Gelænder smadrede århusiansk OL-drøm

Thomas Trads har fået sit venstre ben beskadiget og må droppe drømmen om OL i Sydkorea. Arkivfoto

Gelænder smadrede århusiansk OL-drøm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thomas Trads har beskadiget et ledbånd og skinneben i sit venstre ben og bliver ikke klar til den sidste World Cup inden OL i Sydkorea.

Ski: Alt havde kørt som planlagt.

I dagene op til konkurrencen i Aspen havde Thomas Trads trænet sit nye trick til perfektion og følte han havde fået det ekstra element i sit gennemløb, der kunne sikre ham den top 30 placering ved en World Cup, som han havde stræbet efter gennem hele efteråret. En placering, der ville sikre ham muligheden for at komme med til vinter OL i Sydkorea.

Men i den sidste opvarmning til konkurrencen gik det galt.

Løberne har 45 minutter til at varme op på banen inden de skal i aktion og her kom århusianeren til skade på sin anden tur. Han kom tidligere af et gelænder end planlagt og endte med at knalde sit ene ben ind i en af holderne, hvilket svarer til at køre med fuld fart ind i en lygtepæl.

- Det resulterede i et fuldt stop, hvor mit skinneben blev beskadiget og jeg fik et kraftigt ryk i mit venstre ben, som begyndte at hæve op, fortæller Thomas Trads fra Aspen i USA.

Fredag fik han lavet en mr-scanning af sit ben og her lød beskeden, at han har fået et ledbånd beskadiget og et kraftigt slag på skinnebenet. En skade, der betyder, at han ikke kan stille til start i Mammoth Mountain i næste uge.

- Lægerne herovre siger, at jeg skal forvente at være ude i to måneder og dermed ryger det hele på gulvet. Begge World Cups og OL er forsvundet. Det kunne næsten ikke være værre, siger en naturlig skuffet Thomas Trads, der har brugt de seneste fire år på at blive god nok til at komme med til vinterens OL i Sydkorea.

- Det er virkelig et underligt tomrum at stå i lige nu. Det var ikke sådan, jeg havde forestillet mig, at 2018 skulle begynde. Træningen var virkelig gået godt op til konkurrencen. Jeg havde landet mit nye trick tre gange ud af tre mulige og jeg følte mig mere end klar, hvilket bare gøre det hele endnu mere bittert, siger århusianeren og fortsætter:

- Jeg havde et mål om at komme til OL. Det har været mit fokus, men selvom det ender sådan her, så ændrer det jo ikke på, at jeg stadig elsker at stå på ski. Jeg aner ikke, hvad der skal ske lige nu. Jeg har ligget søvnløs det meste af natten, for at blive klogere. Det handler jo også om, hvor hurtigt jeg kan blive klar igen. Der er fire år til næste OL og jeg har ikke ligefrem alderen med mig på det punkt. Når jeg ikke at blive klar til de næste World Cups i februar og marts måned, så har jeg misset fem ud af 10 World Cups på to sæsoner, siger Trads.

Hjem til Danmark

I de seneste år har den 24-årige århusianer rykket sig markant i niveau i Slope Style og er den stærkeste herhjemme, ligesom han har markeret sig som en af de bedste på europæisk niveau. Det har også øget interessen og opbakningen til hans projekt.

- Det er en svær situation lige nu, for det er aldrig gået bedre skimæssigt og sponsormæssigt. Jeg har virkelig fået stor opbakning og har for første gang i projektet kunne koncentrere mig om at stå på ski fuld tid. Derfor vil det også være åndsvagt at stoppe nu. Jeg skal hjem til Danmark og have fundet ud af, hvad fremtiden bringer og hvad der skal ske, ligesom jeg skal have fat i en træner og komme i gang med genoptræningen, siger Thomas Trads.

Gelænder smadrede århusiansk OL-drøm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Amini så rødt og Kasper Junker-kasse i 5-måls drama
AC Horsens spillede søndag mod AGF i årets Superliga. Det blev en hårdt spillet kamp som begge hold havde chancerne for at vinde. Horsens endte dog med at trække sig sejrsrigt ud af kampen, som endte 3-2.
Afspil video
Optakt til Horsens - AGF: Kasper Junker kan sagtens true AGF
AC Horsens tager i dag imod AGF, et opgør der sagtens kan blive en underholdene affære. Den tidligere AGF-angriber, Kasper Junker, har tager skiftet til Horsens og skal nu møde sin tidligere klub.
Afspil video
Bo Henriksen inden Horsens - AGF: Kasper Junker ser fremragende ud
Vi snakkede med Bo Henriksen inden opgøret mod AGF. Bo Henriksen gav en status på hvor god form deres nye angriber er i.
Afspil video
Highlights: AGF måtte dele da de tog imod Vendsyssel i en chancerig kamp
Det blev en uafgjort, da AGF tog imod Vandsyssel, i Århus. Det blev et intenst opgør, som begge mandskaber kunne have vundet.
Afspil video
Highlights: Ubesejrede AGF hentede tre point i Hobro
Kampen endte 0-2 til gæsterne, hvor Mustafa Amini og Jens Stage blev aftenens målscorere.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Brøndbys Sportsdirektør-kanditater: Her er fire bud på Troels Bechs afløser
Flemming Povlsen og Lars Jacobsen diskuterer fire bud, på en eventuel afløser af Brøndbys sportsdirektør.
Afspil video
Troels Bech om hans Brøndby-stop: Brøndby står nu et stabilt og sundt sted
Troels Bech stopper i Brøndby og han fortæller her i indslaget, hvorfor han har taget beslutningen.
Afspil video
Highlights: AaB og Vejle gik til stålet i intenst remis
Der var krig på kniven mellem AaB og Vejle i en kamp, der var præget af hårde dueller og to hold, der begge kom tæt på at stjæle sejren i slutminutterne.
Afspil video
Nikolai Laursen om sin tilbagekomst til Brøndby: Det er et skridt på vejen i min videre karriere
20-årige Nikolai Laursen er vendt tilbage til Brøndby på en lejekontrakt. Laursen ser dog kun sin tilbagekomst som et skridt på vejen mod igen at komme til udlandet.
Afspil video
Flemming Povlsen om Uffe Bech: Jeg kan ikke se, hvor der skulle være plads til ham
Uffe Bech vil gerne fortsætte længere tid i Brøndby end blot til vinter, men er det en realistisk mulighed? Flemming Povlsen og Lars Jacobsen giver deres vurdering.