Fyldt hal venter på, at Bakken skal skrive historie

Foto: Annelene Petersen

Fyldt hal venter på, at Bakken skal skrive historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ekspert kalder Bakken Bears' Europa-eventyr for historieskrivning, mens klubben selv glæder sig over stor interesse fra tilskuere og medier før 1/8-finalen mod Ventspils.

Basketball: Der kom gang i det digitale tælleapparat for en uge siden, da Bakken Bears gav en flok letter et drøn over nakken.

93-73 vandt århusianerne i den første 1/8-finale i Eurupe Cup over BK Ventspils. På udebane endda.

Og så skulle man jo egentligt mene, at interessen for den kamp skulle være nedadgående, med den - på papiret - store klasseforskel.

Men mange har tilsyneladende tænkt, at dét der Bakken Bears-hold, det vil de altså opleve. Så billetter er blev betalt og printet, så onsdag aften skal de danske basketmestre spille foran små 2000 tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen.

- Man kan sige det sådan, at der ikke er så meget gang i billetsalget mere, fordi der stort set ikke er mere at sælge, siger Bakken Bears' sportsdirektør Michael Piloz.

Og det er ikke kun på tilskuerpladserne, at der bliver fyldt. Både DR og TV2 har meldt sin ankomst for at rapportere fra kampen, hvilket ikke er dagligdag i basketball:

- For os, der deltager i noget, der økonomisk set er tilsætning, er det også en vigtig del, at vi får spredt budskabet. Og så kunne vi selvfølgelig godt tænke os, at det blev ved i et par uger mere, men det må vi jo vente med at se, siger Michael Piloz.

Og han advarer mod at tro, at kampen mod de lettiske vicemestre, der er kommet over til Bakken i Europe Cup via Champions League, er ovre allerede inden den går i gang onsdag aften.

- Det første, jeg sagde til spillerne, der stod lige ved siden af mig efter slutfløjtet i Letland var, at nu skulle vi huske på Nevezis-kampen, siger sportsdirektøren med henvisning til tidligere i turneringen, hvor århusianerne kunne tåle at tabe med 14 point til det litauiske mandskab for at sikre sig førstepladsen, men man smed forspringet på bare fem minutter.

DeVaughn Akoon-Purcell og Bakken Bears spiller onsdag 1/8-finale i Europe Cup mod BK Ventspils fra Letland. Arkivfoto: Kim Haugaard
DeVaughn Akoon-Purcell og Bakken Bears spiller onsdag 1/8-finale i Europe Cup mod BK Ventspils fra Letland. Arkivfoto: Kim Haugaard

- Folk er fandme stolte

Men uanset om Bakken Bears smider det store forspring eller ej onsdag, så har de leveret noget unikt i denne sæson, som det aldrig er set mage i dansk basketball.

Det mener Thomas Bilde, mangeårig basketballekspert og kommentator på TV2.

- For hver gang, de går videre siden det andet gruppespil, vil de skrive historie. Og det bliver større og større. Men én ting, jeg hæftede mig ved, da jeg så den første kamp mod Ventspils var, at jeg faktisk ikke syntes, de så særligt gode ud - og det ved jeg, at de er. Og det slog mig bagefter, at 'hold kæft hvor er Bakken gode,' fordi de får gode europæiske hold til at se knapt så gode ud. Og inden i mig, som har set basket i mange år, der var dét et kvalitetsstempel, siger Thomas Bilde.

Den europæiske turnering, Bakken Bears deltager i, er reelt den fjerde stærkeste. Og det kan basket-kommentatoren mærke, at ikke kyndige i sporten nogle gange hænger sig i, og det synes han, er ærgerligt:

- Jeg synes ikke, det er retfærdigt at skulle forklare, hvor stærk turneringen er. Fordi så lyder det lidt som om, at det egentlig ikke er så fedt. Men faktum er, at det er det bedste, et dansk klubhold har lavet nogensinde.

Og han kan mærke stoltheden over det århusianske hold, når han bevæger sig rundt i basketball-Danmark.

