Henrik Larsen stopper som sportschef i Danmarks Sportsdanserforbund

Henrik Larsen har været med til at skabe nogle forudsætninger for de danske dansere, der har kastet et hav af medalje af sig. Her ses Aarhus parret Emanuel Valeri & Tania Kehlet, som vandt verdensmesterskabet i standard danse for professionelle i 2016. Foto: Axel Schütt

Henrik Larsen stopper som sportschef i Danmarks Sportsdanserforbund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Han har gennem mange år skabt de bedste forudsætninger for, at landets mange dygtige dansepar kunne hente et utal af medaljer hjem til Danmark i den internationale danseverden. I fremtiden må Danmarks Sportsdanserforbund dog klare sig uden århusianeren, som har valgt at søge nye udfordringer.

DANS: Han har været et fast holdepunkt i det danske elitemiljø gennem mange år. Først i Århus Sportsdanserforening og siden hen som sportschef i Danmarks Sportsdanserforbund. Lørdag bliver der sat en milepæl i dansehistorien, når Henrik Larsen bliver hyldet ved en reception i Sakskøbing for sit arbejde i forbundet gennem de seneste 10 år.

Den 55-årige leder har valgt at søge nye udfordringer arbejdsmæssigt og skal i den kommende tid lede et projekt ved navn Humørfabrikken, hvis formål og vision er at øge livskvaliteten i den tidlige fase af demens ved hjælp af dans og bevægelse.

JFMNORMAL - Sent fredag aften vandt Aarhus parret, Emanuel Valeri & Tania Kehlet, verdensmesterskabet i standard danse for professionelle. 41 par fra hele verden var til start i Ceres Arena i Aarhus. Netop dette mesterskab var det absolut sidste parret manglede i sin i forvejen imponerende samling af EM og VM titler. Således er Emanuel Valeri & Tania Kehlet tidligere både dobbelte verdens- og europamestre for amatører, og i marts i år vandt parret deres første professionelle titel ved EM i Spanien. Mesterskabet, der blev danset på hjemmebanen i Ceres Arena i Aarhus, kom i hus i absolut suveræn og knusende stil. Således vandt Aarhus parret samtlige fem finaledanse - vals, tango, wienervals, slowfox og quickstep aldeles overbevisende og samlet var der en næsten uhørt stor afstand på godt 14 point ned til parret på 2. pladsen, Donatas Vezelis & Lina Chatkeviciute, Litauen. Afslutningen på VM aftenen blev dog også både vemodig og følelsesladet. I forbindelse med sejrsceremonien annoncerede Tania Kehlet & Emanuel Valeri nemlig at dette VM ville blive afrundingen af deres helt enestående - og i alt næsten 15-årige lange karriere. I fremtiden vil parret koncentrere sig om at give shows og undervise fremtidens stjerner, både i Danmark og i resten af verden. Tania Kehlet og Henrik Larsen, sportschef i Danmarks Sportsdanserforbund
Han har altid arbejdet bag kulissen for at skabe de bedste muligheder. Her er Henrik Larsen dog blevet fanget af linsen en sjælden gang sammen med Tania Kehlet. Foto: Axel Schütt

Henrik Larsen, som er bosat i Egå, har altid haft en ambition om at prøve noget andet og gøre brug af de mange kompetencer, han har fra et langt liv i bankverden og jobbet som sportschef i den internationale danseverden. At skiftet kommer nu er lidt en kombination af flere ting. Først og fremmest var den nye udfordring utroligt spændende. Samtidig har det seneste år drænet ham lidt for kræfter, hvor der er blevet brugt meget tid på at kigge bagud og kontrollere i stedet for at give sportschefen plads til at agere, som han tidligere har gjort med stor succes.

- Det sidste år er gået meget med at kigge tilbage og redegøre for, hvordan vi har gjort før, i stedet for at bruge kræfterne på at udvikle os yderligere. Jeg er godt klar over, at det er vilkårene i denne branche, men jeg føler lidt, at der er blevet kigget alt for meget tilbage i stedet for at respektere det, som vi har skabt, og give et større frirum til at skabe nye resultater, siger Henrik Larsen og tilføjer, at det måske er meget godt for forbundet at prøve noget andet.

- Efter 10 år kan man godt løbe lidt tør og sidde fast i rutinerne, så det er måske meget godt for forbundet at få nogle andre vinkler på tingene. Man skal jo huske på, at jeg ikke er en enmandshær. Jeg har været den eneste, som er ansat i administrationen, men der har jo været et udvalg i vores elitedrift, der har været med til at bestemme udtagelserne, konceptet og træffe beslutninger. Derer fem-seks andre personer, som har været med i beslutningsprocessen. Det er bare mig, der har skulle stå på mål for vore endelige beslutninger - eller i sidste ende trumfe en afgørelse igennem. Det har der dog ikke været behov for, da vi altid er nået frem til konsensus, siger Henrik Larsen.

