IF Lyseng skriver klubhistorie: Rykker op i 2. division

Stefan Stokvad i en af forårets kampe mod Holstebro. Arkivfoto: Morten Stricker

IF Lyseng skriver klubhistorie: Rykker op i 2. division

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom der resterer fire runder tilbage i Danmarksserien, så blev det lørdag sikkert, at Lysengs herrehold skal tilbringe næste sæson i 2. division. Det er noget, der gør formand Jan Radzewicz enormt stolt på klubbens vegne.

FODBOLD: De har spillet 23 kampe, vundet 17 af dem og scoret gennemsnitligt 2,3 mål per kamp i den indeværende sæson. Det gør IF Lyseng til suveræne vindere af Danmarksseriens pulje fire og dermed oprykkere til anden division, selvom der stadig er fire runder igen, inden spillerne kan gå på sommerferie.

Spørger man formanden for klubben, er der ingen tvivl om, hvad han synes om den præstation.

- Det er simpelthen stort. Det er jo ikke noget, man tænker på, når sæsonen starter, at man skal i 2. division. Men det viste sig jo simpelthen, at vi var gode. Vi fik efterhånden et forspring, så vi kunne begynde at indstille os på det. Så vi er så stolte over det. Det er jo ikke nogen enkeltmandspræstation, det er et helt setup af trænere, ledere, spillere, siger Jan Radzewicz.

Hvordan er I lykkedes med det her?

- Det er sammenholdet omkring holdet. Det fællesskab, der er. Jalousi og strid er blevet lagt på hylden. Vi startede ikke med at sige, at vi skulle rykke op, men vi vil jo så gerne. Og det er næsten sådan, at man kan få tårer i øjnene ved at snakke om det, lyder det fra formanden.

Og spillerne, de kommer blandt andet fra klubben selv. Derfor tror formanden også, at flere af dem vil blive på holdet, selvom nogle kunne ske at få andre tilbud.

- Mange af spillerne har vi haft i mange år. Og det er jo noget af det, man gerne vil som klub, at man laver sine egne spillere. Det er kedeligt, hvis alle sammen smutter, når de bliver gode. Men man kommer jo ikke i anden division uden gode spillere, og der kunne sikkert være nogle, der kunne opnå mere i andre klubber, men jeg tror faktisk, at mange af spillerne gerne vil blive i Lyseng, siger Jan Radzewicz.

Kommer til at koste

Sammen med en plads i 2. division, følger også regler og krav. Det betyder nye tiltag og økonomiske udfordringer for klubben, og formanden håber, flere sponsorer vil være med til at løfte opgaven.

- DBU laver nogle krav om, hvad man skal og ikke skal, og det kommer selvfølgelig til at koste. For eksempel skal der være vagter til nogle kampe, der skal være separate omklædningsrum, og der er regler for opvarmning. Så vi får brug for flere indtægter, og vi håber da, oprykningen kan give lidt mere interesse for sponsorerne. Det er noget af det, vi må se på hen ad vejen, det bliver spændende at følge, siger han.

Og så vil formanden gerne lige slå én ting fast, inden vi slutter:

- Det er virkelig en god historie, også fordi vi som klub spiller en stor rolle i lokalmiljøet. Det er jo ikke superliga, det ved vi godt, men det er stort, siger han.

Se fejringen af oprykningen i opklædningsrummet.

IF Lyseng skriver klubhistorie: Rykker op i 2. division

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Vild, vildere, Wilczek: Den polske goalgetter slog rekorden for flest scorede mål i et kalenderår
Med Kamil Wilczeks udligning mod Vejle i næstsidste spillerunde af efteråret slog han rekorden for flest scorede mål på et år. Hele 25 af slagsen leverede den stille og sympatiske polak for Brøndby.
Afspil video
Skov-hattrick sender Superligaen på vinterpause: Se alle rundens mål her
Der blev scoret hele 21 mål i Superligaens runde 20, og vi har samlet alle 21 mål i en stor målpakke.
Afspil video
Jesper Hansen bedømmer: De Gea vs. Alisson
FC Midtjyllands målmand Jesper Hansen har hjulpet os med at vurdere, hvem af de to målmænd der er bedst i øjeblikket.
Afspil video
Transfersnak med Solbakken: Planen har hele tiden været, at Ankersen skal sælges til sommer
Ståle Solbakken og Kasper Marker gennemgår FCK?s trup med et helt særligt transferfokus. Hvordan står det til med kontraktudløb? Hvem bliver muligvis solgt? Hvor skal FCK forstærke sig?
Afspil video
Kenneth Andersen sætter ord på sin første tid som cheftræner i FC Midtjylland: Det har været hektisk
I starten af oktober blev Kenneth Andersen udpeget som Jess Thorups afløser som FC Midtjyllands cheftræner. Andersen fortæller om, hvordan han har oplevet den første periode som værende cheftræner i en af Danmarks største klubber.