Maja Alm efter sejr: Lige nu løber jeg mest for at lære

Maja Alm var tilfreds med hendes løb til Aarhus Nordic Challenge. Hun havde fået de sidste forberedelser ødelagt af et fald i et orienteringsløb. Foto: Ole Nielsen

Maja Alm efter sejr: Lige nu løber jeg mest for at lære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Orienterings- og baneløberen, Maja Alm, vil gerne til løbe til OL. Hun vil dog også stadig gerne forsvare sit verdensmesterskab i orienteringsløb. Tirsdag aften løb hun et baneløb for at træne det, målet for sæsonen er dog VM i orienteringsløb.

3000 METER: Det danske multi-løbetalent Maja Alm var godt tilfreds med tirsdagens 3000 meter løb. Inden løbet annoncerede stadionspeakeren, at hun ville forsøge at komme under ni minutter på distancen. Der var da også hentet en fartholder ind, som skulle presse tempoet i vejret, så en ny personlig rekord kunne blive mulig.

Selv regnede Maja Alm dog ikke med, at hun skulle sætte en ny personlig rekord tirsdag aften. For to uger siden faldt hun i et orienteringsløb og slog sig. Derfor var løbet, det første hun har haft uden smerter siden styrtet.

I løbets indledning var det ikke til at se, at hun skulle have haft problemer. Hun startede lige i hælene på fartholderen. Hun lignede en, der var på vej til at løbe sit hurtigste løb. Efter et par omgange sakkede hun dog efter. Hun blev også overhalet af en østrigsk løber, Nada Pauer, som hun hægtede sig på. Hun nærmest bed sig fast i haserne på hende.

Med to runder tilbage tog Maja Alm igen fronten. Herfra så hun sig ikke tilbage. På opløbsstrækningen var det lige ved at blive spændende, men Maja Alm fandt et ekstra gear og vandt spurten sikkert.

- Jeg havde tænkt, at når der var to runder tilbage, så skulle jeg rykke. Jeg ikke ville ind på spurten sammen med hverken Pauer eller Simone Glad.

- Jeg kunne godt fornemme, at hun var på vej, men heldigvis har jeg trænet rigtig meget hurtighed på det sidste, fordi jeg kunne se på de løb, jeg løb sidste år, at det var, det jeg manglede, sagde Maja Alm efter løbet.

Både bane og orientering

Selvom hun er en af de bedste orienteringsløbere i verden, har hun stadig meget at lære i forhold til at løbe baneløb.

- Jeg arbejder på taktikken i baneløb, og det at løbe i et kvindefelt. Det er ikke særligt tit, at jeg får lov til det. Ofte løber man i mixede felter eller mod sin egen tid. Så det er virkelig fedt at arbejde det her taktik ind og mærke efter, at med et par runder igen, der skal man bare brænde igennem, sagde Maja Alm.

Hun vil da også stadig løbe orienteringsløb, selvom hun gerne vil med til OL på banen.

- Mit helt store mål i år det er VM i orienteringsløb, som ligger i august. Så jeg kommer til at løbe et baneløb mere i slutningen af juni i Stokholm. Så må vi se om vi kan finde et baneløb efter også. Det er altid meget sjovt, når formen er der, så at prøve at gå efter personlige rekorder, sagde Maja Alm.

- Men løbet i dag det var bare for at lære - og selvfølgelig for at løbe så godt som jeg kunne, sluttede hun med et smil.

Maja Alm efter sejr: Lige nu løber jeg mest for at lære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: AGF sejrede dybt inde i overtiden mod Hobro
AGF vandt årets sidste Superliga-kamp dybt inde i overtiden, da Pierre Kanstrup omsatte en dødbold til et målt.
Afspil video
Lars Jacobsen om David Nielsen: Han var én, jeg aldrig troede ville blive Superliga-træner
Der var fest og farver over David Nielsen som spiller. Hør hvad Lars Jacobsen har at sige om David Nielsens transformation fra spiller til træner.
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Vild, vildere, Wilczek: Den polske goalgetter slog rekorden for flest scorede mål i et kalenderår
Med Kamil Wilczeks udligning mod Vejle i næstsidste spillerunde af efteråret slog han rekorden for flest scorede mål på et år. Hele 25 af slagsen leverede den stille og sympatiske polak for Brøndby.
Afspil video
Skov-hattrick sender Superligaen på vinterpause: Se alle rundens mål her
Der blev scoret hele 21 mål i Superligaens runde 20, og vi har samlet alle 21 mål i en stor målpakke.
Afspil video
Jesper Hansen bedømmer: De Gea vs. Alisson
FC Midtjyllands målmand Jesper Hansen har hjulpet os med at vurdere, hvem af de to målmænd der er bedst i øjeblikket.
Afspil video
Transfersnak med Solbakken: Planen har hele tiden været, at Ankersen skal sælges til sommer
Ståle Solbakken og Kasper Marker gennemgår FCK?s trup med et helt særligt transferfokus. Hvordan står det til med kontraktudløb? Hvem bliver muligvis solgt? Hvor skal FCK forstærke sig?
Afspil video
Kenneth Andersen sætter ord på sin første tid som cheftræner i FC Midtjylland: Det har været hektisk
I starten af oktober blev Kenneth Andersen udpeget som Jess Thorups afløser som FC Midtjyllands cheftræner. Andersen fortæller om, hvordan han har oplevet den første periode som værende cheftræner i en af Danmarks største klubber.