Jamen, de vader jo i sejre for tiden, AGF'erne

Magnus Kaastrup scorede til 3-0 for AGF og viste gode takter i anden halvleg mod Aarhus Fremad. Foto: Axel Schütt

Jamen, de vader jo i sejre for tiden, AGF'erne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lørdag var det tid til årets første testkamp for både AGF og Aarhus Fremad. Favoritterne vandt med 4-0, og de unge talenter viste sig atter fornemt frem. Hos modparten var man - trods resultatet - også meget godt tilfreds, da man først starter træningen op igen efter ferien på mandag.

Fodbold: Det har da været ungdommens weekend indtil videre i AGF.

Fredag aften var det spillere som Kasper Lunding, Magnus Kaastrup, Nimo Gribenco og Jens Stage, der var med til at gøre rent bord i Brøndby Hallen og vinde indendørsstævnet KMD Cup med finalesejr på 2-0 over OB.

Og lørdag eftermiddag var det især 18-årige Lunding og 17 årige Kaastrup , der lyste op i årets første testkamp mod Aarhus Fremad på kunstgræsbanen på Fredensvang.

De to tekniske hurtigløbere var i hvert fald med til at sætte gang i målscoringen efter pausen, da den helt unge garde kom i spil efter en første halvleg, hvor de mere etablerede AGFere havde domineret startopstillingen.

1-0 i hjemmeholdets favør stod der, da Jovanovic, "Duncan" og co. traskede fra banen, Mustapha Bundu var målscoreren, og så var det op til "B-kæden" at gøre arbejdet færdigt i de sidste 45 minutter. Og det gjorde de godt.

Kasper Lunding stod bag Jakob Ankersens mål til 2-0, inden Magnus Kaastrup øgede til 3-0, og Ankersen satte prop i med kampens sidste træffer.

- På den her årstid drejer pilen og dermed fokus altid hen på de unge spillere. Vi ved jo, hvad der kommer fra den store gruppe af spillere, der spiller mere fast, og når vi så ser på nogle af de her andre spillere, er det selvfølgelig en rigtig vigtig tid for dem. De vil gerne vise sig frem for os i staben, men også for omverdenen. Det er en helt afgørende tid for de unge spillere i forhold, hvad vores opfattelse af dem enkeltvis er. Og derfor er det fedt at se dem levere, kom det efter kampen fra en overordnet tilfreds AGF-cheftræner David Nielsen, der også brugte spillere som Mads Mikkelsen, Søren Bugge, Christian Bech og Alexander Ammitzbøll i anden halvleg. Samtidig måtte han til opgøret undvære Benjamin Hvidt, Sebastian Hausner og Daniel Thøgersen, der er med U19-landsholdet på træningslejr på Cypern.

- Lunding, Kaastrup, Bugge og de spillere, der også viste sig frem fredag i Brøndby i en fjendtlig atmosfære, jamen, for dem er det stort at kunne vise sig frem, og det skal vi andre ikke negligere. Det kan godt være, at der er mange, der ryster lidt på skuldrene af den indendørsturnering, men det var den eneste turnering, der var fredag i Danmark, og den vandt vi. Nu skal vi ikke bruge så meget tid på at snakke om den turnering, men de her unge kom hjem klokken halv fire i nat (natten til lørdag, red.), og så står de op og leverer ganske fint igen. Det viser noget karakter. De sender i det hele taget de helt rigtige signaler til mig og alle andre. De er i stor udvikling. Og det er glædeligt, kom det fra Nielsen.

Han maner dog også til besindighed. De unge er meget unge, lyder budskabet.

- Vores udfordring lige nu i AGF er, at vores unge spillere, de er ikke unge, de er super unge. Vi mangler næsten to årgange, 1998 og 1999, så vores unge, der er på vej, de kommer fra 2000 og 2001, hvilket betyder, at dem vi betegner som unge har en alder, man ikke ser i mange andre klubber. Det er positivt for os i og med, at de i en meget ung alder får noget erfaring, da flere af dem allerede har spillet på førsteholdet. Men det er klart, at i forhold til at træde direkte ind på holdet, der mangler de noget endnu, sagde David Nielsen.

To scoringer og en fornem assist blev det til på 45 minutter for Jakob Ankersen. Foto: Axel Schütt
To scoringer og en fornem assist blev det til på 45 minutter for Jakob Ankersen. Foto: Axel Schütt

Det handler om at turde

Hos Aarhus Fremad var der også tilfredshed med udbyttet af testkampen trods det endelige resultat. For holdet fra 2. division starter faktisk først træningen op på mandag.

- Der skal jo være forskel på et superligamandskab, der skal spille kamp om en måned, og så os, der først skal spille i 2. division om to måneder. De vandt fortjent, men jeg synes, at vi fulgte fint med, og jo faktisk er toneangivende i kampens første kvarter, hvor vi også kommer til nogle store muligheder. Vi har mange nye ansigter, så det var fint at få set alle lidt an, inden vi for alvor tager fat, lød det fra Fremads cheftræner Morten Mølkjær, der før denne sæson skiftede til klubben fra Riisvangen fra netop AGF, som han førte til DM-guld i U17-rækken.