Krise i danseverden

Da han i sin tid blev udnævnt som sportschef var der en mindre krise under opsejling i international dans, hvor det internationale danseforbund, WDSF, ville bestemme mere end England, som var et af holdepunkterne i den internationale sportsverden og det sted, hvor de fleste danske eliteudøvere bosatte sig. England var ligesom pejlemærket for den danske stil, hvor man var meget tro den autentiske og tekniske stil i dansen, hvor det i Østeuropa mere handlede om underholdning og akrobatik.

Under krisen ville man ikke have, at der blev danset så meget i England længere, men at det skulle bredes mere ud, ligesom der kom større fokus på andre områder end den engelske stil. Her holdt danskerne dog fast og lod sig ikke kue, hvilket Team Danmark støttede dem i.

Det var vigtigt - og et ufravigeligt krav fra Team Danmark - at holde det politiske og det operationelle i driften helt adskilt, og det var i kølvandet på dette, at stillingen som sportschef blev skabt, så denne person kunne træffe beslutningerne på det daglige basis og gøre det, der var bedst for danserne og deres vilkår og holde det politiske uden for.

Den politiske indblanding i det daglige arbejde synes dog på vej retur og det er en af årsagerne til, at Henrik Larsen også har valgt at sige fra nu og kaste sig ud i et andet eventyr.

Større støtte

Han er dog begejstret for det, som er blevet skabt i hans tid.

- En af årsagerne til, at vi kontinuerligt har kunne begå os i Standard, Latin og 10 dans, som er de vigtigste discipliner for os, er, at vi har udviklet os over årene og har fået skabt et koncept, hvor trænerne kommer med ud til de store stævner. Jeg fungerer primært som delegationsleder og laver de praktiske ting, når vi har været ude. Jeg har været repræsentant for landet, mens trænerne har kunne fokusere på danserne. Sådan var det ikke for fem seks år siden. Dengang var det bare mig og en anden, for det meste formanden, som rejste med ud. Her har vi fået skabt en mulighed for, at de to bedste par kan få deres coaches med ud til mesterskaberne, så de på dagen har de bedste muligheder, og det tror jeg er et nøglepunkt for vores succes, siger Henrik Larsen og fortsætter:

- Tidligere var det sådan, at der var Team Danmark støtte til de allerbedste, mens der ikke rigtig var noget til dem lige efter, men der har vi også formået at få opbragt en så god støtte, at der nu også er penge til talenterne og subtoppen, og det har gjort, at vi har kunne fortsætte fødekæden af store talenter herhjemme, siger Henrik Larsen.

Fortsætter i dansen

Selvom han stopper i Dansk Sportsdanserforbund ikke kommer til at slippe dansen helt. Han vil i sin fritid komme til at arbejde på nogle projekter med nogle af de mange trænere, han har mødt gennem årene i international dans og skal blandt andet hjælpe til med at lave internationale træningslejre.

Samtidig bliver dansen et stort element i hans nye arbejde.

- Jeg havde hørt om projektet gennem en af mine samarbejdspartnere i dans, som havde nævnt, at der var blevet lavet international forskning omkring hvad dans og bevægelse betydning for demens. Vi henvender os til alle fra 50-60 år og opefter, og hovedmålgruppen er de demensramte i den helt tidlige fase, hvor sygdommen måske endda slet ikke er konstateret endnu, som bl.a. skal bruge dansen til at forsinke eller udskyde sygdommen, og dermed forlænge de gode år i livet, siger Henrik Larsen, der glæder sig til at kunne bruge nogle af sin kompetencer fra bankverden og danseverdenen, når han skal få projektet igennem sin pilotfase, hvor han skal dokumentere indhold og koncept, lave fondsansøgninger og samarbejdsaftaler, så projektet for alvor kan komme i gang i andet halvår af 2018, siger den afgående sportschef.

Henrik Larsen stopper som sportschef i Danmarks Sportsdanserforbund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Dribletur, hælscoring og langskud: Se alle de suveræne Superliga-mål
Se alle målene fra 22. runde i Superligaen
Afspil video
Miraklet i Madrid: Høgh fortæller anekdoter fra dengang, de smed Laudrup og Madrid ud af UEFA Cuppen
Det er 25 år siden, at målmandsikonet Lars Høgh og resten af OB-holdet besejrede Real Madrid 0-2 på Bernabéu, og derfor har vi fanget Lars Høgh til en snak om de gode, gamle dage.
Afspil video
Highlights: FCM tog deres tiende hjemmesejr i træk med kontroversiel Evander-scoring
FC Midtjylland holder snor i deres københavnske rivaler med en flot sejr over AaB, hvor der dog var tvivl om, hvorvidt der var offside på 2-0 målet.
Afspil video
Zorniger viste format: Tog afsked med håndtryk til alle
Den nu tidligere cheftræner mødte op til pressemødet efter sin fyring, og sagde farvel til alle fremmødte med smil og håndtryk.
Afspil video
Ebbe Sand om fyringen: For få point i forhold til spillermaterialet
Sportsdirektør Ebbe Sand uddyber årsagerne til dagens fyring af cheftræner Alexander Zorniger.