Fremad sendt frem, og Frem sat tilbage

Det hele blev vendt på hovedet, da Aarhus Fremad med en sejr på 1-0 over Frem nu kun er to point fra den oprykningsplads, som netop den københavnske traditionsklub p.t. indtager. Et nederlag til Aarhus Fremad ville have betydet, at der ikke havde været mere at spille for i foråret. Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen/Jens Thaysen, Århus Stiftstidende, Scanpix.

Fremad sendt frem, og Frem sat tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er blevet trangt i 2. divisions elevator, efter Aarhus Fremad med 1-0 over Frem nu kun er to point fra den oprykningsplads, som Frem stadig holder billetten til.

Der blæste en vældig vind 2. pinsedag ude på Riisvangen (Uha da da, uha da da da da).

Den udnyttede Fremad bedst i kampen mod traditionsklubben Frem, da de stribede fra Aarhus med en sejr på 1-0 over de stribede fra København rykkede op på en 9. plads i 2 divisions oprykningsspil, men nu kun 2 point fra den tredje oprykningsplads, der ser ud til at være tilbage, efter AB og Fremad Amager er stukket af.

Så uhyggelig tæt er kampen om den sidste plads i elevatoren nemlig blevet, at alle, pånær bundholdene Marienlyst og Middelfart, realistisk set er i spil til at spille 1. divisionsfodbold efter sommerferien.

Sådan så det ikke ud for bare en måneds tid siden, da Frem efter en fin forårsstart lignede en sikker oprykker.

Men for en boldklub, der kalder sig Frem, er det påfaldende, hvor meget holdet siden er gået tilbage med nu fem nederlag i seks kampe, startende med et choknederlag til den absolutte bundskraber Middelfart.

Mandag på Riisvangen var der bestemt heller ikke megen oprykker over den gamle arbejderklub, der ellers har seks mesterskaber på cv'et (det seneste dog helt tilbage i 1944!) og for 100 år siden rådede over landets største fodboldstjerne, den legendariske Sophus »Krølben« Nielsen.

For uden at pille fjerene af nogen, spillede Frem faktisk lidt ligesom...ja, Aarhus Fremad, bare kun halvt så godt.

Først den ene vej...

I den stive vind excellerede begge klubber mest i det, den tidligere landstræner Richard Møller Nielsen ville have kaldt »playing with long balls«. Noget, der nærmest er blevet et varemærke for Aarhus Fremad, i hvert fald når klubben har fyrtårnet Khaled Paikar til disposition som spilstation i angrebet.

Det havde man mod Frem, og hele 1. halvleg gik faktisk på den måde, først den ene vej, og så den anden vej, indtil Paikar kort før pausen pludselig øjnede en mulighed for selv at gøre noget med bolden, da han først prikkede bolden forbi Frems bageste mand og derefter forbi målmanden til 1-0.

En føring på 1-0 er mad for Aarhus Fremad, jævnfør tidligere omtalte afventende spillestil med hurtige omstillinger, og kampen blev straks fra 2. halvlegs start faktisk temmelig meget mere livlig med et større Frem-pres og bl.a. en stor dobbeltchance i den anden ende til Fremads Lasse Nørdam.

Men den eneste gang, bolden var i nettet, da Frem jublede over en scoring efter hjørnespark, dømte dommeren frispark til Aarhus Fremads målmand Peter Ravn.

Det udløste store frustrationer hos Frem, der mod kampens slutning i det hele taget følte sig bortdømt, i hvert fald målt på den stadigt stigende frekvens af holdets favoritfrase:

»Dommer, mand!«

God karma på Riisvangen

1-0 blev det til stor glæde og lettelse for Aarhus Fremad-træner Claus Christiansen, der inden kampen havde dømt sit hold ude af oprykningskampen, hvis det ikke blev til sejr over Frem.

»Det var lige, hvad vi trængte til, efter et par halvsløje indsatser både point- og spillemæssigt,« sagde Claus Christiansen efterfølgende.

»Jeg sagde til dem, at i dag ville jeg se indsatsen, og selv om det aldrig blev en køn fodboldkamp, var de der både fysisk og også spillemæssigt i perioder, selv om vi også meget spillede den op på Khaled (Paikar, red.),« sagde Claus Christiansen, der også talte om »god karma« på Riisvangen, efter Danmarksserie-holdet også vandt over Holstebro i weekenden.

Med sejren ser han nu frem til »fem sjove kampe«, i stedet for fem kampe, man med et nederlag til Frem kun kunne have brugt til at »se frem mod næste sæson«.

Næste udfordring hedder Brønshøj på udebane næstkommende lørdag.

Fremad sendt frem, og Frem sat tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Vild, vildere, Wilczek: Den polske goalgetter slog rekorden for flest scorede mål i et kalenderår
Med Kamil Wilczeks udligning mod Vejle i næstsidste spillerunde af efteråret slog han rekorden for flest scorede mål på et år. Hele 25 af slagsen leverede den stille og sympatiske polak for Brøndby.
Afspil video
Skov-hattrick sender Superligaen på vinterpause: Se alle rundens mål her
Der blev scoret hele 21 mål i Superligaens runde 20, og vi har samlet alle 21 mål i en stor målpakke.
Afspil video
Jesper Hansen bedømmer: De Gea vs. Alisson
FC Midtjyllands målmand Jesper Hansen har hjulpet os med at vurdere, hvem af de to målmænd der er bedst i øjeblikket.
Afspil video
Transfersnak med Solbakken: Planen har hele tiden været, at Ankersen skal sælges til sommer
Ståle Solbakken og Kasper Marker gennemgår FCK?s trup med et helt særligt transferfokus. Hvordan står det til med kontraktudløb? Hvem bliver muligvis solgt? Hvor skal FCK forstærke sig?
Afspil video
Kenneth Andersen sætter ord på sin første tid som cheftræner i FC Midtjylland: Det har været hektisk
I starten af oktober blev Kenneth Andersen udpeget som Jess Thorups afløser som FC Midtjyllands cheftræner. Andersen fortæller om, hvordan han har oplevet den første periode som værende cheftræner i en af Danmarks største klubber.