Maja Alm efter sejr: Lige nu løber jeg mest for at lære

Maja Alm var tilfreds med hendes løb til Aarhus Nordic Challenge. Hun havde fået de sidste forberedelser ødelagt af et fald i et orienteringsløb. Foto: Ole Nielsen

Maja Alm efter sejr: Lige nu løber jeg mest for at lære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Orienterings- og baneløberen, Maja Alm, vil gerne til løbe til OL. Hun vil dog også stadig gerne forsvare sit verdensmesterskab i orienteringsløb. Tirsdag aften løb hun et baneløb for at træne det, målet for sæsonen er dog VM i orienteringsløb.

3000 METER: Det danske multi-løbetalent Maja Alm var godt tilfreds med tirsdagens 3000 meter løb. Inden løbet annoncerede stadionspeakeren, at hun ville forsøge at komme under ni minutter på distancen. Der var da også hentet en fartholder ind, som skulle presse tempoet i vejret, så en ny personlig rekord kunne blive mulig.

Selv regnede Maja Alm dog ikke med, at hun skulle sætte en ny personlig rekord tirsdag aften. For to uger siden faldt hun i et orienteringsløb og slog sig. Derfor var løbet, det første hun har haft uden smerter siden styrtet.

I løbets indledning var det ikke til at se, at hun skulle have haft problemer. Hun startede lige i hælene på fartholderen. Hun lignede en, der var på vej til at løbe sit hurtigste løb. Efter et par omgange sakkede hun dog efter. Hun blev også overhalet af en østrigsk løber, Nada Pauer, som hun hægtede sig på. Hun nærmest bed sig fast i haserne på hende.

Med to runder tilbage tog Maja Alm igen fronten. Herfra så hun sig ikke tilbage. På opløbsstrækningen var det lige ved at blive spændende, men Maja Alm fandt et ekstra gear og vandt spurten sikkert.

- Jeg havde tænkt, at når der var to runder tilbage, så skulle jeg rykke. Jeg ikke ville ind på spurten sammen med hverken Pauer eller Simone Glad.

- Jeg kunne godt fornemme, at hun var på vej, men heldigvis har jeg trænet rigtig meget hurtighed på det sidste, fordi jeg kunne se på de løb, jeg løb sidste år, at det var, det jeg manglede, sagde Maja Alm efter løbet.

Både bane og orientering

Selvom hun er en af de bedste orienteringsløbere i verden, har hun stadig meget at lære i forhold til at løbe baneløb.

- Jeg arbejder på taktikken i baneløb, og det at løbe i et kvindefelt. Det er ikke særligt tit, at jeg får lov til det. Ofte løber man i mixede felter eller mod sin egen tid. Så det er virkelig fedt at arbejde det her taktik ind og mærke efter, at med et par runder igen, der skal man bare brænde igennem, sagde Maja Alm.

Hun vil da også stadig løbe orienteringsløb, selvom hun gerne vil med til OL på banen.

- Mit helt store mål i år det er VM i orienteringsløb, som ligger i august. Så jeg kommer til at løbe et baneløb mere i slutningen af juni i Stokholm. Så må vi se om vi kan finde et baneløb efter også. Det er altid meget sjovt, når formen er der, så at prøve at gå efter personlige rekorder, sagde Maja Alm.

- Men løbet i dag det var bare for at lære - og selvfølgelig for at løbe så godt som jeg kunne, sluttede hun med et smil.

Maja Alm efter sejr: Lige nu løber jeg mest for at lære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: AGF nedlagde Brøndby i målrig affære
AGF vandt søndag aften en 3-2-sejr hjemme over Brøndby i Superligaen.
Afspil video
Highlights: Amini så rødt og Kasper Junker-kasse i 5-måls drama
AC Horsens spillede søndag mod AGF i årets Superliga. Det blev en hårdt spillet kamp som begge hold havde chancerne for at vinde. Horsens endte dog med at trække sig sejrsrigt ud af kampen, som endte 3-2.
Afspil video
Optakt til Horsens - AGF: Kasper Junker kan sagtens true AGF
AC Horsens tager i dag imod AGF, et opgør der sagtens kan blive en underholdene affære. Den tidligere AGF-angriber, Kasper Junker, har tager skiftet til Horsens og skal nu møde sin tidligere klub.
Afspil video
Bo Henriksen inden Horsens - AGF: Kasper Junker ser fremragende ud
Vi snakkede med Bo Henriksen inden opgøret mod AGF. Bo Henriksen gav en status på hvor god form deres nye angriber er i.
Afspil video
Highlights: AGF måtte dele da de tog imod Vendsyssel i en chancerig kamp
Det blev en uafgjort, da AGF tog imod Vandsyssel, i Århus. Det blev et intenst opgør, som begge mandskaber kunne have vundet.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Kasper Risgård efter kontraktforlængelse: Når du først har sagt stop, så er det slut
Kasper Risgård har forlænget sin kontrakt med AAB indtil sommeren 2019. Hans kontrakt sluttede ellers til vinter, men nye overvejelser har fået ham til at fortsætte i AAB.
Afspil video
Solbakken om Hjulmands kontraktudløb: Han kan træne hvem som helst, hvor som helst, når som helst
Ståle Solbakken og Kasper Hjulmand var i studiet, til en snak om deres fremtid i deres nuværende klubber.
Afspil video
Highlights: AGF nedlagde Brøndby i målrig affære
AGF vandt søndag aften en 3-2-sejr hjemme over Brøndby i Superligaen.
Afspil video
Falk efter tid ude med piskesmæld: Jeg måtte jagte den bedste udgave af mig selv
Kasper Marker fangede Rasmus Falk til et interview om kampen mellem FC København og FC Nordsjælland.
Afspil video
Hjulmand efter nederlag i Parken: Vi er et godt stykke fra FCK
Kasper Hjulmand og Ståle Solbakken var i studiet for at diskutere Superliga-opgøret mellem FC København og FC Nordsjælland.