HEI føler sig klar til år to i det hårde selskab

Frederik Veje Rasmussen var en af spillerne, der var med til at sikre HEIs overlevelse i 1. division i sidste sæson. Foto: Søren E. Alwan

HEI føler sig klar til år to i det hårde selskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oprykkerne var gode til at slå bundholdene i den forgangne sæson, men skal blive endnu bedre til at vinde over mandskaberne omkring dem i tabellen, hvis sæson to også skal ende med overlevelse i landets næstbedste håndboldrække.

HÅNDBOLD: 10 sejre, 16 nederlag. Statistikken for HEIs første år i den næstbedste håndboldrække var nok til at sikre dem år to i 1. division.

Oprykkerne begyndte sæsonen med fuld fart i håndboldskoene og var efter de fem første runder tophold i rækken. De løbestærke spillere blev indhentet af hverdagen, men holdet formåede at vinde de rigtige kampe i den sidste del af grundspillet og sluttede på 10. pladsen i rækken, hvilket udløste en ny sæson til cheftræner Mads Hjortshøj og hans spillere.

- Vi begyndte sæsonen rigtigt godt, men fik så sværere og sværere ved at sætte os igennem. Vi formåede dog at vinde begge vores opgør mod de tre hold, der endte nederst i tabellen og det var første del af målsætningen for os. De 12 point vi hentede der, var rigtige gode i det endelige regnestykke for os, siger Mads Hjortshøj.

Han hæfter sig ved evnen til at vinde de rigtige kampe, men ligeså meget evnen til at begå sig mod de tungere hold i rækken, som HEI både formåede at besejre og spille lige op med. Et faktum, der viser træneren, at han har en trup med potentialet til at slå de bedste på dagen. Det kan blive vigtigt i år to, hvor der er mange ubekendte faktorer hos modstanderholdene. Bliver Randers HH ligeså stærke efter de har skruet ned for økonomien? Hvordan ser oprykkerne fra Odense ud? Og hvad med Stoholm, Frederikshavn eller de andre oprykkere fra Køge, der kun tabte én kamp i deres pulje i 2. division.

- Det helt store kunststykke for os bliver at finde nogle flere point blandt de hold, der ligger lige omkring os. Vi skal blive bedre i kampene i segmentet fra nummer fire til 13. Hvem der kommer til at ligge hvor, er bare svært at sige. Derfor starter vi egentlig på samme sted, som vi gjorde i år et og kigger på vores egen butik. Hvem er det, som møder op, når vi igen går i gang med træningen efter sommerferien? Hvem er klar til at stemple ind og sige de vil tage et år mere hos os?, lyder det fra Mads Hjortshøj, der også har et håb om, at hans trup kan blive ramt af lidt færre skader end tilfældet var i år et, hvor specielt stregpositionen var udfordret.

Stærkt træningsmiljø

Han kender endnu ikke sammensætningen af truppen til efteråret, men har modtaget positive tilsagn fra flere af spillerne, som var med til at sikre overlevelse, at de gerne vil blive i klubben.

- Konsekvensen af at klare sig godt i et år, er, at andre klubber får øjnene op for, at der måske er nogle af vores spillere, der kan noget, siger Hjortshøj, som må vinke farvel til Nichlas Hald, der fortsætter karrieren hos konkurrenterne fra Odder.

- Vi har haft fire af spillerne fra Århus Håndbolds U18 hold til at træne sammen med os en gang om ugen i foråret og håbet er, at de vil komme herud. Samtidig er Aarhus jo en studieby, så håbet er også, at der kommer nogle spillere til byen, der har brug for et sted at spille, siger træneren, der i modsætning til flere af sine konkurrenter i 1. division ikke kan skrive kontrakter med sine spillere.

Derfor kan han i princippet ikke være sikker på truppens sammensætning før den første turneringskamp er spillet. Ambitionen er dog heller ikke at hente spillere, der bare vil spille i HEI, fordi de kan tilbyde 1. division, men i stedet få fat i nogle spillere, der ser klubben som en seriøs og god mulighed for at tage det næste skridt i deres karriere. Et sted, hvor man kontinuerligt kan udvikle sit potentiale og har lyst til at være en del af setuppet i den nordlige del af byens håndboldlandkort.

HEI føler sig klar til år to i det hårde selskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Vild, vildere, Wilczek: Den polske goalgetter slog rekorden for flest scorede mål i et kalenderår
Med Kamil Wilczeks udligning mod Vejle i næstsidste spillerunde af efteråret slog han rekorden for flest scorede mål på et år. Hele 25 af slagsen leverede den stille og sympatiske polak for Brøndby.
Afspil video
Skov-hattrick sender Superligaen på vinterpause: Se alle rundens mål her
Der blev scoret hele 21 mål i Superligaens runde 20, og vi har samlet alle 21 mål i en stor målpakke.
Afspil video
Jesper Hansen bedømmer: De Gea vs. Alisson
FC Midtjyllands målmand Jesper Hansen har hjulpet os med at vurdere, hvem af de to målmænd der er bedst i øjeblikket.
Afspil video
Transfersnak med Solbakken: Planen har hele tiden været, at Ankersen skal sælges til sommer
Ståle Solbakken og Kasper Marker gennemgår FCK?s trup med et helt særligt transferfokus. Hvordan står det til med kontraktudløb? Hvem bliver muligvis solgt? Hvor skal FCK forstærke sig?
Afspil video
Kenneth Andersen sætter ord på sin første tid som cheftræner i FC Midtjylland: Det har været hektisk
I starten af oktober blev Kenneth Andersen udpeget som Jess Thorups afløser som FC Midtjyllands cheftræner. Andersen fortæller om, hvordan han har oplevet den første periode som værende cheftræner i en af Danmarks største klubber.