Kampen om at være Aarhus' nummer to: Intensitet, kort og pragtmål

Morten Bundgaard Andersen fra Aarhus Fremad scorede de stribedes mål. Foto: Flemming Krogh

Kampen om at være Aarhus' nummer to: Intensitet, kort og pragtmål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brabrand Fodbold og Aarhus Fremad mødtes lørdag i 2. division. Et opgør, der ikke bare handlede om tre point, men også om hvem, der indtil næste gang kan kalde sig Aarhus' nummer to.

FODBOLD: Det er ikke bare et hvilket som helst opgør, når Brabrand og Aarhus Fremad mødes. Langt fra faktisk. På trods af, at begge hold spiller i 2. division, så gælder opgøret, hvem, der er nummer to i Aarhus. Aarhus næstbedste fodboldhold.

Igennem de senere år har Brabrand siddet på tronen, blandt andet efter, at de har spillet i 1. division. Men hvis man går endnu længere tilbage, var det Fremad, der var de næstbedste, og klart endda, da de spillede i Superligaen sidst i 90'erne.

Når dommerens fløjte lyder første gang i en fodboldkamp, kan alt det udenom dog være ligegyldigt. Så spiller man fodbold. 90 minutter plus det løse. Så må historie være historie. Vinderen skal findes. Byens nummer to udråbes.

Den nummer to blev dog ikke fundet lørdag eftermiddag, da de to hold tørnede sammen. Selvom opgøret havde intensitet, fight og masser af vilje frem ad banen. Men holdene scorede et mål hver, og så er det nu engang sådan i fodbold, at der ikke bliver fundet en vinder.

Marcus Sloth Jørgensen fra Brabrand IF (8) havde kampens nok største chance, men sparkede over mål i overtiden. Foto: Ole Nielsen
Marcus Sloth Jørgensen fra Brabrand IF (8) havde kampens nok største chance, men sparkede over mål i overtiden. Foto: Ole Nielsen

Kort og clearing

På trods af, at det var et lokalopgør, var der inden kampen ikke en ond stemning, alle kender alle og er gode venner - eller sådan sagde de i hvert fald. For der blev stanget otte advarsler ud, og hvis dommeren havde lagt en mere human linje, havde det været endnu flere.

Spillemæssigt startede kampen ellers godt ud. De første minutter stod der Brabrand på, men ligeså langsomt åd Fremad sig mere ind i kampen. Jo længere tid der gik, jo mere var det de stribede, der dikterede spillet.

Midtvejs i halvlegen følte Brabrand sig snydt for et straffespark. En Fremad-forsvarsspiller ville cleare bolden ud af eget felt, men lige inden han ville ramme den, fik Anton Søjberg prikket til den. Det resulterede i, at det i stedet var Anton Søjbergs ben, der blev clearet. Dommeren mente ikke der var straffespark til stor forundring for de fleste fra Brabrands lejr.

Herefter var det Fremad, der havde de fleste angreb. Ingen af dem lykkedes dog. Ikke før fem minutter før pausen i hvert fald. Her fik Morten Bundgaard Andersen bolden udenfor feltet, men indenfor skuddistance. Det valgte han at udnytte. Han trykkede af, bolden ramte en Brabrand-spiller, snød Daniel Vinjegaard i Brabrand-buret og røg ind. 1-0 til Aarhus Fremad og de mange medcyklende Fremad-fans, der inden kampen var cyklet fra Riisvangen til Engdalsvej i fælles flok kunne bryde ud i jubel.

'Dem bliver der ikke lavet mange af'

Det så ud som om, Brabrands træner, Tom Søjberg, havde talt med store bogstaver i pausen. Hans spillere kom nemlig ud til anden halvleg med et andet udtryk. Pludselig var det dem, der dikterede og Fremad, der var trykket tilbage.

Først havde de en stor chance, efter Anton Søjberg havde brudt i gennem på venstresiden og forsøgt at score af to omgange, inden bolden landede foran Lasse Møberg, der bragede den i sidenettet fra tæt hold.

