Institution indkalder til inspirationsmøde: Idrætshøjskole vil hjælpe Aarhus United

Aarhus United har været sæsonens positive overraskelse i kvindernes liga og fik senest uafgjort mod Nykøbing på hjemmebane. Foto Anita Graversen/Ritzau Scanpix

Institution indkalder til inspirationsmøde: Idrætshøjskole vil hjælpe Aarhus United

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus United har brug for økonomisk opbakning, hvis det nystartede ligahold skal fortsætte på samme niveau. Idrætshøjskolen i Aarhus vil gerne være med til at sikre klubbens fortsatte liv og har derfor indkaldt til møde i efterårsferien.

Håndbold: Det er nu eller aldrig.

Sådan lød beskeden fra Aarhus Uniteds cheftræner Heine Eriksen, da han sammen med bestyrelsesformand Mads Winther, fortalte om den økonomiske situation i Aarhus United. Det nystartede ligahold fik en glimrende start på tilværelsen og sluttede som nummer ni i deres første sæson i ligaen. I denne sæson er de gode takter fortsat på det talentfulde hold. Senest med et uafgjort resultat mod topholdet Nykøbing Falster onsdag aften.

Men selvom de sportslige resultater har været over al forventning, så har det knebet med økonomien. Aarhus United kom ud af sit første regnskabsår med et minus på 600.000 kroner og mangler lige nu halvanden million, hvis sæson tre skal fortsættes på det niveau, man indtil videre har arbejdet med. Finder man ikke pengene, så vil projektet være tvunget til at køre videre på et andet plan eller i værste fald lukke.

En situation, der nu har fået forstanderen på Idrætshøjskolen i Aarhus, Henrik Løvschall, til at indkalde til et inspirationsmøde. Nærmere betegnet torsdag 25. oktober klokken 19.00 i foredragssalen ved Vejlby Centervej.

I sin indlæg skriver han blandt andet.

- For et år siden opstod Aarhus United som fugl Phønix af SK Aarhus´ lukning. Mod alle odds nåede man på få uger at få skabt grundlag for en organisation, der kunne overtage ligadameholdet, men lige så vigtigt også hele grundlaget for håndbold i Aarhus. Nemlig det der nu er ni lokale klubber, der tager sig af ungdommen. Det er her mit hjerte er, men jeg hylder også eliteholdet i den bedste række, så de ungdomsspillerne har noget at se op til, følge i kamp samt stræbe efter.

- I denne uge er vi endnu engang mødt af overskrifterne om at der mangler penge og en konkurs truer. Der appelleres til de lokale virksomheder om at bidrage. Virkeligheden er at mange idrætsgrene og klubber går rundt med hatten. Forrest går AGF fodbold. Sådan er det bare. Så der skal andet til. Der skal en bevægelse til. En bevægelse, der samler kræfterne i håndboldens verden. Det gælder naturligvis virksomhederne, men i lige så stor grad også foreningsfolkene, forældre, håndboldelskerne men også byen. Heriblandt politikerne og kommunen, men også de lokale medier, lyder det fra forstanderen.

Højskolen er ikke altid øverst på dagsordenen i en by af Aarhus' størrelse, men nu vil man gerne tage initiativet til at sikre grundlaget for Aarhus United og ikke mindst det ungdomsarbejde, som klubben har sat i gang.

- Vi syner ikke af meget i en stor kulturby som Aarhus. Men nu vil vi gerne indbyde til stormøde om Uniteds nuværende situation og overlevelse. De fortjener klubben, spillerne, folkene bag projektet og ikke mindst byen. Lad os mødes til en aften med idégenerering, lad os tænke stort og utraditionelt, lyder opfordringen fra forstanderen.

Henrik Løvschall har inviteret til inspirationsmøde i efterårsferien, hvor hovedemnet vil være opbakning til Aarhus United. Arkivfoto.
Henrik Løvschall har inviteret til inspirationsmøde i efterårsferien, hvor hovedemnet vil være opbakning til Aarhus United. Arkivfoto.

Institution indkalder til inspirationsmøde: Idrætshøjskole vil hjælpe Aarhus United

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Trods flot Sana-mål kæmpede OB sig tilbage og fik uafgjort
OB kom bagud med 2-0, da Jakob Ankersen og Tobias Sana scorede for AGF. OB kom dog tilbage i opgøret, da Jacob Barrett og til slut Nicklas Helenius skaffede fynboerne et point.
Afspil video
Et år med AGF og David Nielsen: Man skal kunne absorbere en masse smerte
David Nielsen har allerede rundet sit første år som AGF-træner. I Interviewet giver han et indblik i de op og nedture, der har været på det første år.
Afspil video
Ankersen: Det føles som om, at i Århus for tiden skal man brække et ben for at få straffe
Jakob Ankersen var mildest talt utilfreds med dommeren efter det uafgjorte resultat mod Ankersen?s gamle klub fra Esbjerg.
Afspil video
Kanstrup: Vi kunne have fået tre point hvis han havde set straffesparket
Pierre Kanstrup var ganske utilfreds med, at AGF ikke fik sat deres spil, som de ville, men også med dommeren, som måske skulle have tildelt dem et straffespark.
Afspil video
Highlights: AGF fik sin syvende uafgjort i sæsonen mod Esbjerg
De to overraskende hold i top 6 mødtes i dag i Esbjerg i en kamp, der på ingen måde var noget nær sindsoprivende.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Fra Robert Skovs kanon til Onuachus eminente hovedstød: Se alle målene fra denne Superliga-runde
Der har været rigtig mange flotte mål i den 12. runde af Superligaen, og vi har samlet dem alle i én målpakke. Blandt andet Tobias Sanas lækre ?chip?, endnu en Wilczek-kasse og Robert Skovs skønne langskudsdrøn.
Afspil video
Bo Henriksen bortvist: Det er så pisseringe, mand!
Bo Henriksen blev i Horsens kamp mod Esbjerg bortvist til tribunerne. Efter kampen fortæller han om sin egen oplevelse af situationen.
Afspil video
Bundærlig Solbakken i interview: Overrasker sig selv ved, at han ikke kan give slip
En meget ærlig Ståle Solbakken fortæller om sin trænerkarriere, de afkast, som er i forbindelse med et managerjob, og hvad tiden i FC København betyder for ham.
Afspil video
Marxen efter nederlaget til FCK: Vi er ikke rutinerede og kyniske nok
Erik Marxen var ærgerlig efter nedelaget til FC København, men kunne ikke svarer på, hvorfor det er så svært at præstere på udebane for Randers.
Afspil video
Morten Bruun og Esben Hansen om Solbakken: Han er nådesløs
Eksperterne skulle i studiet vælge fem adjektiver som passer på FCK-træneren Ståle Solbakken.