Derfor har han også et stort kendskab til de unge spillere, der for alvor ser ud til at begynde at røre på sig.

- De er gode. Jeg er faktisk imponeret, hvor meget nogle af dem har udviklet sig. Det ser spændende ud for AGF. Jeg kan godt se, at der stadig mangler noget taktisk forståelse og noget fysik i nærkampene, men jeg ville ikke være bange for at spille dem, hvis det var mig. De er vant til at vise sig frem, og vil gerne vise, hvad de kan. Det begynder at skinne igennem, og det er bare sjovt at stå på den anden side nu og følge det, kom det fra Mølkjær, der selv har hentet to tidligere AGF-talenter, Arfan Habibi og Jacob Torp, til Aarhus Fremad i vinterpausen. Angriberen Jakob Rittig, tidligere Skovbakken, er også kommet til fra Kolding.

Men kan han overhovedet bruge 90 minutter mod et bedre hold til noget, når hans spillere endnu ikke har trænet sammen?

- Ja, det synes jeg bestemt. Resultatet kan man alligevel aldrig bruge til noget i en testkamp. Det handler om at se, om spillerne tør spille mod et hold, der er bedre. Og det synes jeg, at de gjorde i begge halvlege. Jeg tror på, at det mentalt kan være med til at flytte os som hold ind i opstarten, at vi viser, at vi ikke er bange for at spille mod AGF. Der er gode ting, der er også mindre gode ting, men nu er der jo altså også to måneder til den første kamp, sagde Mølkjær.

Den tidligere AGF -og Brabrand-spiller, Arfan Habibi, er - som en anden tidligere AGFer, Jacob Torp, ny mand i Aarhus Fremad-trøjen. Her i nærkamp med Mustafa Amini. Foto: Axel Schütt
Den tidligere AGF -og Brabrand-spiller, Arfan Habibi, er - som en anden tidligere AGFer, Jacob Torp, ny mand i Aarhus Fremad-trøjen. Her i nærkamp med Mustafa Amini. Foto: Axel Schütt

Jamen, de vader jo i sejre for tiden, AGF'erne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Amini så rødt og Kasper Junker-kasse i 5-måls drama
AC Horsens spillede søndag mod AGF i årets Superliga. Det blev en hårdt spillet kamp som begge hold havde chancerne for at vinde. Horsens endte dog med at trække sig sejrsrigt ud af kampen, som endte 3-2.
Afspil video
Optakt til Horsens - AGF: Kasper Junker kan sagtens true AGF
AC Horsens tager i dag imod AGF, et opgør der sagtens kan blive en underholdene affære. Den tidligere AGF-angriber, Kasper Junker, har tager skiftet til Horsens og skal nu møde sin tidligere klub.
Afspil video
Bo Henriksen inden Horsens - AGF: Kasper Junker ser fremragende ud
Vi snakkede med Bo Henriksen inden opgøret mod AGF. Bo Henriksen gav en status på hvor god form deres nye angriber er i.
Afspil video
Highlights: AGF måtte dele da de tog imod Vendsyssel i en chancerig kamp
Det blev en uafgjort, da AGF tog imod Vandsyssel, i Århus. Det blev et intenst opgør, som begge mandskaber kunne have vundet.
Afspil video
Highlights: Ubesejrede AGF hentede tre point i Hobro
Kampen endte 0-2 til gæsterne, hvor Mustafa Amini og Jens Stage blev aftenens målscorere.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Forløsende Vejle-sejr mod formstærke Esbjerg
Gustaf Nilsson fik endelig sparket sig selv på måltavlen og scorede kampens eneste, i starten af anden halvleg. Kampen bølgede frem og tilbage i anden halvleg og var spændende lige til det sidste.
Afspil video
Brøndbys Sportsdirektør-kanditater: Her er fire bud på Troels Bechs afløser
Flemming Povlsen og Lars Jacobsen diskuterer fire bud, på en eventuel afløser af Brøndbys sportsdirektør.
Afspil video
Troels Bech om hans Brøndby-stop: Brøndby står nu et stabilt og sundt sted
Troels Bech stopper i Brøndby og han fortæller her i indslaget, hvorfor han har taget beslutningen.
Afspil video
Highlights: AaB og Vejle gik til stålet i intenst remis
Der var krig på kniven mellem AaB og Vejle i en kamp, der var præget af hårde dueller og to hold, der begge kom tæt på at stjæle sejren i slutminutterne.
Afspil video
Nikolai Laursen om sin tilbagekomst til Brøndby: Det er et skridt på vejen i min videre karriere
20-årige Nikolai Laursen er vendt tilbage til Brøndby på en lejekontrakt. Laursen ser dog kun sin tilbagekomst som et skridt på vejen mod igen at komme til udlandet.