Kommentar: Århusianske bjørne kan nyde godt af NBA-kontrakt

DeVaughn Akoon-Purcell (5) ses her for Denver Nuggets mod Toronto Raptors i NBA Summer League. Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY

Kommentar: Århusianske bjørne kan nyde godt af NBA-kontrakt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For en århusiansk journalist med hund og hus i forstaden er det ikke altid lige nemt at forstå, hvad den tidligere Bakken Bears-profil DeVaughn Akoon-Purcell skriver på sin twitter-profil.

De såkaldte tweets på det sociale medie består som regel af meget få ord som "loyalitet" og "arbejd" eller lettere indforståede referencer til populærkultur.

Men onsdag aften skrev han en let forståelig tekst (som her er oversat fra engelsk).

- Det er først nu jeg forstår, hvor mange mennesker, jeg kender. Jeg sætter pris på kærligheden som hadet.

Få timer forinden havde NBA-klubben Denver Nuggets offentliggjort at de har skrevet kontrakt med DeVaguhn Akoon-Purcell. Og det var naturligvis i den sammenhæng at venner og bekendte fra nær og fjern havde sendt lykønskninger til basketballspilleren i så stort et omfang, at indbakken tilsyneladende er fuld.

Fordi det er noget, der giver genlyd: NBA. Selv folk uden forstand på, hvor mange spillere der er på et basketballhold ved hvad NBA er. Er du der, er du noget.

Dennis Bjerre
Dennis Bjerre

Det kan jo i første omgang lyde negativt, at Bakken Bears har mistet sin bedste spiller.

Men sandheden er, at århusianerne ingen chance havde for at holde fast på ham i endnu en sæson. NBA eller ej. At det i det hele taget blev til to år i Aarhus for Akoon-Purcell er utroligt.

I stedet kommer Bakken Bears til at nyde godt af historien om, at de har sendt en spiller ind i verdens bedste liga.

Den 25-årige amerikaner har i første omgang skrevet en såkaldt two-way kontrakt med Denver Nuggets. En kontrakt, der betyder, at han har mulighed for at spille både for NBA-holdet og dets udviklingshold.

Og selvom minutterne givetvis bliver små - hvis nogen - i den første sæson i "the mile high-city", har DeVaughn Akoon-Purcell bevist, at der ikke nødvendigvis kun er varm luft og naive drømme bag ordene, når stort set hver eneste amerikaner, der lander i Danmark for at spille basketball, siger at hans ambition er at komme til at spille i NBA.

Dermed ikke sagt at der nu er en motorvej fra den danske liga til det forjættede kurveland. Det mest sandsynlige er sådan set, at Akoon-Purcell er undtagelsen, der bekræfter reglen om, at de to ligaer er to forskellige verdener, der aldrig bliver forenet.

Men Bakken Bears kan bruge eksemplet Akoon-Purcell når de i fremtiden skal hente spillere. Ja, de kan faktisk slet ikke undgå det.

De agenter, der beskæftiger sig med at sende en syndflod af unge amerikanere over Atlanten hver sommer, ved godt, hvor den nybagte Denver Nuggets-spiller tidligere har optrådt.

I en mindre målestok har Bakken Bears allerede oplevet en lignende effekt, da de tidligere på sommeren hentede Tylor Ongwae. Han har samme agent som Jaye Crockett, der i fjor var profil på Bears-holdet. Crockett gjorde det så godt i Danmark, at han nu har fået en god kontrakt i Frankrig. Ongwae ønsker det samme, og derfor er han søgt til Aarhus "uden at kæmpe for de sidste 500 euro i kontrakten," som Bears' sportsdirektør Michael Piloz tidligere har udtalt til denne avis.

Den tiltrækningsfaktor kan han givetvis gange med et par stykker nu, hvor han er chef i en klub, der har sendt en spiller i NBA.

Kommentar: Århusianske bjørne kan nyde godt af NBA-kontrakt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Amini så rødt og Kasper Junker-kasse i 5-måls drama
AC Horsens spillede søndag mod AGF i årets Superliga. Det blev en hårdt spillet kamp som begge hold havde chancerne for at vinde. Horsens endte dog med at trække sig sejrsrigt ud af kampen, som endte 3-2.
Afspil video
Optakt til Horsens - AGF: Kasper Junker kan sagtens true AGF
AC Horsens tager i dag imod AGF, et opgør der sagtens kan blive en underholdene affære. Den tidligere AGF-angriber, Kasper Junker, har tager skiftet til Horsens og skal nu møde sin tidligere klub.
Afspil video
Bo Henriksen inden Horsens - AGF: Kasper Junker ser fremragende ud
Vi snakkede med Bo Henriksen inden opgøret mod AGF. Bo Henriksen gav en status på hvor god form deres nye angriber er i.
Afspil video
Highlights: AGF måtte dele da de tog imod Vendsyssel i en chancerig kamp
Det blev en uafgjort, da AGF tog imod Vandsyssel, i Århus. Det blev et intenst opgør, som begge mandskaber kunne have vundet.
Afspil video
Highlights: Ubesejrede AGF hentede tre point i Hobro
Kampen endte 0-2 til gæsterne, hvor Mustafa Amini og Jens Stage blev aftenens målscorere.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Brøndbys Sportsdirektør-kanditater: Her er fire bud på Troels Bechs afløser
Flemming Povlsen og Lars Jacobsen diskuterer fire bud, på en eventuel afløser af Brøndbys sportsdirektør.
Afspil video
Troels Bech om hans Brøndby-stop: Brøndby står nu et stabilt og sundt sted
Troels Bech stopper i Brøndby og han fortæller her i indslaget, hvorfor han har taget beslutningen.
Afspil video
Highlights: AaB og Vejle gik til stålet i intenst remis
Der var krig på kniven mellem AaB og Vejle i en kamp, der var præget af hårde dueller og to hold, der begge kom tæt på at stjæle sejren i slutminutterne.
Afspil video
Nikolai Laursen om sin tilbagekomst til Brøndby: Det er et skridt på vejen i min videre karriere
20-årige Nikolai Laursen er vendt tilbage til Brøndby på en lejekontrakt. Laursen ser dog kun sin tilbagekomst som et skridt på vejen mod igen at komme til udlandet.
Afspil video
Flemming Povlsen om Uffe Bech: Jeg kan ikke se, hvor der skulle være plads til ham
Uffe Bech vil gerne fortsætte længere tid i Brøndby end blot til vinter, men er det en realistisk mulighed? Flemming Povlsen og Lars Jacobsen giver deres vurdering.