Han skal have skidt på tøjet

Nicolai Jørgensen tror, at han starter inde på lørdag mod Peru. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018)

Han skal have skidt på tøjet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nicolai Jørgensens rolle på holdet er ikke kun at score mål, som han så også kun har lavet tre af i de seneste 14 landskampe trods stor succes med holdet.

ANAPA: En kendt radioansat udbrød for nylig, da han indigneret passerede pressetribunen i Brøndby efter Danmarks VM-generalprøve mod Mexico:

- Det er en af de dage, hvor Nicolai Jørgensen spiller fornærmet og ikke har lyst til at blive beskidt på sit tøj....

27-årige Nicolai Jørgensen er konstant i søgelyset, selv om han har været landstræner Åge Hareides foretrukne under hele VM-kvalifikationen, selv om Feyenoord-angriberen i 14 landskampe i træk inklusive venskabskampe kun har scoret tre mål, siden VM-kampagnen startede. Lige nu har han ikke scoret i seks landskampe i træk og i sine 31 A-landskampe er det blev til otte scoringer.

Faktisk har han i de 31 kampe kun spillet otte kampe på fuld tid. Ellers er han enten blevet skiftet ud eller ind undervejs.

Det skete så også i pausen forleden mod Mexico.

- Det var planlagt, at jeg kun skulle spille en halvleg mod Sverige, fordi jeg havde haft pause siden den 6. maj hos Feyenoord, og så skulle formen køres op igen. Mod Mexico fik jeg et stramt forlår, og så mente Åge Hareide, at det var bedst at stoppe, sagde Nicolai Jørgensen forud for onsdagens træning, der blev lukket for presse og peruvianere efter et kvarter.

- En angriber som mig skal ikke kun score mål, men skal også binde spillet sammen. Der er forventninger ude fra, men jeg har forventninger til mig selv, og jeg håber da at komme til at score et VM-mål.

Nicolai Jørgensens havde en skidt start på foråret i Feyenoord, fordi det missede med et skifte til Newcastle og Premier League.

- Det er lang tid siden, og jeg bryder ikke hovedet med det mere, siger han.

Den store skuffelse

Landsholdets assistent Jon Dahl Tomasson har spillet både i Feyenoord og Newcastle og ved, at Nicolai Jørgensen var skuffet over, at handlen faldt i vasken.

- Det var en hård tid for ham. Han blev skadet og ville gerne afsted og blev så skuffet over, at det ikke kunne lade sig gøre. Men han har udviklet sig stærkt i Feyenoord fra at være en venstrekant med stor styke i kombinationsspillet til at ligge helt fremme, siger Tomasson.

Om Nicolai Jørgensens konkurrence med Kasper Dolberg før Peru-kampen siger landstrænerassistenten:

- Vi har spillet med det samme hold i lang tid og relationerne har stor betydning. Men vi kan forandre spillet ved at bringe andre spillere ind undervejs i stedet for at ændre systemet.

Nicolai Jørgensen kan mærke konkurrencen fra Dolberg.

- Han er måske mere end klassisk angriber uden at være det helt alligevel. Men vi er begge gode til at blive spillet op på og så kan vi score mål.

Han har respekt for konkurrencen fra de mange andre angribere i truppen.

- Åge Hareide har vist mig stor tiltro og vi har skabt en stime af kampe med det her hold uden nederlag. Vi gør, hvad der er bedst for holdet. I nogen kampe scorer vi mange mål og andre gange ikke så meget, men det er ligegyldigt så længe, du har et resultat, mener den 27-årige VM-debutant fra Ballerup.

- Jeg ved nok selv, hvornår jeg har spillet en dårlig kamp, selv om det dog godt kan irritere en af at få kritik, fordi den nogen gange kan være uberettiget.

Nicolai Jørgensen trænede faktisk for sig selv tirsdag aften, kom det frem på Instagram, mens de øvrige var hjemme på hotellet. Det skete sammen med den fysiske træner Ben Rosen.

