Ikke flere kødben: Nu skal Sylvester Berg gøre sig klar til at flyve fra reden

20-årige Sylvester Berg har optrådt for Bakken Bears siden han var 17 år gammel. Foto: Kim Haugaard

Ikke flere kødben: Nu skal Sylvester Berg gøre sig klar til at flyve fra reden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er ikke altid lige nemt mentalt at skulle levere på en basketballbane hver eneste dag. Det skal 20-årige Sylvester Berg øve sig på, inden han drager mod en karriere i udlandet. Torsdag scorede han 14 point da Bakken Bears tævede Randers Cimbria.

BASKETBALL: Sylvester Berg lignede ikke den 17-årige gymnasieelev, han var, da han fik sine første kampe i Bakken Bears-trøjen.

Han har en fysik, som de fleste basketballspillere et stykke oppe i tyverne misunder ham.

Og derfor kunne det være svært at se, at selvom kroppen var klar til Bakken Bears, så skulle hovedet følge med.

Basketball - og elitesport i det hele taget - er meget mere end at bruge sine muskler. Og det er nu 20-årige Sylvester Berg ved at lære.

Torsdag spillede han strålende, da han fik 23 minutter på banen i Bears' 109-74-sejr over Randers Cimbria. Århusianske Berg scorede 14 point, tog otte rebounds, to steals og to assists.

Det var én af de dage, der gør det træge slid i hverdagen det hele værd.

- Det er rigtig hårdt for hovedet at være med her. Det er sport, det er en præstationsverden. Jeg vil altid gerne være bedre end i forrige sæson, og på den måde kan op- og nedture være hårdt i perioder hvor der ikke er tur i den.

- Der vil altid være en tvivl hvis jeg spiller dårligt. Så begynder tankerne om det er det rigtige at bruge al den træningstid på det her og hvorfor bliver jeg ikke bedre? Men det er en evig kamp, og det er jo også derfor, jeg bliver ved med at komme i hallen. Jeg elsker at træne. Og jeg føler, at jeg er på rette spor. Jeg ser det kun gå i den rigtige retning lige nu. Og jeg er utrolig glad for at være en del af klubben, det er min familie.

- Fysisk er jeg med i toppen. Det er omkring det erfaringsmæssige, at jeg skal bygge på. Det handler også om selvtillid. Der er ikke plads til at tøve på det her niveau. Fordi jeg er ung, og jeg ikke har erfaringen, bliver jeg tit usikker. Og det er klart dét, der er næste skridt at forbedre. Man vil selvfølgelig altid ønske at blive bedre teknisk, men for mig handler det om at få selvtillid i alle facetter. Og det kommer af at spille, sagde Sylvester Berg efter ligasejren.

Der stilles nogle større krav til den 20-årige i denne sæson, hvor han ikke længere regnes som et talent.

- Da han kom ind på Bears var den mentale udfordring at håndtere, at der var en masse publikum og det hele gik meget hurtigt. Nu er hans mentale udfordring en anden. Han er ikke længere med for at få et kødben hist og her, men nu er han med for at levere på lige fod med de andre. Han er ikke en af de unge længere, men en Bears-spiller på lige fod med de andre og skal levere som sådan. Det er dén udfordring, han er på vej igennem nu. Han arbejder på det og det er dejligt at se i dag, at han gjorde det godt både på og uden for banen og var på rent mentalt. Når vi kigger internationalt, så begynder folk på topplan først at gøre det, når de er omkring 25 år. Så det tager tid at blive god til det, sagde Mathias Bach, der er associeret head coach i Bakken Bears.

Han har set Sylvester Berg tage store skridt i de tre år, han har spillet for de danske mestre:

- Han har været klar rent fysisk fra starten. Og det kunne vi jo også se. Han kunne godt komme ind og bokse og være med i reboundsspillet selv på europæisk plan. Og så er der alle de ting, han skal lære i hallen, og som han går og snakker med Jacob Freil (teknisk coach, red.) om. Og ét er at snakke om det, noget andet er at bruge det når adrenalinen pumper.

Basketligaen
Bakken Bears - Randers Cimbria 109-74Periodecifre: (23-22), (36-10), (24-15), (26-27)

Bears: Adama Darboe 16, Tobin Carberry 15, Sylvester Berg 14, Hayden Dalton 14, Darko Jukic 13, Tylor Ongwae 9, Michel Diouf 8, Ryan Evans 8, Morten Sahlertz 8, David Kristensen 2, Chris Christoffersen 2

Cimbria: Brantley Bynum 20, Dee Franklin 16, Chris Nielsen 15

Rebounds: Bears 41, Cimbria 36

Tilskuere: Cirka 700 i Vejlby-Risskov Hallen

Klar til at lette

Sylvester Berg har spillet i Skovbakken og Bakken Bears siden han var 11 år gammel.

Han er i gang med sidste år af sin fireårige gymnasieuddannelse, og han ser frem til at leve af at spille basketball. Om det er i Danmark eller i udlandet, hvor han har planer om at drage ud inden for et år eller to. Til en europæisk klub, fordi han vil ikke på college i USA som mange andre i hans alder.

- Det er bare ikke lige mig. Jeg vil meget hellere have den professionelle levestil. På gymnasiet er jeg fireårig, så jeg har mange frie moduler. Derfor træner jeg med klubben om morgenen, tager hjem og spiser og til træning igen senere. Dén rutine kan jeg rigtig godt lide. Jeg drømmer om at kunne leve af det på den måde og at have 100 procent fokus på basketball. Jeg kan godt lide at studere, men jeg vil godt sætte en tid af til at spille og have det fedt med det. Jeg har hele mit liv foran mig.

- Jeg elsker at være her i Bakken, men på et tidspunkt skal man flyve fra reden og komme ud og lære en masse et andet sted. Det er der også udvikling i.

Ikke flere kødben: Nu skal Sylvester Berg gøre sig klar til at flyve fra reden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
Afspil video
Highlights: Majestætisk Kaiser-kasse i Brøndby-sejr over AGF
Brøndby og AGF mødtes fredag aften i Superligaen i et opgør, der længe stod 0-0. Et mål af Dominik Kaiser i anden halvleg sendte dog Brøndby på sejrskurs i et opgør, hjemmeholdet vandt 2-0.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Er Robert Skov ved at blive for god til Superligaen? Selv er han iskold
Robert Skov tænker ikke på mulig interesse fra andre klubber. Han har fokus på den interesse, som FC København og hans medspillere giver ham.
Afspil video
Dommen er hård: Vinteren kan ikke komme hurtigt nok for Esbjerg
Casper Høygård kommer her med sin dom over Esbjerg, inden vi med hastige skridt nærmer os juleferien.
Afspil video
John Lammers: Hvis man tror, at det hele er godt, så bliver det værre
For Esbjerg-træner John Lammers er det vigtigt, at man arbejder hårdt hver eneste dag. Se indslaget med John Lammers her, og bliv lidt klogere på ham som træner.
Afspil video
Jacob Friis om sin måde at være træner på: Jeg har altid været tilhænger af tydelighed
Bliv i indslaget her lidt klogere på AaB?s nye cheftræner, Jacob Friis, som i første omgang har fået en kontrakt frem til sommeren 2019.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.