Gelænder smadrede århusiansk OL-drøm

Thomas Trads har fået sit venstre ben beskadiget og må droppe drømmen om OL i Sydkorea. Arkivfoto

Gelænder smadrede århusiansk OL-drøm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thomas Trads har beskadiget et ledbånd og skinneben i sit venstre ben og bliver ikke klar til den sidste World Cup inden OL i Sydkorea.

Ski: Alt havde kørt som planlagt.

I dagene op til konkurrencen i Aspen havde Thomas Trads trænet sit nye trick til perfektion og følte han havde fået det ekstra element i sit gennemløb, der kunne sikre ham den top 30 placering ved en World Cup, som han havde stræbet efter gennem hele efteråret. En placering, der ville sikre ham muligheden for at komme med til vinter OL i Sydkorea.

Men i den sidste opvarmning til konkurrencen gik det galt.

Løberne har 45 minutter til at varme op på banen inden de skal i aktion og her kom århusianeren til skade på sin anden tur. Han kom tidligere af et gelænder end planlagt og endte med at knalde sit ene ben ind i en af holderne, hvilket svarer til at køre med fuld fart ind i en lygtepæl.

- Det resulterede i et fuldt stop, hvor mit skinneben blev beskadiget og jeg fik et kraftigt ryk i mit venstre ben, som begyndte at hæve op, fortæller Thomas Trads fra Aspen i USA.

Fredag fik han lavet en mr-scanning af sit ben og her lød beskeden, at han har fået et ledbånd beskadiget og et kraftigt slag på skinnebenet. En skade, der betyder, at han ikke kan stille til start i Mammoth Mountain i næste uge.

- Lægerne herovre siger, at jeg skal forvente at være ude i to måneder og dermed ryger det hele på gulvet. Begge World Cups og OL er forsvundet. Det kunne næsten ikke være værre, siger en naturlig skuffet Thomas Trads, der har brugt de seneste fire år på at blive god nok til at komme med til vinterens OL i Sydkorea.

- Det er virkelig et underligt tomrum at stå i lige nu. Det var ikke sådan, jeg havde forestillet mig, at 2018 skulle begynde. Træningen var virkelig gået godt op til konkurrencen. Jeg havde landet mit nye trick tre gange ud af tre mulige og jeg følte mig mere end klar, hvilket bare gøre det hele endnu mere bittert, siger århusianeren og fortsætter:

- Jeg havde et mål om at komme til OL. Det har været mit fokus, men selvom det ender sådan her, så ændrer det jo ikke på, at jeg stadig elsker at stå på ski. Jeg aner ikke, hvad der skal ske lige nu. Jeg har ligget søvnløs det meste af natten, for at blive klogere. Det handler jo også om, hvor hurtigt jeg kan blive klar igen. Der er fire år til næste OL og jeg har ikke ligefrem alderen med mig på det punkt. Når jeg ikke at blive klar til de næste World Cups i februar og marts måned, så har jeg misset fem ud af 10 World Cups på to sæsoner, siger Trads.

Hjem til Danmark

I de seneste år har den 24-årige århusianer rykket sig markant i niveau i Slope Style og er den stærkeste herhjemme, ligesom han har markeret sig som en af de bedste på europæisk niveau. Det har også øget interessen og opbakningen til hans projekt.

- Det er en svær situation lige nu, for det er aldrig gået bedre skimæssigt og sponsormæssigt. Jeg har virkelig fået stor opbakning og har for første gang i projektet kunne koncentrere mig om at stå på ski fuld tid. Derfor vil det også være åndsvagt at stoppe nu. Jeg skal hjem til Danmark og have fundet ud af, hvad fremtiden bringer og hvad der skal ske, ligesom jeg skal have fat i en træner og komme i gang med genoptræningen, siger Thomas Trads.

Gelænder smadrede århusiansk OL-drøm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
Afspil video
Highlights: Majestætisk Kaiser-kasse i Brøndby-sejr over AGF
Brøndby og AGF mødtes fredag aften i Superligaen i et opgør, der længe stod 0-0. Et mål af Dominik Kaiser i anden halvleg sendte dog Brøndby på sejrskurs i et opgør, hjemmeholdet vandt 2-0.
Afspil video
AGF?s PC svarer på kritik: Hvorfor bruger I ikke egne talenter?
Peter Christensen, Sportschef for AGF, får en masse kritiske spørgsmål fra Jan Schouby, Chefredaktør på Århus Stiftstidende, om AGF?s talentarbejde, og hvorfor klubben ikke bruger nogen unge talenter fra egne rækker.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Er de danske talenter mentalt svage? Hør fra Zorniger, Ståle og vores eksperter!
Alexander Zorniger har været ude med en kritik af de danske talenters mentalitet. Et billede vores eksperter og Ståle Solbakken ikke kan genkende.
Afspil video
Så du banderne? Ståle Solbakken forklarer sig i FCK's bande-gate
Fandt FC København på et snedigt modtræk til FC Midtjyllands lange indkast, eller vat det blot et forsøg på at skabe god stemning? Banderne var i hvert faldt rykket længere tilbage i den efterfølgende kamp mod Esbjerg.
Afspil video
Highlights: Brøndby overkom Vejles frisparksperle og sejrede i anden halvleg
Trods Vejles tidlige mål var det Brøndby, der med to mål i anden halvleg sikrede sig sejren i søndagens sene Superliga-opgør.
Afspil video
N'Doye om kontraktsituation i FCK: Jeg har ikke diskuteret muligheden for forlængelse endnu
Kasper Marker fangede Dame N'Doye til en snak om kampen mod Esbjerg fB og kontraktudløbet til sommer.