Jørgensen bliver næppe dansk VM-topscorer

Nicolai Jørgensen fik kun en halvleg mod Mexico, og hans afløser, Kasper Dolberg, gjorde det faktisk fint. Men derfor er Jørgensen stadig seedet hos landstræneren. Foto: Lars Møller/Scanpix

Jørgensen bliver næppe dansk VM-topscorer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nicolai Jørgensen har egentlig hele pakken til at blive en stor målscorer på den store scene. Men det er han ikke, og mod Mexico spillede han igen en af de kampe, hvor han kun var tæt på.

Hvem skal score de danske mål i Rusland?

Det er yderst relevant at stille det spørgsmål efter de seneste landskampes pauvre udbytte på den konto - trods de to mål lørdag aften mod Mexico.

Landstræner Åge Hareide sætter naturligvis sin lid til Christian Eriksen og Thomas Delaney - de to danske topscorere i kvalifikationen, men der skal også gerne komme mål fra angriberne i VM-slutrunden - frem for nogen Nicolai Jørgensen, der er Hareides klart foretrukne frontangriber i 4-3-3-systemet.

Det sidste mangler

Og Jørgensen har egentlig hele pakken - han er fysisk stærk, god i luften, sikker på bolden, rimelig hurtig og placerer sig ofte rigtigt.

Når det ikke bliver til alverden - otte mål i 31 landskampe er ikke prangende, deraf kun to i ni kampe i kvalifikationen - kan det skyldes, at Jørgensen ikke er rigtig god til noget.

I hvert fald ikke på allerhøjeste niveau.

Kvaliteterne rækker så rigeligt til at score mange mål i både superligaen og i Holland, men på den helt store scene mangler han de sidste procenter. Kun ved 3-0-målet i 4-0-sejren over Polen i Parken viste han, at han har det, der skal til for at score i de rigtig store kampe.

Mod Mexico indledte han med at være tæt på at score med hovedet efter blot et minut for minuttet efter at snitte bolden glimrende videre til Sisto.

Og han havde haft en overordentlig fin mulighed for at blive målscorer, hvis Yussuf Poulsen i kampens åbning havde opfattet, at Jørgensen var stukket af på det helt rigtige tidspunkt. Det er ikke altid angriberens skyld, at han ikke kommer frem til de store chancer, og Jørgensen skal som de fleste andre i hans kategori serviceres.

Lige ved og næsten

Generelt var Nicolai Jørgensen fint med i kampen fra start. Defensivt agerer han en effektiv duo med Christian Eriksen i det første pres og falder i det hele taget godt ind i holdspillet - også når han er en vigtig mand på de defensive dødbolde. Hareide kan godt lide spillere, der tjener holdet - det gør Jørgensen.

Faktisk var der heller ikke noget at indvende mod hans placeringsevne ved både indlæg og dødbolde i den anden ende af banen.

Et par gange var han helt derinde, hvor han skal være og manglede kun få centimeter for at gøre tingene færdige. Men det skete ikke.

Heller ikke på dødboldene, hvor han ellers varierer fint med enten at gå efter den første hovedstødschance eller at afvente anden eller tredje bold og en løs chance.

Det blev en landskamp, som de desværre er flest for Nicolai Jørgensen. Han gjorde mange ting rigtig, han lignede til tider en spiller, der kunne gøre meget ondt på modstanderen - men der skete for lidt i de afgørende situationer, og der skete slet ingen ting, når vi kiggede på måltavlen.

Denne kamp ændrer givetvis ikke ved, at han er Hareides foretrukne, men det bliver sværere og sværere at tro på, at Nicolai Jørgensen bliver dansk VM-topscorer.

Eller bare målscorer i Rusland.

Jørgensen bliver næppe dansk VM-topscorer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Stort drama til det sidste i Aarhus, hvor AGF og AaB spillede 2-2
AGF og AaB spillede søndag aften uafgjort i en kamp, der havde det hele. AGF havde muligheden for at lukke kampen, men det lykkedes ikke. I stedet fik AaB udlignet til 2-2, hvilket blev kampens resultat.
Afspil video
I skoven med Fonoudi & Toutouh: Jeg føler mig ikke tryg her, bro
Kian Fonoudi har været en tur i Aarhus og snakket med den nye AGF-signing, Youssef Toutouh, som i den grad ikke føler sig på hjemmebane i den jyske natur.
Afspil video
Highlights: Trods flot Sana-mål kæmpede OB sig tilbage og fik uafgjort
OB kom bagud med 2-0, da Jakob Ankersen og Tobias Sana scorede for AGF. OB kom dog tilbage i opgøret, da Jacob Barrett og til slut Nicklas Helenius skaffede fynboerne et point.
Afspil video
Et år med AGF og David Nielsen: Man skal kunne absorbere en masse smerte
David Nielsen har allerede rundet sit første år som AGF-træner. I Interviewet giver han et indblik i de op og nedture, der har været på det første år.
Afspil video
Ankersen: Det føles som om, at i Århus for tiden skal man brække et ben for at få straffe
Jakob Ankersen var mildest talt utilfreds med dommeren efter det uafgjorte resultat mod Ankersen?s gamle klub fra Esbjerg.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Robert Skov om hans giftige afslutninger: Skarphed, tempo og puls er afgørende
Robert Skov er blevet en af Superligaens bedste afsluttere. I klippet fortæller han hvordan han hvordan han udvikler sin teknik på træningsbanen.
Afspil video
Flemming Povlsen om Steve Trawally-sagen: Det er en lottokupon med garanteret gevinst
Eksperterne i studiet drøftede Bubacarr ?Steve? Trawally og Vejle-situationen. De var dog ikke videre imponerede af forretningsstrategien.
Afspil video
Jacob Krüger om Steve Trawally-sagen: Der er ikke noget suspekt i den her sag
Vejle Boldklub har hentet den gambiske fodboldspiller Bubacarr ?Steve? Trawally, men spilleren har aldrig optrådt i Vejle-trøjen. I klippet udtaler Vejles tekniske chef, Jacob Krüger, sig om sagen.
Afspil video
Den afrikanske Vejle-spiller i Kina: Historien om Steve er en speget affære
Vejle Boldklub hentede i sidste vinter den gambiske fodboldspiller Bubacarr ?Steve? Trawally. Spilleren har aldrig optrådt for Vejle, men han kan potentielt blive til en milliontransfer.
Afspil video
Highlights: Stort drama til det sidste i Aarhus, hvor AGF og AaB spillede 2-2
AGF og AaB spillede søndag aften uafgjort i en kamp, der havde det hele. AGF havde muligheden for at lukke kampen, men det lykkedes ikke. I stedet fik AaB udlignet til 2-2, hvilket blev kampens resultat.