Kort efter kom udligningen så. Brabrand havde trykket på i de første ti minutter af 2. halvleg og pludselig havnede bolden for fødderne af Malte Færge Nielsen. Eller det gjorde den faktisk ikke helt. Den landede vel en fem-ti meter udenfor feltet og han var den, der stod tættest på. Det var sådan en, hvor alle tilskuere stiller sig op og råber SKYD! Det plejer spillerne så at gøre, fordi de drømmer om pragtmålet, men det går sjældent godt.

Det gjorde det dog lørdag. Han ramte den 'lige i røven' eller måske endda endnu bedre. Den strøg op i hjørnet, helt derop, hvor det kun er edderkopperne, der kan nå. Dermed var der udlignet til 1-1.

- Der må man godt nok tage hatten af, dem bliver der ikke lavet mange af i 2. division, sagde Morten Mølkjær, træner for Aarhus Fremad om målet efter kampen.

Tilfredse trænere

Der blev ikke scoret flere mål i kampen, selvom der ellers var chancer til det. Fremad var farlige på kontraer, følte sig også snydt for et straffespark og var tæt på på hovedstød, mens Brabrand også havde flere chancer for at bringe sig foran. I dommerens tillægstid fik Kasper Hjørnegaard fra Fremad sit andet gule kort og dermed en billet til badet. Derfor lagde Brabrand et sidste tungt tryk mod Fremads mål.

De var da også tæt på at tage det hele til sidst. Først var Lasse Møberg ved selv at score direkte på hjørnespark og i kampens sidste sekund fik Marcus Sloth Jørgensen chancen på en løs bold efter et hjørnespark. Fra få meters afstand bragede han den dog op i træerne, der står bag det ene mål på Engdalsvej. 1-1 endte det og det havde begge trænere det egentlig fint med.

- Jeg er tilfreds med resultatet, vi ville selvfølgelig gerne have haft tre point. Jeg er specielt tilfreds med, den måde vi spiller kampen på i perioder. Men Brabrand er bare et stærkt hold. De lå nummer et og har gjort det godt indtil nu. Så synes jeg, det er stærkt, at vi tager herud og byder op til dans, sagde Morten Mølkjær efter kampen.

Hans kollega Tom Søjberg var også tilfreds.

- Vi er nødt til at være tilfredse. Vi brænder i overtiden en meter fra stregen - sparker den op i træerne, jeg ved ikke, hvordan det kan lade sig gøre, men når vi ser bort fra det, så synes jeg, at det er helt okay, sagde Tom Søjberg efter kampen.

Mål: Morten Bundgaard Andersen, Aarhus Fremad og Malte Færge Nielsen, Brabrand

Kampen om at være Aarhus' nummer to: Intensitet, kort og pragtmål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Vild, vildere, Wilczek: Den polske goalgetter slog rekorden for flest scorede mål i et kalenderår
Med Kamil Wilczeks udligning mod Vejle i næstsidste spillerunde af efteråret slog han rekorden for flest scorede mål på et år. Hele 25 af slagsen leverede den stille og sympatiske polak for Brøndby.
Afspil video
Skov-hattrick sender Superligaen på vinterpause: Se alle rundens mål her
Der blev scoret hele 21 mål i Superligaens runde 20, og vi har samlet alle 21 mål i en stor målpakke.
Afspil video
Jesper Hansen bedømmer: De Gea vs. Alisson
FC Midtjyllands målmand Jesper Hansen har hjulpet os med at vurdere, hvem af de to målmænd der er bedst i øjeblikket.
Afspil video
Transfersnak med Solbakken: Planen har hele tiden været, at Ankersen skal sælges til sommer
Ståle Solbakken og Kasper Marker gennemgår FCK?s trup med et helt særligt transferfokus. Hvordan står det til med kontraktudløb? Hvem bliver muligvis solgt? Hvor skal FCK forstærke sig?
Afspil video
Kenneth Andersen sætter ord på sin første tid som cheftræner i FC Midtjylland: Det har været hektisk
I starten af oktober blev Kenneth Andersen udpeget som Jess Thorups afløser som FC Midtjyllands cheftræner. Andersen fortæller om, hvordan han har oplevet den første periode som værende cheftræner i en af Danmarks største klubber.