt ud og var godt med. Men på et hjørnespark satte en Fremad-spiller to hænder i ryggen på Møberg - meget hårdt endda - og de kom foran. Og derfra blev kampen meget anderledes.

- Når det er sagt, så skal vi gribe i egen barm og gøre det bedre. Vi skulle ikke have givet dem mål nummer to, selvom de fik foræret ét. Vi skulle have været mere standhaftige og skulle have spillet noget bedre fodbold, men det fik vi ikke gjort ordentligt. Og det er jeg træt af.

- Men som mine spillere siger, så er det nemmere når man har fået foræret et mål at være gode derfra, sagde Tom Søjberg.

Hans udlægning af 1-0-målet kan de ikke kende i Fremad-lejren.

- Jeg synes generelt, Brabrand havde travlt med at have fokus på forkerte ting. Men jeg så ikke, om der var frispark, men der er hele tiden dueller i feltet og hvis ens fokus ryger væk er det dét, der sker. Det var duellernes kamp og vores drenge tacklede det godt, sagde Morten Mølkjær.

Aarhus Fremad og Brabrand har tre kampe tilbage inden vinterpausen.

Fremad fik endelig ram på Brabrand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
Afspil video
Highlights: Majestætisk Kaiser-kasse i Brøndby-sejr over AGF
Brøndby og AGF mødtes fredag aften i Superligaen i et opgør, der længe stod 0-0. Et mål af Dominik Kaiser i anden halvleg sendte dog Brøndby på sejrskurs i et opgør, hjemmeholdet vandt 2-0.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Er Robert Skov ved at blive for god til Superligaen? Selv er han iskold
Robert Skov tænker ikke på mulig interesse fra andre klubber. Han har fokus på den interesse, som FC København og hans medspillere giver ham.
Afspil video
Dommen er hård: Vinteren kan ikke komme hurtigt nok for Esbjerg
Casper Høygård kommer her med sin dom over Esbjerg, inden vi med hastige skridt nærmer os juleferien.
Afspil video
John Lammers: Hvis man tror, at det hele er godt, så bliver det værre
For Esbjerg-træner John Lammers er det vigtigt, at man arbejder hårdt hver eneste dag. Se indslaget med John Lammers her, og bliv lidt klogere på ham som træner.
Afspil video
Jacob Friis om sin måde at være træner på: Jeg har altid været tilhænger af tydelighed
Bliv i indslaget her lidt klogere på AaB?s nye cheftræner, Jacob Friis, som i første omgang har fået en kontrakt frem til sommeren 2019.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.