Ligaens etablerede klubber var advaret om de århusianske talenter

Sofie Flader, Aarhus United. Arkivfoto: Ole Nielsen

Ligaens etablerede klubber var advaret om de århusianske talenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De havde en ambition om at slutte som ni. Lige uden for det selskab, hvor de økonomisk stærke klubber plejer at have fast holdeplads, når grundspillet har nået sin slutning i begyndelsen af marts måned. Sådan er det ikke gået. Aarhus United har taget fusen på de fleste og kan i den kommende tid træne hårdt og målrettet frem mod januar måned, hvor det igen går løs i kvindernes håndboldliga.

I den kommende tid kan spillere og træne kaste blikket på tabellen og den nuværende sjetteplads og nikke anerkendende til hinanden. For selvom et forspring på fem point kan forsvinde i grundspillet sidste 12 kampe, så ændrer det ikke på, at efteråret har været et langt succesridt for talenterne i den gamle stadionhal. Etablerede kræfter som Randers, Viborg, Silkeborg, Holstebro og Esbjerg har alle måtte melde forfald mod de unge spillere, der sammen med trænerteamet har fået etableret et fundament både defensivt og offensivt, og suppleret det med en tro på egne evner, der gør, at de aldrig giver op. Et indre drive, der uden tvivl har givet point og fået de små marginaler til at tippe over på den rigtige side.

Nu bliver den store opgave at fastholde de gode takter og fortsætte den gode stime, når bolden igen bliver givet op i januar måned. Og hvorfor skulle de ikke kunne gøre det? Hvis man skal være lidt hård mod de andre hold i ligaen, så var de allerede advaret efter holdets første sæson. Stabiliteten var godt nok ikke den samme, som den er nu, men det blev alligevel til sejre over Viborg og Herning-Ikast (dengang FC Midtjylland) i pokalturneringen, ligesom Silkeborg måtte bøje sig allerede dengang i ligaen.

Faktisk ligner den største udfordring for opkomlingene deres økonomi. Bestyrelsen har i flere omgange forsøgt at råbe byen op og fortælle om sin udfordringer, og selvom de kører med et lavt budget i forhold til de hold, som de ligger side om side med i tabellen, så mangler klubben fortsat penge for at gå i nul.

En situation, der kan ramme i foråret, hvis de større klubber begynder at vise interesse for århusianernes profiler. For selvom de ikke vil få samme rolle som i Aarhus United, så har flere af spillerne kvalitet nok til at byde sig til hos de mere pengestærke klubber. Se bare på nytilkomne Celine Lundbye Kristensen, der var en del af landstræner Klavs Bruun Jørgensens bruttotrup til EM. Hun er bare en af flere, der formentlig står på blokken hos konkurrerende klubber, hvis århusianernes økonomiske kvaler fortsætter og man bliver tvunget til at skrue ned for ambitionerne.

Kan man omvendt få lukket det økonomiske spøgelse ude og koncentrere sig om spillet på banen, som man har gjort i efteråret, så kan det blive rigtigt interessant at følge United i foråret og fremover. Udviklingen i det første halvandet år har i hvert fald været imponerende. I hvert fald rent spillemæssigt.

Imponerende må man også kalde naboerne fra Skanderborgs comeback til den bedste række. De grønblusede var på forhånd dømt til at ende på samme plads, som i deres første besøg, men i Skanderborg Fælleden har de allerede leveret nogle stærke præstation, hvor kun nederlaget til Ajax København kradser lidt i overfladen. Ellers må man sige, at otte point efter 12 kampe er ret flot af et hold, der uden sammenligning har rækkens laveste budget. En trup af spillere, der måske ikke stjæler overskriften som enkeltpersoner, men som et samlet kollektiv allerede har givet problemer til etablerede navne og formentlig vil fortsætte med at gøre det. Bare spørg i Randers og Herning-Ikast.

Kasper Kudsk
Kasper Kudsk

Ligaens etablerede klubber var advaret om de århusianske talenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Highlights: Kæmpe koks af Højbjerg grundlagde sejren for AGF i forårspremieren mod Esbjerg
AGF vandt fredag aften forårspremieren i Superligaen, da de på hjemmebane slog Esbjerg med 2-0. Tobias Sana stod for begge AGF?s scoringer, hvor den første kom efter en kæmpe foræring fra Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Mirakuløst Mortensen-mål ødelagde Riddersholms hjemmedebut
Sønderjyske havde flere store chancer til at udligne Jens Stages tidlige føringsmål, men AGFs nye angriber skulle lukke affæren med et drømmemål.
Afspil video
Miraklet i Madrid: Og så kan du sgu da bare komme an
Signe Vadgaard har mødtes med den tidligere OB-keeper, Lars Høgh, som netop stod på mål for 25 år siden, da OB besejrede Real Madrid med 2-0.
Afspil video
Sand: Vi tillader alt for mange chancer
Efter kampen mod Nordsjælland gav Ebbe Sand svar på tiltale om Brøndbys udfordringer i defensive. På trods af de defensive problemer, så var Sand imponeret over nyankomne Simon Hedlund.
Afspil video
Mine forældre har stået og sagt: ?Det er godt skyde udefra, og det er godt at træne frispark?
Robert Skov har gang i en rekordgod Superliga-sæson, hvor han leverer det ene frisparksmål efter det andet. Vi har taget en snak med FCK?eren om blandt andet frispark, og hvordan han er blevet så god til netop den disciplin.
Afspil video
Sand: Jeg har fokus på at få flere danskere i truppen
Ebbe Sand var i studiet efter kampen mod FC Nordsjælland, hvor han gjorde det klart, at flere danskere i truppen var en klar prioritet fra hans side.