- Folk er fandme stolte, og det er ikke kun i Aarhus. Der er ingen misundelse, der er en glæde over, at de er gode, siger Thomas Bilde.

Hvor langt kan de nå?

Spørgsmålet er så, hvor gode Bakken Bears anno 2018 er. Det bedste hold i Danmark nogensinde?

- Man kan jo altid diskutere, hvilket danske hold, der historisk er bedst. Men jeg er glad for, at jeg har haft Jens Laulund (tidligere basketballspiller, red.) med i den diskussion. Han er godt nok Bakken-mand, men han spillede også for BF Copenhagen, som de fleste mener var det hidtil bedste danske hold. Og han siger, at de ikke kunne have spillet op med det her Bakken-hold. Og jeg synes også, de er de bedste nogensinde. Men jeg er lidt ked af at kalde det for det bedste danske hold, vi kan sige det bedste danske klubhold, siger Thomas Bilde.

Han henviser til den overvægt af udlændinge, som bærer mandskabet. I den første 1/8-finale var en fjerdedel af spilletiden optaget af danske spillere.

Går der noget af din glæde over det her hold, når det reelt kun er to-tre danskere, der får spilletid i de store kampe?

- På en måde synes jeg, det er lidt ærgerligt. Men nej. Jeg er stolt på Bakkens vegne over, at det er lykkedes dem at skabe et netværk og et fundament, der gør, at de kan hente de spillere ind, de har gjort. Fordi det er ikke bare spillere, der ikke kunne få noget et andet sted i udlandet. De er håndplukket, og vi ved, at de har måtte betale en mand som Akoon-Purcell meget for at beholde ham. Så de har gjort noget og betalt hvad det koster. Og derfor synes jeg det er fedt, at de får tilbagebetaling i form af succes.

- Og én ting er, at man har spillerne, men man skal også få det til at fungere. Når de har været i så mange tætte situationer og vundet, så giver det selvfølgelig noget selvtillid, men det kræver også, at trænerstaben formår at sætte dem op kamp efter kamp, så jeg har stor respekt for det arbejde, de har lavet, siger Thomas Bilde.

Onsdag - foran en fyldt hal - kan Bakken Bears tåle at tabe med 19 point til Ventspils. Thomas Bilde glæder sig til at se, hvordan holdet tackler den opgave:

- Jeg er spændt på, hvordan de lukker den her kamp. Fordi det er jo ovre - tænker man. Men hvad sker der, hvis de andre scorer tre hurtige fra treeren? Går der så gummiarm i den? Hvordan reagerer de? Eller kommer Bakken måske ud og knuser dem? Fordi det var dét, jeg synes der var så flot ved sejren dernede, at Bakken spillede til det allersidste. Det bliver spændende at se. Jeg vil gerne se dem lukke kampen og derefter se hvor langt, de kan nå.

Fyldt hal venter på, at Bakken skal skrive historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Transfersnak med Solbakken: Planen har hele tiden været, at Ankersen skal sælges til sommer
Ståle Solbakken og Kasper Marker gennemgår FCK?s trup med et helt særligt transferfokus. Hvordan står det til med kontraktudløb? Hvem bliver muligvis solgt? Hvor skal FCK forstærke sig?
Afspil video
Kenneth Andersen sætter ord på sin første tid som cheftræner i FC Midtjylland: Det har været hektisk
I starten af oktober blev Kenneth Andersen udpeget som Jess Thorups afløser som FC Midtjyllands cheftræner. Andersen fortæller om, hvordan han har oplevet den første periode som værende cheftræner i en af Danmarks største klubber.
Afspil video
For Superliga-nørderne: Eksperterne sætter efterårets hold
Esben Hansen og Flemming Povlsen udpeger 11 spillere og en træner, som udgør efterårets hold i Superligaen.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Marc Dal Hende om sin mentale udvikling: Vi sparkede hindanden fuldstændig ned til træning
Marc Dal Hende har fået meget hjælp af den mentale træner Kim Boye. I indslaget snakker de om Dal Hendes udvikling.