Genvinder Maja Alm Boye-pokalen eller skal den skifte hænder?

Maja Alm vandt Boye-pokalen sidste år. Genvinder hun den, eller skal en anden have den? Foto: Axel Schütt

Genvinder Maja Alm Boye-pokalen eller skal den skifte hænder?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredag aften bliver den traditionsrige Boye-pokal uddelt ved DM-festen i Hermans.

PRISUDDELING: 2018 har været et godt sportsår - ikke mindst i Aarhus. Mange atleter har vundet internationale medaljer, der har været afholdt et VM i sejlsport på Aarhus havn, der fik ros for at være et skelsættende arrangement inden for sejlsportsevents. Derudover havde Bakken Bears deres bedste sæson nogensinde. I den mere kuriøse afdeling blev der afholdt et VM i fodbold uden, at AGF rykkede ud af superligaen samme år.

Seneste års vinder af Boye-prisen, Maja Alm, har haft et lidt underligt år. For hun plejer at være orienteringsløber, hvilket også var sportsgrenen, der sikrede hende Boye-anerkendelsen sidste år. O-Løb er ikke på OL-programmet, og da hun drømmer om at være med ved legene, har hun lagt karrieren en smule om. Hun har i hvert fald ikke længere brug for kort, når hun løber rundt på ovale atletikbaner.

Men Maja Alm har ikke givet helt op på orienteringssporten, og i sensommeren vandt hun da også VM-guld for fjerde gang i træk på sprintdistancen, ligesom hun genvandt VM-sølvet på den lange og vandt bronze på stafetholdet.

En anden, der vandt medaljer ved et VM, var Anne-Marie Rindom, der sejler for barndomsklubben Horsens, men bor i Aarhus. På hjemmebane ved VM i sejlsport vandt hun bronze i Laser Jolle. Hun lagde ikke selv skjul på, at hun havde håbet at kunne være tættere på guldet, men at hjemmebanepresset var for stort til, at hun kunne levere som hun gerne ville.

Sejleren er ikke den eneste tilflytter, der har haft et godt 2018. Løberen Thijs Nijhuis, der oprindeligt kommer fra Viborg, har nemlig haft et ganske glimrende år, målt i de løb han har vundet. Først vandt han DM på 1500 meter, siden vandt han DM i halvmaraton og for at runde det hele af snuppede han også guldmedaljen ved DM i maraton. Derudover var han også den hurtigste ved Aarhus City halvmaraton i juni.

Det er meget usædvanligt, at en løber vinder konkurrencer på både 1500 meter og længere distancer som halv- og maraton. For godt nok skal man løbe hurtigt for at vinde begge i konkurrencerne, men måden man træner frem mod et 1500 meter løb og de lange distancer er vidt forskellig. Den alsidighed kræver sin atlet og derfor er Thijs Nijhuis nævnt i denne sammenhæng.

Og vi bliver i atletikkens verden med højdespringeren Jonas Kløjgård. I foråret kvalificerede han sig til EM, men ved turneringen nåede han akkurat ikke finalen, da han ikke klarede kravet på 221 cm. Tidligere samme sommer satte han ellers personlig rekord med 226 cm.

En, der nåede finalerne, er Anders Antonsen. Den tidligere vinder af Stiftens talentpris, vandt i 2018 for anden gang i træk DM i badminton. Derudover leverede han en række gode præstationer i internationale turneringer. Blandt andet slog han Viktor Axelsen ud af Denmark Open og nåede turneringens semifinale.

I andre haller og med en lidt større bold, har Bakken Bears haft den bedste sæson i klubbens historie - og vel også af et dansk basketballhold. I FIBA Europe Cup nåede holdet semifinalen, mens de herhjemme gjorde rent bord og vandt både DM og pokalturneringen.

De århusianske bjørne har i denne sæson vist, at den gode præstation ikke var en enlig svale. De har nemlig basket al modstand i Europe Cup omkuld og har til med været nummer et på ranglisten over de bedste hold i turneringen. I ligaen er der heller ingen, der har kunnet drille Bakken og holdet har været suveræne. Derfor har man fra klubbens side droppet at give en gratis billet til næste hjemmekamp, hvis holdet scorer over 100 point som det ellers var kutyme førhen. Nu får tilskuerne andre ting som rabat i fanshoppen eller gratis kaffe til hjemturen.

Endelig har Bjørn Bitsch og Ashli Williamson også været ganske suveræne i 2018. I november og december vandt de to forskellige VM-titler i dans. I november vandt de i konkurrencen kombineret, der i alt indeholder ti kategorier - fem standard- og fem latindanse. I starten af december vandt de vm i standarddans, hvor de dansede fem forskellige standarddanse. I juni vandt de også sølv ved EM i standarddans.

