HEI føler sig klar til år to i det hårde selskab

Frederik Veje Rasmussen var en af spillerne, der var med til at sikre HEIs overlevelse i 1. division i sidste sæson. Foto: Søren E. Alwan

HEI føler sig klar til år to i det hårde selskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oprykkerne var gode til at slå bundholdene i den forgangne sæson, men skal blive endnu bedre til at vinde over mandskaberne omkring dem i tabellen, hvis sæson to også skal ende med overlevelse i landets næstbedste håndboldrække.

HÅNDBOLD: 10 sejre, 16 nederlag. Statistikken for HEIs første år i den næstbedste håndboldrække var nok til at sikre dem år to i 1. division.

Oprykkerne begyndte sæsonen med fuld fart i håndboldskoene og var efter de fem første runder tophold i rækken. De løbestærke spillere blev indhentet af hverdagen, men holdet formåede at vinde de rigtige kampe i den sidste del af grundspillet og sluttede på 10. pladsen i rækken, hvilket udløste en ny sæson til cheftræner Mads Hjortshøj og hans spillere.

- Vi begyndte sæsonen rigtigt godt, men fik så sværere og sværere ved at sætte os igennem. Vi formåede dog at vinde begge vores opgør mod de tre hold, der endte nederst i tabellen og det var første del af målsætningen for os. De 12 point vi hentede der, var rigtige gode i det endelige regnestykke for os, siger Mads Hjortshøj.

Han hæfter sig ved evnen til at vinde de rigtige kampe, men ligeså meget evnen til at begå sig mod de tungere hold i rækken, som HEI både formåede at besejre og spille lige op med. Et faktum, der viser træneren, at han har en trup med potentialet til at slå de bedste på dagen. Det kan blive vigtigt i år to, hvor der er mange ubekendte faktorer hos modstanderholdene. Bliver Randers HH ligeså stærke efter de har skruet ned for økonomien? Hvordan ser oprykkerne fra Odense ud? Og hvad med Stoholm, Frederikshavn eller de andre oprykkere fra Køge, der kun tabte én kamp i deres pulje i 2. division.

- Det helt store kunststykke for os bliver at finde nogle flere point blandt de hold, der ligger lige omkring os. Vi skal blive bedre i kampene i segmentet fra nummer fire til 13. Hvem der kommer til at ligge hvor, er bare svært at sige. Derfor starter vi egentlig på samme sted, som vi gjorde i år et og kigger på vores egen butik. Hvem er det, som møder op, når vi igen går i gang med træningen efter sommerferien? Hvem er klar til at stemple ind og sige de vil tage et år mere hos os?, lyder det fra Mads Hjortshøj, der også har et håb om, at hans trup kan blive ramt af lidt færre skader end tilfældet var i år et, hvor specielt stregpositionen var udfordret.

Stærkt træningsmiljø

Han kender endnu ikke sammensætningen af truppen til efteråret, men har modtaget positive tilsagn fra flere af spillerne, som var med til at sikre overlevelse, at de gerne vil blive i klubben.

- Konsekvensen af at klare sig godt i et år, er, at andre klubber får øjnene op for, at der måske er nogle af vores spillere, der kan noget, siger Hjortshøj, som må vinke farvel til Nichlas Hald, der fortsætter karrieren hos konkurrenterne fra Odder.

- Vi har haft fire af spillerne fra Århus Håndbolds U18 hold til at træne sammen med os en gang om ugen i foråret og håbet er, at de vil komme herud. Samtidig er Aarhus jo en studieby, så håbet er også, at der kommer nogle spillere til byen, der har brug for et sted at spille, siger træneren, der i modsætning til flere af sine konkurrenter i 1. division ikke kan skrive kontrakter med sine spillere.

Derfor kan han i princippet ikke være sikker på truppens sammensætning før den første turneringskamp er spillet. Ambitionen er dog heller ikke at hente spillere, der bare vil spille i HEI, fordi de kan tilbyde 1. division, men i stedet få fat i nogle spillere, der ser klubben som en seriøs og god mulighed for at tage det næste skridt i deres karriere. Et sted, hvor man kontinuerligt kan udvikle sit potentiale og har lyst til at være en del af setuppet i den nordlige del af byens håndboldlandkort.

HEI føler sig klar til år to i det hårde selskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Trods flot Sana-mål kæmpede OB sig tilbage og fik uafgjort
OB kom bagud med 2-0, da Jakob Ankersen og Tobias Sana scorede for AGF. OB kom dog tilbage i opgøret, da Jacob Barrett og til slut Nicklas Helenius skaffede fynboerne et point.
Afspil video
Et år med AGF og David Nielsen: Man skal kunne absorbere en masse smerte
David Nielsen har allerede rundet sit første år som AGF-træner. I Interviewet giver han et indblik i de op og nedture, der har været på det første år.
Afspil video
Ankersen: Det føles som om, at i Århus for tiden skal man brække et ben for at få straffe
Jakob Ankersen var mildest talt utilfreds med dommeren efter det uafgjorte resultat mod Ankersen?s gamle klub fra Esbjerg.
Afspil video
Kanstrup: Vi kunne have fået tre point hvis han havde set straffesparket
Pierre Kanstrup var ganske utilfreds med, at AGF ikke fik sat deres spil, som de ville, men også med dommeren, som måske skulle have tildelt dem et straffespark.
Afspil video
Highlights: AGF fik sin syvende uafgjort i sæsonen mod Esbjerg
De to overraskende hold i top 6 mødtes i dag i Esbjerg i en kamp, der på ingen måde var noget nær sindsoprivende.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Fra Robert Skovs kanon til Onuachus eminente hovedstød: Se alle målene fra denne Superliga-runde
Der har været rigtig mange flotte mål i den 12. runde af Superligaen, og vi har samlet dem alle i én målpakke. Blandt andet Tobias Sanas lækre ?chip?, endnu en Wilczek-kasse og Robert Skovs skønne langskudsdrøn.
Afspil video
Bo Henriksen bortvist: Det er så pisseringe, mand!
Bo Henriksen blev i Horsens kamp mod Esbjerg bortvist til tribunerne. Efter kampen fortæller han om sin egen oplevelse af situationen.
Afspil video
Bundærlig Solbakken i interview: Overrasker sig selv ved, at han ikke kan give slip
En meget ærlig Ståle Solbakken fortæller om sin trænerkarriere, de afkast, som er i forbindelse med et managerjob, og hvad tiden i FC København betyder for ham.
Afspil video
Marxen efter nederlaget til FCK: Vi er ikke rutinerede og kyniske nok
Erik Marxen var ærgerlig efter nedelaget til FC København, men kunne ikke svarer på, hvorfor det er så svært at præstere på udebane for Randers.
Afspil video
Morten Bruun og Esben Hansen om Solbakken: Han er nådesløs
Eksperterne skulle i studiet vælge fem adjektiver som passer på FCK-træneren Ståle Solbakken.