Klasseforskel: Danmark trukket rundt i den franske manege

Der er egentlig ikke så meget at sige til det. Danmark er bare ikke gode nok, når de møder de allerbedste hold. Længere er den sådan set ikke. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Klasseforskel: Danmark trukket rundt i den franske manege

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er de rigtig gode landshold, og så er der en gruppe derunder, hvor Danmark efterhånden har fundet deres faste plads. Frankrig vandt torsdagens mellemrundekamp med 29-23, men de franske kvinder kunne have givet danskerne en ordentlig snitter, hvis de havde haft lyst til det.

Der var engang.

På den måde indledes mange eventyr. Og engang var historien om det danske kvindelandshold et velskrevet eventyr.

Sådan er det ikke længere - og sådan har det faktisk ikke været i mange år.

Der er kategorien af rigtig stærke landshold - og så er der en gruppe derunder, hvor Danmark efterhånden har fundet sin faste plads.

Vi så det ganske tydeligt torsdag aften i vestfranske Nantes, hvor de franske EM-værter, der er forsvarende verdensmester, trak danskerne rundt i manegen.

Havde den franske træner Krumholtz bare valgt at blæse på med sine bedste spillere i samtlige 60 minutter, kunne det være blevet rigtig grimt. Så havde Danmark helt sikkert fået en ordentlig snitter.

Nu forbarmede han sig og lod sin også ganske velsmurte B-kæde spille kampens sidste kvarter, og så sluttede det 29-23 til Frankrig. Det lyder ikke vildt og voldsomt, men det var det altså.

Der var klasseforskel. Ikke en enkelt klasse. Snarere to eller tre.

De danske kvinder var ganske enkelt oppe mod et fransk landshold, som de ellers besejrede ved en Golden League-kamp i Viborg tilbage i september, der var bedre på alle parametre - og det var jo egentlig bare at læne sig tilbage og nyde den franske opvisning, hvis man da ikke lige sad og krydsede fingre for Danmark.

Men det sidste fik man ikke meget ud af.

Danmark åbnede godt nok yderst fornuftigt og scorede kampens første to mål, men derefter skruede Frankrig op for tempoet og op for kvaliteten - og så kunne de danske kvinder overhovedet ikke være med. De gjorde utvivlsomt, hvad de kunne, men niveauet er der bare ikke til for alvor at byde de rigtig gode op til dans, når der for alvor er noget på spil.

Anne Mette Hansen, der på klubplan i det daglige spiller sammen med nogle af verdens bedste i ungarske Györ, var bedste dansker i kampen. Der er noget snit over hendes spil, selvom ikke alt lykkes. Hun er lige nu det tætteste vi kommer på at have en klassespiller på højeste internationale niveau.

Kampen i tal
Frankrig - Danmark 29-23 (17-11)Stillinger undervejs

4-5, 8-10, 9-14, 21-14, 24-15, 29-20.

Topscorer, Frankrig: Estelle Nze Minko 6.

Mål, Danmark: Fie Woller 5(2), Anne Mette Hansen 4, Stine Jørgensen 4 (4), Kristina Jørgensen 3, Mette Tranborg 3, Lotte Grigel 2 (1), Kathrine Heindahl 1, Anne Cecicile de la Cour 1.

Diskvalifikation

Mette Tranborg, Danmark

Udvisninger

Frankrig 3, Danmark 7

Tilskuere: 6000

Næste kamp

På mandag kl. 18.00 spiller Danmark den anden kamp i mellemrunden. Her er modstanderen Rusland.

Tjek på tingene

Frankrig gjorde helt og aldeles, hvad der passede dem. De viste overskud, elegance og effektivitet. Og de behøvede faktisk ikke en gang at spille sig 100 procent ud. De havde tjek på tingene, så for dem var det en af de lettere arbejdsdage - og mon ikke de er med, når de afgørende kampe ved slutrunden skal spilles?

Frankrig har, hvad der skal til. Det har danskerne ikke.

Men der er stadig en chance for, at de danske kvinder kan nå videre til EM-semifinale i Paris om en uge, men muligheden er godt nok ikke ret stor.

Det kræver først og fremmest sejre over Rusland og Montenegro i de to sidste kampe i mellemrunden, men ikke nok med det. Derudover må Rusland kun vinde en af deres tre kampe - og det skal være kampen mod Serbien. Russerne skal altså tabe deres kamp mod Sverige - og så skal Frankrig gøre rent bord.

Sker det, vil tre hold - Rusland, Sverige og Danmark - have seks point, og danskerne vil være bedst i det indbyrdes regnskab.

Men hvem tror lige for alvor på det?

Det kunne da godt nok være eventyrligt, men lige nu er det småt med det eventyrlige. Der var engang.

Klasseforskel: Danmark trukket rundt i den franske manege

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
Afspil video
Highlights: Majestætisk Kaiser-kasse i Brøndby-sejr over AGF
Brøndby og AGF mødtes fredag aften i Superligaen i et opgør, der længe stod 0-0. Et mål af Dominik Kaiser i anden halvleg sendte dog Brøndby på sejrskurs i et opgør, hjemmeholdet vandt 2-0.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Er Robert Skov ved at blive for god til Superligaen? Selv er han iskold
Robert Skov tænker ikke på mulig interesse fra andre klubber. Han har fokus på den interesse, som FC København og hans medspillere giver ham.
Afspil video
Dommen er hård: Vinteren kan ikke komme hurtigt nok for Esbjerg
Casper Høygård kommer her med sin dom over Esbjerg, inden vi med hastige skridt nærmer os juleferien.
Afspil video
John Lammers: Hvis man tror, at det hele er godt, så bliver det værre
For Esbjerg-træner John Lammers er det vigtigt, at man arbejder hårdt hver eneste dag. Se indslaget med John Lammers her, og bliv lidt klogere på ham som træner.
Afspil video
Jacob Friis om sin måde at være træner på: Jeg har altid været tilhænger af tydelighed
Bliv i indslaget her lidt klogere på AaB?s nye cheftræner, Jacob Friis, som i første omgang har fået en kontrakt frem til sommeren 2019.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.