Kommentar: Århusianske bjørne kan nyde godt af NBA-kontrakt

DeVaughn Akoon-Purcell (5) ses her for Denver Nuggets mod Toronto Raptors i NBA Summer League. Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY

Kommentar: Århusianske bjørne kan nyde godt af NBA-kontrakt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For en århusiansk journalist med hund og hus i forstaden er det ikke altid lige nemt at forstå, hvad den tidligere Bakken Bears-profil DeVaughn Akoon-Purcell skriver på sin twitter-profil.

De såkaldte tweets på det sociale medie består som regel af meget få ord som "loyalitet" og "arbejd" eller lettere indforståede referencer til populærkultur.

Men onsdag aften skrev han en let forståelig tekst (som her er oversat fra engelsk).

- Det er først nu jeg forstår, hvor mange mennesker, jeg kender. Jeg sætter pris på kærligheden som hadet.

Få timer forinden havde NBA-klubben Denver Nuggets offentliggjort at de har skrevet kontrakt med DeVaguhn Akoon-Purcell. Og det var naturligvis i den sammenhæng at venner og bekendte fra nær og fjern havde sendt lykønskninger til basketballspilleren i så stort et omfang, at indbakken tilsyneladende er fuld.

Fordi det er noget, der giver genlyd: NBA. Selv folk uden forstand på, hvor mange spillere der er på et basketballhold ved hvad NBA er. Er du der, er du noget.

Dennis Bjerre
Dennis Bjerre

Det kan jo i første omgang lyde negativt, at Bakken Bears har mistet sin bedste spiller.

Men sandheden er, at århusianerne ingen chance havde for at holde fast på ham i endnu en sæson. NBA eller ej. At det i det hele taget blev til to år i Aarhus for Akoon-Purcell er utroligt.

I stedet kommer Bakken Bears til at nyde godt af historien om, at de har sendt en spiller ind i verdens bedste liga.

Den 25-årige amerikaner har i første omgang skrevet en såkaldt two-way kontrakt med Denver Nuggets. En kontrakt, der betyder, at han har mulighed for at spille både for NBA-holdet og dets udviklingshold.

Og selvom minutterne givetvis bliver små - hvis nogen - i den første sæson i "the mile high-city", har DeVaughn Akoon-Purcell bevist, at der ikke nødvendigvis kun er varm luft og naive drømme bag ordene, når stort set hver eneste amerikaner, der lander i Danmark for at spille basketball, siger at hans ambition er at komme til at spille i NBA.

Dermed ikke sagt at der nu er en motorvej fra den danske liga til det forjættede kurveland. Det mest sandsynlige er sådan set, at Akoon-Purcell er undtagelsen, der bekræfter reglen om, at de to ligaer er to forskellige verdener, der aldrig bliver forenet.

Men Bakken Bears kan bruge eksemplet Akoon-Purcell når de i fremtiden skal hente spillere. Ja, de kan faktisk slet ikke undgå det.

De agenter, der beskæftiger sig med at sende en syndflod af unge amerikanere over Atlanten hver sommer, ved godt, hvor den nybagte Denver Nuggets-spiller tidligere har optrådt.

I en mindre målestok har Bakken Bears allerede oplevet en lignende effekt, da de tidligere på sommeren hentede Tylor Ongwae. Han har samme agent som Jaye Crockett, der i fjor var profil på Bears-holdet. Crockett gjorde det så godt i Danmark, at han nu har fået en god kontrakt i Frankrig. Ongwae ønsker det samme, og derfor er han søgt til Aarhus "uden at kæmpe for de sidste 500 euro i kontrakten," som Bears' sportsdirektør Michael Piloz tidligere har udtalt til denne avis.

Den tiltrækningsfaktor kan han givetvis gange med et par stykker nu, hvor han er chef i en klub, der har sendt en spiller i NBA.

Kommentar: Århusianske bjørne kan nyde godt af NBA-kontrakt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Retov om første træningsdag som cheftræner: ?Vi skulle have humør på efter et par hårde dage?
I dag var Martin Retovs første som midlertidig cheftræner i Brøndby, og hans primære fokus var, at få humøret op i truppen.
Afspil video
Lars Jacobsen til Robert Skov om mulig landsholdsdebut: Sig nu ja!
Åge Hariede, Lars Jacobsen, Ståle Solbakken og Robert Skov selv forholder sig til spørgsmålet om, hvorvidt Robert Skov skal være en del af det danske landshold.
Afspil video
Dribletur, hælscoring og langskud: Se alle de suveræne Superliga-mål
Se alle målene fra 22. runde i Superligaen
Afspil video
Miraklet i Madrid: Høgh fortæller anekdoter fra dengang, de smed Laudrup og Madrid ud af UEFA Cuppen
Det er 25 år siden, at målmandsikonet Lars Høgh og resten af OB-holdet besejrede Real Madrid 0-2 på Bernabéu, og derfor har vi fanget Lars Høgh til en snak om de gode, gamle dage.
Afspil video
Highlights: FCM tog deres tiende hjemmesejr i træk med kontroversiel Evander-scoring
FC Midtjylland holder snor i deres københavnske rivaler med en flot sejr over AaB, hvor der dog var tvivl om, hvorvidt der var offside på 2-0 målet.