Korkproppen fra Spjald: Jeg er jo ikke tilfreds med bare at være på holdet, fordi andre ikke kan

Øjnene på bolden, fuld fokus. Jesper Juelsgård har kontraktudløb med AGF til sommer, men ved endnu ikke, hvad fremtiden bringer. Foto: Ole Nielsen

Korkproppen fra Spjald: Jeg er jo ikke tilfreds med bare at være på holdet, fordi andre ikke kan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jesper Juelsgård har kun misset fire kampe for AGF i denne superliga-sæson. Og det uden på noget tidspunkt at have været betragtet som naturligt førstevalg. Men skader, formsvigt og andet hos konkurrenterne har holdt midtstopperen inde i varmen. Nu kæmper han for en ny kontrakt.

FODBOLD: Han er AGF-korkproppen, der bliver ved med at dukke op ved overfladen.

Sådan har det også været i dette forår:

Egentlig var Jesper Juelsgård, der rundede de 30 år tilbage i januar, mest af alt tiltænkt rollen som gardering for Niklas Backman og nytilkomne Frederik Tingager i det centrale forsvar herefter nytår, men grundet sidstnævntes skade i kamp nummer to mod Sønderjyske, og senere anfører Backmans mere permanente hovedskade, er det - vanen tro - blevet til masser af spilletid for den tidligere FC Midtjylland, Evian -og Brøndby-spiller.

Det er ligesom blevet Juelsgårds lod - og held - at han nærmest på fast basis får chancen for at vise sig frem, når en eller flere foran i køen ikke kan holde sig på benene. Det er blevet hans rolle, og det har kastet en stor del af de i alt 75 kampe af sig, han har fået i AGF-trøjen henover de næsten tre sæsoner, han har været på Fredensvang.

Han brokker sig ikke, den jordbundne vestjyde fra Spjald. Han vil som alle andre med bold som levebrød bare spille. Og helst hver gang.

- Som rolle er det ikke noget, jeg tænker så meget over. Det er bare sådan, det er, smiler han og trækker på skuldrene.

- Det er nok mere, når man er i gang med en opstart, som det var før sæsonen med Kanstrup og Backman, og så nu her i vinter med Backman og Tingager, og man godt kan se, hvor det hele bærer hen, at det er mindre fedt at være tredje -eller fjerdevalg. Men jeg synes altid, at jeg får vist til træning og de kampe, hvor jeg så får chancen, at jeg er klar og at man kan stole på mig. Det er jo netop vigtigt at vise, at man er der, hvis der skal blive brug for én, i stedet for at vende det til noget negativt, lyder det fra Jesper Juelsgård efter torsdagens AGF-træning.

Endnu et opgør - fredagens udekamp mod AC Horsens - i startopstillingen venter. Som midtstopper. Niklas Backman er fortsat ukampdygtig.

Superligaen, Gruppespillet, pulje 1
AGF-cheftræner David Nielsen stiller med følgende formodede startopstilling til fredagens udekamp mod AC Horsens:Kamil Grabara - Alexander Munksgaard, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Mustapha Bundu, Mustafa Amini, Jens Stage, Jakob Ankersen - Bror Blume - Patrick Mortensen

Der er kick off på Casa Arena i Horsens klokken 19.00.

Fodbold er ikke alt

Jesper Juelsgård blev hentet til AGF fra Brøndby af daværende sportschef Jens Andersson på sommertransfervinduets sidste dag i 2016. Som venstre back. Det var rollen, han var tiltænkt. Han debuterede få dage efter med en scoring i en 3-1-sejr over FC Nordsjælland, og spillede resten af det efterår som planlagt: Ude på backen.

Siden blev han - med succes - rykket ind som midtstopper, og det har hængt ved, selvom han i AGF er røget lidt ud og ind af holdet, og også er blevet rykket tilbage på back-positionen, når der har været brug for det.

Og nu står han så her, igen, og snakker vikar-snak, garderings-rolle, selvom han i indeværende sæson har været det mest konstante aktiv inde i midten.

- Det er da aldrig sjovt at få at vide, at man ikke er førstevalg, men jeg har jo alligevel næsten spillet alle kampe i sæsonen. Og det er bare dejligt. Jeg forsøger at forbedre mig hver eneste dag til træning, hvad enten jeg står til at spille eller ej, og det er vigtigt for mig at holde det fokus.

Skal man ikke samle sig selv lidt op hver gang en sæson eller halvsæson går i gang, og man ikke umiddelbart er blandt de foretrukne?

- Jo, det skal man. Når det efter en lang opstart ser ud til, at man ikke kommer på holdet, påvirker det da én. Jeg vil altid gerne spille, men i de perioder, hvor det kan være lidt tungt, er det også, tror jeg, vigtigt at tænke, at der er andet i livet. Jeg er så heldig at have en dejlig familie, og sammen med dem kobler jeg virkelig fra, når jeg ikke spiller fodbold. Så de negative tanker har faktisk ikke fyldt så meget for mig udenfor banen, siger han.

- Det er klart, at når man er her, træner, nogle gange i minus ti grader, og man ved, man ikke kommer til at spille, bruger man lidt energi på det, og det kan ikke være anderledes. Jeg synes nu, at jeg hele tiden har været god til at give den gas, og det er vel også derfor, at jeg trods alt har spillet så meget. Det er med at slå til, når man får chancen, og det er det, jeg hele tiden prøver på at gøre, men jeg er jo ikke tilfreds med bare at være på holdet, fordi andre ikke kan, lyder det fra forsvarsspilleren, der var blandt sit holds bedste spillere i den ikke alt for opløftende præstation mod Vejle mandag på Ceres Park.

