Kaotisk fight: Skanderborg udviste stor kynisme, da det hele skulle afgøres

Der var knald på i Ringsted, men Nick Rasmussen fandt alligevel en vej gennem det offensive kaos, som hjemmeholdet skabte. Skiftet til syv mod seks i anden halvleg afgjorde kampen til gæsternes fordel. Foto: Ole Nielsen

Kaotisk fight: Skanderborg udviste stor kynisme, da det hele skulle afgøres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det østjyske tophold var under pres i store dele af kampen, men fik i anden halvleg fundet nøglen til en sejr 27-23, da træner Nick Rasmussen gik over til at spille syv mod seks.

Håndbold: Skanderborg havde torsdag aften mulighed for at rykke op på tredjepladsen i herrernes håndboldliga. Det krævede en sejr på udebane over den nuværende bundprop, TMS Ringsted. Men selvom sjællænderne ikke har hentet mange point i grundspillet indtil nu, så har oprykkerne tidligere bidt fra sig på eget gulv. Bare spørg i Holstebro og Skjern som har sat point til mod holdet med de mange spilvariationer.

De pressede også Skanderborg, der dog tog hjem med de to point efter en sejr på 27-23.

Skanderborg blev fra kampens start mødt med et hav af variationer i begge ender af banen, der fik ligakampen til at udvikle sig til et mindre kaos. Godt krydret med masser af fight. Et sammensurium, der passede værterne ualmindeligt godt. For mens gæsterne forsøgte at finde den rigtige balance og konstellation, så kørte sjællænderne på med fuld hammer og fik skabt en intens ramme, der igen og igen fik slået Skanderborgs tempo i stykker.

Da værternes målmand Mikkel Tønners samtidig hev den ene store redning frem efter den anden, så udviklede de første 30 minutter nøjagtig som Ringsted-træner Christian Dalmose havde ønsket sig. Ved pausen var hjemmeholdet i front med to, 12-10, og kunne desuden notere sig, at Skanderborgs general i defensiven, Mathias Smed, havde udspillet sin rolle i kampen efter tre udvisninger på 26 minutter.

Skanderborgs sæson har indtil videre været kendetegnet af det stærke kollektiv, hvor spillerne på skift har budt sig til. I Ringsted var trænerbænken hele vejen rundt for at finde en opstilling der fungerede, men lige meget hvem og hvor, at Nick Rasmussen forsøgte sig, så var det som om, at det denne aften forsvandt i det offensive kaos som Ringsted skabte.

Det var som om, at den rådvildhed og frustration, der var blevet skabt i første halvleg ikke rigtigt ville slippe sit greb i topholdet.

Otte minutter inde i anden halvleg kastede Skanderborg timeoutkortet og gik over til at spille syv mod seks. Et nødvendigt træk. På det tidspunkt havde hjemmeholdet fået skabt et hul på fire mål, 16-12, og begyndte at få færden af point.

Med skiftet til syv mod seks begyndte det for alvor at ligne noget for gæsterne, som med en mand ekstra fandt en vej i kaosset i Ringsted. Fire scoringer mod en sendte stillingen på 18-17, og det var som om, at der bare lige manglede et par redninger i målet for at få Skanderborg helt tilbage på sporet.

De kom. Naturligvis, fristes man næsten til at sige.

Da kampen gik ind i sine sidste 10 minutter kunne man for alvor se forskellen på top og bund. Gæsterne bevarede overblikket i sin syv mod seks satsning og ventede på den rigtige mulighed. I et sammensurium af utallige udvisninger og fight, fik de udlignet og bragt sig selv på plus to med fem minutter igen.

Det tog pusten fra bundholdet, der pludselig måtte se sig selv være bagud efter at have haft teten gennem det meste af kampen. Et slag, de ikke kunne rejse sig fra.

Skanderborg vandt 27-23 og rykkede op på 27 point. Det samme antal point som TTH Holstebro på tredjepladsen.

Håndboldliga, herrer
TMS Ringsted - Skanderborg Håndbold 23-27 (12-10)TMS Ringsted: Nicolai Nørager 5, Morten Jensen 5, Mads Dudek 4, Morten Nyberg 4, Simon Omme 3, Benjamin Pedersen 1, Anders Møller 1

Skanderborg Håndbold: Cornelius Kragh 7, Jonas Samuelsson 4, Morten Balling 3, Frederik Iversen 2, Lars Skaarup 2, Kristian Bonefeld 2, Mathias Bitsch 2, Nikolaj A. Nielsen 1, Mads Kalstrup 1, Morten Kirk Olesen 1, Mike Haack 1, Marcus Mørk 1

Stillingen undervejs: 1-3, 7-5, 9-8, 12-10, 17-13, 18-17, 19-19, 21-19, 21-22, 22-25, 23-27

Udvisninger: TMS Ringsted 6, Skanderborg Håndbold 7

Diskvalifikation: Mathias Smed, Skanderborg - efter tre udvisninger.

Kaotisk fight: Skanderborg udviste stor kynisme, da det hele skulle afgøres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Dribletur, hælscoring og langskud: Se alle de suveræne Superliga-mål
Se alle målene fra 22. runde i Superligaen
Afspil video
Miraklet i Madrid: Høgh fortæller anekdoter fra dengang, de smed Laudrup og Madrid ud af UEFA Cuppen
Det er 25 år siden, at målmandsikonet Lars Høgh og resten af OB-holdet besejrede Real Madrid 0-2 på Bernabéu, og derfor har vi fanget Lars Høgh til en snak om de gode, gamle dage.
Afspil video
Highlights: FCM tog deres tiende hjemmesejr i træk med kontroversiel Evander-scoring
FC Midtjylland holder snor i deres københavnske rivaler med en flot sejr over AaB, hvor der dog var tvivl om, hvorvidt der var offside på 2-0 målet.
Afspil video
Zorniger viste format: Tog afsked med håndtryk til alle
Den nu tidligere cheftræner mødte op til pressemødet efter sin fyring, og sagde farvel til alle fremmødte med smil og håndtryk.
Afspil video
Ebbe Sand om fyringen: For få point i forhold til spillermaterialet
Sportsdirektør Ebbe Sand uddyber årsagerne til dagens fyring af cheftræner Alexander Zorniger.