Ligaens etablerede klubber var advaret om de århusianske talenter

Sofie Flader, Aarhus United. Arkivfoto: Ole Nielsen

Ligaens etablerede klubber var advaret om de århusianske talenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De havde en ambition om at slutte som ni. Lige uden for det selskab, hvor de økonomisk stærke klubber plejer at have fast holdeplads, når grundspillet har nået sin slutning i begyndelsen af marts måned. Sådan er det ikke gået. Aarhus United har taget fusen på de fleste og kan i den kommende tid træne hårdt og målrettet frem mod januar måned, hvor det igen går løs i kvindernes håndboldliga.

I den kommende tid kan spillere og træne kaste blikket på tabellen og den nuværende sjetteplads og nikke anerkendende til hinanden. For selvom et forspring på fem point kan forsvinde i grundspillet sidste 12 kampe, så ændrer det ikke på, at efteråret har været et langt succesridt for talenterne i den gamle stadionhal. Etablerede kræfter som Randers, Viborg, Silkeborg, Holstebro og Esbjerg har alle måtte melde forfald mod de unge spillere, der sammen med trænerteamet har fået etableret et fundament både defensivt og offensivt, og suppleret det med en tro på egne evner, der gør, at de aldrig giver op. Et indre drive, der uden tvivl har givet point og fået de små marginaler til at tippe over på den rigtige side.

Nu bliver den store opgave at fastholde de gode takter og fortsætte den gode stime, når bolden igen bliver givet op i januar måned. Og hvorfor skulle de ikke kunne gøre det? Hvis man skal være lidt hård mod de andre hold i ligaen, så var de allerede advaret efter holdets første sæson. Stabiliteten var godt nok ikke den samme, som den er nu, men det blev alligevel til sejre over Viborg og Herning-Ikast (dengang FC Midtjylland) i pokalturneringen, ligesom Silkeborg måtte bøje sig allerede dengang i ligaen.

Faktisk ligner den største udfordring for opkomlingene deres økonomi. Bestyrelsen har i flere omgange forsøgt at råbe byen op og fortælle om sin udfordringer, og selvom de kører med et lavt budget i forhold til de hold, som de ligger side om side med i tabellen, så mangler klubben fortsat penge for at gå i nul.

En situation, der kan ramme i foråret, hvis de større klubber begynder at vise interesse for århusianernes profiler. For selvom de ikke vil få samme rolle som i Aarhus United, så har flere af spillerne kvalitet nok til at byde sig til hos de mere pengestærke klubber. Se bare på nytilkomne Celine Lundbye Kristensen, der var en del af landstræner Klavs Bruun Jørgensens bruttotrup til EM. Hun er bare en af flere, der formentlig står på blokken hos konkurrerende klubber, hvis århusianernes økonomiske kvaler fortsætter og man bliver tvunget til at skrue ned for ambitionerne.

Kan man omvendt få lukket det økonomiske spøgelse ude og koncentrere sig om spillet på banen, som man har gjort i efteråret, så kan det blive rigtigt interessant at følge United i foråret og fremover. Udviklingen i det første halvandet år har i hvert fald været imponerende. I hvert fald rent spillemæssigt.

Imponerende må man også kalde naboerne fra Skanderborgs comeback til den bedste række. De grønblusede var på forhånd dømt til at ende på samme plads, som i deres første besøg, men i Skanderborg Fælleden har de allerede leveret nogle stærke præstation, hvor kun nederlaget til Ajax København kradser lidt i overfladen. Ellers må man sige, at otte point efter 12 kampe er ret flot af et hold, der uden sammenligning har rækkens laveste budget. En trup af spillere, der måske ikke stjæler overskriften som enkeltpersoner, men som et samlet kollektiv allerede har givet problemer til etablerede navne og formentlig vil fortsætte med at gøre det. Bare spørg i Randers og Herning-Ikast.

Kasper Kudsk
Kasper Kudsk

Ligaens etablerede klubber var advaret om de århusianske talenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
Afspil video
Highlights: Majestætisk Kaiser-kasse i Brøndby-sejr over AGF
Brøndby og AGF mødtes fredag aften i Superligaen i et opgør, der længe stod 0-0. Et mål af Dominik Kaiser i anden halvleg sendte dog Brøndby på sejrskurs i et opgør, hjemmeholdet vandt 2-0.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Er Robert Skov ved at blive for god til Superligaen? Selv er han iskold
Robert Skov tænker ikke på mulig interesse fra andre klubber. Han har fokus på den interesse, som FC København og hans medspillere giver ham.
Afspil video
Dommen er hård: Vinteren kan ikke komme hurtigt nok for Esbjerg
Casper Høygård kommer her med sin dom over Esbjerg, inden vi med hastige skridt nærmer os juleferien.
Afspil video
John Lammers: Hvis man tror, at det hele er godt, så bliver det værre
For Esbjerg-træner John Lammers er det vigtigt, at man arbejder hårdt hver eneste dag. Se indslaget med John Lammers her, og bliv lidt klogere på ham som træner.
Afspil video
Jacob Friis om sin måde at være træner på: Jeg har altid været tilhænger af tydelighed
Bliv i indslaget her lidt klogere på AaB?s nye cheftræner, Jacob Friis, som i første omgang har fået en kontrakt frem til sommeren 2019.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.