Institution indkalder til inspirationsmøde: Idrætshøjskole vil hjælpe Aarhus United

Aarhus United har været sæsonens positive overraskelse i kvindernes liga og fik senest uafgjort mod Nykøbing på hjemmebane. Foto Anita Graversen/Ritzau Scanpix

Institution indkalder til inspirationsmøde: Idrætshøjskole vil hjælpe Aarhus United

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus United har brug for økonomisk opbakning, hvis det nystartede ligahold skal fortsætte på samme niveau. Idrætshøjskolen i Aarhus vil gerne være med til at sikre klubbens fortsatte liv og har derfor indkaldt til møde i efterårsferien.

Håndbold: Det er nu eller aldrig.

Sådan lød beskeden fra Aarhus Uniteds cheftræner Heine Eriksen, da han sammen med bestyrelsesformand Mads Winther, fortalte om den økonomiske situation i Aarhus United. Det nystartede ligahold fik en glimrende start på tilværelsen og sluttede som nummer ni i deres første sæson i ligaen. I denne sæson er de gode takter fortsat på det talentfulde hold. Senest med et uafgjort resultat mod topholdet Nykøbing Falster onsdag aften.

Men selvom de sportslige resultater har været over al forventning, så har det knebet med økonomien. Aarhus United kom ud af sit første regnskabsår med et minus på 600.000 kroner og mangler lige nu halvanden million, hvis sæson tre skal fortsættes på det niveau, man indtil videre har arbejdet med. Finder man ikke pengene, så vil projektet være tvunget til at køre videre på et andet plan eller i værste fald lukke.

En situation, der nu har fået forstanderen på Idrætshøjskolen i Aarhus, Henrik Løvschall, til at indkalde til et inspirationsmøde. Nærmere betegnet torsdag 25. oktober klokken 19.00 i foredragssalen ved Vejlby Centervej.

I sin indlæg skriver han blandt andet.

- For et år siden opstod Aarhus United som fugl Phønix af SK Aarhus´ lukning. Mod alle odds nåede man på få uger at få skabt grundlag for en organisation, der kunne overtage ligadameholdet, men lige så vigtigt også hele grundlaget for håndbold i Aarhus. Nemlig det der nu er ni lokale klubber, der tager sig af ungdommen. Det er her mit hjerte er, men jeg hylder også eliteholdet i den bedste række, så de ungdomsspillerne har noget at se op til, følge i kamp samt stræbe efter.

- I denne uge er vi endnu engang mødt af overskrifterne om at der mangler penge og en konkurs truer. Der appelleres til de lokale virksomheder om at bidrage. Virkeligheden er at mange idrætsgrene og klubber går rundt med hatten. Forrest går AGF fodbold. Sådan er det bare. Så der skal andet til. Der skal en bevægelse til. En bevægelse, der samler kræfterne i håndboldens verden. Det gælder naturligvis virksomhederne, men i lige så stor grad også foreningsfolkene, forældre, håndboldelskerne men også byen. Heriblandt politikerne og kommunen, men også de lokale medier, lyder det fra forstanderen.

Højskolen er ikke altid øverst på dagsordenen i en by af Aarhus' størrelse, men nu vil man gerne tage initiativet til at sikre grundlaget for Aarhus United og ikke mindst det ungdomsarbejde, som klubben har sat i gang.

- Vi syner ikke af meget i en stor kulturby som Aarhus. Men nu vil vi gerne indbyde til stormøde om Uniteds nuværende situation og overlevelse. De fortjener klubben, spillerne, folkene bag projektet og ikke mindst byen. Lad os mødes til en aften med idégenerering, lad os tænke stort og utraditionelt, lyder opfordringen fra forstanderen.

Henrik Løvschall har inviteret til inspirationsmøde i efterårsferien, hvor hovedemnet vil være opbakning til Aarhus United. Arkivfoto.
Henrik Løvschall har inviteret til inspirationsmøde i efterårsferien, hvor hovedemnet vil være opbakning til Aarhus United. Arkivfoto.

Institution indkalder til inspirationsmøde: Idrætshøjskole vil hjælpe Aarhus United

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
Afspil video
Highlights: Majestætisk Kaiser-kasse i Brøndby-sejr over AGF
Brøndby og AGF mødtes fredag aften i Superligaen i et opgør, der længe stod 0-0. Et mål af Dominik Kaiser i anden halvleg sendte dog Brøndby på sejrskurs i et opgør, hjemmeholdet vandt 2-0.
Afspil video
AGF?s PC svarer på kritik: Hvorfor bruger I ikke egne talenter?
Peter Christensen, Sportschef for AGF, får en masse kritiske spørgsmål fra Jan Schouby, Chefredaktør på Århus Stiftstidende, om AGF?s talentarbejde, og hvorfor klubben ikke bruger nogen unge talenter fra egne rækker.
Afspil video
Jacobsen om AGF-boss? diskussion med profiler: Den slags holdt man indendøre i de klubber, jeg var i
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen fortæller, hvordan de så situationen mellem PC, Tobias Sana og Youssef Toutouh.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Er de danske talenter mentalt svage? Hør fra Zorniger, Ståle og vores eksperter!
Alexander Zorniger har været ude med en kritik af de danske talenters mentalitet. Et billede vores eksperter og Ståle Solbakken ikke kan genkende.
Afspil video
Så du banderne? Ståle Solbakken forklarer sig i FCK's bande-gate
Fandt FC København på et snedigt modtræk til FC Midtjyllands lange indkast, eller vat det blot et forsøg på at skabe god stemning? Banderne var i hvert faldt rykket længere tilbage i den efterfølgende kamp mod Esbjerg.
Afspil video
Highlights: Brøndby overkom Vejles frisparksperle og sejrede i anden halvleg
Trods Vejles tidlige mål var det Brøndby, der med to mål i anden halvleg sikrede sig sejren i søndagens sene Superliga-opgør.
Afspil video
N'Doye om kontraktsituation i FCK: Jeg har ikke diskuteret muligheden for forlængelse endnu
Kasper Marker fangede Dame N'Doye til en snak om kampen mod Esbjerg fB og kontraktudløbet til sommer.
Afspil video
Mathias Kristensen efter nederlag til FCK: De viser, de er Danmarks bedste hold
Vi fangede Esbjergs Mathias Kristensen efter 3-0-nederlaget til FC København.