I ukendt farvand: Fire Aarhus-sejlere til U-VM i Kina

Frederik Bruun og Mads Fuglbjerg fra Aarhus Sejlklub sejler sammen for første gang i 29'eren. Foto: Peter Brøgger

I ukendt farvand: Fire Aarhus-sejlere til U-VM i Kina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ungdoms-VM er årets største U-event med 60 deltagende nationer. Danmark stiller til start i seks forskellige sejlklasser.

SEJLSPORT: Ni unge sejlere og to trænere landede onsdag i denne uge ved Hainan-øen i Kina, som fra 9. til 16. december danner ramme om årets Youth Sailing World Championship. I spidsen for landsholdet findes den erfarne talentudvikler Jan Christiansen fra Aarhus.

- Ungdoms-VM er årets absolut største U-event med omkring 60 nationer. Udfordringen i år er, at det foregår i Kina, og vi kender meget lidt til området. Vi har ikke kunnet få nogen vejrudsigter, vi kender ikke noget til strømforholdene, så vi er lidt på bar bund, når vi kommer derud, fortæller talentudvikler Jan Christiansen fra Dansk Sejlunion ved afrejsen tirsdag aften fra København.

Danmark er i til start i seks klasser: Nacra 15, Laser Radial drenge og piger, RS:X drenge samt 29er drenge og piger.

- Det er et ungt hold. Kun én har været med før - og kun én kan ikke være med igen. Så de er alle U18-sejlere i øjeblikket og flere endda en del yngre, siger Jan Christiansen.

Med sine blot 13 år er 29er-sejler fra Kaløvig Bådelaug, Katrine Schmidt, holdets klart yngste. Hun sejler med sin storesøster Johanne. Næstyngst er Radial-sejler fra Horsens, Johan Schubert, der netop er fyldt 15 år.

Flittig Aarhus-duo

Mads Fuglbjerg og Frederik Bruun, 29er sejlere fra Aarhus Sejlklub, ser frem til at prøve kræfter ved Ungdoms-VM i Kina. Besætningen har nemlig brugt utallige timer på Aarhus bugt, samt deltaget i stævner i både i ind- og udland.

Mads Fuglbjerg og Frederik Bruun er netop hjemvendt fra Europa Cup-finalen på Gardasøen, hvor de samlet slutter som nummer fem ud af 200 både. Besætningen har sammen med deres træningsmakkere brugt masser af timer på vand og land i Aarhus.

Som en anerkendelse på dette samarbejde fik de sammen med deres træningsmakkere i sommers tildelt Sailing Aarhus Prisen, og til Danish Sailing Awards fik 'Aarhus 29'er Sailing Team' tildelt prisen 'Årets Team' for et træningsmiljø med vidensdeling og kammeratskab.

-Vi takker vores trænere Pierre Baad og Finn Beton, for alle de mange timer de har brugt på os, på vandet og i klubben og til stævner, siger 17-årige Mads Fuglbjerg, der ved VM ser frem til at få en masse nye venner på tværs af landene.

I ukendt farvand: Fire Aarhus-sejlere til U-VM i Kina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Trods flot Sana-mål kæmpede OB sig tilbage og fik uafgjort
OB kom bagud med 2-0, da Jakob Ankersen og Tobias Sana scorede for AGF. OB kom dog tilbage i opgøret, da Jacob Barrett og til slut Nicklas Helenius skaffede fynboerne et point.
Afspil video
Et år med AGF og David Nielsen: Man skal kunne absorbere en masse smerte
David Nielsen har allerede rundet sit første år som AGF-træner. I Interviewet giver han et indblik i de op og nedture, der har været på det første år.
Afspil video
Ankersen: Det føles som om, at i Århus for tiden skal man brække et ben for at få straffe
Jakob Ankersen var mildest talt utilfreds med dommeren efter det uafgjorte resultat mod Ankersen?s gamle klub fra Esbjerg.
Afspil video
Kanstrup: Vi kunne have fået tre point hvis han havde set straffesparket
Pierre Kanstrup var ganske utilfreds med, at AGF ikke fik sat deres spil, som de ville, men også med dommeren, som måske skulle have tildelt dem et straffespark.
Afspil video
Highlights: AGF fik sin syvende uafgjort i sæsonen mod Esbjerg
De to overraskende hold i top 6 mødtes i dag i Esbjerg i en kamp, der på ingen måde var noget nær sindsoprivende.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Fra Robert Skovs kanon til Onuachus eminente hovedstød: Se alle målene fra denne Superliga-runde
Der har været rigtig mange flotte mål i den 12. runde af Superligaen, og vi har samlet dem alle i én målpakke. Blandt andet Tobias Sanas lækre ?chip?, endnu en Wilczek-kasse og Robert Skovs skønne langskudsdrøn.
Afspil video
Bo Henriksen bortvist: Det er så pisseringe, mand!
Bo Henriksen blev i Horsens kamp mod Esbjerg bortvist til tribunerne. Efter kampen fortæller han om sin egen oplevelse af situationen.
Afspil video
Bundærlig Solbakken i interview: Overrasker sig selv ved, at han ikke kan give slip
En meget ærlig Ståle Solbakken fortæller om sin trænerkarriere, de afkast, som er i forbindelse med et managerjob, og hvad tiden i FC København betyder for ham.
Afspil video
Marxen efter nederlaget til FCK: Vi er ikke rutinerede og kyniske nok
Erik Marxen var ærgerlig efter nedelaget til FC København, men kunne ikke svarer på, hvorfor det er så svært at præstere på udebane for Randers.
Afspil video
Morten Bruun og Esben Hansen om Solbakken: Han er nådesløs
Eksperterne skulle i studiet vælge fem adjektiver som passer på FCK-træneren Ståle Solbakken.