Højbjerg-spiller nappede to gange DM-guld

Lasse Mølhede røg på knæ i begejstring, da sejren var sikret, mens Mathias Bay-Smidt lige skulle sunde sig. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Højbjerg-spiller nappede to gange DM-guld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mathias Bay-Smidt hentede to DM-titler lørdag i Ceres Arena. Først vandt han herredouble og i finalestævnets sidste kamp nappede han den anden guldmedalje i mixed double.

Badminton: En guldmedalje er godt. To medaljer er forrygende.

Det er ikke mange forundt at hente to DM-titler på en dag. Det lykkedes imidlertid for Højbjerg Badminton Klubs Mathias Bay-Smidt, der først vandt herredoublen med makkeren Lasse Mølhede og i finalestævnets sidste opgør også tog guld i mixed double med Rikke Søby Hansen.

- Han har altid været dybt professionel og mega struktureret. Han har taget badminton som det vigtigste og har altid gjort en ære i at tage det meget seriøst. Han er måske ikke det allerstørste talent på nogle fronter, men jeg har altid sagt, at man skulle give ham tid. Det har jeg også sagt til forbundet. Han kan holde til alt. I kan frasortere ham, men I skal bare give ham en chance, så skal han nok blive verdens bedste mixed double i 2024. I dag fik han vist, at jeg godt kan få ret i det, sagde Højbjerg Badminton Klubs træner Michael Kjeldsen efter hans spillers dobbelte triumf.

Han fortsatte:

- I dag fik han vist, at han har format. I dag er noget af det bedste, jeg har set ham spille. Måden, han rammer bolden på. Han er også ved at få noget råhed. Han har tidligere været lidt for disciplineret og pæn, men nu er han ved at få den råhed, hvor han gør nogle ting uden at tænke. Det gør, at han får de her ekstra point, sagde Kjeldsen efter triumfen i mixed double, der blev afgjort i to sæt.

I begge kampe udvist Mathias Bay-Smidt stor ro. En evne, han efter sin første sejr betegnede som meget vigtig på finaledagen.

- Vi var gode til at holde roen, lød det efter herredoublen.

- Vi vidste, at vi kunne spille frit, fordi vi var undertippede. Samtidig kunne vi godt mærke, at de andre var lidt rystede fra begyndelsen, og det gjorde, at de ikke fandt rytmen, sagde Mathias Bay-Smidt, der til dagligt stiller op for Højbjerg Badminton Klub efter sejren.

Hvor meget betyder det at finde roen i sådan en kamp?

- Det betyder meget. Specielt i en finale, som ingen af os har stået i før. Det handler om at finde det rigtige spændingsniveau og det synes jeg virkelig, at Lasse og jeg formåede at gøre i dag, sagde den nykåret mester.

Han rykkede for et halvt år siden teltpælene op og rykkede til København og Team Danmark for at få endnu mere fokus på sin badminton. Men selvom adressen i dag er i hovedstaden, så er hjertet stadig i Aarhus, hvilket kun gjorde sejrene endnu stærkere.

Og selvom han måtte spille to kampe på én dag, så troede hovedpersonen på muligheden for en dobbelt triumf.

- Jeg er vant til at spille meget, og jeg syntes kroppen er i god form, så jeg burde kunne være klar til at tage to kampe. Det handler meget om at kunne omstille sig fra det ene til det andet, men det har jeg gjort før. Jeg skal i hvert fald ikke komme for meget op at køre over herredoublen. Jeg skal sørge for at holde mig selv nede og holde fokus på den næste opgave, hvor vi er noget større underdogs end i den første finale. Det bliver en stor udfordring. Vi har mødt dem mange gange til træning og fået smæk flere gange, men det havde vi også mod David og Frederik, sagde Mathias Bay-Smidt.

Lørdag var det ham, der uddelte tæv. To gange.

Lasse Mølhede og Mathias Bay-Smidt (rød) vandt over David Daugaard og Frederik Søgaard i DM Badminton finalen i herredouble, Ceres Park Arena i Aarhus, lørdag den 9. februar 2019. (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2019)
Lasse Mølhede og Mathias Bay-Smidt (rød) vandt over David Daugaard og Frederik Søgaard i DM Badminton finalen i herredouble, Ceres Park Arena i Aarhus, lørdag den 9. februar 2019. (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2019)

Sølv i damedouble

En anden Højbjerg-spiller, Alexandra Bøje, og makkeren Sara Lundgaard måtte kigge langt efter guldmedaljen, da de tabte finalen i damedouble i to sæt. Det unge par havde overraskende besejret en af favoritterne til DM-titlen, men måtte i finalen hele tiden se sig selv være bagefter. Parret fik lidt bedre fat i anden sæt, men et par fejl kom til at blive dyre mod de nykårede mestre Claudia Paredes og Julie Finne-Ipsen, der spillede på et meget stabilt niveau i de tre kvarter kampen varede.

Højbjerg-spiller nappede to gange DM-guld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Dribletur, hælscoring og langskud: Se alle de suveræne Superliga-mål
Se alle målene fra 22. runde i Superligaen
Afspil video
Miraklet i Madrid: Høgh fortæller anekdoter fra dengang, de smed Laudrup og Madrid ud af UEFA Cuppen
Det er 25 år siden, at målmandsikonet Lars Høgh og resten af OB-holdet besejrede Real Madrid 0-2 på Bernabéu, og derfor har vi fanget Lars Høgh til en snak om de gode, gamle dage.
Afspil video
Highlights: FCM tog deres tiende hjemmesejr i træk med kontroversiel Evander-scoring
FC Midtjylland holder snor i deres københavnske rivaler med en flot sejr over AaB, hvor der dog var tvivl om, hvorvidt der var offside på 2-0 målet.
Afspil video
Zorniger viste format: Tog afsked med håndtryk til alle
Den nu tidligere cheftræner mødte op til pressemødet efter sin fyring, og sagde farvel til alle fremmødte med smil og håndtryk.
Afspil video
Ebbe Sand om fyringen: For få point i forhold til spillermaterialet
Sportsdirektør Ebbe Sand uddyber årsagerne til dagens fyring af cheftræner Alexander Zorniger.