De har modtaget Boye-pokalen
1955: Paul Locht, roning/håndbold1956: Jørgen Olesen, fodbold1957: AGF, Fodbold1958: Karen Inge Halkier, atletik1959: Henry From, fodbold1960: Jan Leschly, tennis1961: Dorrit Kristensen, svømning1962: Per Sarto, cykling1963: Sven Breum, atletik1964: Poul Pedersen, fodbold1965: Ole Højlund, cykling1966: Niels Fredborg, cykling1967: Erik Holst, håndbold1968: Niels Fredborg, cykling1969: Ejvind Pedersen, svømning1970: Niels Fredborg, cykling1971: Gunnar Asmussen, cykling1972: Niels Fredborg, cykling1973: Tom B. Hansen, atletik1974: Mona Nørgaard, orientering1975: Poul Kirketerp, sejlsport1976: Susanne Nielsson, svømning1977: Susanne Nielsson, svømning1978: Susanne Nielsson, svømning1979: Peter Due/Per Kjærgaard, sejlsport1980: Poul Kirketerp, sejlsport1981: Dennis Sørensen, udspring1982: AIA-Tranbjerg, håndbold1983: Henri Høeg, vægtløftning1984: HEI, kvindefodbold1985: Glenn Weiss, sportsdans1986: Troels Rasmussen, fodbold1987: Birger Jørgensen, trav1988: Ib Frederiksen, badminton1989: Camilla Martin, badminton1990: Benny Andersen/Mogens Just, sejlsport1991: Allan Tornsberg/Vibeke Toft, sportsdans1992: Allan Tornsberg/Vibeke Toft, sportsdans1993: Renata P. Nielsen, atletik1994: Rasmus Brandtoft, gymnastik1995: AGF, Fodbold1996: AGF, Fodbold1997: Karin Jørgensen, triatlon1998: Karen Breumsø, svømning1999: Peter Stokkebroe/Kristina Juel, sportsdans2000: Peter Stokkebroe/Kristina Juel, sportsdans2001: Bakken Bears, basketball2002: Joachim B. Olsen, atletik2003: Torben Grimmel, skydning2004: Joachim B. Olsen, atletik2005: Joachim B. Olsen, atletik2006: Peter Stokkebroe/Kristina Juel, sportsdans2007: Bakken Bears, basketball2008: Martin Kirketerp og Jonas Warrer, sejlsport2009: Birger Jørgensen, travsport2010: Jan Ø. Jørgensen, badminton2011: Tobias Hemdorff, sejlsport2012: Jackie Christensen, atletik2013: Århus Håndbold, håndbold2014: Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard, sejlsport2015: Sara Slott Petersen, atletik2016: Sara Slott Petersen, atletik2017: Maja Alm, orienteringsløb2018: Uddeles til DM-fest 25. januar 2019

Genvinder Maja Alm Boye-pokalen eller skal den skifte hænder?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Teaser: Kom tæt på AGF?s svenske profil Tobias Sana
I optakten til søndagens Superliga-brag mellem AGF og FC Midtjylland, sætter vi fokus på Tobias Sana, som for alvor har fundet formen i AGF-trøjen.
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Fantastiske Andreas Skov Olsen bankede Nordsjælland til sejr i Nørreskoven
Andreas Skov Olsen var flyvende, da FC Nordsjælland tog en sikker sejr over Vejle i Superligaen.
Afspil video
Presserummet diskuterer Brøndbys mulige trænere og er enige: Hjulmand er meget langt fra
Presserummet diskuterer i denne udsendelse ?Brøndby: Hvad nu?? mulige træneremner til Brøndby. De tror dog ikke, at FCN?s Kasper Hjulmand bliver den fremtidige erstatning for Alexander Zorniger.
Afspil video
Teaser: Kom tæt på AGF?s svenske profil Tobias Sana
I optakten til søndagens Superliga-brag mellem AGF og FC Midtjylland, sætter vi fokus på Tobias Sana, som for alvor har fundet formen i AGF-trøjen.
Afspil video
Tibbling om Zorniger-fyring: Jeg har intet ondt at sige om ham
Simon Tibbling sætter ord på sine tanker om fyringen af Zorniger, og hvordan Brøndby sikrer sig top 6-placeringen.
Afspil video
Mukhtar ser fremad efter Zorniger-fyring: Vi skal spille vores spil og nyde fodbolden igen
Hany Mukhtar prøver at forholde sig positivt til hele Alexander Zorniger-episoden og fokusere på den kommende Randers-kamp.