Fremtiden er uvis

Jesper Juelsgårds kontrakt med Aarhus-klubben udløber til sommer, og han ved endnu ikke, hvad der skal ske herefter. Så han er i den grad til eksamen hver gang, han træder ind over kridtstregen.

- Det er klichéen om at tage en kamp ad gangen, og man kan godt sige, at hver eneste kamp er en slags eksamen for mig. Men lige nu fokuserer jeg 100 procent på, at vi skal vinde over Horsens fredag aften. Det handler om at sikre AGF en ny sæson i Superligaen, og alt det, der så sker udenfor banen, kan jeg så ikke alligevel gøre så meget ved. Det er ude af mine hænder.

Er det noget, du først vil have afklaring på efter sæsonen, så du kan koncentrere sig om levere for AGF?

- Nej, jeg vil da gerne have styr på fremtiden hurtigst muligt. Sådan er det, når man har en familie, kone og børn, for det er jo ikke uvæsentligt om fremtiden ligger her eller måske på den anden side af jordkloden. Havde det stået til mig, havde jeg haft en afklaring på det allerede sidste sommer. Men sådan er realiteterne ikke. Der er mange ender, der skal gå op, og sådan er det i fodbold, smiler Juelsgård, der flere gange har givet udtryk for, at han gerne vil blive i AGF. Udenlandsk interesse har også været nævnt.

- Det virker da til, at de i den sportslige ledelse godt kan lide mig. Ellers havde jeg nok ikke spillet. Men nej, jeg aner ikke, hvad der kommer til at ske, så jeg må bare fokusere på at spille fodbold og gøre det så godt som overhovedet muligt for AGF.

Og det er ikke svært at holde det fokus?

- Det er første gang i min karriere, at jeg prøver det, og jeg vil godt indrømme, at det ikke er specielt sjovt, når jeg er i det. Jeg ved ikke, om det er fordi, jeg er vestjyde, men jeg kan godt lide, at der er styr på tingene og min hverdag. Det er ikke fedt, ikke at vide, om man er købt eller solgt.

Nå, nu ser han først og fremmest til en fredag aften på Casa Arena i Horsens. Det er nu, at Juelsgård og holdkammeraterne skal vise, hvad de er gjort af. Et nederlag vil - langsomt - trække plasteret af såret. Og det er i den forbindelse værd at bemærke, at århusianerne blot har hentet et enkelt point i de seneste fire kampe mod "De gule".

- Der venter nogle uhyggeligt vigtige kampe for os. Først Horsens, og så derefter to kampe mod Sønderjyske, der kommer til at afgøre, hvilken vej sæsonen vil gå. Men vi har prøvet det før. Det er kampe, der har deres helt eget liv, så det handler om at give alt, hvad man har. Det bliver nødvendigt, lyder det fra Juelsgård, der altså atter er at finde i startopstillingen.

Det er efterhånden mere reglen end undtagelsen for korkproppen fra Spjald.

Korkproppen fra Spjald: Jeg er jo ikke tilfreds med bare at være på holdet, fordi andre ikke kan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Patrick Mortensen reddede ét point hjem for AGF på trods af kæmpe målmandsbrølere
Mandagens kamp mellem AGF og Vejle endte 2-2, efter AGF?s målmand Kamil Grabara havde disket op med to store målmandsfejl. Jens Stage og Patrick Mortensne sørgede for AGF?s to mål, mens Allan Sousa og Jonas Andersen lavede gæsternes.
Afspil video
Povlsen om David Nielsens kontraktforlængelse: Man skal præstere for at forlænge
Flemming Povlsen giver sin holdning om David Nielsens præstation som træner, og om Nielsen og bestyrelsen i AGF skal blive enige om en kontraktforlængelse.
Afspil video
Lars Jacobsen om AGF: Hvis ingen trænere lykkes, så peger pilen andre steder hen i butikken
Efter AGF?s missede top 6-placering, diskuterede Lars Jacobsen og Flemming Povlsen den nuværende situation i klubben.
Afspil video
David Nielsen: Vi er selvfølgelig ikke tilfredse med, at vi ikke kommer i top seks
Hør David Nielsen udtale sig om AGF?s missede top seks-situation.
Afspil video
Freder AGF-chef David Nielsen her efter misset top seks? ?100 pct opbakning"
Sportschef Peter "PC" Christiansen virker til at frede træner David Nielsen i dette interview. Bedøm selv.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Ståle Solbakken om Viktor Fischers skade: Han mangler de sidste fem procent
Viktor Fischer er løbet ind i en ny skade og FCK-træner, Ståle Solbakken, udtaler, at han bare mangler fem procent og han håber, at Fischer er klar til næste weekend.
Afspil video
Stor utilfredshed i Vendsyssel-lejren: Vi bliver bortdømt igen
Vendsyssel-anfører Alexander Juel Andersen og cheftræner Jens Berthel Askou var langt fra tilfredse med længden af overtiden der blev spillet, da Hobro sikrede sig et 3-3-resultat i Hjørring i søndags.
Afspil video
Fra Daramys Debut-mål til Tibblings kasse med knæet: Her er alle målene fra Superliga-runden
Der blev scoret en masse fantastiske mål i denne Superliga-runde, og her kan du se dem i en samlet målpakke.
Afspil video
Highlights: Patrick Mortensen reddede ét point hjem for AGF på trods af kæmpe målmandsbrølere
Mandagens kamp mellem AGF og Vejle endte 2-2, efter AGF?s målmand Kamil Grabara havde disket op med to store målmandsfejl. Jens Stage og Patrick Mortensne sørgede for AGF?s to mål, mens Allan Sousa og Jonas Andersen lavede gæsternes.
Afspil video
Alle weekendens Superliga-mål i ét klip
Superligaen leverede en underholdende weekend, og her får du alle weekendens mål.
Annonce