- Jeg lavede lidt gymnastik med Ben for at få noget ekstra træning og styrke, og nu kører det igen og jeg scorer mål til træning, og det vigtigste er nu at holde sig fit til lørdagens store test.

Penge ikke alt

Landsholdsspillerne har fået deres bonus på plads, og der er 739.000 kroner til hver spiller, inden der er overhovedet er trillet en bold ved mesterskaberne.

- Pengene er ikke den største motivation til en slutrunde. Det er kun fair, at vi bliver betalt for jobbet, men det er ikke der den største motivation ligger for mig, siger Nicolai Jørgensen.

- Kan du overhovedet mærke en ekstra million kroner?

- Det ved jeg ikke, det må du spørge min bankmand om, siger han grinende og smilet er også på, når han taler om sin peruvianske kollega Renato Papia, der er med mod Danmark lørdag aften.

- Vi har drillet hinanden meget. Det er første kamp, og vi ved aldrig, hvad der sker. Han er en sjov fyr, der taler flydende engelsk og hollandsk. Peruvianerne står sammen som hold ligesom os. Men han siger, at de er bedre end os. Han spiller defensiv midt, er utrolig dygtig på bolden og er svær at komme på kroppen af, og god til det typiske sydamerikanske presspil. Men taktisk er han mindre god. Det er vores mulighed, tilføjede Nicolai Jørgensen og så ud til at være klar til at blive beskidt på tøjet på lørdag.

Han skal have skidt på tøjet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Kæk Fischer om AGF-fans: Det er ren kærlighed, og de gør mig simpelthen så god!
Viktor Fischer valgte ikke at sparke straffesparket, som Kodro brændte i eftermiddagens kamp.
Afspil video
Highlights: Fischers overtidsscoring sikrede FCK point i Aarhus!
AGF så ud til at holde stand mod Dame N?Doyes mange hovedstødsforsøg og andre chancer, men en sen scoring fra Viktor Fischer knuste hjemmeholdets drømme om tre point.
Afspil video
Teaser: AGF ? mellem håb og håbløshed, afsnit 1: I troed? vi var døde og borte
Her kan du se indledningen på Eurosports nyeste dokumentarprojekt, AGF ? mellem håb og håbløshed. Eurosport.dk vil have snigpremiere på afsnittet lørdag kl. 16. Selvsamme afsnit vil også blive vist på Canal 9 søndag fra kl. 14.30 i optakten til AGF ? FC København.
Afspil video
Jacob Nielsen: Selvfølgelig er det den største kamp for Randers
Til optakten mellem Randers og AGF kommer de to sportschefer ind på klubbernes rivalisering.
Afspil video
Highlights: AGF og Randers delte i sløjt kronjysk derby
Der var hverken mange chancer eller vilde situationer at melde om fra kampen, hvor selv kommentatorerne opfordrede til slutfløjt før tid.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Helenius reddede point til OB i overtiden mod FCM
Det så længe ud til, at OB skulle gå hjem med endnu et nederlag, men målræven Nicklas Helenius dukkede op i overtiden og skaffede et point til de stribede fra Fyn.
Afspil video
Kæk Fischer om AGF-fans: Det er ren kærlighed, og de gør mig simpelthen så god!
Viktor Fischer valgte ikke at sparke straffesparket, som Kodro brændte i eftermiddagens kamp.
Afspil video
Highlights: Fischers overtidsscoring sikrede FCK point i Aarhus!
AGF så ud til at holde stand mod Dame N?Doyes mange hovedstødsforsøg og andre chancer, men en sen scoring fra Viktor Fischer knuste hjemmeholdets drømme om tre point.
Afspil video
Minor: Vi mangler skarphed i begge felter
Det var en skuffet Rasmus Minor, som vores udsendte fangede efter nederlaget til Randers, hvor især skarpheden var forskellen ifølge Minor.
Afspil video
Thomas Thomasberg: Jeg vil have, at folk de hader at møde os!
Vi fangede Thomas Thomasberg og målscorer André Rømer efter 3-0 sejren over Hobro.